Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ajándékok

2008.12.23. 03:43

Így karácsony közeledtével eszembe jutnak azok az ajándékok amelyeket én kaptam az évek folyamán:

Claudia dezodor (ezt egy buli emlékére amikor versenyeztünk, hogy ki tudja felszedni azt a nem igazán dekoratív hölgyet akit így hívtak)

Behajtani tilos tábla - ezt Durbincs komámtól egy piálás után

Vasutas telep tábla - ez szintén Durbincsék műve volt

Cintányér swastikával (azt hiszem a Black tehens zenekaré volt) - ez Fürtitől való, soha nem doboltam

 

 

 

Mozi

2008.12.23. 03:27

A '80-as években nem igazán szerepeltek a kopaszok a médiában ezért megnéztünk minden filmet amiben szerepeltek, így a Szerelem utolsó vérig című filmet is melynek az elején a tabáni koncerten pogozik néhány srác a színpad előtt cirka 3-4 másodpercig látni őket, megnéztünk egy német filmet mert a képeken volt egy bomberdzsekis-dokkmunkás sapkás srác, ő is kb 2-3 másodpercig látszott a filmben, persze azért voltak jobb filmek is az Üvegtörőkben elég sokszor megjelentek a vásznon és még egy punkot is megöltek, A kutya éji dalában pedig Dudi látható az egyik VHK koncerten 30 centis taréjjal.

Persze a nyomtatott médiában sem igazán kaptak teret abban az időben bőrfejűek ezért amikor egy német skinekről szóló cikk megjelent a Pesti estben rekord eladást könyvelhettek el a belvárosban és a könyvtárakból is eltünedeztek azok az újságok és folyóíratok melyekben rólunk írtak.

 

Rövid párbeszéd az egyik ismert pesti butikban, résztvevők: bőrfejű eladó és két lengyel rocker.

-Sziasztok, mit szertnétek?

-Egy jó polót.

-Anthrax?

-Á, azok zsidók, azokat utáljuk.

W.A.Y.

2008.12.03. 22:02

Nemrég hallgattam a Worst Nightmare első CD-jét és az utolsó számról eszembe jutott egy történet Geriről. '96-ban a soproni Fehér Egység fesztiválon (White Unity Fest) többször meghallgattuk a Vérszerződés egyik koncertjét és demóját, a buli végén elkértem a kazit Geritől aki jobban féltette a kazetta végén lévő pár W.A.Y. számot mint a saját felvételeiket.

Egy másik érdekes történet ugyanarról a rendezvényről, az egyik este elég rendesen eleresztettük magunkat ezért másnap rögtön ébredés után (szándékosan nem írtam reggelt) elnézést kértünk, mire az volt a válasz, hogy pár hete a magyar válogatott focisták sokkal rosszabbak voltak.

Ha már itt tartunk ezen a rendezvényen nem csak ittunk hanem sportoltunk is, volt foci, kötélhúzás, rönkhajítás stb. Nem kis büszkeséggel írhatom, hogy Európa valamennyi nemzetét megvertük minden sportágban.

A rendezvény előtt elterjedt, hogy mennyi szemét, mocskos náci, bőrfejű söpredék fogja ellepni a várost, az újságok a rettegő lakosok interjúival voltak tele, a rendezvény után pedig mindenki dícsérte a megjelenteket, még az a csoda is megtörtént, hogy kijöttek interjűt készíteni és azt közölték le amit mondtunk.

Az egyik szlovén srác aki szintén erre a rendezvényre érkezett az egyik helyi becsületrontóban a pulton hagyta a pénztárcáját amíg ivott, naná hogy mire odanézett már nem volt meg, a táborban összedobtunk neki annyi pénzt amiből haza utazhatott és még jól is érezhette magát abban a pár napban, bár valüszínűleg nem vitte a magyarok jó hírét haza.

Becsület és Hit

2008.11.15. 13:28

Valamikor a régi szép időkben volt egy népes csoportunk amelyik koncerteket, túrákat, megemlékezéseket szervezett. Mivel a rendszer nem nézte jó szemmel a ténykedésünket elhatároztuk, hogy legálissá tesszük a dolgot és Becsület és Hit (B&H) néven kúltúrális és sport egyesületet hozunk létre. A gondolatot tett követte volna, sajnos nem találtunk a több tucat tag között 10-11 büntetlen előéletűt.

Punk - Skinhead ellentét

2008.10.28. 18:39

Már többen kérdezték, hogy ez hogyan robbant ki nálunk, hiszen régen együtt mozogtak a kopaszok és a punkok.

A Das Trottel nevű formáció kint töltött egy kevés időt a németeknél és amikor hazajöttek elmesélték, hogy kint ez már így van régóta és ez tök jó, így lett nálunk is. A hazajövetelük után a nevüket is kijavították nyelvtanilag helyesen Die Trottelre.

