Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Meggyfa 40.

2023.10.05. 18:11

Majdnem negyvenegy évvel ezelőtt zajlott le a Meggyfa utcai kis klubban az a bizonyos koncert, amelyen fellépett a Mos-oi, CPg, Kretens, BTK, CR, Tizedes meg a többiek, Mumsz, R.E.F..
Félévvel az évforduló után egy antifa szervezői csoportnak eszébe jutott, hogy mekkorát lehetne kaszálni, ha a bulit megismételnék.
Persze a Mos-oi! nélkül, meg a CR nélkül és a Mumsz meg a REF sem kell, ez utóbbiakra úgy sem emlékszik senki. 
Persze a Mos-oi ezt zokon is vette és jogosan, hogy milyen jubileum az amiből a fellépők felét kihagyják. Kecsó is reklamált, hiszen ő tagja volt a CR-nek, bár már csak ő él a zenekarból, valószínűleg a két másik mellőzött zenekarnak sem esett jól, hogy kihagyták őket.

Azon a bizonyos nagy napon mekkora sztori lehetett amikor a derékig érő hajú énekes elénekelte:

hosszú hajú gyerekek
mi a fasz van veletek?

hosszú hajú gyerekek
mik vagytok ti kevesek!

A hosszú hajú gitáros pengetett alá, aki csak azért utazott haza az USÁ-ból, hogy eljátszhassa a legendás dalt:

"mint egy kispolgár pont úgy élsz otthon van a gépkocsi az emeletes ház a pénz"

Mindezt a ma már vállalkozóvá, cégvezetővé vagy cégtulajdonossá vált egykori szakadt punkoknak.

Az ott lévő mintegy 200 skinhead békésen élvezte, hogy antifa fiatalok beléjük rúgnak pogó közben, feszítve az antináci pólójukban, ha ez nem lenne elég néha a bőrdzseki szegecses ujjával is küldtek egy-egy gyomrost vagy állast mutatva, hogy ott az antifa felvarró a dzseki ujján.
A 200 skinhead mellett legalább 200 jobboldali érzelmű punk is együtt tapsolta meg Barangót akinek a leghíresebb mondata így hangzik: „Legszívesebben kiirtanám az összes keresztényt.”

A nap fénypontja az lehetett amikor mindezek tetejében még meghallgatták a szélsőbaloldali ír terrorista szervezet, az IRA egyik elhunyt tagjának emlékére írt dalt aki Lenin összessel a kezében halt éhen.

Aki elment nem tudom mire számított. Egy 1500-2000 fős fesztivál soha nem fogja visszaadni egy 100-150 fős klub koncert hangulatát. Az hogy a CPg zeneileg nem fejlődött és nagyjából úgy adott elő mindent ahogy 40 éve az oké, a többi zenekarban alig 1-2 valamikori tag volt ott, biztosan nagyon autentikus lehetett amit a közönség kapott.

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr10018228507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása