Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Karantén idején

2020.04.01. 18:14

 A megszaporodott szabadidőmnek köszönhetően sokkal több zenét hallgatok, többet olvasok és próbálok tájékozódni arról kinek mi a véleménye a fennáló helyzetről.
 Mindig érdekelt ki mit hallgat otthon, rendszeresen, mert ugye ma már nem nagyon járunk át egymáshoz,a közösségi oldalakon meg nem mindig az aktuális kedvencükkel rukkolnak elő az emberek, hisz azok többnyire youtube-on és a közösségi oldalakon is le vannak tiltva.

k_jlar.jpg

Nálam a CD lejátszó közelében mindig ott van a Kitörés lemeze, nagy kedvencem, hetente többször is meghallgatom, kíváncsian várom mi lesz az eltervezett Digipack kiadással, hisz már az eredeti megjelenése körül is voltak bonyodalmak. 
A lejátszó körül mindig van egy-két Skrewdriver CD, jelenleg a Hail the New Dawn és a Blood & Honour a két régi kedvenc van kéznél, 1987-ben ezt a két albumot szereztem meg tőlük elsőként.
Régi nagy kedvenc a Whitelaw, már nagyon várom tőlük az új albumot, de addig 4 korábbi lemezüket hallgatom a heti kedvencem a Kick the reds in és arról is a címadó dal.
Német Oi! bandák közül a Faustrecht az egyik nagy kedvencem, az utolsó lemezüket rongyosra hallgattam, sajnálom, hogy feloszlottak, a jelenlegi kedvenc a Blue Max mellett a Pride 'n' Pain, az utóbbi hangzásra nagyon hasonlít a Faustrechtre, így ők többször szólnak a hangszórókból.
Nem rég mutattam be a Sons of Odin CD-t, ők is gyakran bekerülnek a lejátszóba.
Angol RAC bandák közül mindig van a lejátszó közelében még néhány, Celtic Warrior, Section 88, Public Enemy, Warlord stb.
Túl későn kezdtem angol Oi! bandák lemezeit vásárolni így ezek közül jelenleg csak a No Quarter pörög csak a lejátszóban, azért nem vagyok teljesen Oi! mentes CD ügyileg a The Pride 3 Digipackje és egy Thumbscrew lemez hever a polcomon, meg pár ezer éves Oi! válogatás.

nq.jpg

Ha keményebb hangzásra vágyom akkor a Jogos Önvédelem lemezei is mindig kéznél vannak, bár ma már ritkábban hallgatok ilyeneket.
A könyedebb hazai Oi! bandák közül a Frommer Baby és a Bois kerül gyakran a lejátszóba, mind két bandát szerettem élőben is, sajnálom, hogy feloszlottak.
Sajnos rengeteg zenei anyag nem érhető el CD-n így ezek többségét számítógépen hallgatom, ilyen az Oi-kor 1987-es demója mely sajnos nincs meg egyben, három részletben, három különböző minőségben tudtam összeszedni. Ha valaki rendelkezik vele ne tartsa magában.
Nagy bánatom volt, hogy a Loyalty recordsnál nem igazán lehetett hozzájutni régebbi anyagokhoz, most az NSBP kiadónál van rengeteg régi lemez, csak épp ilyen helyzetben nem ad ki az ember havi 10.000-20.000Ft-ot lemezre, így nálam csak lassan szaporodnak az ilyen kiadványok, ezért ezeket többnyire online hallgatom. 
Az angol bandák közül az English Rose és a March or Die azok amiktől még nem tudtam lemezt beszerezni, őket telefonon és PC-n is gyakran hallgatom. 
Az angliai Ian Stuart emlékkoncerten lett volna lehetőségem 4Skins és Business lemezeket vásárolni, sajnos anyagilag nem engedhettem meg akkor ilyen kiadást, így a régi nagy kedvenceim is csak a youtuberól szólnak egyenlőre.

Nagyjából az Onugor blog "megszűnése" (remélem csak szünetel) után jelent meg a világhálón  Bőrfejűek. Kiváló olvasni való minden bőrfejűnek. Koncertinfók, lemezbemutatók, történelem, szóval minden ami skinhead.

Az Undergroun Revolution blog nem kimondottan nekem szól, de gyakran készül interjú skinhead gyökerekkel rendelkező zenekarokkal, ilyenkor mindig jó nosztalgiázni ezen zenekarok múltjáról feltett kérdések valaszait olvasgatva.

A Karanténzóna egy punk blog és youtube csatorna, ezeket azért érdemes nézni mert időről időre kerülnek fel skinhead zenék vagy skinheadekhez kapcsolódó zenekarok felvételei, mostanában egyre több, 88-as csoport, Független Adó, Romantic front, Dekadens, IQ80, Dr. Skinhead, Romlás Virágai, Anti Talentum, Gusztus stb...


