Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Samizdat interjú

2024.03.08. 17:43

406317809_312132778375674_346258581885450464_n.jpg

1. Kérlek mutasd be az együttesed, mikor alakult és kik a tagjai?

- A Samizdat körülbelül 3 éve alakult. Az első évben 3 számot rögzítettünk stúdióban, amelyeket csak a YouTube-on adtunk ki. Meglepő módon pozitív visszajelzéseket kapott, így ez motivált minket a folytatásra. Az első koncertünket másfél év után a már legendás skinhead kocsmánkban adtuk. Tavaly év végén rögzítettük első albumunkat, ami idén január végén jelent meg. Nincs személyi változás, mindig ugyanazzal a felállással játszunk.
Martin – gitár/ének.
Junior - basszusgitár
Pavel – dob

2. Zenéltetek korábban más zenekarokban?
- Régebben Pavel egy crust punk zenekarban játszott, később pedig egy igen jól ismert oi!/punk zenekarban, a Konec hry-ben. Martinnal még mindig a Dead Masaryx együttesben játszanak. Martin már a kilencvenes évek közepén énekelt a Zášt 88 zenekarban, dobolt a Beowulfban, basszusgitáros a Randall Gruppében és a Bootboys Social Clubban, ahol basszusgitáron, majd később dobolt is. A Samizdat Junior első zenekara, amelyben játszik.

3.Milyen a skinhead élet Csehországban?
- Kezd kicsit helyrejönni itt a színtér. Ahogy öregszenek, az emberek újra visszatérnek, és olyan emberekkel találkoznak, akiket korábban ismertek, akik hajlandóak koncerteket szervezni. Azt mondanám, hogy zenekarainknak köszönhetően évek múltán kezdenek újra találkozni az emberek. Senkinek nem kell többé semmilyen politikai álláspontot bizonyítania, és tényleg csak szórakozni mennek el, ami mindenképpen jó dolog. Különben skinheadnek lenni továbbra is ugyanaz, függetlenül attól, hogy melyik évtizedben vagyunk. Csak talán most egy kicsit bölcsebbek vagyunk. Mindig problémás lesz a cég számára, ha több mint 50 skin összegyűlik.

4. Vannak-e fellépési lehetőségek az országotokban?
- Ahogy mondtam, a lehetőségek egyre bővülnek. Alapvetően azt mondhatnánk, hogy havonta egyszer vannak kisebb koncertek.

405894720_309842238604728_7551257998007930797_n.jpg


5. Milyen volt a lemezetek fogadtatása?
- A visszajelzések szerint az embereknek tetszik az albumunk. Végül is az emberek jobban szeretik az egyszerű zenét és a könnyen megjegyezhető szövegeket. Nem akarunk semmi bonyolultat játszani a jövőben. Azt fogjuk játszani, amit tudunk. Ráadásul a skins zenének energikusnak, agresszívnek és keménynek kell lennie. Ezt talán teljesítettük.

6. Mik a terveitek a közeljövőben?
- Alig fejeztük be az első album felvételét, és hirtelen kaptunk egy ajánlatot egy split CD felvételére egy német bandával. Így a következő hónapban ismét stúdióba megyünk, hogy öt dalt rögzítsünk. Többet nem árulunk el, így várhatjátok. Remélhetőleg lesz még több koncert és mindannyian találkozunk.

7. Mi magyarok mindig kedveltük a cseh zenekarokat (Orlik, Branik, Vlajka, Excalibur stb.), Ti ismertek magyar együtteseket?
- Valamikor a 90-es évek elején közös koncertet adtunk az Archivummal és a Valhallával az első zenekarommal. A Ti színteretek nagyon erős, erősen politikus és jól szervezett. Ismerünk olyan bandákat, mint a Hundriver, szerintem az egyik első zenekar az Oi-Kor volt és a nagyon profi Romer is ismerjük. Egyébként a nyolcvanas évek végén az enyém volt a Pokolgép – Totalis Metal LP, és újra meg kell találnom valahol.

r-29665663-1706814795-9470.jpg


8. Mit üzentek az olvasóknak?
-Köszönjük érdeklődését és a színtérért végzett munkáját is. Üdvözlök minden blogolvasót. És talán néha lesz alkalom játszani neked is. Tartsd meg a hitet és maradj erős. Martin

 

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr3018347623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása