Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kölcsön

2009.12.23. 17:23

Valamikor mániákus zene gyűjtő voltam, ami elérhető volt skinhead vagy ns témában audió vagy videó formátumban az nekem kellett, kazettákat soha nem adtam kölcsön, ezért haragudtak is rám sokan. Egyszer a fiam keresztanyjának a férje elkért egy Exploited kazettát, elég sokáig könyörgött érte, mivel az nem volt a kedvencem, hát nagy nehezen odaadtam neki. Pár hét múlva találkoztunk, akkor elmesélte, hogy feltörték a kocsiját és a magnót elvitték belőle, a tokot vissza tudja adni.

A.B.H.

2009.12.23. 08:55

Már megszokhattuk, hogy a zenekarok elhatárolódnak a múltjuktól folyamatosan, így tett az A.B.H. (könnyű testi sértés-szabad fordításban) is, ők az egyik White Noise válogatáson szerepeltek, a nyilatkozatukban egyszerű büszke brit fiatalnak titulálják magukat és tagadják, hogy NS zenekar lettek volna.

Agnostic Front

2009.12.18. 10:47

A múltat a balosok szeretnék maguknak kisajátítani (vajon honnan vették az ötletet) nem csak az angol zenekaroknál, hanem már az Agnostic Frontnál is. Az köztudott, hogy az Agnostic skinhead zenekarként kezdte, ezt nem is tagadták (értelme sem lett volna hiszen szerepeltek a Crash magazinban is amit a '80-as évek közepén nálunk is be lehetett szerezni), de mindig úgy nyilatkoztak, hogy szégyenlik. '90 körül beestem egy HC bulira ami a Havannán volt (a bulit betámadták a romák, a punkokat bűrhajúnak nézték, de nem volt semmi komoly) itt vettem egy Pánik nevű zine-t amiben volt egy velük készült interjú fordítása ebben is ezt hangsúlyozták ki elsősorban, hogy már elfordultak a múltjuktól, az újság balos beállítottságú volt, ha a zenekar is az lett volna korábban akkor ezt nem így állították volna be, gondolom.

Dalszöveg ismét

2009.12.16. 09:31

A '90-es évek végén az egyik tehetséges zenekarunk egy német kiadónál szerette volna megjelentetni a lemezét. Ehhez tudni kell, hogy ott akkoriban is elég szigorúan rá voltak állva az ilyen témára az illetékes szervek, de mivel magyar nyelven énekeltek, zenészeink úgy gondolták nem lesz gond. Meglepetésükre két számot visszadobott a kiadó, mert abban tisztán érthető volt még a német fül számára is a szöveg, így történt meg az hogy kinti forgalmazásra újra felvették a számokat, hazai forgalomba az eredeti szöveggel került a lemez. A két szám:

1. Nemzeti forradalmár - NS mindörökre

2. Dirlewanger - Hunyadi

Mire jó a borító

2009.12.15. 09:52

A korosztályomban sokakat felháborít, hogy a mai napig összekeverik a Mos-oi-t a CPg-vel. Ez a keverés nem egyedi eset, ami egy kazetta borítóval elkerülhető lett volna annak idején. Egy francia válogatás kazettán, még 1990-ben egy 88-as csoport számot Oi-kor névvel tettek közkincsé, itt meg egyszerűen felcserélte a srác a kazetta A és B oldalát amit küldtem neki. Nagyon sokan feldolgozták a Paranoid című számot, köztük magyar zenekarok is, a fiatalabbak közül mindenki a Skrewdrivernek tulajdonítja az eredetit, pedig ezt a Black Sabbath adta elő korábban, a borítón egy apró zárójellel a szám után ezt is el lehetett volna kerülni. Szerencsére ma már divatba jött a több oldalas CD borító, ahol a dalszövegek közkincsé lehet tenni, elkerülve ezzel az ebből adódó félreértéseket (1988-ban ebből is volt gond, de erről majd máskor), de arra már senki sem gondol, hogy itt több információt is meg lehet osztani, hiszen rengeteg olyan szám van amely csak a megjelenésekor aktuális, 10 évvel később már kevesen tudják miről vagy kiről szólt a dal eredetileg. A Vendetta Internet náci című száma óta, sokan szinte gondolkodás nélkül betámadnak mindenkit aki skinhead témában publikál a világhálón, engem legutóbb egy zenei fórumban ért ilyen támadás ahol tilos politizálni, a Blood and Honour nevét még koncertszervezőként sem szabad megemlíteni, ráadásul a fórumban ismert a nevem és címem is. Bár a számból egyértelmű, hogy kikről szól, egy rövid megjegyzéssel a borítón az ilyen félreértések is elkerülhetők.

Baki

2009.12.15. 09:11

Olyan már szinte mindenkivel megesett, hogy a cukrot összekeverte a sóval, az erőspaprikát a nemessel. Az öcsém még valamikor a '80-as évek végén autósampont használt hajsampon helyett.

Mentségére legyen mondva a csomagolása megegyezett a megszokott samponjával és az üzletben ahol vette a hajsamponok között volt, Nagykőrösön a Petőfi utcai Gulyás boltban.

Egykoron harcosok voltak

2009.12.14. 18:05

A közelmúltban rengeteg filmet láttam a megnövekedett szabadidőmnek köszönhetően, sajnos nem sok említésre méltó volt köztük, egyet azért kiemelnék, ez pedig az Egykoron harcosok voltak című. A film jól példázza mi történik akkor, ha egy tisztességes jóra való lány hozzámegy egy "fekete seggű rabszolga ivadékhoz" (ezt az idézetet a filmből vettem), a lány elhagyja a megszokott környezetét, elszakad a gyökereitől, a munkája elvesztése után a férj alkoholista lesz, balhézik (Balhés a gúny neve is), veri az asszonyt. A nagyobbik fiú elszakad a családtól és csatlakozik egy hagyományőrző motoros bandához, a kisebbik nevelő intézetbe kerül ahol a nevelő ismerteti meg az ősei örökségével. A nagyobbik lányukat a nagybátyja erőszakolja meg, aki nem sokkal utánna öngyilkos lesz, ez észhez téríti asszonyt és elhagyja a férjét.

A film nem nálunk játszódik, de akár itt is forgathatták volna, hiszen a történet ismerős, csak ki kell nyitnunk egy napilapot.

Dalszövegek ismét

2009.12.14. 07:00

Régi nagy kedvencem a Kretens nevű zenekar, sajnos mostanra a formáció teljesen más lett mint 25-26 éve volt. A repertoárjukból kimaradtak olyan számok mint, a Hunok vagyunk, Fehér ember, Sárga veszedelem vagy a Skrewdrivertől az I don't like you. A legnagyobb megdöbbenést a 2006-os koncert felvétel meghallgatása okozta, valamikor az Előre vörösök című számot az iskolában uralkodó ideologiai terror kifigurázása írták, a dalban elhangzó szövegek szinte minden osztályterem falán ott virítottak. Ez a dal mostanra a balos punkok himnusza lett.

Tanárok

2009.12.14. 06:33

Általános iskolai harmadikban vagy negyedikben történt az eset, Varga Magdolna volt az osztályfőnököm. Egyik nap hajtogattam egy papír csónakot amire az előző nap látott történelmi film hatására ráírtam, hogy KLAPKA LÉGIÓ. A kedves tanárnő ebből csak a légiót értette és rohant az igazgatóhoz, hogy disszidálni akarok. Szerencsére az igazgató értelmes ember volt és ráadásul történelem tanár.

Szakmunkásképzőben Tóth Ferencné volt az osztáyfőnököm. Akkoriban hard rock és heavy metál zenéket hallgattam (meg a Mos-oi és CPg koncert felvételt), többnyire farmerban és tornacipőben jártam, szimattatyóval amin volt egy kis kereszt formájú medál amit céllövőldében lehetett lőni. Egyik nap az osztályfőnököm odajött és levetette a medált, mondván, hogy a kereszt a horogkeresztet jelképezi.

Az egyik ismerősöm elhatározta, hogy áttér az egészséges életmódra, kerékpárral jár kocsi helyett (5 Km-re lakik a várostól), nem iszik, a droggal soha nem volt gondja és hűséges típus. Első nap elindult a városba, a kocsma előtt egy picit megremegett a kormány, de bőszen tovább ment, majd jó egy kilométerrel arrébb megállt, na ha már ilyen jól megálltam, hogy nem megyek be a kocsmába akkor csak megérdemlek egy sört, és visszafordult...

Drogosok

2009.12.02. 13:06

Kaktuszgyűjtőként sok vásárban, piacon és kiállításon megfordultam, ezeken a helyeken rengeteg idióta drogossal összefutottam akik mindig valami csodakaktuszt kerestek(San Pedro, peyotl stb.), többnyire sikeresen hiszen minden kereskedő utálta őket így többnyire elég rendesen át lettek verve. Gyakran hallottam tőlük idiótábbnál idiótább történeteket a növények fogyasztásáról - fagyasztás, főzés, szárítás - amiből kitünt, hogy szerencsére semmit sem tudnak a növényekről. Most nem egy saját történet jön, ezt most találtam az egyik kaktuszos fórumon:

