Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Most pogány vagy keresztény?

2023.12.28. 16:58

Nem akarok vallási vitát indítani, pusztán az érdekel, hogy egy keresztény zenekar miért használ pogány elemeket vagy egy pogány zenekar miért használ keresztény elemeket.
Ez a téma nem új keletű, már a Christian Identity Skinheads album bemutatásakor is felmerült bennem miért van a borítón egy pogány harcos, de amiért ismét eszembe jutott az az új Mjöllnir album amelyen a magyar Zsigmond király által alapított Sárkány Lovagrend címere van az önmagát fojtogató sárkány a pogányság és a gonosz elpusztításának jelképe. (Csak a borítót kritizálom, nem a zenét.)

photo_2023-12-27_08-12-45.jpg

Ennél már csak az a szebb amikor valaki Turulmadaras tarsollyal az oldalán, Mjölnirrel a nyakában harcos kereszténynek vallja magát.
Persze nem csak a zenében vagy a zenekarok követői közt van ilyen, sokszor a szervezetek sem mindig tudják mit akarnak, hosszú ideje keresztényként ismert mozgalom egyik nap I. Istvánról az első magyar királyról emlékezik meg, másnap magukra öltik az István által betiltott rovás írásos ruháikat, felveszik az életfás, Turulos tarsolyaikat és ezekben parádéznak, majd következő nap magukra öltik az ultrajobboldaliság mázát mely szintén szöges ellentétben áll a konzervatív keresztény szemlélettel.
Míg egy embernél vagy egy zenekarnál lehetnek információ hiányok (tudatlanság) azért egy szervezetnél ezt már nehéz elhinni, inkább azt látom egy fenékkel próbálnak több lovat megülni.

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr7118290195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása