Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Birka vacsora

2008.10.14. 17:17

Mátrai barátaink meghívtak minket egy névnapi bulira, állítólag több embernek lesz névnapja és szülinapja, persze neveket nem említettek, és egy egész birkábol lesz a vacsora. Mi szokás szerint készültünk (bor, sör) és utaztunk.

A helyiek rendesek voltak, eljöttek elénk kocsival Salgótarjánba így megúsztunk egy hosszú buszozást és egy balhét a helyi kisebbséggel. Terenyére érve szokás szerint irány a kocsma, a második sör után kérdeztük, hogy mi a helyzet a vacsorával?

Némi kitérő válasz után elindultunk Atom Anti apjáékhoz ahol az említett étel megnyúzva, de még egészben lógott a rénfán. Mivel én voltam a legjózanabb férfiember engem ért a megtiszteltetés, hogy feldaraboljam a birkát az asszonypajtás pedig felkockázhatta a pörkölthöz. Mivel a mátrai ember találékony így a vacsora elkészítése a kocsma udvarán történt, hogy ne kelljen messzire menni italért. Persze mint legjózanabbat, az asszonypajtást érte az a megtiszteltetés, hogy megfőzhette a birkapörköltet. Szegény korábban még nem csinált ilyet, így mindig egy éppen közelben tartózkodót kérdezett arról, hogy mi kell még bele. Szegény állat mire megfőtt legalább 20-szor elénekeltük az ír birkagulyásról szóló nótát. Mire elkészült már mindenki nagyon éhes volt így természetesen dícsérték a szakácsot. Az azért valamit jelenthet, hogy ő nem evett belőle :-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr35713798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása