Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Whitelaw - We will defend

2024.03.20. 14:42

screenshot-2024-02-27-083727.png
Egy hónapja jelent meg az angol skinhead zenekar tizedik albuma. A zenében nem sok változás történt a 12 dal nagy része középtempós vagy kicsit gyorsabb szerzemény a megszokott stílusban. 
Első meghallgatás után a címadó We will defend és a Britain Awake lett a két kedvenc, de ahogy lenni szokott nálam az összes dal tetszik és még hetekig a lejátszóban lesz a korong, a Whitelaw az egyik olyan zenekar amelyiket sosem tudom megunni. 
Sajnálom, hogy a srácok nem tudják elhagyni a szigetet, már jó lenne őket ismét színpadon látni és az új dalokat élőben meghallgatni.
A lemez hagyományos CD tokban jelent meg, 12 oldalas szövegkönyvvel, sötét grafikával és jól olvasható fehér betűkkel, a közepén két oldalas fotó a zenészekről. A Midgård records igazán kitett magáért, egy színvonalas kiadvány lett amit nem csak hallgatni jó, de jó kézbe venni is.



Beszerezhető: https://nsbp.shop/termek/whitelaw-we-will-defend/

A tavalyi túránkat tettük meg a múlt hétvégén visszafelé. Míg tavaly több, mint 600 méter szintemelkedés volt benne, most sokkal visszafogottabb volt a túra a valamivel több, mint 300 méter szintemelkedéssel.

dsc_1170ablog.JPG

A leghosszabb emelkedő rögtön Pilisszentlászló határában kezdődik és majdnem Pap-rétig tart, a sár miatt csaltunk kicsit és a Pap-rét előtti szakaszt aszfalton tettük meg, így volt alkalmunk a kilátásban gyönyörködni, ami csak addig élvezhető amíg a levelek megjelennek a fákon.

img_3039blog.JPG
Pap-rét után volt egy sarasabb szakasz, de kis odafigyeléssel járható volt. A kék jelzés elfordult Visegrád felé, mi mentünk tovább a piroson, nem sokkal később megpillantottuk a kedvenc rétünk ahol megálltunk enni pár falatot.

dsc_1172ablog.JPG
Innen Vörös-kőig volt még egy emelkedő, de az már jelentéktelen volt az út elejéhez képest. Vörös-kőnél megálltunk nézelődni, gyönyörködtünk a kilátásban. A 2. világháborúban német lőállás volt ezen a helyen.

dsc_1182ablog.JPG
Innen már viszonylag gyorsan leértünk Leányfalura, az út végig lejtett, a sarasabb részeket az út melletti jól kijárt ösvényeken ki lehetett kerülni. Csak egy helyen álltunk meg pár percre, egy villanyoszlop tetején egy mókus ugrándozott.

6c763130-f2f3-4291-9aa9-cf481fff274aaa.jpg

Romer: Hunnia Fiai

2024.03.16. 18:14

photo_2024-03-16_06-59-40.jpg

 ,,A splitsorozat második részén az új magyar supergroup a They Want Your Soul és a Wiesel (Heureka, Kategorie C etc) által jegyzett chilei-német, spanyol nyelvű RAC-t játszó LANZ szerepel 5-5 nótával.
A TWYS tagjai a legjobb magyar zenekarok tagjaiból verbuválódtak, a 2023-ban megjelent sikeres debütáló albumukkal megkezdett utat folytatják erőteljes, modern hangzású metal, hc elemeket tartalmazó zenéjükkel. Jól eltalált magyar nyelvű, hazafias szövegek.
A Lanz eddig egy teljes albummal jelentkezett illetve 3 daluk hallható a United III. 4-es split lemezen."

 Ezeket olvashatjuk a kiadó weboldalán, de a Lanz ezen kívül kiadott egy demót Desata Tu Ira címmel 2018-ban és több válogatás albumon is szerepelt köztük a Nordic Power R'N'Roll 3.-on.
A kiadvány ma jelent meg így eddig csak egyszer tudtam meghallgatni.
A lemez a magyar csapattal kezdődik öt nagyszerű dalt hallhatunk tőlük leginkább a moden német RAC színtér dalaira emlékeztetnek a számok, de hallhatunk tőlük egy hard core-osabb szerzeményt is amely engem leginkább a Moshpit-ra emlékeztet. Az öt szám egyáltalán nem unalmas, hallhatunk a zene alatt híradó részletet a '40-es évekből, az egyik számban egy induló dallamai is felcsendülnek egy gitáron. 

