Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Oi-kor podcast

2023.06.28. 07:09

Tartalmas interjút készített a Nacionalista Zóna az Oi-kor zenekar két alapítótagjával Dudival és Zalával.
A podcastből részletesen megismerhetjük a zenekar történetét, viszontagságait a kezdetektől napjainkig.
Beszélnek a tervekről is, a készülő új albumról, a 40 éves évforduló koncertjeiről, melyből lehet, hogy három is lesz. Szóba került az is, hogy lesz folytatása az interjúnak, melyből megismerhetjük majd a hazai skinhead mozgalom kezdetének körülményeit.

stringfront.png
Jesse lassan kiérdemli Ausztrália legtermékenyebb zenésze címet. Bő féléve éve jelent meg a Yardbombs - Folk off... and die, Idén jelent meg a Lowdown wights - Triumph of the Ill lemeze, pár hete jelent meg a limitált kiadású Yardbombs - Buy me a feeling korongja és most ismét itt egy új lemez, új stílus, új felállás.
Az új stílus az aussi country rock jelzőt kapta. Az első szám némi áthangszereléssel még felfért volna a Folk off.. and die albumra, a többi már kicsit lassabb, középtempós vagy balladásabb dal. Első hallgatásra kicsit idegen volt az amerikai countryhoz szokott fülemnek, de Jesse jól felismerhető énekhangja és stílusa már akkor is átjött, második hallgatásra már csak azt éreztem, hogy ez az album túl rövid. 
Kilenc szám került a korongra ez alig több, mint 32 perc játékidő.
Ez a zene simán megállná a helyét akár egy ballada esten is pusztán gitár és ének felállással. A lemez pedig kiváló egy esti baráti sörözéshez aláfestésnek, utazáshoz kocsiba vagy munka után egy kis pihenéshez amikor már fáradt vagy a kedvenc hc vagy metál bandáidhoz.

A lemez hagyományos CD tokban jelent meg nyolc oldalas szövegkönyvvel és lenyűgöző grafikákkal. Sajnos elég szűkös információt ad, se fotó, se köszönő lista és még a nagyszerű grafikus neve sincs feltüntetve.

stringback.png
Beszerezhető: https://nsbp.shop/termek/right-hand-string-band-now-its-time-for-blood/



Brothers In Mind vol.1.

2023.06.25. 20:30

splitfront.png
A görög banda öt erős, középtempós nótával szerepel a korongon, a Covid 1984 című számuk már régebb óta elérhető a világhálón és a tavalyi Nordic Power válogatáson is szerepel. Az ötödik számukban egy női énekes van ami nagyon feldobja az egész lemezt és kicsit el is nyomja a többi számot. A felvétel leginkább a '90-es évek második felének R.A.C. zenéit idézik számomra, persze egész más hangzással és külön öröm, hogy két dalt a saját anyanyelvükön adnak elő.

Be kell vallanom az Odwet számomra teljesen ismeretlen volt korábban, így igazán nagy meglepetést okozott a kellemes metálos hangzás. Rögtön az első szám a Glory of the Ancestor igazi viking metál, meg is hozta a kedvet hozzá, hogy emeljek a hangerőn. A változó sebességű dalok valahogy jól állnak a bandának, a lassabb részek sem unalmasak. A No Surrendert ismertem korábban és azt hittem ők lesznek ezen az albumon a kedvenceim, de tévedtem, a lengyelek jobban bejönnek.
A lemez hagyományos CD tokban jelent meg, 4 oldalas borítóval, melyben csak a görögök szövegei szerepelnek, a görög nyelvűek görögül és angolul is.
Egy.egy köszönő lista mindkét zenekartól. Képek sajnos nincsenek.