Egyébként meg aki ilyesmit keres, az valószínűleg úgysem ért hozzá. Ezt az példázza a legjobban, hogy Texasban a pejot gyűjtő indiánok sokszor összeszedik az Astrophytum asteriast (amit emiatt a kihalás fenyeget). Pedig hát valljuk be, van ugyan némi hasonlóság a két faj között, mondjuk 50 méter távolságból, hunyorítva nézve, de még egy kezdő gyűjtőnek sem okoz különösebb nehézséget a megkülönböztetésük. Ezek az indiánok pedig kb ebből élnek. Begyűjtik a természetből a pejotot és továbbadják Mauro Moralesnek, vagy Salvador Johnsonnak, aki aztán teríti a NAC-nak. Ezek után mit várhatunk a "10-dik emeleten élő sámánoktól", akik hallottak valamit valamilyen kaktuszokról amik valamilyen anyagokat tartalmaznak... Csak egy szerintem nagyon tanulságos történetet szeretnék röviden elmesélni, aztán abbahagyom az offolást. A legjobb ötlet amit eddig hallottam a pejotfogyasztással kapcsolatban :):). A nyáron költözőfélben megkértem egy ismerőst akinek van furgonja, hogy segítsen elszállítani pár holmit. Amikor a végén ki akartam neki fizetni legalább a benzinpézt, azt kérte, hogy adjak inkább pár "gombot" (mert hogy valaki mesélte neki, hogy nekem van ilyesmim). Nem egy olyan tipikus sámán a srác, de azért bevállalós, "nyitott" az új csodákra ;). A füvészkerti kiállításon Fierer Kelemen Lászlónál vettem neki egy virágzó dugványt, beültettem ásványi talajba és odaadtam neki. Amikor kezdtem magyarázni, hogy hogy kell gondozni, az első kérdés az volt, hogy mikor lehet szüretelni. Na mondok, jól kezdődik, kérdeztem, hogy mennyit tud a pejotnak erről a szüretelős részéről, mire kifejtette, hogy tisztában van a helyzettel, le kell szedni a fehér gyapjas pamacsokat és azt kell megenni.:):):):):) Folytassam? A legtöbben azt sem tudják, hogy néznek ki ezek a "mágikus növények", mert az interneten is rengeteg félrevezető kép és infó van. Persze a többség nem is veszi a fáradságot, hogy bárminek is utánanézzen... na mind1. Ennyit szerettem volna megosztani veletek. Tisztelettel.

Buzi rendőr

2009.11.28. 13:26

Még tavaly ősszel gyűjtögettük a fát az erdőben, amikor a szomszéd területről reggeli közben átjött az egyik tag beszélgetni, a téma hamar az UAZ rendszámára terelődött ami enyhén gyűrött volt.

- Ezt lassan le kellene cserélni - javasolta az ipse.

- Csak el tudja már olvasni a buzi rendőr - erősködött a tulaj.

- Alezredes úr írjunk neki csekket? - szóltak át a másik tűztől.

Ektomorf megint

2009.11.27. 04:58

Mivel a hozzászólásokat kevesen olvassák, ezt bemásolom ide.

Érdekes még továbbá, hogy az Ektomorf egyik gitárosa régebben a szekszárdi "Út & Cél" és "A.C.A.B." zenekarokban játszott a '90-es években. S.Tamásról van szó, aki régen vagányan mindig hangoztatta, hogy semelyik kopasznak sem lesz olyan barátnője, mint majd neki. És valóban, az "A.C.A.B.", "Archívum" és "Hunnia" zenekarok ezredforduló utáni tárgyalására (az első nagy perben az Archívum, Valhalla és Nemzeti Front ellen hoztak súlyos ítéletet) már raszta hajjal és cigány barátnőjével jelent meg. Igaza lett, tényleg egy szekszárdi kopasznak sem lett azóta sem "ilyen" barátnője :)

Verseny

2009.11.09. 17:21

A 3 alföldi város Cegléd, Nagykőrös, Kecskemét már évszázadok óta verseng egymással. Hol finoman, hol kicsit durvábban. A kőrösieket csak uborkásoknak hívták a kecskemétieket barackosoknak, Ceglédnek nem volt semmilyen jellemző terménye, így csak kedvenc ételük a lebbencs után lettek laskások, igazából amíg vasúti csomópont nem lett addig csak egy jelentéktelen kisváros volt. A harc Kecskemét és Nagykőrös között legutóbb egy kerékpárút építés kapcsán volt, Pest megye nem támogatta anyagilag a dolgot ezért a Kecskemétiek kitettek egy kerékpárral behajtani tilos táblát a megyehatárhoz. A Cegléd és Nagykőrös közti villongás legmaradandóbb emléke a nagykőrösi Kossuth szobor. A világon az egyetlen olyan szobor ahol Kossuth Lajos cipőt visel. A dolog apropóját az adta, hogy amikor a néhai kormányzó toborzó körúton volt Cegléden ellopták a szállodából a csizmáját, így az uborkásokhoz már cipőben érkezett. A híres nagykőrösi kígyóuborka, amely néha méternél is hosszabbra megnőtt ma már csak képeslapokon látható, így az uborkás gúnynév is eltünt, de a városok közti versengés tovább tart.

