Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Népesség

2010.12.28. 07:18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagykőrös 27.000 lakosú város, ha külföldiek jönnek jobb, ha nem tudnak az itt élő 7.000 romáról ez rontaná a város turisztikai esélyeit.

Nemzeti rocker

2010.12.20. 17:09

A haverom lánya nemzeti rocker, 14 éves 1 éve még "diszkós" volt. A stílusának megfelelően Kárpátiát, Fejbőrt, Romantikus Erőszakot és természetesen Tankcsapdát hallgat. A tv-s "tehetség" kutatón a roma versenyzőnek drukkolt.

Gyertyatartó

2010.12.12. 16:09

Jó néhány éve már, hogy dolgoztam egy kovácsműhelyben, itt gyártottunk sok féle terméket. Év vége felé támadt az ötletem, hogy a téli pangást fel kellene dobni egy kis téli vásárral. A főnököm bérelt bódét a szomszéd megyeszékhelyen, mi pedig gyártottuk ész nélkül a képkereteket, gyertyatartókat és különböző dísz- és használatitárgyakat. A téli vásárban én is többször álltam a pult mögé lévén eladó a szakmám. Egyik nap egy tanárnő érkezett a bódéhoz a diákjaival, rövid nézelődés után megkérdezte:

-Van-e 7 ágú gyertya tartó?  

-Az nincs, - válaszoltam -  de van hagyományos 3 ágú, 1 ágú, kettős kereszt formájú, különböző napkereszt alakú, tulipán formájú és megrendelésre szívesen készítünk bármilyen alakút ami jól mutat egy magyar család asztalán.

Szó nélkül, pontosabban megnémúlva összeterelte a csemetéket és tovább menetek a Rotari klub bódéjához ahol elidőztek egy kicsit a klub 6 ágú címere előtt.                                               

Te már voltál mindenhol...

2010.12.06. 12:34

Akik ismernek azok tudják, hogy kora ifjúságom óta több helyen is dolgoztam, volt hogy egyszerre 3 munkahelyem is volt, ezért gyakran hallom a - te már voltál mindenhol csak ... - kezdetű mondatot.

Az egyik alkalommal azt találták mondani, hogy te már voltál mindenhól csak a húsdarálóban nem. Tévedtek, egy húsipari cégnél dolgoztam a darálóban is.

Másik alkalommal egy komolyabb cégnél egy tanult fiatalabb kollégám azt találta mondani, hogy te már voltál mindenhol, csak a börtönben nem. - Erre azért ne vegyél mérget. - válaszoltam neki. A válaszomat hosszú kínos csend követte.

Én is voltam...

2010.11.26. 05:13

Amikor ismeretlen emberekkel találkozunk gyakran hangzanak el az alábbi szavak:

Én is voltam punk.

Én is hallgattam CPg-t.

Én is voltam Eddás.

A közelmúltban haverral fát szállítottunk egy vásárlóhoz, a kocsiban egy árpádsávos zászló lógott, a tulaj fia meglátta:

- Mi is jobbikosok vagyunk ám!

Alternatív önéletrajz

2010.10.21. 12:35

Az elmúlt 10 évben több száz önéletrajzot adtam be különböző cégekhez, az estek 99.9%-ban bármilyen eredmény nélkül. Most is erre készülök, töb tucat szabványt átnéztem, ismerősöktől, szakemberektől kértem tanácsot, lemásoltam sikeres önéletrajzokat, szóval mindig próbálkozom.

Aztán eszembe jutott, hogy valami modernebbel kellene próbálkoznom, pusztán az igazságot leírni. Az, hogy hol és mit tanultam adva van, a több tucat tanfolyam, okj-s képzés szintén, mi lenne, ha leírnám, hogy nem csak az irodai alkalmazásokat ismerem a számítógén, meg a különböző raktározási, vállalati hálozati szoftvereket, hanem tudok csetelni, ismerem az ingyen sms szolgáltatókat, tudom mely oldalakon lehet csajokat felszedni stb.

Az állóképességem nem csak a sportban vagy az olyan munkahelyeken növeltem ahol nehéz fizikai munkát végeztem, hanem az utcán is: egyszer harmad magammal nekiestünk 5 cigánynak, de ők hírtelen 10-en lettek legalább 20 percig álltam az ütéseket míg földre kerültem, kell ennél jobb bizonyíték az állóképességre?

Teherbírásom, ide beilleszthetem az alábbi fotó, ezzel a fényképes önéletraz kitétel is teljesülne:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persze aki még nem járt erdőben, az valószínűleg nem tudja milyen súlya van egy nyers akácfának.

A miért volt ennyi munkahelyem kérdést megelőlegezendő egyből odaírhatnám azt is, hogy a 40%-a megszünt, 50%-át kényszerből csináltam és amint lett jobb azt választottam, 10%-át költözés miatt kellett ott hagynom.

Mit várok én a cégtől: olyan keresetet amiből megélek, amiből évente 2x1 hetet pihenéssel vagy sporttal tölthetek, biztonságos kerékpártárolási lehetőséget, kultúrált tisztálkodási lehetőséget, emberséges hozzáállást és viselkedést a vezetőktől.

Mit nyújthatok én: A képességeim legjavát, ígéretet arra, hogy a szakmai fejlődésem érdekében mindent megteszek, továbbá én pusztán csak dolgozni szeretnék és nem azért pályáztam beosztotti állásra, hogy kitúrjam valamelyik vezetőt a pozíciójából.

 

Vörösiszap megint

2010.10.13. 22:34

A közelmúlt katasztrófájáról eszembe jutott, hogy annak idején (1988) a rendőrök összeszedtek mindenkit akinek valami kicsi kis köze lehetett egy bizonyos régi ügyhöz. Nagy szorgalmukban több mint 100 embert szedtek össze ebből közel 50-et azonnal le is tartóztattak, majd megtalálták azt a pár gyenge láncszemet aki hajlandó volt tanúskodni, így a szitán fenn akadt tízenegynéhány ember akit el is ítéltek.

Most is ezt kellett volna tenni, bevinni mindenkit aki kapcsolatban állt a céggel, még frissen a katasztrófa után, most nem ülnének nyugodtan a milliárdjaikon.

Vörösiszap

2010.10.12. 17:09

Nem nagyon szeretek a blogban napi dolgokkal foglalkozni, de ez most kikívánkozik belőlem.

Azok az elöntöttek akik újongtak amikor a gárdát feloszlatták, örülnének most annak a pár száz segítőkéznek?

Annak idején a szajoli vonatbalesetnél a szolnoki nemzetőrők hamarabb ott voltak mint a hivatalos segítség, azóta a nemzetőrségből kiutálták a fiatal tettre kész embereket és néhány öregember feszeng a nemzeti ünnepeken az egyenruhájukban.