A Lanz valamivel dallamosabb zenét játszik, erőteljes mély énekkel kísérve, ha valamihez hasonlítanom kellene akkor a Brigada Totenkopf dallamosabb számai ugranak be a zenéjükről.

A lemez hagyományos CD tokban jelent meg, 12 oldalas szövegkönyvvel, a szövegek jól olvashatóak, minden szöveg alatt odaillő illusztráció, a hátsó oldalon a kiadó reklámja és egy rövid köszönő lista. A szövegkönyv és a borító dizájnja a Mistreat kiadványaira emlékeztet, talán a farkasok és a pasztell színek miatt.



A kiadvány beszerezhető: https://nsbp.shop/termek/they-want-your-soul-lanz-brothers-in-mind-vol-2/

Új művészeti stílus: AI

2024.03.15. 02:54

photo_2024-03-12_13-35-52.jpg 

 A tegnap megjelent új póló kapcsán ismét eszembe jutott, hogy már régebb óta terveztem, hogy írok egy bejegyzést a mesterséges intelligencia egyre szélesebb körben történő felhasználási lehetőségei közül a képalkotásról. A mesterséges intelligencia egy elég vitatott témakör és most nem is akarok belemenni, abba, hogy ezt is emberek készítették, meg, hogy csak már meglévő adat és kép állományból lopkod stb...
 Azt a részt is átugornám, hogy pornográf tartalom gyártásra is használták már vagy hamis régiség lelet gyártásra (átverésre).

tengrai_image_1710409318_9656494.png

 A mesterséges képalkotó szoftverek, illetve online felületek általában a szegény emberek grafikusai, én magam is készíttettem már illusztrációt blogbejegyzéshez, a holnapi sakk verseny plakátját is ezzel készítették, ezzel készültek egy napokban megjelenő CD szövegkönyvének illusztrációi is. Tehát a köreinkben is egyre ismertebb és elfogadottabb. 
Természetesen ez a technika még gyermekcipőben jár, gyakoriak az anatómiai hibák, hiányzó vagy plusz végtagok, túl szimmetrikus arc, aránytalan testalkat, képen szereplő tárgy - ember - állat méretarányai...

tengrai_image_1709132705_7384727.png

Gyakori hibát okoz a hiányos adatbázis, ha nincs adat Rózsa Sándorról, vagy az alföldi csikósokról a szoftver akkor is készít képet, amelyen valószínűleg egy angol lovas vagy egy magányos csikó lesz, ha betyárt szeretnénk akkor kapunk egy Zorrót. Problémát jelenthet az is, ha nem vagyunk elég pontosak a leírásban, ha nem írjuk ki, hogy europid nőt szeretnénk a képre jó eséllyel ázsiai arcvonásokat kapunk, hiszen a legnagyobb számú szelfit ők készítik, így az adatbázisok velük vannak tele, persze vannak polkorrekt (woke) programok is ahol a pontos kérés ellenére is kerül eltérő rasszú a képek közé.
Az elsőként a sci-fiből, fantazyból, horrorból és a mese illusztrációból fognak kiszorulni a grafikusok, de előbb-utóbb sorra kerül minden, hisz egy jobb program 15-20 féle stílusban tud rajzolni és az ügyesebb felhasználók már képregényt is tudnak készíteni (nekem nem sikerült).

tengrai_image_1709613375_8454657.png
Lassan egy elfogadott művészeti ággá nőtte ki magát, bár még kiállításokat nem rendeznek és díjakat nem osztogatnak, azért az emberek körében egyre népszerűbb. A stílus majd lassan háttérbe szorítja a fotózást is, hisz elég beírni, hogy az országházat szeretnénk látni naplementében és már meg is kapjuk pár másodperc után, nem kell Angliába utaznunk egy Vespás találkozóra, pár karakter beírása után lehet képünk a népszerű motorról is.

