Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Koncert ajánló

2019.08.26. 17:15

68475012_3158319307519045_1337548666759544832_n.jpg

Ahnenblut interjú

2019.08.24. 13:43

Üdvözlet! Köszönöm, hogy elfogadtátok a meghívást a 2019. szeptember 6-7.-én megrendezendő Ian Stuart Emlékkoncertre. Ebből az alkalomból kérlek, válaszolj néhány kérdésre, hogy akik még nem ismerik a zenekart, többet megtudhassanak rólatok.

a1.jpg

  1. Ki és mikor alapította a zenekart?
 
Helló, akkor kezdjük az interjút :)
2012-ben alapítottuk a zenekart, az énekesünk stúdió projektjeként. Az volt az ötlete, hogy alakítsunk valami újat az ő fő bandája mellett. Miután 2013-ban megjelent az első cd-nk, megszületett az ötlet, hogy alakítsunk egy teljes bandát a koncertekre. És most itt vagyunk!
 
  1. Milyen mainstream vagy színtérbeli zenekarok vannak hatással a ti zenétekre?
 
Sok zenekar volt ránk hatással, lehetetlen lenne mindet felsorolni. Szeretjük a modern punk zenét, mint a Pennywise, Ignite, H2O ...stb. Természetesen a fő hatást a zenénkre az Überzeugungstater/Übermensch és a Blutzeugen gyakorolja!
 
  1. A tagok jelenleg játszanak aktívan más bandákban is?
 
Igen, de sajnálom, ez nem lényeges kérdés. :)

  1. Milyen rendezvényeken léptetek fel hazátokban és külföldön?
 
Mivel a tagok nagyon messze élnek egymástól, nincs módunk sok helyen fellépni. Az elmúlt 4 évben, évente csak egyszer léptünk fel, minden alkalommal Németországban. Az ISD Emlékkoncert az első külföldi lehetőségünk az Ahnenblut-al, izgatottak vagyunk és megtisztelve érezzük magunkat, hogy játszhatunk magyar bajtársainknak.
 
  1. Jártatok már valaha Magyarországon? Ismertek magyar zenekarokat?
 
Páran közülünk már voltak néhányszor Magyarországon. Állíthatom, hogy sok magyar bandát ismerünk. Például: Vérszerződés, Fehér Törvény, Valhalla, Iron Eagle, Archívum, Jogos Önvédelem, ROMER, Voice of Justice, Arrow Cross, Hundriver, Tar Had, Vendetta, Vér Kötelez, Gungnir, ACAB...stb. Rengeteg nagyszerű zenekarotok volt és van!

69478706_2551141424916381_8024857955457302528_n.jpg
 
  1. Úgy érzitek, hogy Ian Stuart dalszövegei ma is érvényesek Németországban?
 
Határozottan, a legtöbbjük. Az ő dalszövegei és dalai örök érvényűek. Világszerte! Már a 80-as években látta az igazságot. Tisztelgünk előtte! Hail ISD!
 
  1. Miről szólnak a dalaitok?
 
A mi dalaink a szabadságról szólnak, a hagyományról Európáról, bevándorlásról, történelmi témákról és a napi küzdelemről és hogy tanítsuk a fiatalokat.
 
  1. Melyik dalok a banda és a közönség kedvencei?
 
Nehéz megmondani, hogy mit szeret a közönség, de mi az első és a harmadik lemezünkről szeretünk dalokat játszani. Én leginkább a 'Die Leuchtfeuer von Europa' dalait szeretem.

  1. Mit gondolsz a zenéről, mint propaganda-eszközről? El tudjuk érni a fiatalokat azáltal, hogy lemezeket adunk ki, koncerteket szervezünk, vagy a jövő teljesen új módszereket kíván?
 
Szerintem ez minden szempontból a legjobb propaganda-eszköz. Teljesen mindegy, milyen politikai irányzatról van szó. A zene mindenhol jelen van és nagyon könnyű hozzájutni manapság. Szóval, a fiatalokra biztosan hatással lesz és felkelti az aktivitásukat. Velünk is hasonlóképp történt a múltban. Megismersz más embereket. Ugyanazokról a problémákról és megoldási lehetőségekről beszélgettek a szebb jövő érdekében. És emellett jól érzitek magatokat egy fehér közösségben! Majd meglátjuk, mit hoz a jövő....