Munkanélküli vagyok, rengeteg szabadidővel, szívesen mennék segíteni, de 36.000Ft-os segélyből nem telik vonatjegyre, a környéken pedig nincs olyan segélyszervezet amelyik szervezne buszt vagy más közlekedési eszközt a segítséghez, a munkaügyi központ vagy a városi szervezetek nem foglalkoznak ilyesmivel.

A honvédséget leépítették, a rendőrök a fosztogatást próbálják gátolni, a polgárőrök alkalmatlanok bármire. Nem lenne jó mégis egy szervezet amelyik ilyen esetekben ott lenne önként és tenné a dolgát?

 

Ismerősök

2010.10.05. 16:51

Valamelyik nap egy régi Fejbőr lemezt hallgattunk a kocsiban, az egyik srác megkérdezte ismerjük-e őket. A haver rávágta, hát persze, kettővel a basszgitáros mellett ült a vádlottak padján.

Gomba

2010.09.16. 19:33

Az egyik ismerősömmel kijárunk futni az erdőbe, a múlt héten valamelyik nap rengeteg őzláb gombát találtam, kínáltam a havernak is, de ő mentegetőzött, hogy nem szereti, másnap reggel mikor látta, hogy életben maradtam már neki is kellett gomba. Ezen a héten ugyan így jártam egy favágó kollégával, első nap neki sem kellett, másnap már ő biztatott, hogy szedjünk.

 

Anyám imádta az erdei gombát egészen addig amíg a szomszédasszonya meg nem hülyítette azzal, hogy egy ismerősüknél gombamérgezést kapott. Persze a valóságban telezabálta magát és attól lett rosszul, még kórházba sem került. Persze anyámat nem tudtam meggyőzni és onnantól nem evett az általam szedett gombákból.

 

 

 

Vásárhelyi nosztalgia

2010.09.16. 18:49

http://lancelotbeka.ingyenblog.hu/ilyenek-voltunkvadak-es-jok-vasarhelyi-emlekek.blog

Honvédelem

2010.09.09. 06:20

 

Megszigorították a házirendet a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, ettől a tanévtől kezdve az új szabályzat értelmében

- kötelező lesz a reggel 6 órai kelés és az esti takarodó

- bevezették a napi háromszori étkezést

- öltözködési előírások lesznek (pl. nyáron sem lehet rövidnadrágot, vagy ujjatlan pólót viselni)

- ellenőrzik a körletek tisztaságát

- a hallgatónak tisztelegniük kell az elöljáróknak

???? Atyagatya,eddig hogy a picsába teltek akkor ott a jövendő tisztikar napjai?Tentikéltek 7óráig,majd rövidgatyában,és pólócskában ténferegtek,ha szembe jött egy elöljáró,talán biccentettek nekik,vagy elmormogtak egy aggyistent,a körletből a szemét a saját lábán mászott ki????Este pedig ment a vidám pornónézés,internet hajnalig,isten ments,hogy ezt az emelkedett elfoglaltágot takarodóval elrontsák…

Anno sorkatona koromban a fél6-os ébresztő helyett negyed6-kor keltünk,hogy időben kész legyünk a szigorú ágyazással,körletrenddel,borotválkozással,öltözéssel,mire kezdődött a reggeli torna.Épületen kívül szigorúan tisztelgéssel,belül fővetéssel kellett köszönteni az elöljárót,a körlet tisztántartásáról ne is beszéljünk…Az öltözködési szabályok be nem tartása elképzelhetetlen volt.Ha a felsoroltakba hiba csúszott,hazamenni nem kellett egy darabig,jöhetett a büntető sika-mika,vagy alakizás estig.

Volt ugye egy katonaság alól felmentett honvédelmi miniszterünk-Szekeres-meg egy hanyagul felnőtt tisztikarunk.Csodálkozunk,hogy hullanak a katonáink?20091008angyalbor Magyaros honvédelem.

Eszembe jutott pár “élményem” a seregből,ami a témához illik.Talán 3-4 napja védtem a hont nagy buzgalommal,mikor a tizedesem elzavart,hogy hozzam elő a fókát-gyengébbek kedvéért felmosót-és nyaljam fel a folyósót.A kis raktárban nem találtam az eszközt,de jó katona lévén nem akartam lógni,a parancs az parancs,ezért megragadtam a gereblyét,és húzogattam a metlakin…Meglátta a krumplivirágos,belilult a feje,mint a búcsúban a fél liter körtepálesztól,és elbődült:

-Mit csinál,maga állat???

-Jelentem,nem találtam a fókát,kihoztam a rozmárt!

Értékelte a humorom.Konyhaszolgálattal és némi laktanyafogsággal….

Másik eset-a sok közül..Takarodó után gatyában és egy Sex Pistols pólóban battyogtam a folyósón wc-re,mikor összeakadtam az ÜTI-vel.(ugyeletes tiszt.)Az őrnagy eltátotta a száját-majdnem fészket rakott bele egy fülesbagoly-és végigmérte a tarajas figurával ékesített felsőmet(kamaszkori emlék a ruhadarab),majd felnyögött.

-Ámber!Mit képzel,hol van maga?Indián táborban?Mi maga,Csingacsukk és csapata?

Na,gondolta,ezzel megfogott,de én kivágtam magam.

-Jelentem,hazámat szolgálom!

-No,hát maga ilyen derék katona?Akkor reggel jelenti az esetet a századparancsnokánál.De hogy addig is meg ne fázzon itt nekem egyszál rocksztárban,lenyom 50 fekvőtámaszt,majd leméri, békaügetésben mekkora a távolság innen az alakulótérig….

Az eset után 1 hónapig ki sem tehettem a lábam a laktanyából.

forrás:

 

http://lancelotbeka.ingyenblog.hu/magyaros-honvedelem.blog

Anonim hívás

2010.09.08. 18:26

Még a hazai rádiótelefonozás hőskorában történt, hogy bevezették a híváskijelzés letiltásának lehetőségét. Az egyik ismerősöm Szabó Albert elődása után letiltatta a számkijelzést és elég erős hangnemben kifejezte a nem tetszését az előadással kapcsolatban, rövid szöveges üzenetben. Az imerősöm erősen elcsodálkozott amikor a megszólított felhívta:

-Ferikém mi volt a probléma?

CD kiadás

2010.09.08. 18:15

Az egyik demo-t ki küldte egy hazai hc banda több külföldi kiadóhoz köztük egy holland PC kiadónak is, meg is tetszett nekik a zene, csak azt mondták, hogy ebből még hiányzik valami. Miután elkészült a demo amin a  "Nem a mi utunk" dal magyar verziója van, az volt a válasz, hogy most már benne van minden a zenében amire gondoltunk de nem értjük a szöveget, így tolták ki nekik az angol dalszövegeket, de mint később kiderült a kiadónál 6 buzi volt.

