Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Napi politika

2011.12.23. 18:38

 Ismét a friss történésekkel foglalkozom, bár ezt nem terveztem a blog indulásakor, de nem mehetek el szó nélkül pár dolog mellett.

A mai események kapcsán az LMP és a Szolidaritás tömegeket vár az utcára.

Nevetségesek, 5 éve amikor a tömegek az utcán voltak pont ezek tapsoltak a rendőri intézkedéseknek.

Amikor Viktorék megszavazták a sajtó törvényt ugyanezek várták a tömegeket az utcára, mondván ez a szólásszabadság sárba tiprása.

Amikor a gyűlöletbeszédet megszavazták az volt az első lépés a szólásszabadság sárba tiprásához, ezek akkor is csak tapsoltak.

Az emberek egyre inkább tisztában vannak vele NEM Lesz Más a Politika.

Hülyeségekre nem költünk

2011.12.22. 16:21

Ezeket a visszaemlékezéseket a fészbúkon találtam egy ismerősömről:

 

 Amit sosem felejtek el! Zoltán barátunk ès párja beszèlgetèsèt! : Zoltán vegyünk 1kis kutyát. Hadjál már! De Zoltán vegyünk már 1kis kutyát. Fejezd már be! De Zoltán vegyünk már 1kis kutyát. Kuss legyen,nem mög mondtam hülyesègekre nem költünk,veszünk egy gáz pisztolyt! :-)))))

 

 Emlékszem, egy koncert előtt ott állt egy vékony emberrel mellettem. Mondom neki, nem is tudtam, hogy van egy öcséd. Mire ő : Ő a menyasszonyom, te marha...

Az egyik oldal módszeresen azon igyekszik, hogy a múltat megváltoztassa, hazugságokkal, félinformációkkal, elhallgatással, ennek egyik újabb bizonyítéka a 88-as csoport együttes Kolompár című száma melyet szinte teljesen eltüntettek.

A zenekar demóját mp3 formátumban elsőként jó 10 éve a Bahia weboldaláról lehetett letölteni, mivel ez egy baloldali csoport, hát nem csodálkoztam különösebben, hogy ezen nincs fent, később a világhálón nagyon sok helyen elérhető volt az együttes demója, de ez a szám nem került fel sehova. Legutóbb az egykori énekes, Bőr tette fel az együttes összes felvételét, de ezt a számot Ő sem tette elérhetővé.

A történelem ismétli...

2011.12.09. 05:48

December másodikán T.E. koncert volt a fővárosban a Jobbik szervezésében. A zenekar előadását csak az láthatta aki előre bejelentkezett e-mailben. A '90-es évek elején már volt egy ilyen szervezet amely gyűjtötte a szimpatizánsai adatait...

Én magam nem fogyasztok margarin féleségeket, de édesanyám megkért küldjem be a ráma vonalkódokat, melyek felszaporodtak a nagy karácsonyi készülődés, sütés, főzés közben. Előbb meg akartam keresni a címet és egyéb adatokat ekkor akadt meg a szemem a szlovák feliraton mely szerint a északi szomszédainknak 2.5Kg csomagolásáról kell beküldeni a vonalkódot, nekünk magyaroknak 4.5Kg-ról, ahhoz, hogy megkapjuk a Nagy Ráma karácsonyi recept füzetet.

Ezek az olaszok...

2011.12.05. 06:02

A hétvégén talján földön jártunk egy kis mikrobusszal. Épp az olasz gépjárművezetőkről folyt a beszélgetés, közben a sofőrünk lehúzódott az út szélére. A beszélgetés lezárásaként megszólalt a pilótánk, hogy ezek az olaszok nem tudnak vezetni. Ebben a pillanatban a kijelentés igazolásaként két olasz kocsi koccant össze közvetlen előttünk.

Turánia webáruház

2011.11.22. 11:00

A Turánia webáruházból rendeltem 2 pólót futárpostával, a webáruház felszámolt nekem 1000Ft postaköltséget, majd a futárposta szintén 1000Ft-ot, így aztán azt hiszem onnan semmit nem fogok rendelni a továbbiakban...

Döbbenet

2011.11.12. 05:15

Párbeszéd az internetszolgáltatónál szerződés hosszabbításkor:

- A szerződéséhez kedvezményes TV előfizetést is tudok ajánlani, jelenleg milyen előfizetése van?

- Nincs TV-m.

- Akkor következő díjcsomagokat tudom aján...

- Khm... Akkor elmondom érthetőbben, nem rendelkezem televízió készülékkel.

- ???

 

Szűrővizsgálat

2011.10.22. 07:43

Fiatalabb korom egyik kedvenc őszi programja volt az Őszi BNV látogatása, mivel 20 éve nem voltam, gondoltam nosztalgiából most ismét elmegyek. Az öcsémmel és egyik ismerősével mentünk, pénteki napon a férfiaknak ingyenes volt, így szerencsére csak az útiköltség ment kárba. A rendezvény példátlanul alacsony színvonalú volt, még egy kisváros vállalkozói kiállítása is színvonalasabb.

Mivel a kevés kiállító nem sok érdekeset tudott felmutatni, hamar végig szaladtunk a két pavilonon amit megtöltöttek. Kifelé menet megláttuk a "buszt", szűrő vizsgálat felirattal, na ilyenen még úgysem voltunk, gondoltuk kipróbáljuk. Az egész 20 perc volt, vér-, testsúly-, szem-, tüdő-, szív- és még vagy 10 különböző vizsgálat. A végén mindenkinek sorolták mire kell figyelnie. Az öcsém (136Kg, 172cm, borotvált fej, 3 napos borosta, fekete bomber) előtt állóknak sorban mondták mennyit kell fogyni, mivel a kisöcsémnek nem mondtak semmit nagy bátran megkérdezte:

- Nekem nem kell fogynom?

- Önnek nem, önnek nőnie kell 25 centit.

Mellesleg megjegyzem jó ötlet volt bőrfejűnek öltözni, így megkíméltek minket a bátortalanabb kérdőíves illetők, akikből több volt, mint látogatóból.

Fiatalok

2011.10.10. 15:47

A skinhead mozgalomhoz nagyon sokan csak azért csatlakoznak, mert a zenekarok a kisebbségek és az idegenek elpusztításáról énekelnek. Amikor szembesítik ezeket az embereket azzal, hogy ez azért mégsem lehetséges, csak néznek bután és lehülyézik azt aki ezt a szemükbe mondja. Amikor tovább próbál érvelni az idősebb tag, hogy már pedig ez így van és a '30-as, '40-es évek nemzetiszocialista vezetői sem ezt akarták, akkor már habzó szájjal üvöltenek, hogy ők már pedig az iskolában sem ezt tanulták. Amikor megkérdezik az ifjú hungaristát, hogy olvasott-e valamit azoktól az emberektől akiket a példaképeinek tekint, ismét csak egy bamba kifejezés a válasz.

Ezek után már csak arra lennék kíváncsi, hogy ezek az emberek mi alapján nevezik magukat nemzetiszocialistának vagy ne adj isten hungaristának.

Pusztamarót

2011.09.26. 14:47


Pusztamarót a Gerecse jelentős emlékhelye. Történelmünk egyik legtragikusabb eseményének helyszíne, ahol a mohácsi csatavesztés után a legnagyobb ellenállásra került sor a törökökkel szemben.
A Gerecse lábánál a XIII. században feltűnő Marót falu eredetileg a Tardos nemzetségbeli Maróti nemeseké, a XIV. században a Bajóti családé volt, majd királyi tulajdonba került. 1388-ban Zsigmond király az esztergomi érsekségnek adományozta. Az érsekség a XIV. század. végén vadászkastélyt építettek a falu közelében és halastavakat létesítettek a völgyben.

A mohácsi csatavesztés (1526. 08. 29.), majd Buda várának elfoglalása után a törökök végig pusztították egészen Győrig a Dunántúl északi részét. A természet által jól védett Marót térségében sok menekült - köztük a mohácsi csatából visszatérő katonák - és a környék megyéiből származó lakosság sáncolta el magát. A szekérvárral is megerősített település 3 napon át hősiesen védekezett a törökökkel szemben. A törökök végül Budáról hozott ágyúkkal törték meg a védők ellenállását. A leírások szerint 25 ezer esett el ezen a helyen.

"És te virulj, gyásztér!
a béke
malasztos ölében,

Nemzeti nagylétünk
hajdani sírja
Mohács"

(Kisfaludy Károly)

A kegyetlen csata emlékét napjainkban is "Emberölő-völgy"-nek nevezik. Az egykori falu helyén kialakult Pusztamarót település az 1970-es években néptelenedett el. Emlékét a temető őrzi.
(forrás: http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=1563 )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hűség

2011.09.18. 11:17

Fiatalabb koromban, ha egy lány akinek barátja van vagy férjes asszony ajánlatot kapott, akkor azt mondta: Na de kérem nem olyan vagyok.