 
  1. Szeretnél még valamit hozzátenni?
 
Nagyon köszönjük a meghívást és hogy érdeklődtök a bandánk iránt. Ezt nagyra becsüljük!
 
Vigyázzatok magatokra és 88!
 

 Augusztus 20.-án a helyi fideszes városvezetés a közelgő választásokra való tekintettel ismét hazafias előadással rukkolt elő.  A választások előtt mindig a nemzeti érzésekre apellálnak, ilyenkor jön a Kormorán, Szkítia, Wass Albert est a Transylmánia zenéjével s folytathatnám. 
 Most sokkal alkalomhoz illőbb programmal készültek, a műsort a helyi nyugdíjas népdalkör kezdte, Istvánról szóló énekekkel melyek népdal helyett sokkal inkább templomi zsoltárokra hasonlítottak a végén pár kommerszebb népdallal.

dsc_5331ablog.JPG

A műsort egy helyi népdalénekes folytatta az előzőhöz hasonló műsorral.

dsc_5339ffblog.JPG

Utána a helyi sztárénekes következett aki szerényen énekművésznek hívatja magát. Elég vegyes műsort láthattunk, hallhattunk, irrendenta daloktól a népdalig, operáig volt minden, még a Nélküled is elhangzott.

dsc_5344ablog.JPG
Az est zárásaképp a Pesti zenés színpad hazafias műsora került színpadra, ők is bevetettek mindent, Szép vagy gyönyörű vagy Magyarország, Reményik Sándor vers, Bánk Bánból a Hazám, hazám Te mindenem stb..

dsc_5361-cropablog.JPG

dsc_5366ablog.JPG

dsc_5367ablog.JPG

dsc_5388ablog.JPG

dsc_5401ffblog.JPG
Ha eltekintünk a mögöttes szándéktól és a műsort végig kísérő technikai bakiktól, az előadás élvezhető volt, sőt néha kimondottan szívmelengető.

Ahnenblut

2019.08.23. 21:08

 Szeptember 7.-én játszik hazánkban a német Ahnenblut. Aki kedveli a jó muzsikát mindenképp nézze meg őket.

Példás kiállás

2019.08.20. 02:38

wt.jpg
Míg itthon nem sokakat érdekelt a BH Hexagone betiltása addig külföldön más a helyzet. A Finn BH például az októberi koncertplakátján nyíltan jelzi, hogy kiáll a francia bajtársak mellett.

ll.jpg

A The Pride kapcsán korábban hírt adtunk a Bruge közelében megrendezésre kerülő Live & Loud fesztiválról. Aki eddig nem vett jegyet a rendezvényre az már végleg lemarad, több, mint egy hónappal a koncert előtt minden jegy elkelt.

Az angol Warrior clothing megszűntette a Harrington dzsekik gyártását. Nem titkolják azt sem, hogy megszedték magukat és mostantól utazással szeretnék tölteni az idejüket.

wch.jpg
Az olcsó, de kiváló minöségű dzsekik hiányozni fognak. Aki szeretne még beszerezni belőle az az utolsó darabokból még válogathat a cég weboldalán:
https://www.warriorclothingengland.co.uk/harrington-jackets?sort=sort_order_asc&page=1