 

 

 

 

 

 

 

 


A kép forrása:

http://therealresistance.blogspot.com/2010/09/hetero-pride.html

Választás

2010.08.27. 03:51

A párkapcsolataimban gyakori probléma a kerékpár.

- Mi lenne, ha választanod kellene köztem és a kerékpárod között?

- Ezt a kérdést az előző barátnőm is feltette.

- És?

- A kerékpárom még megvan.

 

Városok közötti ellentét

2010.08.24. 07:15

Székelyudvarhely és Csíkszereda között is régóta tart az "ellenségeskedés". Trianon után a környék vezető szerepéért folyt a harc, a csatát Csíkszereda nyerte, megkapva ezáltal a román bürökratákat is. Azóta a székelyudvarhelyiek azt mondják, Csíkba beszorult a hideg, a rossz idő és a románok.

 

Székelyudvarhely címere

 

 

 

 

 

 

 

 

Háborús történetek

2010.07.31. 04:16

Visszaemlékezés a médiában: Összetereltek minket a nyilaslegények, az egyik elővett egy nylon zacskót és abba összegyűjtötte az aranyékszereinket.

Akinek nem esett volna le, a nylon akkor még csak szövetként volt használatos, pl.:harisnyaként.

 

Pannon Skins mozgalom

2010.07.13. 13:51

Valami lelkes úriember útjára indította Pannon skins mozgalamat az iwiw-en:

"A Pannon Skins Mozgalom az 1980-as évek közepén alakult.Ez volt az első radikális csoport amelyik összefogta a hazai bőrfejüeket.A mozgalom súlyos csapást mért a hazai Punk mozgalom tagjaira.Az állandó rendöri megfigyelések és az elhiresült Köbánya kispesti balhé után a rendszer börtönbe küldte a tagok nagyobb részét."

A fent idézett szöveggel reklámozza a dolgot, ebből természetesen egyből kiderül, hogy semmi köze az egészhez, hiszen 1988-ban indult a PS, ez pedig már inkább a vége a '80-as éveknek. A PS tagjai közül "csak" egy embert küldtek börtönbe, ez pedig nem volt a nagyobb része. A PS nem fogta össze a hazai bőrfejűeket, épp ellenkezőleg, kiemelkedett közülük, mind tetteikkel, mind szellemileg. Továbbá egy Oi-kor számmal folytatja a mozgalom reklámozását, pedig a PS-nek volt indulója, amit a Pannon Skins együttes játszott és stílusosan a címe ez volt: Pannon Skins.

 

Nyeremény

2010.07.07. 11:34

Arról már írtam, hogy milyen ajándékokat kaptam régebben, most arról írok miket nyertem.

Keresztrejtvény fejtéssel:

Optinova szemüveg vásárlási utalványt (nem volt szemüveges a családban, ilyen drága napszemüvegre meg nem tellett)

Egy hanglemezt melyen olyan női előadók voltak mint Amanda Lear (senki nem szerette az ismerőseim közül)

Csurka István könyvet (többször neki rugaszkodtam ennek a nép-nemzeti regénynek, végül feladtam, nem olvastam el soha)

Egy valamikori MDF politikus folyóíratára egy éves előfizetést. (ez kivételesen tetszett)

Egyéb módon:

Könyvklubbal többször is nyertem, illetve kaptam bónusz könyvet, ezek kölcsönadás után nem kerültek vissza soha.

Most ezzel a bloggal a Bookline ajándékát kaptam, a cég kabalafiguráját. Mit mondjak iszonyú ronda, anyámnak tetszik, megkapta.

Sporttal:

Az első ország közepe teljesítmény túrán a harmadik helyért egy 5 napos fekedi nyaralást, egy Hungary cardot (ezek nagyon jók voltak) továbbá egy egykori szovjet tagállam, ország térképét (ezt soha nem fogom használni).

Következő évben ugyanott az első helyért Hungary card és az előző évből ismert térkép.

Harmadik évben ugyanott egy kerékpáros lámpaszett.

Cédrus 65 teljesítménytúrán rengeteg kategóriában osztottak ajándékot, szinte minden induló kapott, mivel haverral sejtettük, hogy mi mentünk legmesszebbről, kiharcoltuk, hogy a legmeszebbről érkező is kapjon ajándékot. Egy-egy lámpaszettet kaptunk.

Következő évben ugyanott másnéven rendezték a teljesítménytúrát, a végén vártuk a legmesszebbről érkezőnek járó ajándékot, meglepetésünkre egy hölgy 110km-rel meszebbről jött. A tombolán egy lámpaszettet nyertünk.

 

 

NSH

2010.07.05. 23:56

Valamikor a fent említett csoport tagjait arról lehetett megismerni, hogy egy 20-25 centi pengehosszúságú rugósbicskát tartanak maguknál. Én szívesen megnéztem volna annak a rendőrnek az ábrázatát aki a csoport egyik vezetőjét igazoltatta. Az igazoltatott 190 centis 110kg-os szénné tetovált úriember nem találta az igazolványát az övtáskában és szép nyugodtam kipakolt a csíkos autó motorházára, a fakabát annyira meglepődött a látványon, hogy még lefoglalni is elfelejtette a szúróeszközt.

Zorán

2010.07.05. 23:49

Már említettem egy korábbi bejegyzésben, hogy egy buli után Zoránt megállították a rend éber őrei. Ezen alkalomból az egyik elkövette azt a hibát, hogy a fent említett úriembert kérdőre vonta, hogy miért kell a punkokat bántani, hiszen azok is olyanok mint, mi. Más az ő helyében a lehető leghamarabb elhagyta volna a helyszínt, de nem Ő. Szegény rendőrnek egy rögtönzött előadást tartott arról mik is a különbségek a kopaszok és a punkok között.

Lottó csalás

2010.07.05. 15:32

Miből gondolom, hogy a lottózás átverés?

1. Az utóbbi időben csak hatalmas összegeket lehet nyerni, régebben sűrűbben volt 5 találat.

2. Ennek ellenére egyetlen lottó nyertes sem szerepel a 100 leggazdagabb magyar között.

3. Régebben időről-időre felbukkant az ismeretségi körben is olyan aki nyert valamelyik szerencsjátékon.

Persze lehet, hogy kevesebben lottóznak, kevesebb a telitalálat és a csupa idióta nyeri aki szétszórja a nyereményt.

Komolytalan zenei kísérletek

2010.06.14. 09:48

Rengeteg kísérletet folytatnak a zene hatásaival kapcsolatban, ezekben a kísérletekben mindig az úgy nevezett komoly zenét favorizálják. Ettől gyorsabban nőnek a növények, szebbek a virágok, szebben kristályosodik a víz stb.