A közismert Oi-kor koncertes eset amikor Dudi bejelntette, hogy a punkok megfognak halni, már később volt.

    

20451849_315197355573214_1524988099955568190_o.jpg
Ez a hírhedt klub a Vasmunkástéri művházban volt, létrejöttében egy punk lány is segített aki megunta, hogy állandóan az ő klubjukban múlatjuk az időt, amiből kifolyólag a klub állandó közönsége nem igazán érezte jól magát.

Mi kétszer is megháláltuk, hogy létre jött a klubbunk, első alkalommal úgy 80-an meglátogattuk őket, az első pofont Durbincs kapta aki épp békítés okán jött elénk.

A másik alkalom az volt amikor nemzetközi punk fesztivált rendeztek a Ganzban, ide is úgy 80-an mentünk kifordított bomberban. Sajnos a közelben épp csőrepedés volt aminek okán egy csomó rendőr volt a klubnál, amikor megláttak minket az egyik megjegyezte, hogy jönnek a kukások. Amikor megláttuk a zsarukat úgy döntöttünk nem megyünk be, felszálltunk a villamosra, amit végig követett egy rendőrautó, a villamoson az egyik srác taréja lángra kapott, ezután némi dulakodás támadt amit a rendőrők is kiszúrtak és két megálló közt megállították a villamost. A punkok lerohantak, körbevették a kocsit, úgy hogy a rendőrök nem tudtak kiszállni, így vígan elszeleltünk. Egyedűl Zoránt fogták meg a Zsaruk a közelben, mert 2 lánnyal volt, de ő kimagyaráztak magát.

Koncert szervezés

2008.10.18. 16:28

Amikor a 3. NIT-et szerveztük érdekes megfigyelést tettünk, az oi bandák pénzért zenélnek az NS bandák pedik a közönségnek. Íme néhány példa arra, hogy melyik zenekar mennyiért jött volna Szigethalomra zenélni:

Titkolt Ellenállás - Békésről 15.000Ft

Nemzeti Front - Mohácsról 18.000Ft

Vérszerződés - Sopronból 5.000Ft

Út és Cél - Dunántúlról 4.000Ft

Archívum - Bp-ről 3.000Ft

Valhalla - Bp-ről 3.000Ft

Nimród - Bp-ről 3.000Ft

NC95 Bp-ről ingyen (részben szervezők voltak)

Egy Black Metál banda is jelentkezett ők is ingyen jöttek volna.

Végül csak az Archívum és a Nimród tudott jönni a két zenekar együtt egy láda sört kért.

Tigris u. 6.

2008.10.17. 21:35

Régen amikor még nem hordozható számítógéppel jártunk koncertre, a papírfecnit pedig piásan elhagytuk a legegyszerűbb volt megjegyezni a másik címét. Történt, hogy az egyik ismerősöm is levelet szeretett volna kapni ezért megadta címét egy másik településen élő társaságnak és hogy biztos legyen a dolgában a buli alatt többször elmondta az utca nevét és a házszámát a srácoknak. A buli végén már kivülről fújták a címét. A címre még évek múlva is emlékeztek, de a nevét már másnapra elfelejtették.

Megint a nevek

2008.10.16. 16:54

Van egy Hideg Bence nevű ismerősöm aki burkoló, egyszer egy Melegh vezetéknevű faszinál dolgoztak, jön a tulaj, köszön, bemutatkozik, mire Bence is, amit a faszi gúnyólódásnak vett, a végén elő kellett vennie az igazolványát, hogy tisztázzák a helyzetet.

Van egy Farkas István nevű kollégám, ő egy Rókánál járt így.

Volt egy Kölni becenevű kopasz srác a '80-as években, ő onnan kapta a nevét, hogy húsvétkor a nyugatinál egy swasztikát rajzolt a földre kölnivel, majd meggyújtotta, a maradékot pedig megitta.

Volt egy nem túl sok ésszel megáldott kopasz gyerek a '80-as évek közepén, akit Bukszaszájúnak hívtak. Egyszer megkérdezték tőle miért ez a neve:

-Mert bukszaszám van.-volt a válasz. Szerencsére nem sokkal később punk lett.

Még egy történet róla melyet egy ismerőse mesélt:

Lyukban belevizelt egy boros üvegbe hogy megitatja valakivel.Persze senki nem vette be.Lerakta az üveget egy asztalra és elment.Pár perc múlva jön vissza ,meglátja az üveget" Bazdmeg bor"és beleivott.
A legnagyobb figura akit ismertem.Remélem Ő is röhög ezen a sztorin.

Punkok

2008.10.14. 19:24

A '80-as években történt, hogy a Vörösmarty téri punkok, megkértek minket, hogy segítsünk nekik rendezni egy számlát a csövesekkel (értsd: metálos), az esemény Bp-en a Pokolgép lemezbemutató koncertje után lett volna aktuális, 4-en akik korábban metált, black metált hallgattunk bementűnk a bulira, beálltunk a tömeg közepére és végig táncoltuk, illetve karlengettük az eseményt, bent csak egy alak keménykedett, de az egy könyökkel elindított gyomros után feladta a próbálkozást. Koncert után a punkokkal elindultunk a keletihez a számla rendezés ügyében, kb. 8 punk és 10 kopasz, az aluljáróban megláttunk egy nagyobb csoportot (kb 60 főt) és tempósan megidultunk feléjük, mire ők is megindúltak felénk futva elől egy srác szárvágóval, mikor hátra néztem már csak a Nudli volt mögöttem az is csak azért, hogy elrángasson onnan. A Blahán újra találkoztunk a többi kopasszal akik elmondták, hogy a punkok egyből leléptek amikor meglátták a szárvágós gyerekeket és nélkülük már nem volt értelme a tartozást behajtani.

Birka vacsora

2008.10.14. 17:17

Mátrai barátaink meghívtak minket egy névnapi bulira, állítólag több embernek lesz névnapja és szülinapja, persze neveket nem említettek, és egy egész birkábol lesz a vacsora. Mi szokás szerint készültünk (bor, sör) és utaztunk.

A helyiek rendesek voltak, eljöttek elénk kocsival Salgótarjánba így megúsztunk egy hosszú buszozást és egy balhét a helyi kisebbséggel. Terenyére érve szokás szerint irány a kocsma, a második sör után kérdeztük, hogy mi a helyzet a vacsorával?

Némi kitérő válasz után elindultunk Atom Anti apjáékhoz ahol az említett étel megnyúzva, de még egészben lógott a rénfán. Mivel én voltam a legjózanabb férfiember engem ért a megtiszteltetés, hogy feldaraboljam a birkát az asszonypajtás pedig felkockázhatta a pörkölthöz. Mivel a mátrai ember találékony így a vacsora elkészítése a kocsma udvarán történt, hogy ne kelljen messzire menni italért. Persze mint legjózanabbat, az asszonypajtást érte az a megtiszteltetés, hogy megfőzhette a birkapörköltet. Szegény korábban még nem csinált ilyet, így mindig egy éppen közelben tartózkodót kérdezett arról, hogy mi kell még bele. Szegény állat mire megfőtt legalább 20-szor elénekeltük az ír birkagulyásról szóló nótát. Mire elkészült már mindenki nagyon éhes volt így természetesen dícsérték a szakácsot. Az azért valamit jelenthet, hogy ő nem evett belőle :-)

 

Zötyög a taliga

2008.10.14. 17:17

A volt nejemmel szerettünk nagyon a Mátrába járni, kedves emberek, alacsony árak, és nem utolsó sorban gyönyörű táj.

A Második NIT-re szokásunkhoz híven egy nappal korábban mentünk. Gonoszék már vártak (a buszmegálló melletti kocsmában), mikor megérkeztünk csatlakoztunk hozzájuk, majd indultunk a beígért nyúlpaprikás irányába. Mint kiderült szegény állat még ugrált, így amíg átalakult étellé háziborral, pálinkával csillapítottuk az éhségünket. Miután bevacsoráztunk meglátogattuk a közeli becsületrontót és záróráig mulatoztunk, induláskor vettük észre, hogy egyik társunk alól kiszaladtak a lábai, de hát a mátrai ember találékony, Gonosz "hazaszaladt"  a taligáért, nagy nehezen beleraktuk a srácot és megindultunk hegynek föl. Kb. 10 méter után teljesen kifulladtunk, ekkor az asszonypajtás ugrott a taligához, hogy na majd ő, persze szegény srác egyből kiborult a szállító eszközből. Mint említettem a mátrai ember találékony, Gonosz becsöngetett Atom Antihoz (aki aznap pihentetett a másnapi bulira) és megkérte, hogy segítsen nagy bajunkban, neki köszönhetően többé-kevésbé épen helyeztük ágyba a srácot.

 

kilóméteróra2

2008.10.13. 16:58

A nyáron fent voltam a Jánoshegyen tekerni, előtte vettem egy új viszonylag olcsó, de ismert márkájú kilóméterórát, a tekerésből visszafelé a Hűvösvölgyin, gondoltam megnyomom egy kicsit, hogy majd tudjak dicsekedni a kollégáknak. A terv jó volt sajnos az óra 60 felett kiakadt és 300-at mutatott, ezt már senki sem hitte volna el sajnos.

kilóméteróra

2008.10.13. 16:53

Mikor megvettem az első kilóméterórámat az első gondolatom az volt rögtön, hogy valami nagy max sebességet kellene írni bele. A gondolatot ismét tett követte, feltekertem a tatabányai turulhoz, hogy majd onnan lefelé egy 70-es max összejön. Sajnos olyan szembeszél volt, hogy csak 36-tal tudtam lejönni.

Performansz

2008.10.03. 16:41

Az első performance előadó akit láttam a közönség kritikájának az áldozata lett.

'87-ben a punkok megengedték, hogy a klubjukban (Fater klub volt ha jól emlékszem a neve, a Blaha mellett egy kisutcában) fellépjen néhány kopasz zenekar, már csak azért is, hát ha így megússzák verés nélkül, ami egyébként rendszeres volt abban az időben. A koncert jó volt, kb. 150 kopasz jött össze a bulira, ami abban az időben elég sok volt. Fellépett az Oi-kor, Z.E.F., E.F., Gusztus, sajnos a bulit korán abba kellett hagyni, hogy a punkok is tudják élvezni a klubjukat, ezt zokon vette néhány lelkes zenerajongó. Az első fellépő egy nagytarajú úriember lett volna aki magnóra felvett zörejeket játszott le és erre a ricsajra különböző állathangokat produkált (önmegvalósította sajátmagát). Az előadása a korábban említett rajongók nem tetszését váltotta ki és egy perc után véres orral távozott a "művész úr".

Gyerekszáj

2008.10.02. 19:15

Vonattal utaztunk a gyerekeimmel Tatabányára, amikor Kelenföldön felszállt néhány Bicskére tartó afrikai a szakaszba ahol ültünk. A kisebbik fiam meredten nézte őket egy darabig majd megkérdezte:

-Apa a németek azok rossz emberek?

Zene

2008.09.17. 16:26

Több mint 20 éve hallgatok mai divatos kifejezéssel élve nemzeti rockot. Akkoriban anyám állandóan piszkált, hogy hogy lehet ilyen csörömpölést hallgatni, néhány éve már nem ez a stílus a kedvencem, most anyám nyaggat folyton hogy szerezzek neki ilyen zenéket. (aki ismeri annak nem kell megijednie, nincs mögötte semmi politikai háttér csak a zene tetszik neki, ugyan úgy mint a Kárpátia rajongóknak is általában)

Poló

2008.08.25. 18:00

Volt egy észak-nyugat magyarországi cimborám, aki egyik este mielőtt sörözni indultunk, azt mesélte, hogy mostanában minden hétvégén elszakad egy polója. Aznap átugrottunk Tatára egy jót poharazgatni, visszafelé a buszmegállóban egy kisebbségi kiszúrta magának a komám, amiből kifolyólag ezen a hétvégén is elszakadt a polója. Eddig nem is lett volna probléma, de folytonossági hiányokkal küszködő poló alol kilátszott egy 30 centis swastika aminek okán nem akartak felengedni a buszra.

6 vagy 7

2008.08.22. 07:21

Még a '90-es években történt egy igazoltatás alkalmával. Az egyik srác kezére a gyűlölet szó volt tetoválva angolul, az egyik igazoltató rendőr megkérdezte:

-Mi van a kezeden?

-Hate (ejtsd: 7)

- Ne szórakozz velem látom, hogy 6!

Teljesítmény túra

2008.08.22. 06:43

Pár éve indultunk az egyik barátommal egy kerékpáros teljesítménytúrán. A rajt a tiszakécskei kisvasút egyik végállomásán, a cél a másikon volt. A túra 25km-es volt,két rév átkeléssel. Kevesebb mint másfél óra alatt teljesítettük a távot, mikor a célhoz értünk látjuk, hogy két srác fekszik a félig felfújt célkapu mellett. Mikor megláttak felpattant az egyik és közölte, hogy a rajt a másik végállomáson van.

Zetor

2008.08.05. 19:44

Ez a történet Zetorról szól.