:-)

2009.11.09. 17:03

Gyakran a fejemhez vágják, hogy fajgyűlölő vagyok, rögtön utánna kioktatnak, hogy az emberiség egy egységes faj. Ilyenkor meg szoktam kérdezni, hogy ebben az esetben miért hív fajgyűlölőnek.

Kopasz punkok

2009.10.11. 14:02

Végig olvastam egy magyar antirasszista oldalt, érdekes volt.

-Opressed; a nagy sharp együttest divatkopaszok és punkok alapították, ezzel nincs semmi különös ilyenek mindig is voltak, a dolog lényege, hogy a sharp irányzatot ők vitték be angliába Jew Yorkból, magyarul leírják, hogy a "skinheadek kopasz hippyk voltak" legenda kamu, ilyen irányvonal nem létezett addig.

-Fehér ellenesség; egy kanadai tag írását közlik aki a büszke ír és büszke kelta, a nemzeti sovinizmust élteti, a fehérek békés egymás mellett élését meg elitéli. Érdekes egy antirassziszta oldalon ilyeneket olvasni. Mintha Slota úr szavait hallanám :-)

Ellentétek

2009.10.09. 20:16

A divatok, szubkultúrák közötti ellentétek kezdettől fogva léteznek. Van ahol erősebbek, van ahol alig észrevehetőek. Az egyik legnagyobb ellentét a punkok és a skinheadek között van. Sajnos a fiatalok egyre kevésbé értik ennek az okát. Sokan azt hiszik "csak" politikai, nézet beli ellentétek vannak, sajnos őket ki kell ábrándítanom. A kopaszok és a tarajosok közt sokkal nagyobb az ellentét, az életmód beli különbség, amíg a skinhead dolgozik (vagy szeretne) addig a punk kerüli a munkát, amíg a skin hétvégén összejön a bajtársaival és ekkor felönt a garatra (kivéve streight edge) addig a punk napi szinten piál, drogozik, a skin okkal verekszik, a punk a balhé kedvéért csinálja a fesztivál (anarchiát), amíg a kopasz tiszta ruhában jár addig a punknál ez nem mérvadó, a skin tiszteli a nemzettársait, a punk leszar mindenkit. Persze vannak kivételek, de az már nem punk és nem skin, hanem divatmajom aki úgy öltözik.

 

könyv

2009.09.27. 20:53

Már többen megkerestek ezzel a témával, ezért egy rövid levélváltás leírásával le is zárnám ezt a témát:

Már régebben is foglalkoztat ez a téma , csak elfelejtettem megkérdezni ... Neked van kedved könyvet írni a bőrfejű mozgalomról itt Magyarországon.??
Te már elég rég óta benne vagy ebben és a blog az nekem kicsit kevés , vannak rajta csattanós sztorik , de egy átfogó fogalmazás jó lenne.

 

A blog alig érdekel valakit. Régebben gondolkoztam könyv íráson, egyszer el is kezdtem, a jegyzetek még megvannak valahol, de szerintem nem érdekelne már senkit, aki megvenné meg csak leszólná az egészet, mostanában ez a divat. Őskövület lettem, a fiatalok még meghallgatják amit mondok, de már nem törődnek vele. A mozgalomból ismét divat lett, ismét nagy a széthúzás, mindenki mást akar.Vannak akik még megpróbálnak mindenkit összetartani, de a dolog egyre reménytelenebb, a pártok, szervezetek csak növelik a széthúzást, a zenei irányzatok közt egyre nagyobb a szakadék a követőik csak köpködik egymást. Régen is voltak nézet beli különbségek, eltérő zenei irányzatok, de a közös balhék, verekedések eggyé kovácsoltak minket, mostanra ez eltünt.

Honvédség anno...

2009.09.14. 21:31

Az egyik fekete hajú ismerősöm egy hosszabb mediterrán nyaralás után vonult be. Mindenkitől kérdik a században az iskolai végzettséget:

- 2 általános

- 6 általános

- 4 általános

- főiskola - mondja szerényen az építészmérnök ismerősöm

- ne szórakozzon - ordít a századírnok

- főiskola - suttogja még szerényebben a megszeppent építész

- ne szórakozz velem - üvőlt magábol kikelve a századírnok.

