Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A környezetvédők jöttek a nagy ötlettel elő ami a bejegyzés címe. Nagykőrösön amit a kommunista terület rendezés nem tett tönkre azt majd ők elintézik Uniós forrásból. A város határában lévő mocsras területet lecsapolták az előző rendszerben, így a helyén csak homok maradt amin a korábban őshonos tölgy fajok csak nehezen élnek meg, fiatal csemetéket pedig szinte lehetlen felnevelni. A környezetvédők szinte minden nagyobb erdőrész tulajdonostól bérbe vették a területeket amin már eddig is nagyobb kárt csináltak mint elődeik, az akácot és a fenyőt teljesen kiírtották a területről, a tölgyet pedig - még a betegeket sem - nem engedik kivágni, így a betegség csak tovább terjed, ami a faállomány pusztulásán túl az erdőn élő állatok kipusztulásához is vezet. A területek nagyrészét körbe vették elektromos kerítéssel, hogy az állatok ne tudjanak a korábbi táplálékukhoz hozzájutni. A legújabb ötletük az akác teljes kiírtása a területről, mondván az nem őshonos, a nyárfát őshonosnak találták, mivel az sem ipari, sem tüzelésre nem igazán alkalmas. Aki egy kicsit is otthon van a fák területén az tudja, hogy az akác is és a nyárfa is amerikai eredetű, tehát egyik sem őshonos, mivel az a szürkenyár amit védenek nemesítési selejt, ipari célra alkalmatlan, fűtési kalória értéke alacsony, tehát haszontalan növény, ellenben az akác a méhészeknek is hasznos, megélhetést biztosít már kisebb területen is a tulajdonosnak és a favágóknak is, nemcsak tűzifaként használják, hanem szőlőkaróként, kerítés oszlopnak, és régebben épületekhez is használták oszlopként és deszkának egyaránt.

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr51680960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grimnir 2010.01.21. 06:56:46

Tipikusan az az eset, amikor a hozzá nem értés szorgalommal párosul... Az ilyen fontoskodó zöld hippik rosszabbak, mint az erdőgyújtogatók. Nem lennék meglepve, ha 10-20-30 év múlva lakópark, vagy bevásárlóközpont lenne ott. A helyi lakosok nem tudnak beleszólni? Vagy a helyiek a "környezetvédők"?

Odin88 2010.01.21. 07:09:01

A helyieknek nem így tálalják az esetet, arról, hogy mi folyik ott elég kevesen tudnak. Ez ugyanolyan akció mint a szőlő kivágás, csak álcázott formában.

Grimnir 2010.01.22. 06:57:56

Nos, első felindulásomban majdnem azt írtam, hogy nem igaz, hogy a helyiek nem tudják, mi folyik körülöttük, de aztán elgondolkoztam, és rájöttem, hogy ebben a témában én sem tudok semmit a környezetemről. Utánaolvastam, hát itt is van sok szép "jó"...
www.sulinet.hu/eletestudomany/archiv/1999/9932/ujpest/jpestsaz.htm
www.gazlap.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=44
video.miner.hu/v/ee0557b78b43b525444763d6a56e7096

Odin88 2010.01.22. 12:32:22

Itt az erdő nem rég még nagyon sok embernek adott munkát (nem csak a fatolvajoknak), megélhetést. A fakitermelésen, túl a fafeldolgozás (ládagyár, pipagyár, NEFAG, bútorüzemek, asztalosok, szobrászok), vadászat, méhészet is népszerű volt. A feldolgozó üzemek nagy része bezárt, a papírfát Erdélyből hozzák, a tölgyesek bekerítésével a makkgyűjtés is megszűnt, az állat tápláléka is bekerítésre került, így az állat állomány is csökken, ezáltal a vadászat is visszaesik, az akácosok kiirtásával a tűzifa kitermelés is megszűnik, ezzel együtt a méhészet is visszaesik. Ezek nagy része egy olyan környezetvédelmi programnak köszönhetően szűnik meg, amiből soha nem lesz semmi, hiszen az eredeti célt a tölgyesek újra telepítését nem tudják megvalósítani a száraz homokon.
Ez ugyanolyan EU-s pénzből valósul meg, mint a szőlő kivágás, ami nem csak a hazai bortermelés csökkenését okozza, hanem rengeteg munkahely megszűnését is. Ezzel is az elvándorlásra ösztönözve a munkásokat (magyarokat).

Grimnir 2010.01.27. 10:55:40

És az emberekkel ezt le tudták nyeletni, hogy minden azért szűnt meg, mert ez így környezetvédés? Arrafelé vannak helyi zöldek, akik felszólalnának? Gondolom, ha vannak is, senki nem veszi őket komolyan... Zsindexes cikk, de érdemes elolvasni, Dunakeszi (nem messze Újpesttől, ahol lakom): index.hu/belfold/paradicsom/2010/01/26/az_mta_szerint_lapra_epitkezne_az_auchan

Odin88 2010.01.27. 11:10:00

Ha egy műanyag szatyorra rá van írva, hogy környezetkímélő, lebomló akkor elhiszed általában. A tescós pár hét után a szekrényben is elkezd lebomlani, van egy pannonos amit évek óta használok. Egyébként kíváncsi lennék ami marad utána az mennyire szennyezi a környezetet?
Az emberek általában beletörődnek mindenbe, hogy úgy van jól ahogy elmondják nekik.
süti beállítások módosítása