Az Úr nem tudom hanyadik esztendejében-úgy a 90-es évek közepén a nagykőrösi kömény-mag elhatározta,hogy most úgy magyaros-huligános-betyáros módra megtámadjuk a BIT rendezvényét./a homályos emlékezetüek számára:ez a "diszes" kompánia volt zuschlági FIB,mostanság szocietas néven csufolják őket,de mindegy is,hiszen ugyanaz a kutya szarta őket.Ja,ja az a fajta ,amelyikből sose lesz demokrata szalonna./
Egy szó,mint száz az elhatározást tett követte.Erősitést hivtunk Szolnokró meg Kmétről.Lettünk is vagy 20-25-en betankoltunk és indultunk.Kicsit hangosra és egyáltalán nem katonásra sikerült vonulásunk,igy hupikék diszkiséretet kaptunk.
Odaértünk,támadtunk kis dulakodás,rugdosás a mi részünkről,beszarás a baloldalon és droid sorfal,akkor még páncél és fegyver nélkül.
Egy egyautós szük utcáról van szó amelyet keresztül-kasul betöltöttek a kopaszok...és jött a két ork.Büszkén,hetykén,ahogy kell.Lehet,hogy még nem láttak még skint,de jöttek.
Zetorról tudni kell,hogy hogy úgy 195cm.mázsa 10,Zorán szemüveg.Szóval ork szemmel nem lehet szép látvány.Szóval Zetor azonnal meg akarta nekik mutatni,merre van az ő hazájuk.Eléjük ugrott,és talán már az örök vadászmezőkön dézsmálnák más tulajdonát,ha nem szólok neki:"Ugyan,hagyd el!ártalmatlanok."
Azért odalibbent hozzájuk és elővette legcsúnyább nézését,atyai hangon,csendesen szólt:"szaladjatok" Az a két csökött agyú nem étette a szót,vagy csak hülyék voltak,mint fajtársaik,nem mozdultak.Zetor emelt a hangján,de most is még csak unokáját korholó nagyapónak tünt:"szaladjatok"Azok csak néztek,mint borjú az új kapura.Ekkor fogyott el hősünk türelme.
Elkezdett toporzékolni gyönge 45-s bakancsában és orditani:szaladjatok!szaladjatok!No ezt már megértették és őrült rohanásba kezdtek.Azóta is szaladnak,ha mög nem hóttak...

Világháló

2008.07.30. 12:23

Régebben írógattam különböző oldalakra cikkeket, felíratkoztam hírlevelekre. Egyszer jött egy hírlevél, hogy milyen új cikk olvasható az egyik hazai oldalon a S.H.A.R.P.-okról. Rögtön kattintottam és olvastam a saját régebbi cikkemet egy új weblapon, forrás megjelölése nélkül. A srác még arra sem vette a fáradtságot, hogy a helyesírási hibáimat kijavítsa. A cikk olvasása után írtam a szerkesztőnek, hogy legalább a forrást megjelölhette volna. Válasz azóta sem jött és több hírlevél sem.

Bugyi

2008.07.21. 17:27

Az egyik barátom huga régebbóta együtt él egy sráccal, ma már gyerekeik is vannak, de régen nagyon sokan próbálkoztak a lánynál sikertelenül. Az egyik ilyen legény néhány sör után odáig merészkedett, hogy a lány szoknyája alá nyúlt, de a hölgy gyorsan helyre tette. Az esetet az est folyamán elmondta a lány az élettársának, aki másnap vett a piacon egy marék bugyit és felkereste a csöppet sem úriember feleségét. Becsöngetett és átadta a bugyikat a kedves feleségnek, hogy ha az élete párjának bugyikat támad kedve símogatni akkor azt ezzekkel tegye és ne az ő párja éppen használatban lévő hasonló alsónemüjével.

Kívánság

2008.07.20. 13:43

Nálunk a családban nem volt divat a nagyon csúnya beszéd, az apád füle már a durvábbak közé tartozott.

Apám szavajárása volt, ha valami rossz fát tettem a tűzre, hogy isten rakjon a kopaszok közé!

Szegény, ha megérhette volna, hogy teljesült kívánsága.

Fehér gyémánt

2008.07.17. 17:09

Az ismerőseim a '90-es évek végén egy hosszabb nyaralás közepette végig kostólták anglia legnemesebb nedüit, a különböző söröket.

Egyik nap mikor utánpótlásért mentek az egyik üzletben rendkívül érdekes névre lettek figyelmesek az egyik dobozon: White Diamond, ráadásul az alkohol tartalma is 10% körüli (már unták a gyengébb söröket) tehát kíváló választásnak tünt, így be is vásároltak belőle rendesen.

A meglepetés akkor érte őket amikor megkostólták, meglehetősen furcsa íze volt. A házigazdájuk elárulta nekik, hogy ez egy olcsó almabor amit a csövesek isznak.

Szűrő

2008.07.17. 16:57

Na most nem arról lesz szó ami Albert bácsi orrában volt.

A közelmúlt egyik extrémsport eseményén a rend (h)éber őrei gázzal oszlatták a tömeget, futott mindenki, az egyik srác a mellette levőhöz:

-Te miért futsz? Rajtad gázálarc van!

- A Szűrőt a kocsiban felejtettem!

Dalok

2008.07.09. 17:51

Nemrég volt valamelyik kereskedelmiadón, hogy a dalok kikről szólnak, erről jutott eszembe, hogy az Oi-kor Szajha című száma állítólag Zala egyik volt kapcsolatához íródott, azóta valószínűleg enyhült az érzelem mert már más címmel játszák. Állítólag a Fejbőr Ír birkagulyás című száma is igaz történet alapján íródott.