A napokban több olyan hölgy ismerőssel is összefutottam akik férjezettek és a munkahelyükön kaptak különböző ajánlatokat.

A válaszaik:

-Nekem nem jön be.

-Ugyan hol találkozhatnék vele?

Motoros találkozó

2011.09.05. 21:12

Legnagyobb tiltakozásom ellenére én voltam azon szerencsétlenek egyike akit a cég önkéntes alapon kiküldött őrködni a helyi motoros rendezvényre.

Korábbi bejegyzésem igazolást nyert itt is, árpádsávos zászlók sehol, egy-két nemzeti színű zászló felbukkan elvétve, de már ez sem divat. A felvarróárusnál érdeklődtem, tavaly óta nem adott el egy darab árpádsávos felvarrót sem és a motorra tűzhető zászlókból sem kelt egy sem már vagy 2 éve.

Öröm az ürömben: tudtam venni egy mjölnir medált a tatabányai Pokol kapuja standján.

Egyébként volt minden, részegek, verekedés, részegen motorozás, cigányok harcos pólóban stb...

Egyik legszebb élményem az volt amikor két tucat milliomos vállalkozó teli torokból, mély átéléssel üvöltötte a Dinamit együttes dalának refrénjét: "aluljárók fia a sorsod valahol hibás"

Az est fénypontja a Dogs együttes volt, róluk csak jót mondhatok, tudnak zenélni, több mint 3 órát játszottak egyhuzamban, a rock és metál klasszikusok mellett Kárpátia, Egészséges Fejbőr és Ballagó idő feldolgozásokat is játszottak.

Másnap közölték velem, hogy a cégünk kiszállt a rendezvény támogatásából így nem fogják kifizetni a rendezvény őrzést. A szervezők ígéretet tettek, hogy kifizetik másnap (vasárnap) járandóságunkat, ez azóta sem történt meg. Nem baj, legalább nem kell hazudnom az adóbevallásban és még egy okkal több, hogy utáljam ezt a réteget.

 

Ebédmeghívás

2011.09.02. 06:02

1 haverom összejött egy lánnyal, valaha még Budapesten. Elhívta ebédelni. Mire a csajszi kirittyentve meg is jelent felkészülve a jeles eseményre. Egy kicsit koppon maradt, mivelhogy a meghívás a Moszkva téri ingyenkonyhára szólt... /Ez volt Emerik/
(Forrás: Pite)

Sledgeback

2011.07.30. 19:20


A napokban egy régi ismerősömtől kaptam egy levelet, akivel 1993-ban találkoztam utoljára:
 
Ezt a csapatot azért hoztam létre az USA-ban, mert azon kívül,hogy zenélni
akartam, be akartam hozni egy kis "Magyar oi/punk" dolgot a messzi nyugati
partra. Itt kevés a magyar ember, de elfogadták és már sokan a harmadik
lemezünk utan végre megismerkedtek a jó Magyaros itallal,a "Pálinká"-val
is. (Ez a 3-dik cd nyitó dala). Az ezt követő dal, a "Dead city" (Oi!),
amit magamnak írtam, azokból a "belül" megmaradt képekből, amit hazámból
hoztam magammal. (A dalban szó van utcákról, bakancsról,
verekedésről, életben maradásról és először, végre a zenekar fennállása
alatt lemezen van a kijelentés-"Oi!", ebben a dalban).
Mindegy ezek csak olyan rövid szavak.
Nemrég csinált az osztrák "Oi the print" magazin is interjút velem, a
Sledgeback/magyarságom és egy veterán angol csapattal (Foreign Legion)
megjelent lemezünk kapcsán.
Szóval akkor itt vannak a linkek. Ezek ZIP file-k, amelyek tartalmazzak a
lemezeket, mp3 formátumban, a CD borítóval és hozzá kapcsolódó
információkkal. Ha akarod, majd elküldhetem "Igazi CD"-n is.
Szóval akkor még annyi, hogy kérlek oszd meg a Magyar srácokkal a lemezeket
és ha úgy érzed megér pár szót az ügy, kritizáld ki a lapodon.
(Szeretném, ha az otthoniak tudnák, azt,hogy van kitelepült -amerikai
állampolgárságú- magyar, aki nem felejtette el a Magyar punk és az oi
jelentését, az anyaföld elhagyása után.(Ha ez már csak egy fiatal
skinheadet, vagy punkot megerősít belülről, már megérte a dolog nekem)....
(A KÖVETKEZŐ LEMEZÜNKRE, MAGYAR NYELVŰ DALT IS ÍRTUNK!)
Még egyszer köszönettel,
Szakácsi Gábor