A kísérletekben általában a két végletet említik a heavy metalt és a komoly zenét, természetesen az utobbi a győztes mindig.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy kipróbálnak-e esetleg mást is, mondjuk népzenét ami azért lényegesen ősibb a komoly zenénél, vagy esetleg a Metallicát az Apocaliptycával összehasonlítják-e, esetleg a népszerű modernebb hangzású hegedűs csajok zenéjét is kipróbálják-e, esetleg Elvis vagy Johnny Cash számait is tesztelik iyenkor?

Egészséges Fejbőr

2010.05.13. 12:13

A zenekarról köztudott, hogy több Skrewdriver számot is feldolgozott

Profit
A Hó Csak Hull
Új lángot visz a szél
Fehér lovas

más zenekaroktól:

Cock Sparrer - Where are They Now
Opressed - Skinhead Girl
Leningrad Cowboys - Fat Bob dollop című számát Mama címmel játszották
Ramonestől a Wonderful world (eredetileg Louis Armstrong)
Omega - Régi csibészek

Feldolgozták a Ballagó Időtől az Ó Magyarországot,
az Oi Singerstől az A mi hazánk című számot (ezt a Magozott Cseresznye is),
A Pannon Skinstől a Pannon Skins című számot

Több számot feldolgoztak Zorán régebbi zenekaraitól is, A Flugos Futamtól a Sörvalcert, Kuka dalt és az egyik foci nótát, az Anti Talentumtól a Nyári emlék című számot (ez eredetileg Pekingska Patka szám:  https://www.youtube.com/watch?v=gsAXqiNmNuA ).

A "távol hazádtól" is eredetileg a Tamo daleko,amit a szerbek második himnuszuknak neveznek

Régebben játszották a "Ha jó a kedved..." kezdetű gyerek dalt és az egyik magyar nóta átíratot a "100 bakancsban 50 skinhead van" kezdetű régi skinhead nótát, valamint Kálmán Imre - Ördöglovas című operettjének egyik betét dala is többször felcsendült koncerteken, a Ma önről álmodtam megint.
Eddig egyetlen koncerten Szécsi Pál - Karolina című számát is hallhattuk a zenekartól.

Megzenésítettek egy Villon verset és Ellentétek címmel játszották.

 

Sporttábor 2010

2010.05.02. 20:24

A Hungaria Skins idén is megrendezi a 4. Sporttáborát, amelyre ismét várja a tettrekész bajtársakat.

Időpont: 2010. július 18-19-20 (péntek - vasárnap)
Helyszín: Mátraalmás
Programok: túrák, közelharc, erőnléti edzések, történelmi előadások, több kérdés és problémakör kielemzése, átbeszélése.

A sporttábor vezetője a légióban 5 évet szolgált Sipi, a Hungaria Skins megbecsült tagja.

Figyelem!
A Sporttábor katonás fegyelemben, bajtársias hangulatban kerül megrendezésre, csak férfiak részvételével!
Káros szenvedélyektől mentes, jó állóképességű NS fiatalokat várunk (nincs cigi, alkohol, kávé)!

Az élelmet a Hungaria Skins biztosítja (kizárólag hideg élelem). Elektromos áram nincs, fűrdés az erdei patakban, az ivóvízet hegyi forrás biztosítja.
Amit hoznod kell: sátor, hálózsák, elemlámpa, csajka, kulacs, evőeszköz, tisztálkodási felszerelés (törölköző, szappan, fogkefe, fogkrém, borotva), sport felszerelés (sötét /fekete, zöld/ póló, sportcipő, szabadidőnadrág - ha van fogvédő, bokszkesztyű), túra felszerelés (sötét /fekete, zöld/ póló, bakancs, katonai nadrág).

Mátraalmás megközelítéséhez, aki nem kocsival jön (Volánbusz és vonat) segítségként: http://www.menetrendek.hu/

Aki a táborban részt szeretne venni, kérjük, azt időben jelezze a rendezőség felé! Bővebb információért itt érdeklődhetsz: hungariaskins@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ISD

2010.05.02. 17:27

2007-ben volt Ian Stuart Donaldson születésének 50. évfordulója. Az Egészséges Fejbőr nevű együttes az elsők között kezdett Skrewdriver számokat feldolgozni (A profit című számot 1987-től játszák) a magyar zenekarok között. A legtöbb albumukon van Skrewdriver feldolgozás, annyit azért elvártunk volna az együttestől, hogy ezen okból megemlékeznek egy koncerttel vagy egy kiadvánnyal a nagyszerű együttes legendás énekeséről.

 

777

2010.05.02. 17:17

Párbeszéd munkahelyen:

- Olyan furcsa a hátadon az a horogkereszt, nem is négy ága van, meg nem is jó irányba áll.

- Akkor lehet, hogy nem is horogkereszt.

A könyv

2010.04.25. 19:29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végre magyar nyelven is megjelent egy könyv Ian Stuart Donaldson életéről, a Skrewdriver együttes és az angol skinhead mozgalom történetéről.

A könyvet ezen a címen lehet megrendelni: http://www.lel-records.com/viewtermek.php?id=733&lang=hu

Ne vásárolj...

2010.04.20. 18:07

Gyakran olvasom különböző oldalakon, levelekben hogy ne vásároljak itt vagy ott, ebből vagy abból az okból. Én könnyű helyzetben vagyok, vidéken élek. Itt a piacon be tudok szerezni sok mindent, a szomszédban árulnak friss házi tejet, tejtermékeket, az erdőbe kijárok gombászni,  tehát ritkán kell boltban vásárolnom élelmiszert, ha mégis meg kell tennem akkor ezt azokban az áruházakban teszem amelyektől tiltanak, ugyanis a kiskereskedők akiktől vásárolhatnék ugyanott szerzik be az árúkészletüket. Miért fizessek a kiskereskedőnek 250-300ft-ot egy kiló cukorért amikor 170Ft-ért megvehetem?

A zseni

2010.04.14. 14:36

Ismét a munkakerülő központban jártam. Ha már itt voltam gondoltam megnézem milyen melót ajánlanak szerény személyemnek. A kihelyezett mponthoz verekedtem magam, ahol egy lila-zöld taréjú kisebbségi közölte velem, hogy nem jó a berendezés. Megnéztem, az egér csak oldalirányban mozgott, az tényleg használhatatlan volt, de billentyűzettel kitűnően működött, bár állás ajánlatot nem találtam. Úgy tűnik egyesek csak akkor tudnak egy számítógépet használni, ha az érintőképernyős vagy működik az egér.