4 nyelvű CD

2008.07.01. 16:30

Biztosan sokan ismerik az Igazság szabaddá tesz albumot, amin az énekes 4 nyelven énekel. A magyarral józanul egész szépen boldogult a srác, a németet és az angolt fonetikusan leírták neki, így ezt is elég könnyen fel tudta énekelni, de a franciával nehezen boldogult, végül soronként énekelte fel, szegény technikus megőszült mire sikerült összerakni.

Konások

2008.06.30. 17:10

Valamelyik évben az egyik Kona találkozó keretében szervezett maratonon iszonyú meleg volt, megálltam az egyik kútnál inni és fürdeni, egy szolnoki spori is ott pihent. Váltottunk néhány szót, mire közölte, hogy ezek a konások állatok. Utánna meg kérdezte milyen bringám van? Erre közöltem vele, hogy két Konám.

 

Arcok

2008.06.21. 19:22

Mindig csapódtak hozzánk érdekes arcok, az egyik pl. műtéttel akarta megnagyobbíttatni a koponyáját, hogy jobban látszon a turáni taréj, szerencsére mire összejött volna a pénze már náci lett és megelégedett egy kis bajuszkával amiről messziről látszik, hogy kire akar hasonlítani, szerencsére már nagyon régen láttam. Azt hittem az ilyen hóbortok megszüntek, de a minap az egyik ismerősöm hirtelen laktóz érzékeny lett, aztán megnéztem a Dobogókő műsorát és most már tudom miért.

Lélekmelegítő

2008.06.05. 18:04

A télen egy éjszakai túrára készültünk, az egyik boltban a vodkákat nézegettük, az előző évi tapasztalat alapján gondoltuk éjfél után jól jön majd. Nézelődés közben egy idősebb úriember odajött hozzánk és közölte, hogy a sor elején kóser szilvát is találunk.

Zenekar

2008.06.05. 17:43

Még a '80-as évek elején elkapott minket is a zenekar alapítási vágy, gyorsan össze is hoztunk egy 3 tagú bandát, dob, gitár ének. Mivel nekem semmilyen zenei előképzettségem nem volt én lettem az énekes. Megírtuk az első számot, szöveg, zene rendben elkezdtünk próbálni. A két hangszer már összeállt, de az ének csak vers maradt. A negyedik próbára beállított a zenekar vezető 2 liter borral, csak lestünk rá, eddig csak próba után ittunk. A próba előtt csak nekem öntött 2 pohárral amit egyből meg kellett innom, innentől a versből ének lett.

Koncert

2008.04.27. 12:51

Egy vidéki nagyvárosba szerveztünk koncertet, mikor beugrott, hogy van ott egy régi jobboldali gondolkodású ex-punk ismerősöm, akit egyből meg is hívtam a férjével együtt a koncertre. Amikor bejöttek a buliba néhány fiatal csendesen odaköszönt a hölgy ismerősömnek, mások egy kicsit csodálkozva és félve pislogtak rá. Ekkor nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget, később amikor beszélgettünk derült ki, hogy a helyi fiatalok zöme a tanítványa.

Rövidebb út

2008.04.22. 20:16

Pár éve a gyerekeimmel töltöttem egy hétvégét Tatabányán az egyik barátomnál. Vasárnap túrát szerveztünk a Turulmadárhoz. A legegyszerűbb útnak a lépcső igérkezett, de a haver tudott egy rövidebb utat. Addig mászkáltunk a hegy lábánál, míg találtunk egy felfelé vezető ösvényt amin elindultunk a madárhoz. A 10 perces lépcsőzésből így lett 2 órás a rövidebb út árkon-bokron keresztül.

Petrás János

2008.04.22. 20:10

Nemrég olvastam, hogy a Kárpátia énekese eddig csak nemzeti beállítottságú zenekarban zenélt. Hát én a Coolhead Clan politikai beállítottságával nem foglalkozom, de az igen érdekes, hogy a János tiltott önkényuralmi jelképeket felvonultató polóban zenélt az említett zenekarban. Itt most senki ne gondolj a dicső védőosztag jelképeire, vagy a szvasztikára, netalán Szent László király harci jelvényére a Nyilaskeresztre, nem Petrás úr vöröscsillagos-sarlókalapácsos polóban feszített. Azt hiszem ezt nem kell kommentálnom. A másik kordukementum pedig az Egészséges Fejbőr DVD ahol említi, hogy punk zenész volt.

A CHC videó: 

 

Nevek

2008.04.20. 12:54

A mozgalomban soha nem volt divat német beceneveket adni egymásnak, egészen a Szántó féle könyv megjelenéséig amiben a Kishát sztárolják - ő egyébként még punk korában kapta ezt a becenevet. A legtöbben az iskolából hozott , a hobbihoz kapcsolódó vagy nevükhöz kapcsolódó beceneveket használtak. A könyv megjelenése után gombamód szaporodtak a Hanzik, Günterek, Adolfok stb.