Go west összefoglaló

2019.08.18. 12:21

 Aki azért megy, hogy szép képeket készítsen az semmiképp se tegye utazási irodán keresztül. Olyan zsúfoltak a programok, hogy nincs idő napközben arra, hogy egy jó beállítást keressen az ember vagy egyszerűen csak a napfény túl erős napközben. Aki szeretne megismerni egy országot vagy várost az szintén kerülje az utazási irodákat, ezek az irodák annyira teletömik az ember fejét lényegtelen adatokkal városnézés közben, hogy nincs idő egy-egy város vagy hely szépségeiben gyönyörködni, nem beszélve arról, hogy ilyenkor nem mi választjuk ki, hogy mit szeretnénk látni és többnyire idő sincs semmire. Általában templomlátogatások vannak minden városban, a svájci út alatt több, mint 10 templomot mutattak meg az arra fogékonyaknak, lemerem fogadni bárkinek mutatnék egy képet valamelyik templom belsejéről nem tudnák megmondani melyikben készült a kép. Az utazás alatt volt olyan város amire csak egy óra jutott, de a többire sem jutott legfeljebb 2-3 óra, Urira ahol a Tell Vilmos emlékmű található 20 perc jutott.  Az utitársaink 90%-a nem kóstolt meg egyetlen helyi ételt vagy italt sem az utazás alatt, mi a városnézés közben mindig szakítottunk időt arra, hogy egy sört igyunk, vegyünk sajtot, pékárút vagy a fiam sonkát. A többiek a szuvenírboltok csokoládéin kívűl nem vettek semmit, mi felkutattunk egy csokoládé szaküzletet, bár az árai miatt nem sok mindent vettünk. 
 Érdemes az árakra is figyelni, főleg azért, mert Svájc nem olcsó, a gagyi Viktorinox utánzatok alig olcsóbbak, mint az eredetiek, a csokoládékkal is hasonló a helyzet, a minőségi Lindt, Callier és társai nem olcsók, de a szuvenír boltok hétköznapi csokoládéi gyakran drágábbak.

2007-ben Simon Perez azt mondta felvásárolják Magyarországot. Az ázsiaiak nem jelentették be ezen szándékukat, de ennek ellenére nyugaton jól haladnak. Felvásárolják azt ami a zsidóknak nem kellett, üzleteket, olcsó szállodákat, étterem láncokat. Lassan az összes ilyen túristák, utazók által látogatott létesítmény, mind az osztrákoknál, mind Svájcban kínai és indiai kézben lesz. Ezek színvonala rohamosan romlik, míg az áraik emelkednek. Aki nyugatra megy próbáljon magánháznál szállást keresni, nem drágábbak a fent említetteknél és a színvonalukat össze sem lehet hasonlítani. 

Az ilyen utakra az idősebb hölgyek gyakran ismerkedési, párkeresési célzattal mennek, általában esélytelenül. A férfiak vagy a párjukkal vagy gyermekeikkel mennek. 

Sem svájcban, sem Ausztriában nem láttam jobboldali tevékenységre utaló nyomot, bár baloldali vagy antifa tevékenység nyomait sem, összesen egy drogos antifával találkoztam a Rajnai vízesésnél, egy ázsiai fickóval volt. Még az ultra vagy huligán csoportok matricái is politika mentesek voltak.

Érdemes nyelvtudással vagy valakivel aki tud az adott ország nyelvén utazni, mert az idegenvezetőket a pénz hajtja, amiért képesek hatalmasakat hazudni, pénzt kapnak az éttermektől, boltoktól, üzletektől azért, hogy odairányítsák a túristákat és vásárlásra bírják őket, és ezek az üzletek általában a legdrágábbak. 

A Southall dosszié

2019.08.07. 13:52

Megjelent Józan Zoltán legújabb írása "A Southall dosszié". Egy rendkívűl átfogó írás arról mi történt 1981 július 4.-én este amikor egy Oi! koncert kellős közepén a pakisztániak megrohamozták a Hambrough tavernt.
Újságcikkek, beszámolók, interjúk és rengeteg fénykép.

southall.jpg
Megvásárolható: http://www.loyalty-records.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=4496

Elment két veterán

2019.08.05. 19:15

Johann Lammersdorf
július 21., 1924 + 04. augusztus 2019

Az alábbi alakulatokban szolgált:

Gebirgs-Artillerie-Regiment 111
II Gebirgs Division


Nyugodj békében!

lammersdorf.jpg

SS-Sturmmann Paul Schröer (1925-2019)
1943-tól 13. SS-Gebirgs-Division "Handschar"-ban harcolt
A háború végén angol fogságba esett, pár hónap fogság után hazatért otthonába.

ss-sturmmann_paul_schroer.jpg

Palmetta - Énekes váltás

2019.08.04. 20:33

scs.jpg
A Palmetta zenekar kellemes hangú népdalénekesnőjét lecserélték egy kommerszebb zenei irányzathoz közel álló hangú énekesnőre, a népviseletet ringyós ruhára. Úgy tűnik a nemzeti rock (folk rock) már nem üzlet, a kérdés az, hogy a Fási mulatóba vagy a Megasztárba veszik-e az irányt.

scs1.jpg




süti beállítások módosítása