A dolog megbukni látszott, a tavaly ültetett csemeték szinte kivétel nélkül mind elszáradtak. Most új tervvel álltak elő, locsolni fogják a homokba ültetett tölgyfa csemetéket. Locsolni, lajtos kocsival viszik majd a vízet az erdőbe.

Skinhead girl

2010.03.18. 00:30

Már nagyon régóta kíváncsi vagyok, hogy mindenféle punk, rocker és egyéb hölgyemények miért regisztrálnak skinhead girl névvel mindenhova. A dolog odáig fajult, hogy megkérdeztem egyet szép udvariasan ez ügyből kifolyólag, és ha már írtam neki azt is megkérdeztem, miért tett ki olyan képet amin egy kopaszra nyírt hyppie van az odal rúna mellé.

Hát mit mondjak, a válaszától nem lettem lettem okosabb:

- A barátaim tudják milyen vagyok és nekem csak ez fontos, és meg van rá az okom, hogy kirakjam ezt a képet.

A képek alapján a leányzó erkölcseiről inkább nem nyilatkozom. A külseje alapján valószínűleg rocker akit éppen kopaszok döngetnek és ő azt hiszi magáról, hogy ő ettől már skinhead lány.

A magam szerény módján szeretnék üzenni azoknak az úgy nevezett ,,nemzeti rockereknek" akik betiltották a 14 (szó) és a 88 számok használatát a közösségi oldalukon.

Nekünk magyaroknak a 14 szó a Hiszekegy.

A 88 a The Order nevű szervezet 88 pontjától ered, az angol abc-s magyarázat már későbbi eredetű, de ha ezt fogadjuk el akkor nekünk magyaroknak ez azt jelenti Hail Hungary.

Persze azoktól akik úgy öltöznek, mint a bőrfejűek, olyan zenét hallgatnak mint a bőrfejűek és vérig vannak sértődve, ha bőrfejűnek nézik őket, igazából nem is várhatunk mást.

Ezek a divatmajmok akik most nemzetinek hívják magukat, még arra sem képesek, hogy a szubkultúrájuknak magyar nevet adjanak.

Szerénység

2010.02.23. 07:49

A kisebbségre jellemző szerénység a névmagyarosításnál is megnyílvánul. Kolompárból így nem Kapás lesz, vagy a jelképük után Kerekes, nem, csak szerényen Király.

A választások előtt

2010.02.21. 10:36

Magyarországon felerősödött a nemzeti öntudat. Szinte az összes párt erre alapozza a kampányát, még a komcsi melós párt is kihangsúlyozza, hogy ők is magyarok. A narancsos párt, bár azt hangsúlyozza, hogy van programja a választókhoz ezt még nem jutatta el, őket a kisebbség fogja beszavazni akik abban reménykednek hogy újabb kedvezményeket kapnak és újabb kölcsönöket, újra kiskirályok lehetnek és az írástudatlan rokon is lehet a cég főkönyvelője ismét. A szocik (nem értem miért hívják még mindig így őket amikor az összes szociális dolgot ők szüntették meg) a választók érdektelenségében bíznak, nekik csak akkor van esélyük, ha kevesen mennek szavazni és a maradék hívüket hiánytalanul tudják szavazásra bírni. A kékeket nem látom erőlködni, valószínűleg rájöttek ez nép nem most nem kíváncsi a másságra. A szélsőbalról az LMP erőlködik, véleményem szerint túl sok esélyük nincs.A Jobbik választási toborzója hatalmas siker mindenfelé, nálunk is egy kistermet béreltek, végül a nagy színházteremben se fértek el az érdeklődők, ha bekerülnek az ugyanolyan üzleti válságot fog okozni vagy nagyobbat, mint annak idején a MIÉP 4%-os sikere. A MIÉP tagságának nagy része a Jobbik színeiben indul, szerintem lesz olyan aki pár év múlva majd visszakönyörgi magát, mindenesetre a Csurkapárt most esélytelen. A zöldpártokról semmit sem hallani, valószínűleg ők is a Jobbikhoz csapódtak, hiszen ez az a párt amelyik nem hagy maga után szeméthalmokat (értsd: szórólap, óriásplakát hegyek stb.).

Túra

2010.02.11. 10:40

Kedves Bajtársak!
Idén is megrendezésre kerül a "Kitörés emléktúra"!



Az emléktúra 2010. február 13-án (szombaton) kerül megrendezésre.
Találkozó: 16:00-kor a Görgényi út legvégében található erdei parkolóban. Megközelíteni a 11-es busz Nagybányai úti végállomásától lehet. http://www.bkv.hu/busz/11.html (a Törökvészi út egyenes folytatása a Görgényi út)
Az emléktúra két részbőláll. Egy rövidebb, kényelmes emlékmenetből, amely a Szépjuhászné megállóig tart. Majd onnan kezdődne a nagy emléktúra a Mány határában álló Kitörés emlékműhöz.
Tehát az első célállomás: Szépjuhászné, ahonnan az esti buszjáratokkal vissza lehet jutni a fõvárosba: http://www.bkv.hu/busz/22.html

Második (végleges) célállomás: Mány-Zsámbék közötti "Kitörés emlékmű". Erre azokat a bajtársakat várjuk, akiknek nem okoz gondot egy éjszakai 30-35 km-es éjszakai menetelés. A túrán megsérülteket, vagy akik bármilyen okból nem tudják azt folytatni, az egyik bajtársunk fogja mikrobusszal a fõvárosba visszaszállítani.

Tervezett érkezés:
1. Szépjuhászné, 22 óra
2. Mány, Kitörés emlékmű hajnali 5 óra

A Szépjuhásznéig tartó emléktúra során 4 helyszínt is érintünk, ahol magyar katonasírok találhatóak. Onnan a nagyobb túrára indulók még további két síremléket fognak érinteni.
A szervezõk gondoskodnak a Mány melletti Kitörés emlékműnél meleg teaosztásról, névre szóló emléklapok személyes átadásáról. Továbbá egy Rákóczi bankóért biztosítja bérelt buszokkal a visszautazást a kitörés egyik kulcspontjához, a volt Széll Kálmán térre (mai nevén: Moszkva tér).

A kis-emléktúra útvonala és menete a tavalyival megegyezõ lesz.
Az emléktúra alatt alkohol fogyasztása tilos, minden megjelenttõl elvárja a rendezõség az emléktúra szellemiségéhez hû fegyelmet. A részvevõk öltözzenek az idõjáráshoz megfelelõen, zseblámpát hozzanak magukkal. Koszorúk és emlékmécsesek elhelyezéséért elõre köszönetet mondunk. Ajánlott kupakkal védett mécsest hozni, mert a hagyományos kis teamécsest fél perc alatt elfújja a szellő. A részvétel ingyenes, csak elszántság kell.