Beszerezhető: https://nsbp.shop/termek/no-surrender-odwet-brothers-in-mind/

355099869_921844995935784_7735186569328453552_n.png
Ez a túra igazán meglepett. A nagyobbik fiam találta ki és szervezte meg, de ami meglepett, hogy nem volt igazán vég vagy köztes cél magán a túrázás élményén kívül. 
Leányfaluról indultunk, meredeken fel a piros jelzésen, alig bírtam lépést tartani a fiammal, a Vörös Meteor forrásnál megálltunk frissíteni, majd tovább mentünk felfelé Vörös-kői kilátó pontig. 
Itt begyűjtöttem egy geoládát némi bozótmászás árán, majd folytattuk utunkat tovább felfelé, de itt már időnként volt némi sík rész is. 
A Hétvályús-forrásnál elindultam lefelé, hogy begyűjtsem a geoládát, de olyan meredek volt az út egy idő után, hogy visszafordultam, még több, mint 100 méterre voltam a forrástól és ezt majdnem függőleges úton kellett volna megtennem lefelé és utána visszamászni.
A piroson néhány kilométer után láttunk ismét egy forrásra utaló jelzést, de csak két kisebb erdei tavat találtunk.

dsc_8939a_blog.JPG

Dél körül megálltunk enni pár falatot nem sokkal Pap rét előtt egy szép erdei tisztásnál, evés közben gyönyörködtünk a mezőben, ahogy a térdig érő füvet fújta a szél és az szépen hullámzott.
Közben eszembe jutott egy megzenésített vers:



Némi pihenő és pár fotó elkészítése után gyorsan elértük Pap rétet, azt reméltem innen már végig sík vidéken haladunk, de az ösvény tovább emelkedett, néhány Km után egy aszfaltos szakasz következett, majd végre lejtő, amit nem igazán tudtunk élvezni a saras-köves talaj miatt, nem sokkal Pilisszentlászló előtt javult az ösvény. A fiam említett egy szakaszt ami piros kereszttel van jelölve, de a jelzést már csak a településre beérve láttunk, annak ellenére, hogy az út elején többször meghaltam a végén még lett volna kedvem egy kis emelkedőhöz.
A faluba beérve már ismerős volt az út, a Spartacus ösvénynek ugyanez a vége.



Ingó kövek - túraajánló

2023.06.18. 10:50

dsc_8720a.JPG
Kisebbik fiam ötlete volt az Ingó kövek felkeresése. Pákozdról indultunk a zöld + jelzésen a Bella tó mellett, majd tovább északra. A leírás elég hiányos és kétértelmű volt az útról, ezért időnként aggódva lestem a térképet, de végül sikeresen elértük az ingó kövekhez vezető ösvényt.

dsc_8723a.JPG

Gyalogos túrázókkal csak az erdős szakaszon találkoztunk, az erdős részről kiérve már csak bringások jöttek szembe, néhány montis és egy-két kezdő DH-s.

dsc_8728ablog.JPG
Próbáltuk beazonosítani a sok helyen fákkal, bokrokkal benőtt köveket, egészen biztosan csak a Pogány követ sikerült és a Kockát.

kocka.jpg
Miután kigyönyörködtük magunkat és begyűjtöttem a geoládát elindultunk vissza Pákozdra a piros + jelzésen.
Egy hiányzó jelzés miatt letértünk egy helyen az ösvényről, de kis kerülővel hamar visszataláltunk. 
Az eredetileg kevesebb, mint nyolc kilométeresre tervezett út, közel tíz kilométer lett, de élveztük minden percét.


Nordic Sun Fest vol. 2.

2023.06.18. 09:50

photo_2023-06-15_09-08-31.jpg
Egyéb elfoglaltság miatt sajnos nem volt időm havi programajánlót összeállítani, de erről a hazai buliról mindenképp szót kell ejteni, hiszen a nyár egyik legnagyobb bulijának ígérkezik.
A közelmúltban újjáalakult spanyol metál zenekar eredetileg egy börtönben alakult 1991-ben, mivel a tagokat időnként átszállították más börtönökbe a tevékenységük ezért leállt, de a szabadulásuk után három albumot vettek fel. A tagok megfordultak olyan zenekarokban, mint a 7 muelles, Estripe Imperial, El Vandalo.
A görög RAC & Roll zenekar 5 év alakult, a telegram csatornájukon megosztott mémjeik nagyon népszerűek, könnyen emészthető, pörgős zenéjük valószínűleg sok hazai rajongót fog szerezni a bandának.
A Fehér Törvényt és az újjáalakult Vérvádat nem kell bemutatni a hazai közönségnek.

süti beállítások módosítása