tengrai_image_1710406254_8309345.png

Gyakori hiba, hogy a helyesírás még nem erőssége a szoftvereknek, egyszerűbb szavakat is képtelenek pontosan leírni, mondatokkal ne is próbálkozzunk. A legtöbb AI tud magyarul, de rendre angol szavakat ír a képre, keveri a betűtípusokat, hogy csak a legáltalánosabb hibákat említsen ezen a téren.

tengrai_image_1710408386_3715217.png
Én bízom benne, hogy hoz némi árcsökkenést is az, hogy egy könyvhöz nem kell milliókat fizetni egy illusztrátornak, százezreket egy grafikusnak egy egyszerű lemezborítóért, ha csökken a fotózás iránti igény a youtuberek miatt alaposan túlárazott fényképezőgépek árai is esnek valamelyest.

tengrai_image_1710370771_5429099.png
A felhasznált képeket én készítettem egy ingyenes oldalon ahol engedélyezve van az elkészült képek szabad felhasználása.
A póló megvásárolható: https://nsbp.shop/termekkategoria/ruhazat/nordic-sun/

hassfront.jpg
A Waffenbrüder produktion ritkán ad ki lemezeket, de ha megteszi az mindig nagyot szól. Most a méltán népszerű brazil nsbm zenekar eddig megjelent demóját és két albumát adta ki, kiegészítve két új szerzeménnyel, mindkettő feldolgozás, az egyik a Brutal Attack klasszikusa a Stronger than Before a másik a legendás Absurdtól a Gates of Haven. 
A zenekar népszerűségének oka, hogy az "unalmas, rommá torzított zene alá érthetetlen hörgés helyett" csak mérsékelten torzított a gitár és az ének is több helyen elég érthető, valamint a zene sem sablonos, lassúbb és középtempós dalok mellett találunk olyan szerzeményeket is mint az intróként szereplő NS Dream ami egy kristály tisztán megszólaló gitáron előadott szám, de említhetném a régi német himnuszt is amit egy férfi kórus ad elő.
A zenében és az énekben gyakran találunk olyan elemeket amelyeket a mainstream zenekaroktól is gyakran hallunk, ha nem tudnám, hogy épp egy politikai tartalmú számról van szó, simán hihetném, hogy épp a sátán felemelkedéséről énekel vagy egy sötét véráldozatról.
Ha már szóba kerültek a szövegek, néhányuk ismert emberekről szól, olyanokról, mint Varg Vikernes, Linkoln Rockwell, Brenton Tarrant, Gobineau, de énekel a nevetséges antifa black metálról vagy a közelmúltban magyarul is megjelent Turner Naplójáról.
A lemezen 27 szerzemény hallható, közel 76 percben, mindez digipack csomagolásban egy négy oldalas "füzettel" melyben sajnos szövegek nincsenek, de van egy kép a zenészekről.
A lemez tegnap jelent meg így a terjesztők közül még csak az NSBP kiadónál kapható:
https://nsbp.shop/termek/hasskultur-the-hate-continues/

Daspo – Guardare Avanti

2024.03.08. 02:47

r-27674976-1689358358-5572.jpg
Ismét egy olyan zenekar lemeze került terítékre amelyiket előbb láttam élőben és utána vettem meg a lemezüket.
Tavaly nyáron a Tuono records születésnapi buliján láttam a bandát és szerettem bele a zenéjükbe. 
Olaszországban szerencsére él még a skinhead színtér és vannak még skinhead zenekarok is, annak ellenére, hogy az elmúlt 25 évben sok zenekar megszűnt vagy váltott más zenei stílusra. Az egyik ilyen ízig vérig skinhead zenekar a Venetóból származó Daspo, mind zenében, mind külsőségekben őrzik a skinhead hagyományokat. Persze ezen nem kell meglepődni, régi kipróbált zenészek álltak össze, hogy hangot adjanak a gondolataiknak.
Dallamos, de mégis ütős Oi! zenét játszanak, az olasz nyelv dallamossága pedig még egy extra löketet ad az egésznek.
11 fantasztikus dal közül talán a Caos Totale-t emelném ki amelyik egy Peggior Amico feldolgozás amit korábban nem ismertem.
Azt mondanom sem kell, a lemezt a Tuono Records adta ki, hagyományos CD tokban jelent meg, 12 oldalas szövegkönyvvel, a közepén két oldalon egy jó minőségű együttes fotóval.