Remélem minél többen megtisztelitek részvételetekkel az emléktúrát.

 

Önvédelem

2010.02.09. 07:21

Ha önvédelemről beszélünk, akkor mindenképp fontos tisztában kell lennünk a jogos védelem fogalmával. Lényeges ugyanis tudnunk, hogy egy bennünket, szeretteinket vagy épp vagyonunkat ért támadás (esetleg ilyen fenyegetés) esetén a hatályos jogi szabályozás szerint milyen lehetőségeink vannak, mit tehetünk és mit nem, illetve az önvédelem körében kifejtett cselekményünk bűncselekménynek számít-e, és ha igen, mennyiben. A jogos védelem, mint intézmény már csak azért is tisztázásra szorul, mert annak szabályai 2009-ben jelentős mértékben változtak, és az új szabályozás kapcsán megjelent ellentmondásos riportok és cikkek nem segítik a tájékozódást. Az alábbi írás a jelenlegi szabályozás gyakorlati példákon keresztül történő bemutatására törekszik.

A jogos védelem szabályai a hatályos Btk. alapján az alábbiak: "Nem büntethető, akinek a cselekménye a saját, illetőleg a mások személye, javai vagy a közérdek ellen intézett, illetőleg ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges." Leegyszerűsítve a képlet a következő: egy másik embert megütni bűn. Van az a helyzet, ahol mégsem az. Például ha ő akar engem megütni. A jogos védelem tehát egy olyan helyzet, amelyben jogszerűen, azaz büntetlenül háríthatunk el egy támadást (fenyegetést) annak ellenére, hogy cselekményünk egyébként a törvény szerint büntetendő lenne. Jogos védelmi helyzet azonban csak meghatározott feltételek fennállta esetén állapítható meg. Először is kell, hogy legyen egy jogellenes támadás, amely saját, vagy mások személye, esetleg vagyona ellen irányul. A támadás, mint cselekmény sokféle lehet, és általában aktív magatartással valósul meg. Nyilvánvalóan támadásnak minősül, ha a valaki meg akar ütni, rúgni, fojtani, fel akar lökni bennünket, vagy épp fegyverrel támad ránk. Sokak számára kevésbé egyértelmű, de támadás az is, ha valakit lefognak, vagy épp bezárnak valahova (ilyen esetben a személyi szabadság korlátozása történik, amely a magyar jog szerint súlyos, bűntettként minősülő cselekmény), illetve ha fizikailag valamire vagy valaminek az eltűrésére kényszerítik. A jogos védelem nemcsak a személyeket, hanem javainkat is védelemben részesíti, tehát jogszerűen járunk el, ha egy rongálást, lopást, betörést, illetve más vagyon ellen irányuló bűncselekményt kívánunk megelőzni vagy megakadályozni. Már a korábbi szabályozásban is lényeges rendelkezés volt, hogy a védelem nemcsak saját, hanem mások személyére és vagyonára, sőt a közérdekre is kiterjed.

Fontos elem továbbá, hogy nemcsak a támadást háríthatjuk el, hanem a támadásra utaló közvetlen fenyegetést is. Míg a támadó magatartás felismerése általában egyszerű, a fenyegető helyzet megítélése már nem ilyen egyértelmű. Hogy a fenyegető helyzet fennállt-e, az egy esetleges büntetőeljárás során bizonyítási kérdés, amelyet általában az összes körülményt figyelembe véve állapít meg a bíró. Nyilván támadásra közvetlenül utal, ha valaki felemelt ököllel vagy kirántott késsel közelít felénk, de a fenyegetés megvalósulhat verbálisan is (elkövető kijelentései, hangneme). Fenyegetés esetén akkor léphetünk fel jogszerűen, ha a fenyegetés kellően konkrét és a támadás tényleges bekövetkezésétől valóban tartani lehet. A bírói gyakorlat szerint támadás mindezek mellett egyoldalú kell, hogy legyen, a törvény nem részesíti jogos védelemben például egy kölcsönösen kiprovokált verekedés résztvevőit.

A törvény nem határozza meg sem a támadás, sem pedig az elhárítás vagy védekezés eszközeit, módját. Fontos azonban, hogy a védekezés lehetősége csakis a támadó (fenyegető) irányában áll fenn. Ez a több személy általi elkövetés esetén lehet érdekes, hiszen ebben az esetben a védekező cselekménye csak akkor jogszerű, ha a jogos védelem feltételei valamennyi támadó (fenyegető) esetén érvényesülnek. Ha egy több fős társaságból csak egyvalaki támad ránk, akkor a védekezés (elhárítás) lehetősége nyilván csak vele szemben áll fenn. Amennyiben a többiek is támadó magatartást fejtenek ki (pl. lefognak) vagy a fenyegetnek (pl körbevesznek, kést rántanak,stb.), úgy a védekezés velük szemben is jogszerű. A jogos védelem lehetősége időben és térben is korlátozott, hiszen csak addig áll fenn, amíg maga a veszélyhelyzet fennáll. Ez például azt is jelenti, hogy ha a fenyegető mégsem támad meg, vagy visszalép (mert például a társai lebeszélik róla), akkor a jogos védelmi helyzet megszűnik. A jogos védelem talán legtöbb vitára okot adó követelménye az arányosság, vagyis az a követelmény, miszerint a védekezésnek arányban kell állnia a támadás súlyával, másfelől ha az adott szituációban több lehetőség is kínálkozik a támadás elhárítására, ezek közül a lehető legenyhébbet kell választani. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ha bottal közelít felém egy támadó és nálam van egy kés, akkor azt el kell dobnom, és gyorsan botot keresni a védekezésre, hogy az arányosságot betartsam. Ez abszurd és irreális elvárás lenne. A követelmény sokkal inkább azt jelenti, hogy nem követhetek el a támadó sérelmére olyan cselekményt, amely a hétköznapi felfogás szerint is súlyosabb, mint amire az ő támadása irányult. Természetesen a bíróság ezekben az esetekben vizsgálja, hogy a támadó, illetve védekező szándéka mire irányult, illetve, hogy a védekező szemszögéből miként volt értelmezhető a támadó magatartás. Nyilván nem mindegy, hogy rablás esetén a támadó öléssel fenyegetőzve vagy anélkül szólítja fel áldozatát vagyontárgyainak átadására. Az arányosság követelménye a bírói gyakorlat szerint nem áll fenn, ha a támadó a védekező életére tör, hiszen ha meg akarnak gyilkolni, akkor bármilyen kárt okozok a támadónak, az arányos lesz. Az arányosság megítélélése nem korlátozható a támadónál, illetve védekezőnél lévő fegyverek, eszközök vizsgálatára, mivel az arányos védekezést számos egyéb körülmény befolyásolja (támadó és védekező neme, kora, termete, fizikai adottságai, támadók száma, stb.).