 

Kritika helyett jöjjenek az albumok:

 
2006-Perception becomes reality (USA es Holland/Euro kiadás,eredetileg
LP,CD-ezen kívül később a Holland kiadó által megjelent "WE ARE THE
UNDERGROUND cd válogatáson is megjelent erről a "Wondeland" cimu dal):

 

http://www.sledgeback.com/SLEDGEBACK_PERCEPTION_2006.ZIP

http://www.sledgeback.com/SLEDGEBACK_PEOPLES_CHOICE_2004.ZIP

http://www.sledgeback.com/Sledgeback_Bite_the_bullet_2010.zip

http://www.sledgeback.com/Sledgeback_and_Foreign_legion_Reality_bites_2010.zip

 

Eső - inni lehet

2011.07.27. 22:32

Tavaly egy esős kora őszi napon, viszonylag korán indultunk az erdőbe dolgozni. A kedvenc kocsmánknál megálltunk kávét inni, láttuk, hogy 2 favágó brigád is ácsorog az esőben a kocsma előtt sörös üvegekkel a kezükben. Mikor látták, hogy mi megyünk tovább dolgozni elhűlve sápítoztak, hogy ilyen időben hogy lehet dolgozni?

Ismét a nevek

2011.07.11. 07:24

Dolgoztam egy kocsmában, egy amolyan igazi vidéki kisfröccsös becsületrontóban ahol már 3 nap után becenevükön szólítottam a kedves vendégeket. Az egyik ilyen vendéget "Szakállasnak" hívták. Telt-múlt az idő, jött a tavasz és a szakállas megvált a szőrzetétől. Mikor megláttam tréfásan megjegyeztem:

-Na mostantól akkor, hogy fognak hívni?

Mire Ő nagy morcosan - A Szakállas a vezeték nevem.

 

Ezúton jelezném, hogy a korábbi bejegyzések egy része újabb történetekkel és fényképekkel bővült.

 

Csodák 2

2011.06.18. 12:17

Van egy sumér pecséthenger lenyomat amelyen a parasztok egy égen megjelenő keresztet néznek, ez az ufológusok számára megdönthetetlen bizonyíték az UFO-k létezésére és arra, hogy már régen is jártak itt. Most, hogy közeledik 2012 a világvége pedig arra bizonyíték egyes ősmagyar sumerológus számára, hogy a képen a Nibiru nevű bolygót, vagy üstököst nézik mely jelenleg közeledik a földhöz és 2012 december 21.-én elpusztítja azt, persze szerzőnként jól kiszínezve a történetet néhol olyannyira, hogy onnan származnak a magyarok elfeledve a két hónappal korábbi írását amikor még a Szíriuszról jöttünk.

 

Én megmondtam

2011.06.11. 19:12

 Még a '90-es évek elején az akkori cégemnél óriási tésztavásárlási akciót csináltak. Tényleg óriási volt, két okból, a bolti ár feléért adták és hatalmas választék volt. A munkahelyünkre egy nyomtatott árlistát küldtek a fejlécén nagy betűkkel kiírva, Tészta vásár. Volt mindenféle, metéltek, lebbencsek, kockák stb. A lap alján az utolsó a T. rizs volt, mindenki hatalmas mennyiséget rendelt belőle mondván, hogy disznótorkor jól jön a hurkába, senkit sem tudtam meggyőzni, hogy az nem törmelék rizs, hanem tészta rizs. Persze amikor kihozták ki kellett fizetniük én meg fél ár feléért átvettem tőlük egy csomót.

Amikor a fagyi visszanyal

2011.06.09. 21:04

A '80-as évek végén néhány Jew Yorki úgy gondolta megkavarja a dolgokat egy kicsit és kitaláltak egy eszement történetet arról, hogy végül is a skinheadek azok csak amolyan kopaszra nyírt hippik voltak és aki nem olyan, mint ők azok nem is skinheadek.

Amikor Németországban elkezdték keményen üldözni a skinheadeket és mindenkit aki kapcsolatba került a hazafias nézetekkel néhány bátor fiatalnak az az ötlete támadt, miért ne lehetne a komcsik fegyverét visszafordítani ellenük. Átvették a szokásaikat, a megjelenésüket, a jelképeiket, kiforgatták a jelszavaikat, a tüntetéseken, koncerteken elvegyültek közöttük és belülről támadták őket. Ez a pár fiatal hatásosabban használta fel a söpredék fegyverét, mint annak idején az ellenségeik, mára ez a jelenség már világméretűvé nőtt és egyre erősebb.

 

Csodák

2011.06.05. 15:49

Én általában nem vagyok hitetlen, de azért mindent én sem hiszek el:

- Az ördög csak katolikusokat száll meg (volt pár kivétel, de azokról gyorsan kiderült, hogy csalók például a legutóbbi aki az angol nyelvű földrajzkönyv címét hajtogatta "ördögi" hangon)

- Égi jeleket, stigmákat, jelenéseket szintén csak katolikusok látnak.

- Ha az égi jelet, járművet, UFO-t, nem hívő látja arról hamar kiderül, hogy sci-fi rajongó, vagy egyszerűen csak feltűnési viszketegsége van.

- A korábbi életek legtöbb bizonyítékát a hinduk tudják felmutatni, a tibetiek szerint a reinkarnáció a halál után nem sokkal bekövetkezik.

- A világ "keresztény" felében még 50 évvel az elhunyt halála után is tudnak a megboldogulttal beszélni.

 

 

Pusztai tölgyesek

2011.06.03. 17:17

A Nagykőrös határában tevékenykedő természetvédőkről már írtam pár bejegyzést, főleg a sikertelen tölgy telepítési akcióikról. Mivel a homokba nem lehet vissza telepíteni azokat a pusztai tölgyeseket amelyek egykoron a mocsaras erdőrészen éltek, most egész új dologgal álltak elő: Tűlevelű tölgyes!!!!

Hanyatlóban a divat

2011.05.27. 22:18

5-6 éve amikor azt mertem állítani, hogy ez a nagy nemzeti érzelmű fellángolás a motorosoknál, rockereknél csak divat, szinte mindenki lehurrogott, hogy tévedek, ez nem úgy van, azok komolyan gondolják stb.

Mostanra sajnos igazam lett, meg lehet nézni a motoros felvonulások videóit, vagy csak hétvégén elég kinézni a főútra vidéken és szemmel látható, hogy a motorok hátuljáról eltűntek az árpádsávos zászlók, nemzeti színű zászló is csak elvétve akad, a felvarrók és jelvények közt is egyre kevesebb ilyen témájú van.

A találkozókon fellépő zenekarok közt egyre kevesebb az úgynevezett "nemzeti rock" zenekar, pár éve még minden zenekar azért küzdött, hogy kivívja a "nemzeti" jelzőt, most pont az ellenkezője történik, ma már csak sima rock, metál, blues és folk-rock zenekarként díszelegnek.

A Kárpátia teltházas koncertjei már szintén a múlté, ezeknek a zenekaroknak még, ha jól belehúznak lesz 2-3 évük és a feledés homályába vesznek, ha csak nem tudnak váltani, vállalva az újabb "áruló" jelzőt. (Erről az a tatabányai gyerek jut eszembe akit 2003-ban láttunk a kis Olimpiában egy koncerten, az alkarja szinte feketére volt satírozva, hogy ne látszódjanak a régi punk tetoválásai, pár hete lett skinhead, mert a haverjai is azok lettek, két évvel később a haveri társasága eltűnt, a srác megint punk lett)

Pataki Attila pár éve még sámánkodott, ma már csak azzal kelt feltűnést, hogy UFO-t látott.

Pár éve a Harcos és Warrior póló volt a menő, ma már ciki mert még a csemői jobbikos cigányok is abban járnak.

Azok az NSBM zenekarok, melyek egy kicsit is befutottak, ma már nem kérnek a közönség hazafias szólamaiból, a régi számokat is csak kisebb "családias" hangulatú koncerteken játsszák, ha játsszák. (Erről meg azok a régi oi zenekarok jutnak eszembe akik hirtelen amnéziába estek és nem tudják, hogy kerültek egy lemezre a Skrewdriverrel, hogy a régi koncert felvételen ki üvöltött "sieg heil!"-t stb.)

Persze ez a nemzeti vonal nem fog teljesen eltűnni a motorosok és rockerek körében, de tömegbázisa már nem lesz.