A '80-as években a black metal divat volt, a legtöbb rocker fordított keresztet, pentagramot és egyéb hasonló külsőségeket hordott, de csak nagyon kevés embernél volt az egész mögött valami amitől több lett volna mint egy fiatalkori divat, vagy hóbort. Mostanra a black metál komoly földalatti mozgalommá nötte ki magát, különböző irányzatokra szakosodott és erős érzelmi és szellemi háttér van mögötte.

A punk hazánkban a '80-as években viszonylag egységes irányzat volt, azonos ellenségképpel, azonos rétegből származó követőkkel (az értelmiségiek inkább zenéltek a külsőségeket ritkábban vállalták föl, többségük előbb-utóbb inkább az alternatív irányzat felé fordult) változatos, de mindenképpen kirívó külsőségekkel. Mára a punk divat lett, mindenki más politikai nézeteket vall, de a többség nem olvas semmit, csak a zenekarok dalszövegeit szajkózza. A külsöségek hétköznapivá váltak, a mai punkok többsége a korai időkben nem mert volna piros taréjjal még a fürdőszobai tükörbe sem belenézni, nem hogy az utcára kimenni.

A skinhead a '80-as években mozgalom volt, egységes politikai célokkal, egységes külsöségekkel. Mostanra a skinhead is divat lett, különbözőek a célok, rendkívűl eltérőek a külsőségek. Régen, ha az illető nem teljesen kopasz volt, akkor már csak oi lehetett vagy ska-s. Manapság derékig érő hajú lányok is skinheadnek képzelik magukat (meg lehet nézni a közösségi portálokon tucatjával van belőlük) és sajnos a fiúknál is hasonló a helyzet. Valamikor egy skinhead egyedül is nekiment több ellenfélnek, manapság pedig, ha többen vannak sem merik még megvédeni sem magukat(lásd Titkolt koncert, Magyarsziget stb.)

Ektomorf

2009.09.06. 22:09

Az Ektomorf egyik korai albumát a Rockworld adta ki, képzelhetitek milyen arcot vágott a srác amikor belehallgatott a zenébe.

A zenekarral történt más érdekes dolog is. Pár éve Kecskeméten léptek fel egy diszkóban a diszkó előtt, több metál bandával együtt. Mivel a környéken kevés a jó buli az eseményre pár helyi bőrhajú fiatalember is ellátogatott, akik a nagy eseményre igen felöntöttek a garatra és nem értették miért néz rájuk furcsán az énekes, amikor békésen pogóztak.

A sors fintora

2009.08.25. 05:14

Gyerekkoromban hallottam egy rádiójátékot, melyben egy kisfiúnak aki ellenérzésekkel viseltetett a rabszolgák iránt, egy betegségből kifolyóan befeketedett a bőre.

A sors fintora, hogy a valóságban egy fekete felsőbbrendűségért harcoló énekesnek fehéredett ki a bőre. Az illető Michael Jackson aki a Black Power nevű szervezet szimpatizánsa volt.

Azért érdekes, hogy neki soha nem hánytorgatta fel senki, hogy egy rasszista szervezethez tartozik.

 

Archívum

2009.08.17. 19:19

Manapság a kedvenceink CD borítójáról nem sok derül ki abból, hogy kik írták a dalszöveget kik szerezték a zenét. Így van ez a kedvencemmel az Archívummal is. Sajnos én sem tudom kik írják nekik a zenét vagy a szöveget a legtöbb számukhoz, de van köztük elég sok amelyikről az évek folyamán kiderült honnan is erednek.
A Freddy Krüger című szám nagyon hasonlít a német Khalkopf ugyanilyen című szerzeményéhez. A  lyukas a csónak szövege pedig a Landser Afrika Lied című számának a szövegére hasonlít (ezt az azóta már törölt Ébredő Magyar című oldalon olvastam szabad fordításban).
A magyar előadók átíratait már könnyebb azonosítani, a legismertebb az ETA nevű formáció azonos című száma amely az Archívumtól az egyik hazai skinhead válogatáson hallható, de nem ez az egyetlen punk átírat, az első kazettájukon hallható egy Lenin krt. átírat az Életem című szám melynek alig változtattak a szövegén, ezenkívűl aki a '90-es években megfordult az együttes koncertjein az gyakran hallhatott egy CPg szám átíratot is mely eredetileg Erdős Péter néhai lemezgyár igazgatóhoz íródott.

