Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

 Mivel az újpesti polgi a hivatali hatáskörén túllépve megakadályozta, hogy a kétnapos rendezvény a tervezett helyszínen legyen megtartva így valószínűleg a többi kerületben sem lesz esély a koncertek megtartására.
 20 évvel azután, hogy a zsidó védelmi liga kecskeméti csoportja telefirkálta a várost "Pusztulj magyar, ez itt már Izrael" feliratokkal talán méltó válasz lenne, ha a rendezvényt az ottani Tudomány és Technika házában rendeznék meg. A város tömegközlekedéssel és autóval is könnyen elérhető, a helyszín a város központjában található és gyakran rendeznek ott koncerteket.

dsc_9966ablog.JPG


A mai napon megrendezésre került a Vl. Bornemissza Gergely sakk verseny, az ünnep miatt a szokottnál kisebb számú versenyző indult a kupáért, így szorosabb mérkőzés csak az első három helyért folyt. A kis létszám miatt körversenyben dőlt el a sorrend, az első és második helyezett azonos pontszámmal végzett, így egy verseny szabály alapján döntött a bíró a helyezésről a negyedik és az ötödik helyezésnél szintén hasonló helyzet alakult ki, így ott is a bíró döntött. Az első négy helyezett oklevelet, az első három csomagot kapott, melyet az nsbp.shop ajánlott fel a nyerteseknek. A szervező minden résztvevőnek átnyújtott egy ajándéktárgyat és meghívott mindenkit a tavasszal tartandó Vll. Sakkkupára.

dsc_9994ablog.JPG

393941604_291746313679807_5716856063933269234_n.jpg

Lassan egy éve várjuk a Hundriver együttes új albumát, most végre egy kis ízelítőt osztott meg a zenekar a készülő lemezből.

photo_2023-10-16_09-52-00.jpg
Az ősz legjobban várt lemeze megérkezett. A német skinhead legenda az Endstufe 40 éves jubileumi koncertje amit az amerikai Wellington Armsszal közösen ünnepelt.
A két lemezes koncertalbum első korongján az ünnepelt 21 szerzeménye hallható, mind ismert nóta az elmúlt 40 évből a kezdetektől napjainkig, Skinhead pur, Lass dich nicht unterkriegen, Trinken, Glatzen Party, Eine rose für dich, Renees hogy csak az itthon is jól ismert dalokat említsem.
Kiváló felvétel, sok helyen átjön a közönség hangulata, kiabálása, éneke is. 
Egy kis ízelítő:



A Wellington Arms sem bízta a véletlenre, rögtön az egyik legismertebb dalukkal a Living in America-val indított ami megalapozta a hangulatot és ezt még 16 nagyszerű nóta követett olyanok, mint a Tomorrow we wins, Paranoid, I'm mad, Skinhead 88 és még sorolhatnám. Erre a korongra egyértelműen az Endstufe miatt esett a választásom, de már nem tudom eldönteni, hogy melyik banda tetszik jobban, így napok óta felváltva hallgatom a két korongot.
Azt hiszem ezen a lemezen egy kiváló ízelítőt kapunk abból, hogy mit láthatunk, hallhatunk majd az amerikai bandától november 11.-én hazánkban.



A lemez 700 darabra limitált digipack kiadásban jelent meg, információt találunk a két napos koncertről, képeket a két zenekarról, egy köszönő listát és egy matricát.
Beszerezhető: https://nsbp.shop/termek/endstufe-wellington-arms-40-jahre-live-und-laut/

Kérés!!!

2023.10.16. 11:01

Egy barátom gyűjteményéből hiányzik két régebbi CD, a Csillagsólyom két lemeze, az Egy haza van és a Hopp Hej hopp Magyarok!
Akinek megvan és megválna tőle kérem jelezze hozzászólásban itt vagy a telegramon.

r-4905280-1379020646-6198.jpg
r-4905325-1379059291-6364.jpg

Új Rend - Ébredőknek

2023.10.15. 09:53

ujrendfront.png
Végre kézzelfogható formátumban is megjelent az egykori egri skinhead zenekar új anyaga. Nem is akárhogy, 16 oldalas szövegkönyvvel, szövegekhez illő illusztrációkkal, olvasható betűkkel. A szövegkönyv egy latin szöveggel indít, mely Rákóczi zászlaján virított: Iustam causam Deus non derelinquet, azaz Az Isten az igaz ügyet nem hagyja el, az utolsó szám pedig Jörmungandról a világkígyóról szól, jól illusztrálva, hogy a zenekar 2006-os alakulása óta honnan indult és hova jutott, merre tart.

cd_agri_skins.jpg
Az új lemezre a korábbi demón szereplő négy szám is újra fel lett véve, a stílus alapvetően metalcore, nshc, de itt-ott még érezhető a zenekar kezdeti stílusa az Oi! és RAC hatás is, mindez a szövegekre is érvényes. Hangulatában a hazai hc hőskorszakát idézi, valószínűleg nagy hatással lehetett a zenészekre a Vérszerződés és az Archívum 1990-es évek végi korszaka. Igazán ritka manapság, hogy egy hc zenekar büszkén tekint a skinhead múltjára és ezt meg is énekli.
Annak idején nem volt alkalmam élőben látni a zenekart, remélem ez hamarosan változik és bízom benne, hogy a srácok hamarosan jelentkeznek egy vadonatúj anyaggal is.
Addig is egy kis ízelítő a korongból:



A lemez beszerezhető: https://nsbp.shop/termek/uj-rend-ebredoknek/

Meggyfa 40.