Basafa

2011.05.25. 08:19

Gyerekkorunkban gyakran hallottuk a Basafáról szóló mesét, kisiskolás korunkban még valamelyik irodalom könyvben olvashattuk, jelenleg ezt az egy változatot találtam:

Egy nyári délután a budai basa kíséretével Körös felé tartott. Hirtelen vihar támadt, és a basa egy juhász kunyhójában nyert menedéket. A juhásznak igen szép leánya volt. Miközben juhtúróval és kenyérrel kínálta az utazókat, a basa egyik katonája, egy aga szemet vetett a lányra. Az öreg juhász, aki a bojtárnak szánta a lányát, igencsak megijedt. Ám másnap a basa és katonái elmentek, és a lányt otthagyták.
Egyik nap azonban újra megjelent az aga. Az öreg juhász ekkor ördögi tervet eszelt ki, hogy a lányát maga mellett tartsa. Mankót faragott, és feldobta egy hatalmas nagy tölgyfára. Mikor az aga a fához közeledett, a juhász lefeküdt a földre, és nyomoréknak színlelete magát. Elpanaszolta, hogy gonosz emberek feldobták a botját a fára - ugyan, le tudná-e szedni a katona? Az aga a juhász segítségére sietett, ám amikor elkezdett felmászni a fára, a juhász kirántotta az aga kardját, levágta az aga fejét, majd a tölgyfánál elásta.

Ez nem a legszebb, de sajnos már nem nagyon tudom felidézni emlékeimből a gyerekkoromban hallott történetet.

Az a fa melyről a történetben szó esik  létezett, a nagykőrösi Nagyerdőben volt, míg egy erdész ki nem vágatta, mert szemet vetett a területre melyen állt. Szerencsére a fa nem tűnt el nyomtalanul, Orisek Ferenc szobrász készített belőle szobrot mely jelenleg Csemő főterén található:

Sokan tévesen a nagykőrösi Pálfájai erdőben található Pál fáját hiszik a Basa fának:

 

22-es csapdája

2011.05.13. 05:21

Lejárt a régi bankkártyám, megkaptam az újat, a mai világhálóval átszőtt világunkban  kártyát csak telefonon lehet érvényesíteni. Ahhoz hogy mindezt megtegyem fel kell töltenem a telefonkártyám, ezzel semmi gond, tudom hogyan kell, csak a pénzemhez a bankkártyán keresztül férek hozzá amit ugye érvényesíteni kell telefonon.

Ismerősök

2011.05.12. 07:39

Az egyik ismert régebbi közösségi oldalon több mint 300 "ismerősöm" van. A napokban elgondolkoztam rajta, ezek közül valójában mennyien ismernek? Van köztük pár rokonom akikkel gyerekkorom óta nem találkoztam legfeljebb 1-1 temetésen, van néhány munkatársam akikkel hosszabb-rövidebb ideig együtt dolgoztam, van néhány ex-barátnő, a gyerekeim és néhány tucat volt osztálytársam. Nagyjából ők azok akik valamilyen szinten "ismernek". A többiek haverok akikkel legfeljebb koncerten találkoztam és jól berúgtunk párszor, néhány bajtárs akikkel nem csak koncerten, hanem túrán, táborokban megemlékezéseken is találkoztam, de van olyan is akivel egyszer találkoztam 20 éve egy koncerten ahol kellőképpen leittasodtunk. Van néhány bringás akikkel 1-1 versenyen, maratonon vagy túrán találkoztam és el sem tudnák képzelni, hogy 10 éve még dohányoztam vagy ittam. Az utóbbiak közt csak elvétve akad egy-két olyan aki a hétköznapokon is látott, ne adj isten járt is nálam vagy én nála, tehát olyan aki valóban ismerne legalább egy kicsit.

Volt egyszer egy emlékmű

2011.05.04. 09:45

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volt egyszer egy emlékmű Bicskén, mely a második világháborúban elesett önkénteseknek állított emléket, azoknak akik önként jelentkeztek a bolsevizmus elleni harcra. Az emlékművet a német hadisír gondozók állították a bicskei temetőben. Az alábbi felíratok voltak rajta:

 

Im januar 1945

Kampften hier die panzer division Wiking und das I.BTL Norge

---------------------------------------------------------------------------------------

TIL MINNE OM ALLE EUROPAS FRIVILLIGE SOM KJEMPET MOT BOLSJEVISMEN.

--------------------------------------------------------------------------------------

ALLEN FREIWILLIGEN EUROPAS DIE GEGEN DEN BOLSCHEWISMUS  KÁMPFTEN ZUM GEDEVOKEN.

----------------------------------------------------------------------------------------

MINDEN EURÓPAI ÖNKÉNTES EMLÉKÉRE AKIK A BOLSEVIZMUS ELLEN HARCOLTAK.

------------------------------------------------------------------------------------------

MONUMENT COMMÉMORATIF POUR TOUS LES VOLONTAURES EUROPÉEN QUI ONT CUTTE CONTRELE BOLSCHEWISME.