Békefesztivál

2009.07.01. 07:13

1983-ban sikerült a szüleim meggyőzni, hogy jó kisfiú vagyok és egész hétvégén az is leszek, így elmehettem a pusztavacsi békefesztiválra. Az esemény fő atrakciója a P.mobil koncert volt ezt várta több száz rajongó, köztük mi. A fellépés előtt már a szerencsésebbek találkozhattak is Lóriékkal, mi sajnos nem jutottunk a közelükbe. A nagy pillanat előtt Dévényi Tibi bácsi felment a színpadra és közölte, hogy a zenekar nem tudott eljönni ezért a koncert sajnos elmarad, ekkor valaki egy fűcsomót dobott a lemezlovashoz, aki hátra szaladt a rendőrökhöz és közölte velük, hogy kérem őt fejbeverték egy sörösüveggel.  Ekkor a színpad két oldala felől megindultak a gumibotokkal felfegyverzett rendőrök és elkezdték püfölni a népet írgalmatlanul. Amikor hátrébb szorították az embereket megjelentek a lovak kardlapos állatokkal a hátukon, majd ezután a locsolóautók. Ekkorra a tömeg is összeszedte magát és elkezdett védekezni, üvegekkel és botokkal dobálták a rendőröket, az egyik lovasrendőrt aki épp egy öregember hátából próbált szíjat hasítani leszedték a lováról. A tömegoszlató csodafegyver a vízágyú vagy nem működött rendesen, vagy a kezelője nem merte teljes erővel használni, csak fürdésre volt alkalmas amit többen ki is használtak. Több mint egy órányi huza-vona után a rendőrök vezetője felment a színpadra és bejelentette, hogy kezdődhet a koncert.

Az eset után olyan hírek jelentek meg, hogy a tömegből senki sem sérült meg, de milyen sok ártatlan rendőrt bántottak azok a mocskos huligánok és milyen súlyos sérüléseket okoztak nekik.

Régi rock bulik

2009.07.01. 06:50

Valamikor a '80-as évek közepén a ceglédi Putrisarki erdőbe rock majálist szerveztek, fellépők a P.Box és a Smog (az akkori tehetségkutató verseny legjobb rock zenekara volt). Azt, hogy a Box elmarad már indulásunk előtt is pedzegették páran, de úgy voltunk vele, hogy hátha mégis eljönnek. Na amikor odaértünk már biztos volt, hogy nem lesz ott Vikidál a csapatával, hát végig szenvedtük a napot arra várva, hogy fellépjen a ,,zsíroskenyeres" zenekar. Amikor eljött a nagy pillanat, felkonferálták őket, megjelent a színpadon pár csili-vili diszkóruhás majom és bejelentette, hogy ők már más fajta zenét csinálnak.

Az egyik myvipes klubban hívták fel a figyelmem az Anti Asgaird oldalára, miután elolvasgattam az ott lévő írásokat nem tudtam sírjak vagy nevessek.

Kitették Vanek fotóját egy Bad Manners cikkhez. A kép 1987 nyarán készült a PE-CSA előtt, egy elmaradt koncert alkalmából, a képen az 1986-os táncőrület díszletével és egy Bad Manners lemezzel látható az egykori Skanzelizé énekese. A kép késő délután készült árnyékban, hagyományos fényképezőgéppel (Zenit), több mint 20 éve, bescannelve kb. 10 éve lett amikor még ez az eljárás gyerekcipőben járt nálunk. Ebből kifolyólag a cikk írója szinesbőrűnek nézte a hazai ska banda énekesét. Egyébként nem ez a legfelháborítóbb, hanem az, hogy azt sem tudja ki van képen.

Parasztok

2009.05.18. 18:37

Pár éve 2 haverral és az egyikük húgával egy hosszú hétvégét töltöttünk Egerben, még az első este egy becsomózódott cipőfűző kapcsán kiderült, hogy valamennyiünknél van bicska, amiből arra asszociáltunk, hogy igazi vidéki parasztok vagyunk akik még a fagyit is bicskával eszik. Na erről meg az jutott eszünkbe, hogy csinálni kellene pár fotót a főtéren amint bicskával esszük a fagyit. A gondolatot tett követte, másnap a főtéren vettünk fagyit, mire a kép elkészült a helyi kisebbség körbeállt minket nem épp barátságos arckifejezéssel. A képek elkészülte után az evőeszközöket elraktuk és a bámészkodók is eltünedeztek ezután.

Egyébként meg nyalja az a fagyit akinek nincs bicskája :-)

 

'88-as per

2009.05.06. 17:57

Az 1988-as skinhead per első tárgyalási napján a hivatásos tolmács a per elején annyira elérzékenyült, hogy nem tudta ellátni a feladatát. A hallgatóságból jelentkezett egy hölgy aki fordított a hazánkban dolgozó internacionalista kötelességből eltartott kubai vendégmunkásoknak.