r-15563148-1593685675-6341.jpg
4 éve jelent meg a viszonylag fiatal brit zenekar első és mindmáig egyetlen CD-je. A zenekar rendkívül népszerű Angliában, pár éve volt alkalmam látni őket élőben, már akkor tudtam, ha lesz lemezük be kell szereznem. 
A lemezen 12 nagyszerű dalt hallhatunk, középtempós és gyorsabb szerzeményeket. Zeneileg változatos, felfedezhetünk benne Skrewdriverre emlékeztető dallamokat, de amerikai és ausztrál zenekarokra emlékeztető számokat is.
Egy számot mindenképp ki kell emelnem, feldolgozták az olasz Plastic Surgery - Rivolta című számát a refrént a végén olaszul éneklik. Nem véletlen ez a kedvencem, hiszen az eredeti is már lassan 40 éve top listás nálam.
Persze a többi szám is kiváló, például a rock and rollosabb We Stand Alone vagy az utolsó szám a korongon a Family.
A lemez a hagyományos CD tok mellett fa dobozban is megjelent. A hagyományos megjelenéshez 16 oldalas, igényes kivitelű a szokottnál vastagabb, fényes papírra nyomott szövegkönyvet kapunk, jól olvasható szövegekkel és a hozzájuk tartozó grafikákkal.
A lemezt a Rampage Productions adta ki.

Samizdat interview

2024.03.07. 03:50

406317809_312132778375674_346258581885450464_n.jpg 

1. Please introduce your band, when was it formed, who are the members?
- Samizdat was established about 3 years ago. During the first year we recorded 3 tracks in the studio, which we only released on YouTube. Surprisingly, it received positive feedback, so it motivated us to continue. We played our first concert after a year and a half in our already legendary skinhead pub. At the end of last year we recorded our first album, which was released at the end of January this year. There are no personnel changes, we always play with the same lineup.
Martin – guitar/vocals.
Junior - bass
Pavel – drums

 2. Did you play in other gangs earlier?
- In the past Pavel played in a crust punk band and later in quite wellknown oipunk band called Konec hry. Together with Martin they still play in the band Dead Masaryx.
Martin already sang in the mid-nineties in the band Zášt 88, he played drums in Beowulf, bass in Randall Gruppe and Bootboys Social Club, where he played bass and later also drums.
Samizdat is Junior's first band he plays in.




 3. What is skinhead life like in Czechia?
- The scene here is starting to recover a bit again. As people get older, they return again and meet people they knew in past who are willing to organize concerts. I would say that thanks to our bands people are starting to meet again after years. No one needs to prove any political positions anymore and they really just go out to have fun, which is definitely a good thing. Otherwise, being a skinhead is still the same no matter what decade we are in. It's just that we are probably a little wiser now. It will always be problematic for the company when more than 50 skins gather.

 4. Do you have opportunity to perform in your country?
- As I said, the possibilities are increasing. Basically, you could say that smaller concerts happen once a month.

 5. How was the reception of your records?
- According to the feedback people like our album. After all people prefer straightforward music and lyrics that are easy to remember. We do not want to play anything complicated in the future. We will play what we can play. Moreover skins music is supposed to be energetic, aggressive and hard. We have perhaps fulfilled that.


r-29665663-1706814795-9470.jpg

 6. What are your plans in the near future?
- We had barely finished recording of the first album and suddenly we got an offer to record a split CD with a german band. So next month we are going to the studio again to record five songs. We will not reveal more so you can look forward to it. Hopefully there will be more concerts and we will all be meeting.

 7. We Hungarians have always liked Czech bands (Orlik, Branik, Vlajka, Excalibur, etc.), do you know any Hungarian bands?
- Sometime in the early 90s we played united concert with Archivum and Valhalla with the first band. Your scene is very strong, very political and well organized. We know bands like Hundriver, I think one of your first bands was Oi-Kor and the very professional Romer. Otherwise at the end of the eighties, I owned the Pokolgép – Totalis Metal LP and I have to find it somewhere again.

 8. What message do you have for the readers?

-Thank you for your interest and also for your work for the scene. Greetings to all your blog readers. And maybe sometimes there will be an opportunity to play for you too. Keep the faith and stay strong.