------------------------------------------------------------------------------------------

A AN ALLE EUROPESE VRIJWILLIGERS DIE GESTRE DEN HEBBEN TEGEN HET BOLSJEVISME.

 

Az emlékmű szúrhatta valakiknek a szemét, mert 2003-ban lebontották.

 

Azóta szerencsére egy másikat állítottak helyette:

 

Bakancs tisztítás

2011.05.02. 05:19

Nem rég szóba került a lábbeli fényesítés. Volt egy osztálytársam aki folyton azt állította, hogy ő fókazsírral keni a bakancsát, de reggelente mikor mentem hozzájuk csak egy sárkefe, egy rongy és egy doboz fekete box volt a cipőtisztítós dobozukon.

xXx

2011.05.01. 05:44

 

"1945 után Hitlert minden elképzelhető kegyetlenséggel megvádolták, de természetével nem fért össze a kegyetlenség. Nagyon szerette a gyerekeket. Teljesen természetes volt, hogy ha fiatal biciklisták mellett vezetett az útja, leállította autóját, és megosztotta velük étkét. Egyszer odaajándékozta esőkabátját egy esőben caplató földönfutónak. Éjfélkor megszakította munkáját, hogy elkészítse kutyájának, Blondinak az ételét.

Nem tudta elviselni, hogy húst egyék, mert az egy élőlény halálát jelentette. Nem értett egyet azzal, hogy akár egy nyulat vagy pisztrángot is feláldozzanak azért, hogy neki legyen mit ennie. Csak tojás kerülhetett terítékre, mert ha tojt a tyúk, az a tyúk életét és nem halálát jelentette.

Hitler étkezési szokásai szüntelen bámulattal töltöttek el. Hogy lehet, hogy valaki, akinek ilyen szigorú volt az időbeosztása, aki tízezer számra vett részt fárasztó tömeggyűléseken, melyekről izzadságban fürödve, gyakran kettő-négy fontot is veszítve súlyából került ki, aki csak három, négy órát aludt egy éjszaka, és aki 1940-45 között 380 millió európait kormányozva az egész világ súlyát hordta a vállain, hogy lehet – tűnődtem gyakran –, hogy a szervezetének elég volt napi egy főtt tojás, néhány paradicsom, két vagy három palacsinta és egy tányér tészta? Mégis való, hogy súlya gyarapodott!

Nem ivott. Nem dohányzott, és jelenlétében nem tűrte a dohányzást. Hajnali egy-két óra tájban kandallója mellett ő még beszélt, felhőtlenül, élénken, gyakran szórakoztatóan. Soha nem látszott rajta a fáradtság semmilyen jele. Hallgatósága holtfáradt lehetett, Hitler soha."

Leon Degrelle: A Hitlert övező rejtély

 

Fényes bakancsok

2011.04.18. 07:16

A bakancsára szinte minden skinhead nagyon büszke és ezen okból kifolyólag ügyel rá, hogy mindig csillogjon. Erre az egyik legjobb eszköz a nejlon női harisnya, már nem emlékszem kitől tanultam ezt annak idején, de a dolog nagyon jól bevált. Egy-két mozdulat és csillog a bakancs bárhol bármikor, egy kis darab harisnya a zsebben is könnyen elfér, így az egész napos strapa után is csilloghat a bakancs este.

Még a '90-es évek közepén történt, hogy este egy koncert után 4-5-en ballagtunk a pesti utcán amikor igazoltattak és ennek folyamán kipakoltatták a zsebünket is ahonnan kettőnk zsebéből is előkerült egy kis darab harisnya. Szerencsére a rendőrök sejtették, hogy nem azért vagyunk feketébe öltözve, hogy kiraboljuk egy éjjel-nappalit vagy egy benzinkutat, ennek ellenére elég kellemetlen volt magyarázkodni nekik.

Hamburger és chips törvény

2011.03.02. 07:23

Ez a törvény tervezet nagyon sok kérdést vet föl, de konkrét választ nem ad semmire egyelőre. Mi egészséges és mi nem?

A vaj vagy a margarin egészségesebb? A vaj zsírosabb a margarin tele van egészségtelen adalékokkal.

A cukor vagy az édesítőszer egészségtelenebb? A cukor hizlal az édesítőszer egészségtelen mesterséges anyag.

A hazai lakosság kedvenc körete a sült burgonya ez mennyivel egészségtelenebb mint az azonos alapanyagból készülő chips?

A magyarok egyik kedvenc étele a fasírt melyet többnyire sertés húsból készítenek, ez mennyivel egészségesebb mint a marha húsból készülő hamburger?