 

A klub vezetője egy 30 körüli figura volt aki ránézésre a hippy korszak értelmisége volt, egyébként egész jó fej volt. Többször próbált szegény közeledni hozzánk, de a piáláson kívül nem sok közös volt bennünk. Az egyik bulin sikerült neki annyira felönteni a garatra, hogy a buli vége felé felment a színpadra és elénekelte a "hull a hó és hózik" kezdetű dal átíratát amin annyira meglepődtünk, hogy a produkciót fagyos siker fogadta, pedig abban az időben mi is többször énekeltük.

4 napos munkahét

2009.05.03. 14:28

Az állami támogatás miatt nagyon sok helyen helyen bevezették a 4 napos munkahetet, a kieső 1 napot több helyen több féleképpen oldották meg.

1. A CabTech nevű svájci tulajdonú cégnél napi 10 órát kell dolgozni. (5x8=40 - 4x10=40) így gyakorlatilag a semmire vették fel az állami támogatást.  Természetesen a dolgozók órabérét csökkentették a gazdasági helyzetre hivatkozva :-)

2. A legtöbb helyen az 5. napot egyszerűen zsebből fizetik, így a dolgozó is jól jár a cég is, az állam pedig itt is fizeti a támogatást és csak 4 nap után kap adót.

Vega tál

2009.05.02. 14:47

A közelmúltban nem vittem a munkahelyemre ebédet magammal ezért az egyik közeli görög jellegű gyorsétkezdébe mentem ebédelni. Az étlapon hírdettek Vegetáriánus tálat ami tartalmazott: rántott karfiolt, hasáb burgonyát, párolt zöldséget joghurtos öntettel. Az étel megtetszett hát rendeltem, ekkor közölték, hogy van, de karfiol helyett sajt van, párolt zöldség helyett káposzta kapros öntettel, burgonya volt, sajnos helyette nem kaphattam rizst. Na azóta mindig ügyelek, hogy legyen nálam ebéd.

 

Vásárolj magyar terméket

2009.03.09. 04:58

Igyekszem megbízható magyar termékeket vásárolni, hát ez most nem jött össze, a Győri édességek már nem magyar termékek, a Kistejes szlovák termék, a trappista sajt amit vettem lengyel termék tele "E vitaminnnal" olyan adalékokkal amelyek náluk már be vannak tiltva, de velünk simán megetetik. Szóval ezentúl nem csak a termék nevét kell néznünk, ha magyar terméket szeretnénk, hanem a származási országot is, sajnos.

Dalszövegek megint

2009.02.19. 15:17

Gyakran hallgatok régi skin zenéket és sajnos vagy ritkábban szerencsére a szövegeik aktualitásukat vesztették. Kezdjük a Mos-oi!-al Románia már nem medve lakta nyomortanya, hanem lassan fejlettebb lesz nálunk is, mióta nem a keletinél seftelő arabok a fő ellenségeink azóta Palesztinát sem kellene lebombázni, ezzel csak egy másik ellenségünknek tennénk jót. Oi-kor - Tartsunk össze bajtársaim, hát azt hiszem ezt pont az énekelte aki a háborút kezdte nemzeti és az NS vonal között. Fals - Szép román lány, hát erről már írtam, Kairó na a fővárosunk inkább egy másik közel-keleti államra kezd hasonlítani. folyt.köv.

Kitörés

2009.02.11. 05:47

 Budapest ostroma a második világháború leghosszabb és legtöbb áldozatot követelő városostroma volt. Attól a naptól kezdve, hogy az első szovjet harckocsi megjelent a magyar főváros határában és a vörös hadsereg teljes egészében elfoglalta Budapestet, 102 nap telt el! Ezzel szemben Berlin mindössze két hét, Bécs pedig 6 nap alatt esett el. A többi európai főváros (leszámítva Varsót) a második világháború során nem is vált hadszíntérré. Az ostrom utolsó előtti napján, amikor a német-magyar védősereg főparancsnoka, Karl Pfeffer Wildenbruch végül is úgy döntött, hogy megkísérlik a kitörést, a védők létszáma már csak 44.000 fő volt, amelyből mintegy 12.000 fő sebesülten feküdt, s akiket a kitörés során nem vihetett magukkal. "Az élelem elfogyott, az utolsó töltény a fegyvercsövekben, megadás vagy harc nélküli lemészárlás, ez a választás Budapest védői számára. Ezért úgy határoztam , hogy az utolsó harcképes német és magyar egységekkel kitörök!" - Adta le 1945 február 11.-én este utolsó rádióüzenetét a német főparancsnok. Hatalmas áldozatok árán jutottak el a Budai-hegyekbe, majd próbálták a szovjet külső gyűrűt áttörni, és elérni a felmentő német csapatok állásait. Mindez 785 főnek sikerült bizonyítottan, de egyes történészek 800-1000 főt is emlegetnek.

 

84274414_2459881744327408_7932056902035308544_n.jpg

Dalszövegek 2.