Az ember mindezeket olvasva általában arra gondol, hogy éles helyzetben ennyi követelményt egyszerre figyelembe venni és mindazok alapján helyes döntést hozni talán nem is lehetséges. Krav-Maga oktatóként nem tudom megállni, hogy ezt a kijelentést ne cáfoljam, hiszen megfelelő gyakorlással és speciális gyakorlatokkal a stresszhelyzetben történő reagálás, gyors és helyes döntéshozatal magas szintre fejleszthető. El kell ismerni ugyanakkor, hogy a védekezés körében az arányosság követelményét ijedtségből nem nehéz túllépni. A túllépés ellensúlyozására szerepel a Btk-ban a menthető felindulás intézménye. Eszerint "nem büntethető az sem, aki az elhárítás szükséges mértékét ijedtségből vagy menthető felindulásból túllépi." A védekező számára előnyös változás a korábbi szabályozáshoz képest, hogy ilyen esetben már nem a büntetés enyhítéséről, csökkentéséről van szó, hanem felmentő ítéletről. Természetesen csakis abban az esetben, ha ténylegesen ijedtségről vagy menthető felindulásról van szó. Vagyis ha nem szándékosan lépem túl az arányosság követelményét, hanem azért, mert az ijedtség miatt nem tudtam megfelelő döntést hozni, akkor nem vagyok büntethető. Főként a családon belüli erőszak elszenvedőinek jelent könnyebbséget az az ugyancsak új és fontos rendelkezés, hogy "a megtámadott nem köteles kitérni a jogtalan támadás elől." A kitérés kötelezettsége a korábbi Btk-ban sem volt benne, tulajdonképpen a bírói gyakorlat alakította ki és annyit jelentett, hogy ha a támadó házastárs, hozzátartozó, vagy kóros elmeállapotú, esetleg tudatzavarban lévő személy (pl. részeg), akkor a védekező köteles volt kitérni a támadás elől és csak ennek sikertelensége esetén védekezhetett. Szerencsére az új szabályozás a realitás talaján állva kifejezetten kimondja, hogy a védekezőnek többé nem kell kitérnie a támadás elől.

Az új szabályozás szintén vitatott pontja lett az ún. megelőző jogos védelem intézménye, amely 2009 óta része a Btk-nak. A törvény szerinti szöveg a következő: "Nem büntethető, aki a saját, illetőleg a mások személye vagy javai elleni jogtalan támadás megelőzéséhez szükséges védelmi eszközt alkalmaz, ha az az élet kioltására nem alkalmas, és annak folytán a jogtalan támadó szenved sérelmet, továbbá ha a védekező a sérelem elkerülése érdekében mindent megtett, ami tőle az adott helyzetben elvárható volt." A védelmi eszköz használata három feltétel együttes fennállása esetén eredményez büntetlenséget: a védelmi eszköz alkalmazása nem lehet az élet kioltására alkalmas, csak a jogtalan támadó szenvedhet sérelmet, és az eszközt alkalmazó személy az adott helyzetben minden tőle elvárhatót megtett a sérelem elkerülése érdekében. A rendelkezés persze nem mondja ki, hogy mi minősül védelmi eszköznek, de az jól látható, hogy a törvény nagyon szűkre szabta az alkalmazható eszközök körét, hiszen kevés kivételtől (például gázspray) eltekintve a védelmi eszközök (bot, kés, vasrúd, stb.) jellemzően az élet kioltására is alkalmasak, ezért a megelőző jogos védelem körében nem használhatóak. Másrészt a megelőző jogos védelem még megfelelő fegyver esetén is csak akkor lesz jogszerű, ha azt kizárólag a támadó ellen használom (többes támadó elleni védekezésnél lehet jelentősége, ha a jogos védelmi helyzet nem mindenkivel szemben áll fenn) és feltétel az is, hogy a sérülés elkerülése érdekében mint védekező minden tőlem elvárhatót megtegyek (például abbahagyásra szólítsam fel a támadót, illetve jelezzem, hogy a védelmi eszközt szükség esetén használni fogom). Jól látható, hogy a megelőző jogos védelem alkalmazási köre könnyebben képzelhető el a vagyonvédelem, mint a személyvédelem körében. Gondoljunk arra az esetre, amikor a tolvajok elleni védelemként a kerítésbe áramot vezetnek. Ha személyünket érő támadást szeretnénk jogszerűen megelőzni, azt a szigorú feltételrendszer miatt leginkább fegyver nélkül tehetjük meg, de a törvényi megfogalmazás szerint elviekben egy támadással fenyegető személyt megelőzésként bármilyen eszközzel ártalmatlanná tehetjük, ami ölésre nem alkalmas (például gázspray), persze csak ha a fenti feltételek mind fennállnak.

Sajnos – vagy szerencsére – a fenti új rendelkezések tekintetében még nem alakult ki olyan ítélkezési gyakorlat, amely támpontot jelentene, de az egyértelműen látszik, hogy az új szabályok egy reálisabb, “életszagúbb” megközelítést alkalmaznak és szélesebb körben adnak lehetőséget számunkra, hogy megvédjük magunkat, másokat vagy épp értékeinket.

A bejegyzést innen másoltam:fighter.blog.hu

Kegyeshalál

2010.02.09. 07:18

Pár éve egy kisebb társaságban szóba került az euthanázia. A dologról mindenkinek határozott véleménye volt és azt próbálta védeni. Az eset után nem sokkal találkoztam az egyik ellenzővel:

-Szia, hova tartasz.

-Szia, viszem a kutyám eloltatni, már nagyon öreg.

Aki nem az idén nyáron...

2010.02.08. 19:01

'89-'90 körül szinte az összes ismerősöm velem dicsekedett, ha velem volt pedig igyekezett túl tenni minden korábbi tettemen. Az egyik ilyen eset volt, hogy a vásárból hazafelé az egyik haver beállt a Kispipa nevű becsületrontó ajtajába és elüvöltötte az "Aki nem az idén..." kezdetű szöveget, a helyről köztudott hogy elég sok roma látogatja, de akkor éppen egy sem volt a közelben sem. A srác még évekkel később is dicsekedett, hogy milyen bátor tettet követett el.

Király

2010.02.08. 18:36

A ma voltam regisztrálni a munkakerülő hivatalban. Rengeteg okos, gazdag, menő, és még sorolhatnám a jó tulajdonságokat, hogy milyen emberekkel találkoztam. Mellettem egy kisebb társaságban a BKV ügy került szóba, egy cingárabb srác megjegyezte, hogy ő szívesen ülne pár évet azokért a milliókért, ha kijönne ő lenne a király. Csenedesen megjegyeztem, addig viszont te lennél a királylány.