A törvénytervezet célja elsősorban újabb pénzharácsolás, de tegyük fel valóban az egészség megőrzést szeretnék támogatni, akkor nem az ételeket kell drágábban adni, hanem az étkezési szokásainkon kell változtatni. Mivel a kormány mindenáron pénzt akar akkor sújtsa adókkal azokat a gyorsétkeztetési üzletláncokat amelyek közismerten egészségtelen ételeket árulnak és nagy mértékben hozzájárultak az egészségtelen étkezési szokásaink meghonosításához.

Bátor nemzeti arc

2011.02.08. 17:07

Tavaly nagy felháborodást keltett az úgynevezett nemzeti oldalon, oldalakon, hogy egy bátor nemzeti érzelmű ifjú egy nagykőrösi szórakozóhelyen belekötött a "szemkilövő" néven elhíresült fiatalemberbe, mire az képen törölte ezt a hős ifjoncot. A bátor nemzeti érzelmű ifjonc ahelyett elbújt volna szégyenében, hogy olyanba kötött bele akivel szemben nem tudta megvédeni magát, sőt még a vele lévő barátai sem álltak ki mellette, még feljelentést akart tenni és csodálkozott, hogy elhajtották melegebb éghajlatra.

Szántó Gábor - Bőrfejűek

2011.02.08. 05:18

Ezt a könyvet nagyon sokan még a mai napig is bibliaként olvassák, annak ellenére, hogy a borítóról kiderül, hogy hazugság az egész. A címlapon szereplő képre egy kiskatonát öltöztettek be, a hátsó borítón egy az író által szándékosan átírt dalszöveg olvasható ami eredetileg egy rendőrről szól, a borítón pedig már olyan mintha egy skinheadről szólna. A könyvben szereplő dalszövegek egy részét szakemberek írták akik kazettákról próbálták megfejteni azokat, így az Oi-kor szám szövege a Hol rossz az elv? Orosz az elv lett. Persze az interjú alanyok sem mindig mondtak igazat, szinte mindenki azt állította, hogy csak kis ideje kopasz, csak nem rég csatlakozott, és már nem is tetszik neki az egész, persze ez érthető, hiszen 8 év fegyház lógott a fejük felett. Arról a tanúról aki azt állította az egyik vádlottról, hogy az eltörte egy macska gerincét, elfelejtették közölni, hogy olyan képeket foglaltak le tőle amin egy macskát kínoz. Továbbá gyakran keveri a punk és a skinhead zenekarokat is, nem tudni szándékosan vagy csak kevés információja volt az írónak.

Szerepel egy pentagram is, mint tetoválás, ezt az író nagy bőszen átkeresztelte sárkány csillagnak. Abban az időben megjelent László Gyula Árpád népe című könyvben ezt a jelképet mint a magyarok szerencse szimbólumát említi, persze a tetoválás korábbi ennél és a Slayer együttes iránti rajongásból csináltattam, mellékesen megjegyzem az együttest a mai napig szeretem.

Kit érdekel? Aki nem szeretne magáról információt megosztani, az ne vegyen maroktelefont, ne használjon internetet. Ha valaki mégis megteszi az onnantól kezdve teljesen mindegy, hogy hova regisztrál, minden egyes mozdulatát jegyzik az általa használt programok. A média lejátszók rendszeresen gyűjtik az információt, hogy mit nézel mit hallgatsz, a böngészők jegyzik, hogy milyen oldalakat látogatsz, a gugli is tudja, ha keresel valamit előbb azokat az oldalakat ajánlja amelyek kapcsolatba hozhatóak veled. Innentől kit érdekel, hogy eggyel több vagy kevesebb helyen gyűjtik még az információt.

14 éves korom óta rendszeresen igazoltatnak a különböző szervek, hatóságok, így többé-kevésbé tudják mikor merre jártam, kivel találkoztam, nem nehéz kideríteni kik voltak az osztálytársaim, kik a munkatársaim. Ma már a maroktelefont sem kell magammal vinnem, hogy tudják merre vagyok, elég a "térfigyelő" kamerák felvételeit visszanézni. Ha az illetékes szerveknek van elég kapacitásuk, hát figyeljék nyugodtan a közösségi portálokat is.

Nyeremények 2011/1

2011.02.03. 13:37

Íme a legújabb:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bár én most is valami komolyabbra számítottam, édesanyám ismét örült neki, én balga még azt is elárultam, hogy létezik egy 3. fajta is, így ő már nagyon várja a következő pályázatot.

süti beállítások módosítása