2023.10.05. 18:11

Majdnem negyvenegy évvel ezelőtt zajlott le a Meggyfa utcai kis klubban az a bizonyos koncert, amelyen fellépett a Mos-oi, CPg, Kretens, BTK, CR, Tizedes meg a többiek, Mumsz, R.E.F..
Félévvel az évforduló után egy antifa szervezői csoportnak eszébe jutott, hogy mekkorát lehetne kaszálni, ha a bulit megismételnék.
Persze a Mos-oi! nélkül, meg a CR nélkül és a Mumsz meg a REF sem kell, ez utóbbiakra úgy sem emlékszik senki. 
Persze a Mos-oi ezt zokon is vette és jogosan, hogy milyen jubileum az amiből a fellépők felét kihagyják. Kecsó is reklamált, hiszen ő tagja volt a CR-nek, bár már csak ő él a zenekarból, valószínűleg a két másik mellőzött zenekarnak sem esett jól, hogy kihagyták őket.

Azon a bizonyos nagy napon mekkora sztori lehetett amikor a derékig érő hajú énekes elénekelte:

hosszú hajú gyerekek
mi a fasz van veletek?

hosszú hajú gyerekek
mik vagytok ti kevesek!

A hosszú hajú gitáros pengetett alá, aki csak azért utazott haza az USÁ-ból, hogy eljátszhassa a legendás dalt:

"mint egy kispolgár pont úgy élsz otthon van a gépkocsi az emeletes ház a pénz"

Mindezt a ma már vállalkozóvá, cégvezetővé vagy cégtulajdonossá vált egykori szakadt punkoknak.

Az ott lévő mintegy 200 skinhead békésen élvezte, hogy antifa fiatalok beléjük rúgnak pogó közben, feszítve az antináci pólójukban, ha ez nem lenne elég néha a bőrdzseki szegecses ujjával is küldtek egy-egy gyomrost vagy állast mutatva, hogy ott az antifa felvarró a dzseki ujján.
A 200 skinhead mellett legalább 200 jobboldali érzelmű punk is együtt tapsolta meg Barangót akinek a leghíresebb mondata így hangzik: „Legszívesebben kiirtanám az összes keresztényt.”

A nap fénypontja az lehetett amikor mindezek tetejében még meghallgatták a szélsőbaloldali ír terrorista szervezet, az IRA egyik elhunyt tagjának emlékére írt dalt aki Lenin összessel a kezében halt éhen.

Aki elment nem tudom mire számított. Egy 1500-2000 fős fesztivál soha nem fogja visszaadni egy 100-150 fős klub koncert hangulatát. Az hogy a CPg zeneileg nem fejlődött és nagyjából úgy adott elő mindent ahogy 40 éve az oké, a többi zenekarban alig 1-2 valamikori tag volt ott, biztosan nagyon autentikus lehetett amit a közönség kapott.

Budaörsi kopárok

2023.10.03. 18:17

 A budaörsi kopárok egy kedvelt célpontunk, most egy új útvonalon közelítettük meg, Csillebérc felől, a KFKI-tól indulva.

photo_2023-09-30_14-14-19.jpg

Az út eleje erdős szakaszon megy keresztül, két lehetőség közül is lehet választani, mi a hosszabb úton indultunk el. Az út végig lejt néhány kisebb kaptatótól eltekintve, az erdős szakasz egy része köves és morzsalékos. Nagyjából a második kilométernél van egy kilátópont, innen már rálátni Budaörsre. Az ösvény több helyen összeszűkül, csak libasorban lehet közlekedni. 

photo_2023-10-03_18-04-07.jpg

Az eredeti leírás amin elindultunk elég elavult, így meg sem próbálok idézni belőle, többször kell váltani a turistajelzések közt, piros, sárga kör, piros, piros kereszt, szóval célszerűbb hagyományos térképet vinni vagy azt letölteni.
A vitorlázó emlékműhöz kiérve megdöbbenve tapasztaltuk, hogy nincs a helyén, mikor utána olvastunk kiderül egy tornádó letörte.

382971102_1644902492585718_9062714092779604725_n.jpg
Közel egy órán keresztül gyönyörködtünk a tájban, megnéztük a tájékoztató táblákat és készítettünk pár képet.
A jó időt kihasználva nagyon sok túrázó volt, baráti társaságok, családok.
A tovább indulásra két lehetőség volt, az egyik vissza Csillebércre, a másik le Budaörsre, mi az utóbbit választottuk, nem tudtunk ellenállni a köves, sziklás lejtőknek.

383030079_848511103597857_9177362406338976736_n.jpg
A táv körülbelül hat kilométer Csillebérctől a Budaörsi buszmegállóig, ahonnan több busz is indul Kelenföldre.

süti beállítások módosítása