A Telegram az egyik legfontosabb hírforrás lett napjainkra, kiadók és zenekarok osztanak meg minden friss információt magukról, kiadványaikról. Talán ez a platform az amely tudja helyettesíteni a népszerű közösségi oldalt. Míg a blog.hu-n alig 40 követője van a blognak, a telegramon már közel 100 ember követi: t.me/odenb
Korábban több formában is megpróbáltam már fotóoldalt indítani, most a telegramon teszek egy próbát: t.me/skinpictures. Egyenlőre saját képeket osztok meg, illetve a gyűjteményemben található képek közül szkennelek be néhányat.

Az általam leginkább olvasott oldal a Whitelaw oldala, Benny rendszeresen oszt meg friss infókat koncertekről, kiadványokról és újabban egy csomó régi sztorit, komolyakat és vicceseket egyaránt. A két számomra legviccesebb sztori amikor Franciaországban úton egy koncertre egy bevándorlók lakta negyedben megálltak egy lámpánál a fekák kiszúrták, hogy kik ülnek a kocsiban, rögtön betámadták őket, arra nem számítottak, hogy két kocsival mentek és a hátsó még a támadás elején beérte a másikat. A túlerő meglepte őket.
A másik Németországban esett meg, a koncert egy farmon volt, a rendőrség körbevette a területet, Bennyék egy erdős területen próbáltak áttörni, ezt kiszúrta egy helikopter és a rotorokkal megpróbálta visszatartani őket sikertelenül, a farmra érve mindenki megéljenezte a produkciójukat.

wlh.jpg
A telegramon elérhető zenekarok: a Blutzeugen, SOO, Hundriver, Romer, Whitelaw, Kategorie C, Revalers, Marder, Artisian, Pagan Skull
Ruházat: Black Legion Wear, European Brotherhood, Our Fight Clothing, Pride France
Kiadók: Rebel records, NSBP, OPOS records, PC records, Tinnitus Records, Midgard records, Hermannsland Versand
Grafikusok: Vlanze graphics, Balaclava graphics
Fotósok: H.-Photography, MoncsiPics
Hírcsatornák: Rock Hate, Front music
Szervezetek: British Movement, Nordic Resistance, BHH, 
Csevegőszobák közül a Rock hate fórum a legpörgősebb, de ezenkívűl még 4-5 aktív fórum van, magyar sajnos még nincs.

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr4615581012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cobretti86 2020.04.19. 12:23:50

Nálam ezek szoktak pörögni mostanában: -Absurd (GER) : Asgardsrei, Blutgericht
-Burzum: Umskiptar
-Archívum: Leszámolás, Támadás
-Junkers 88: Bátrak vére
-Abolition (GER): Globalisierungswahn
-Tormentor: The seventh day of doom

A legtöbb eredetiben megvan, de valamit már nem tudtam beszerezni. Van viszont olyan, ami több formátumon is itt figyel. Az elmúlt 10 évben havi szinten 3-4 albumot vettem legalább.Ezek között cd, bakelit és kazetta is volt. A bakeliteket már nem tudom hova rakni, úgyhogy nem esnék kétségbe, ha azt mondanák holnaptól nem lesz soundcloud és társai, mert lenne mit hallgatni. :) Nyilván melóhelyen én is telefonról hallgatom őket, meg az újaknál megvétel előtt belefülelek, hogy megéri-e pénzt kiadni érte. Nem rossz ez a online belefülelés a dolgokba, de rohadtul hiányzik, mikor, ahogy Te is írtad átjártunk egymáshoz és ott hallgattuk őket. Még emlékszem, mikor a kökin a Headbanger-be (az a bizonyos kék konténer) nem fértünk be, olyan szűkös volt a hely :) Meg borítók vagy név alapján válogatni, hogy ez biztos jó lehet és a legtöbbször nem is lőttünk nagyon mellé :) Azért megvolt ennek is a varázsa :) Most már egyszerűen rá tudsz keresni a bandákra.

Odin88 2020.04.20. 10:35:02

@Cobretti86: Absurdtól a Grimmige folk musik a kedvencem és pár szám a korai időkből. Burzumot régebben hallgattam háttérzenének, igazán nagy kedvencem nem volt. A régi Archívum nagy kedvencem, bár mostanában ritkán hallgatom. Junkers88 nem volt a kedvencem, szerintem vagy 20 éve nem hallgattam. Abolitiont nem ismerem, Tormentort szerintem soha nem hallgattam, élőben a '80-as években láttam párszor, akkor még sok hasonló zenét hallgattam.
süti beállítások módosítása