Szemétdíj

2010.02.05. 13:42

Nagykőrös város vezetésének pénzéhsége már országos hírű, talán legismertebb eset a csatornázási botrány. Most egy másik témárol írok, a szemét szállítási díjról. Nagykőrösön ez az adó kötelező jellegű, ha van szemét ha nincs. Az átlag embernek fel sem tűnik, hiszen a legtöbb háztartásban hála a modern világnak, tetemes mennyiségű szemét keletkezik, nem így az egyik barátomnál. A barátom kertesházban lakik, ideje nagy részét a barátnőjénél tölti, a lakása mellett található a szelektív hulladék gyűjtő ami a nála keletkező hulladék javát elnyeli, a szerves hulladékot komposztálja amit a kis kertjében hasznosít, mivel fával tüzel így a maradék hulladékot elégeti, az így keletkező hamut pedig só helyett használja télen csúszásgátlónak. Gyakorlatilag nem kerül tőle semmilyen hulladék elszállításra

Okoska

2010.02.05. 13:28

A múltkor az egyik letöltő oldalon találtam egy Pekingska patka albumot, mível valamikor a '80-as években Bőrnél többször hallgatuk ezt a bandát, gondoltam megnézem és letöltöm nosztalgiából. Az ajánlót elolvasva fogtam a hasam a röhögéstől, a srác leírja, '81-ben alakult az újvidéki banda, pár sorral lejjebb meg azt, hogy ennek a zenekarnak a hatására alakult a CPg.

Kampány

2010.01.21. 12:20

A különböző médiákban elkezdődött a választási kampány: A kecskeméti állatkínzó a Jobbik szimpatizánsa volt!!!

NO KOMMENT!

Skinheadek-pártok-mozgalmak

2010.01.19. 19:07

A rendszerváltás után az első csoport amelyik kapcsolatot alakított ki a bőrfejűekkel a Jurta színházban székelt, nevet nem érdemes írni, hiszen legalább féltucat párt volt oda bejelentve. A rádió épületénél történtek után elhatárolódtak a skinheadektől, sőt azt is tagadták, hogy valaha kapcsolatban álltak volna velük. Nem sokkal utána ezek a pártok eltűntek, a Jurta színház elvesztette eredeti funkcióját.

A MIÉP tömegesen soha nem karolt fel skinheadeket, ráadásul gyakran el is határolódott néha még saját magától is ezért egy idő után a bőrfejűek sem mutattak érdeklődést iránta, mára a párt teljesen jelentéktelen lett.

A kisgazda párt gyülekezőhelyet biztosított, az egyik együttesnek próbatermet alakított ki, a Harag Napján skinheadek segédkeztek a rendezésben darutollas bocskai sapkában stb. Amikor az együttest kommandósok vitték el a székház pincéjéből, a párt tagadott. Nem sokkal később ők is eltűntek.

A Jobbik eleinte szimpatikus volt a kopaszoknak, majd a EU-s választás utánni elhatárolódásoknak köszönhetőn megszünt az érdeklődés iránta, most kétségbeesetten próbálnak újra szimpátiát kelteni, remélem a többség már rájött, hogy nem lehet bízni bennük.

Volt rengeteg politikus aki a saját népszerűségének növelése érdekében vagy más önös okból került kapcsolatba kopaszokkal: Potyka bácsi, Utasi féle hadapródok (egy volt rendőr alapította szerencsére hamar eltűntek), Király B. Izabella, Szabó Albert, Bácsfi Diána. Szerencsére többségüknek nem sikerült tömegbázist kialakítaniuk, Király B. Izabella kívételével ők is eltüntek.

A környezetvédők jöttek a nagy ötlettel elő ami a bejegyzés címe. Nagykőrösön amit a kommunista terület rendezés nem tett tönkre azt majd ők elintézik Uniós forrásból. A város határában lévő mocsras területet lecsapolták az előző rendszerben, így a helyén csak homok maradt amin a korábban őshonos tölgy fajok csak nehezen élnek meg, fiatal csemetéket pedig szinte lehetlen felnevelni. A környezetvédők szinte minden nagyobb erdőrész tulajdonostól bérbe vették a területeket amin már eddig is nagyobb kárt csináltak mint elődeik, az akácot és a fenyőt teljesen kiírtották a területről, a tölgyet pedig - még a betegeket sem - nem engedik kivágni, így a betegség csak tovább terjed, ami a faállomány pusztulásán túl az erdőn élő állatok kipusztulásához is vezet. A területek nagyrészét körbe vették elektromos kerítéssel, hogy az állatok ne tudjanak a korábbi táplálékukhoz hozzájutni. A legújabb ötletük az akác teljes kiírtása a területről, mondván az nem őshonos, a nyárfát őshonosnak találták, mivel az sem ipari, sem tüzelésre nem igazán alkalmas. Aki egy kicsit is otthon van a fák területén az tudja, hogy az akác is és a nyárfa is amerikai eredetű, tehát egyik sem őshonos, mivel az a szürkenyár amit védenek nemesítési selejt, ipari célra alkalmatlan, fűtési kalória értéke alacsony, tehát haszontalan növény, ellenben az akác a méhészeknek is hasznos, megélhetést biztosít már kisebb területen is a tulajdonosnak és a favágóknak is, nemcsak tűzifaként használják, hanem szőlőkaróként, kerítés oszlopnak, és régebben épületekhez is használták oszlopként és deszkának egyaránt.

Zenéről megint

2010.01.17. 23:19

Azok az idióták akik rendszeresen azon fáradoznak, hogy a skinheadeket balos, komcsi férgeknek állítsák be, az a legújabb vádjuk, hogy ha Ian Stuart Donaldson olyan nagy skinhead volt akkor miért nem oi vagy ska zenét játszott mert az az eredeti skinhead zene. Ezek a férgek megfeledkeznek arról, hogy az első skinhead zenekar a Slade volt és ők sem játszottak mást mint rock zenét.

https://www.youtube.com/watch?v=f7pCZNYxkoQ

és egy Slade szám a 4skins feldolgozásában:

https://www.youtube.com/watch?v=mayUgkfytaI&feature=related

 

Piros fűző

2010.01.14. 14:33

Bringázáshoz kerestem cipőt, a haverok az úgy nevezett ,,deszkás" cipőt ajánlották. Bementem az első cipőboltba és a fiatal eladó lánytól kérdeztem - Van-é? Az ifjú hölgy mutatott egy párat, hogy csak ez a fajta a van.

- És mi olyan jó ebben? -kérdem én.

Az eladók gyöngye, rövid gondolkodás után - Van hozzá piros fűző!

 

süti beállítások módosítása