Öv

2008.04.19. 16:29

Annak idején többen is hordtunk rruszki katonai szíjat, ami kiváló önvédelmi eszköznek bizonyult, az alábbi eset is egy ilyen övhöz kapcsolódik. Amikor mesélték majd meg szakadtam a nevetéstől, szegény srác akiről szól évekig durcás volt érte ha emlegettük.

Egy esti séta alkalmával az ismerőseim arra lettek figyelmesek, hogy az egyik éjszakai szorakozóhelyről néhány hazánkban tanuló fiatal jött kifele, akiktől feltétlenül meg akarták védeni magukat. Önvédelem közben az egyik srác kezéből kikapták az önvédelmi övet és a saját szíjjával kezdték ütni, persze a többiek segítettek rajta, az önvédelmi akciót a közeledő sziréna hangja szakította félbe, így az öv a tolvajnál maradt.

Az esetet csak azért írtam le, hogy világossá tegyem miért hordtunk övet is és nadrágtartót is.

ui:Ez az eset még a '80-as években volt.

 

A kép csak illusztráció:

Huligánok 2.

2008.04.18. 17:36

A Huligán együttes a kezdet kezdetén a lakásomon tartotta a próbáit. Az egyik ilyen próba után megálltunk hógolyózni az utca végén, egy-egy golyó az egyik kerítésen csattant. Már tartott a  csata egy ideje mikor valaki kikiabált a kerítés mögül:

-Huligánok!!!

-Honnan tetszik ismerni? A néni a rajongónk?

Blahán

2008.04.17. 19:29

Ezt a sztorit még a '80-as évek közepén hallottam. Egy nyári este egy metál buli után jól fésült fiatalok ballagtak a Blahán amikor észrevettek néhány valutázó idegent, nosza egyből a tettek mezejére léptek. Bár a nepperek voltak többen, a meglepetés ereje hatott és gyorsany fölénybe kerültek ifjaink, amikor az egyik seftelő kiszaladt az útra és megállított egy autót ami épp egy taxi volt. Bakancsos barátainkban meghűlt egy pillanatra a vér, a taxis rendőrt fog hívni. Ám nem ez történt, a soför kiugrott és egy szerelővassal nekiugrott az aszfaltbetyárnak, miután azt helyben hagyta odaintett a jólfésült társaságnak és békésen továbbhajtott.

A kép csak illusztráció:

Pogó

2008.04.17. 19:16

A már említett punk ismerősömmel elmentünk a U.K.Subs második hazai koncertjére, mivel az első bulijuk érdekesen végződött (a kopaszok eltörték a gitáros kezét) reméltük itt is lesz valami esemény. Mások is reménykedhettek mert elég sok skin volt a bulin. A koncert hevében elkapott a pogozhatnék, a tánc közben a havert felborítottam. A buli után odajöttek hozzám gratulálni,hogy jól elintéztem azt a punkot.

Diszkóban

2008.04.16. 20:30

A városunkban többször volt összetűzés a helyi kisebbséggel, de igazán nem tartottunk egymástól. Egyszer csináltam egy házibulit ahova néhány normálisabb punk ismerősömet is elhívtam. Ezek a bulik álltalában 2-3 naposak voltak, az említett is ilyen 3 naposra sikerült rendezvény volt, amikor a második este az egyik punk és az egyik kopasz srác kitalálta, hogy ők dizsibe mennek. A szót tett követte, a punk 30 centis taréjjal felkapta a baseball ütőmet és elindultak. A helyi nevezetességbe minden további nélkül bejutottak, anélkül, hogy szétnéztek volna a terem közepén elkezdtek pogózni. Ez a helyi kisebbség körében akkora riadalmat keltett (akikkel tele volt a terem), hogy körben szorosan a falhoz tapadtak. A két táncoló úriember 2-3 szám után megunva a szórakozást, visszatért a buliba. Az esetről még évek múlva is legendák zengtek, néhol több száz fősre duzzasztva a bőrhajúak számát.

 

Kettesben

2008.04.16. 20:18

Még a '80-as évek közepén történt, hogy az egyik haver nőjével mentem a Zebegényi békefesztiválra. Az indulást korábbra terveztük, de az egy kicsit elhúzódott. Zebegényben a terepet nem igazán ismertük így az erdő közepén ránk esteledett, a közelben találtunk egy magaslest, itt töltöttük az éjszakát kettesben.Mivel úgy gondoltam házinyúlra nem lövünk, hát alvással töltöttük az időt. másnap megleppetten tapasztaltuk, hogy a rendezvénytől kb. 200m-re éjszakáztunk. Az eset után néhány nappal a viszonylag új (néhány hónapos) barátikörben elterjedt, hogy buzi vagyok, na azóta az eset óta inkább abból volt problémám, hogy a házinyulat is levadásztam.