2009.01.28. 19:38

A '80-as években úgy rúghattuk a legnagyobbat a rendszerbe, ha a saját dalaikat, verseiket adtuk elő, a Pajtás daloljunk kezdetű úttörő dal a mi szánkból egy hazafias himnusz volt, a hej te bunkócska te drága fenyegetés a komcsiknak, a 16 tonna elégedetleségünket fejezte ki. A Modellst be akarták tiltani az egyik számuk miatt mire kiderült, hogy az egy Ady vagy József Attila vers. Ma viszont elég nevetséges ezeket a dalokat előadni, el tudom képzelni egy olasz bajtárs arcát amint felismeri az otthon gyűlölt komcsi bányász dalt egy Titkolt koncerten.

Fekete lyuk

2009.01.26. 05:42

'89-ben Dinnyés haverom kitalálta hogy menjünk el a Fekete lyukba, mivel semmi rossznak nem vagyok elrontója, meg hát a helyet is ismertem hiszen régebben jártunk a Ganzba punkot verni elég sűrűn, hát rögtön bele is egyeztem. A bejáratnál egy kis meglepetés ért, nem akartak beengedni bomberben, mikor levetettem akkor meg a tetoválások miatt nem akartak beengedni, végül mivel a komám ragaszkodott ahhoz hogy, bemenjünk dzsekit cseréltünk és az ő bőrdzsekijében lemehettem.

Potya

2009.01.26. 05:36

Még valamikor '87-ben történt, hogy Mobil komámmal felugrottunk Pestre, hogy elmenjünk valami buliba vagy koncertre. Skinhead koncertet nem találtunk, punk koncertet sem, rock és metál buli sem volt, már épp azon agyaltunk, hogy láttunk egy plakátot amin egy jazz bulit hírdettek, hogy oda megyünk, mikor beugrott, hogy nézzünk el az Almási térre. A klub előtt láttunk egy plakátot amin valami oroszos nevű tag koncertjét hírdették. Hát úgy gondoltuk ez nem sok pénzt ér ide, csak akkor megyünk, ha végképp semmi nem lesz, amikor megszólítottak, hogy segítsünk bevinni pár cuccot (egy dob és egy szőnyeg volt), persze segítettünk és ha már bent voltunk akkor bent is maradtunk és egy nagyon jó rock and roll buliba csöppentünk, a fellépő banda nem orosz, hanem holland volt.

Játék

2009.01.22. 20:14

 

Unalom űzés céljából: 

http://www.freeflashgames.hu/

 

Ez a másik kedvencem:

http://odin-englar.mybrute.com

régi történet

2009.01.19. 16:53

Apám gyakran mesélte, hogy egy apró tévedés miatt rúgták ki Szegedről a suliból, a haverjával elindultak haza Nagykőrösre, csak véletlen dél felé fordultak, 1957-ben.

Busz

2009.01.18. 05:43

Még megboldogult házas koromban történt, hogy a nejemmel Erzsébeten vártuk a buszt és azzal szórakoztattam, hogy messziről elolvastam a busz számát, egyszer csak megszólalt
-Ott a 48-as.
-Honnan veszed én még nem tudom leolvasni.
-Itt csak ez az egy csuklós busz jár.

Acélbakancs

2009.01.11. 12:57

Megnéztem a filmet, ilyen ügyvéd csak a filmben létezik. 1988-ban a Mazsihiszes Feldmayer huga Feldmáyer Lívia nem vállalta a védelmem.

Divat

2009.01.08. 00:47

A hétvégi bőrfejűekre, divat kopaszokra mindig volt valami jelző, herbert skin, weekend skin, foci huligán stb. Most old school skineknek hívják magukat. Amikor az egyik együttes számában hallottam ezt a kifejezést egész másra gondoltam, de csalódnom kellett. A közelmúltban több olyan fiatallal is találkoztam aki ilyen régi vágású kopasznak hívta magát, de sem külsőben, sem viselkedésben nem hasonlított egy '70-'80-as évekbeli bőrfejűre. Ha egy korombeli ezt a kifejezést hallja arra gondol, hogy az illető hipozott farmert visel nadrágtartóval, kockás flanel inget, zöld bombert hord, rendszeresen verekszik. Ezzel szemben, ha valaki tele van jelvénnyel mint a karácsonyfa égővel akkor tudom, hogy az illető nem verekszik, mert a jelvényei verekedés közben lepotyognának. Ha az illető azt gondolja, hogy a vörös fűzőtől lesz old school, akkor tudom, hogy fingja sincs arról miért is hord ilyet, hiszen nálunk csak az NSH tagjai kezdték hordani a '90-es évek közepétől amerikai mintára, előtte európában többnyire a balosok hordták.

süti beállítások módosítása