Martin

Irónia

2024.03.04. 18:16

skinhead-9236.jpg
Milyen érdekes, hogy a balos csoportok egyik kedvenc mintája egy jobboldali skinheadet, Stuart Nicolt ábrázolja, a kép 1980-ban készült Londonban egy British Movement rendezvényen.

431256739_122171158142024582_8964831553475085469_n.jpg

photo_2023-09-28_11-22-09.jpg

Programok, könyvek, zene

2024.03.01. 13:40

photo_2024-03-01_11-32-30.jpg
Élő  történelemóra az ország közepén.

photo_2024-02-20_05-43-30.jpg
Nemzeti Hang turné

photo_2024-02-27_06-53-46.jpg
A legendás brazil nsbm zenekar új válogatás albuma hamarosan megjelenik és kapható lesz itthon is.

photo_2024-02-28_19-29-42.jpg

Nőnapi meglepetés két nagyszerű zenekarral.

photo_2024-02-17_13-12-50.jpg
Hamarosan napvilágot lát a London Breed harmadik önálló albuma.

photo_2024-03-01_07-08-53.jpg

Az Oi! the Resurrection 3. legfrissebb plakátja.

photo_2024-02-26_12-24-22.jpg
Nyári buli Finnországban

photo_2024-02-16_10-42-17.jpg
Még egy finn buli, a reptérről buszokkal visznek a koncert helyszínére.

photo_2024-02-22_10-19-06.jpg
Koncert a taljánoknál.

photo_2024-02-21_12-42-59.jpg
Ha még nincs meg a Samizdat új lemeze itt beszerezheted.

photo_2024-02-12_05-46-38.jpg
A cseheknél zajlik az élet.

photo_2024-02-02_11-29-21.jpg
Úgy tűnik minden hónapra jut egy buli náluk.

photo_2024-02-21_11-37-30.jpg
Úgy tűnik, ha már egyszer áthajóznak az óceánon túlra akkor északtól délig bejárják a kontinenst.

photo_2024-02-19_09-00-40.jpg
A finnek is feléledtek és egy négynapos bulival ünneplik a húsvétot.

photo_2024-02-18_18-46-21.jpg
A Lobera ahogy ígérte sok koncertet fog adni.

photo_2024-02-14_00-12-28.jpg
Májusi buli az olaszoknál, itt kevésbé ismert, de ott népszerű zenekarokkal.

photo_2024-02-17_05-55-49.jpg
Az Askania méltó emléket állított a legendás angol skinhead zenekarnak a Vengeance-nek egy tribute albummal.

photo_2024-02-16_10-34-42.jpg
Az olaszoknál szinte minden hétre jut egy koncert és szinte mindenhol találkozhatunk nagy nevekkel, van ahol egyszerre többel is.

photo_2024-02-07_21-18-42.jpg
Születésnapi buli két angol és két német zenekarral.

photo_2024-02-08_19-04-55.jpg
Darkwood koncert Limában, az első 30 jegyvásárló extra ajándékok mellett találkozhat Henrykkel.

photo_2024-02-06_14-16-30.jpg
A Pitbullfarm lendületben van, túl vannak az első koncerten, tegnap egy új számmal jelentkeztek és folyamatosan jönnek az új koncertplakátok, vajon ilyen gyorsan megbocsátották neki a mexikói kilengéseit?

photo_2024-02-06_08-05-23.jpg
Két napos szabadtéri folk és viking metal buli.

430484662_797538985724375_1090468951155611364_n.jpg
Április végén Éjisereg koncert.

431133862_937302657754456_1238446631545786081_n.jpg
Aki nem akarja a hazai motoros bulin megnézni őket, az egy fürdőzéssel összekötve láthatja őket Horvátországban.

photo_2024-02-25_20-18-46.jpg
Válogatás lemez az olasz Tuono Recordstól

photo_2024-02-26_06-27-45.jpg
Még egy Lobera fellépés, ha ilyen aktívak talán hozzánk is eljutnak.

photo_2024-02-19_23-49-32.jpg
Skrewdriver - Back with a bang újra keverve a  Midgård recordstól.

Végül néhány könyv:

photo_2024-02-02_19-33-08.jpg
photo_2024-02-19_07-09-15_1.jpg
photo_2024-02-05_07-43-34_1.jpg
photo_2024-02-05_15-39-28_1.jpg
photo_2024-02-21_12-34-21.jpg

süti beállítások módosítása