Krumpli pucolás

2008.04.15. 19:23

Néhány évvel a már említett mosogatás után a már említett haver elhívott sörözni, de én épp anyámnak segítettem főzni, hogy minél előbb ihassunk a srác is beszállt segíteni.

Az alábbi párbeszéd közte és anyám közt zajlott.

-Nudli, szereted te a krumplit?

-Igen.

-Akkor miért pucolod olyan vastagon?

Mosogatás

2008.04.15. 19:19

Még '88 elején történt, hogy haverral koncertre készültünk menni, de ő csak úgy jöhetett, ha előtte elmosogat. A barátság nevében, na meg, hogy ne kelljen egyedül utaznom, rögtön felajánlottam, hogy segíteg, én mosogatok ő meg törölget. Mosagatás letudva, a srác levette a szüleit 100Ft-tal, hogy a lányokat is meg tudjuk hívni egy italra a discóban (a szülei úgy tudták oda megyünk) és már indultunk is. Akkor még a retur jegy 52Ft volt a beugró 20-30Ft és még 2 sört is ittunk a 100-asból. Pár héttel később amikor a rendőrök elvitték a srácot a Kőbánya-Kispesti balhé után nem a rendőrök pofonjai voltak a legrosszabbak, hanem hogy be kellett vallania a szüleinek, hogy nem dizzsibe voltunk. Évekkel később a srác édesanyja elárulta, hogy el kellett újra mosogatnia utánnam, azt hiszem kár volt úgy rohannunk.

Grafiti

2008.04.13. 11:43

Még a '80-as évek közepén történt, némi italozás után kitaláltuk, hogy a város tudtára kellene adni a létezésünket. Optika talált egy fél vödör festéket és ecsetet a kamrában és már indultunk is. Optika már egy hete bőrfejű volt ezért bizonyítani akart, majd ő fest. A szomszéd kerítésére elkezdte felírni az oi felíratot, első nekifutásra j-vel mikor közöltük vele, hogy nem úgy kell, áthúzta és ly-nal írta fel, ekkor ment el a kedvünk falfirkálástól, inkább visszamentünk inni.

Még mindig a nevek

2008.04.11. 22:55

Volt Nagykőrösön egy Nyilas becenű srác aki nem vetette meg az akolholt, és volt Kecskeméten egy Nyilas családnevű srác aki szintén szerette az italt. A két említett srác egy bulin összefutott és bemutatkozott egymásnak, amiből majdnem verekedés lett.Todola akinek csak a beceneve volt Nyilas azt hitte, hogy valaki bitorolja a nevét és ezt rendkívűl zokon vette, szerencsére néhányan tanúsították, hogy a kecskeméti srácnak tényleg ez a családneve.

A hírnév átka 4.

2008.04.11. 22:46

A történet még abból az időből való amikor még Borci közénk tartozott, ő mesélte nekem. Valahol vidéken léptek fel és koncert előtt a poharat emelgették, amikor egy srác odaült hozzájuk és néhány korty után elkezdte mesélni, hogy milyen nagy haverja a Borci, tegnap is együtt ittak és ő segítette ki az énekest párszáz Ft-tal. Hát a zenekar tagjai kezdték a hasukat fogni, de közben Borci reagálását lesték. Borci mikor megunta bemutatkozott a srácnak és bocsánatot kért, hogy nem ismerte meg egyből és némi haladékot kért a pénz megadására. A srác sápadtan eloldalgott és nem látták többet. A zenekar tagjai pedig majd megszakadtak a röhögéstől.

A hírnév átka 3.

2008.04.11. 22:24

Már nős voltam amikor az eset történt, a nejem unokatestvéréhez járt egy kopasz gyerek akit megkérdeztem hova jár fodrászhoz, mire ő mondta, hogy saját gépe van. Mondtam neki egyből, hogy egyszer lenyírhatná az én hajam is. Ő nem vonakodott a dologtól, már másnap jött és neki fogott a frizura rövidítésnek. A nagy munka közben beszélgettünk és szóba került, hogy kiket ismer, ő röngtön felsorolta az összes ismertebb nevet a Szántó féle könyvből, még Kis h-t is akiről köztudott volt, hogy szabadulása után szakított a mozgalommal. Amikor a becenevemhez ért, a szomszéd srác közölte vele, hogy pont az én hajamat nyírja, erre ő rögtön hozzá tette, hogy csak hallomásból ismer. A srác az eset után elkezdte növeszteni a haját és motoros rocker lett.

A hírnév átka 2.

2008.04.11. 22:14

Egyszer találkoztam saját magammal, a Viking klubban az egyik srác az én becenevem mutatkozott be nekem, mikor közöltem vele, hogy az nem lehet a gyerek pánikszerűen hagyta el a helyet, azóta sem láttam.
süti beállítások módosítása