Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

29 éve történt

2021.03.13. 23:30

photo_2021-03-13_21-55-58.jpg

1992. március 14-én, szombaton az 1986-ban alapított cardiff-i Violent Storm együttest meghívták a spanyol nemzeti szocialista együttes, a Division 250 és az angol No Remorse és a Battlezone mellett, hogy a spanyol NS Accion Radical szervezetnek játszhassanak. A Violent Storm azonban nem jutott el a koncertre. A tragédia pénteken érte a csapatot, miközben a londoni Heathrow repülőtérre tartottak, hogy a No Remorse és a Battle Zone társaságában keljenek útra. Az autó, amellyel utaztak, vihar közben beleszaladt az M4-es autópálya egyik hídjának Bristol közelében. A baleset okát nem tudták megállapítani, de egy jelentés szerint "azt gondolják, hogy az autót egy furcsa széllökés hat láb magasra emelte és a hídnak dobta". Az autóban tartózkodó öt ember közül négy azonnal meghalt. Paul Casey, Brian Sheeley, Darren Sheeley és Jason "Jask" Oakes, aki a zenekar közeli barátja volt. A szörnyűséges péntek 13-ai ütközés egyetlen túlélője az énekes, Billy volt, aki kirepült a szélvédőn, és 20 méterre találták meg az összetört autótól fejsebekkel.

Mind a No Remorse, mind a Battlezone együttes feltételezte, hogy a srácok lekésték a gépüket, és hamarosan megérkeznek. Spanyolországba érkezve tudták csak meg, hogy mi történt. Hosszas gondolkodás után úgy döntöttek, hogy a koncertet megtartják, és a Violent Storm emlékére fognak játszani. Három perces csend következett, miközben a Blood & Honor támogatói, akik Franciaországból, Olaszországból, Spanyolországból, Portugáliából, Ausztriából, Németországból, Nagy-Britanniából és Belgiumból gyűltek össze a koncerten, felemelték jobb karjukat és tisztelegtek elhunyt testvéreink előtt.

photo_2021-03-13_20-53-49.jpg

Az országos napilapok többsége megírta a zenekar tragédiájának történetét. Mindössze 9 nappal a haláluk után a Wales On Sunday újság riportot készített, amely feltárta a Violent Storm „rasszista gyökereiről” szóló „valódi igazságot”. Nem volt meglepő, hogy a cikkükben említett információjuk forrásaként a virulensen baloldali, de mára megszűnt „Searchlight” nevét említették. Míg a család és a barátok négy fiatal életének elvesztését gyászolta, a sötétség leple alatt álló vörös söpredék a Violent Storm helyi kocsmájának falára a „Négynek annyi, egy megúszta” szavakat festették fel. Mindez még azelőtt történt, hogy Paul Casey-t örök nyugalomra helyezték! A következő hónapban egy támogatói koncertet rendeztek Leicestershire-ben. A Skullhead, a Squadron és a Skrewdriver fellépésével jóval több, mint 1000 fontot (a mai pénzben jóval több, mint 2000 fontot) gyűjtöttek és elküldtek az elhunytak családjainak.

A Violent Storm 1992. március 12-én fejezte be bemutatkozó albumának felvételeit, az együttes tagjait megölő autóbaleset előtti napon. A szalagokat 1992-ben a Rebelles Européens kiadó adta volna ki, de végül a Sheeley testvérek édesanyjának adták át, aki félretette őket. Az album végül 1995-ben jelent meg. A "Celtic Warrior" Billy Bartlett eredeti ötlete volt az Violent Storm nevére, és a következő zenekarának ezt a nevet adta.

photo_2021-03-13_20-53-50.jpgForrás: Loyalty records

NSBP Villáminterjú

2021.03.13. 10:43

1. Hogyan értékeled a kiadó első teljes évét?
Rendkívül izgalmas időszak volt, bár a Covid intézkedések rányomták a működésre a bélyeget. Problémák a zenekari próbákkal, stúdiófelvételekkel, csúszó lemezmegjelenések. A legfájóbb pedig a koncertek elmaradása, csak a virtuális térre (közösségi oldalakról kitiltva) hagyatkozva nehezebb eljutni az érdeklődőkhöz, de ha lassan is, egyre ismertebbé válik a Nordic Sun Budapest név itthon és külföldön is.
dsc_8423a-crop.JPG
2. A legutóbbi interjú óta van pár újdonság a shopban (pl. zene letöltés, maszk stb.), vannak-e további terveid?
Rendkívül hasznosnak tartom -és úgy tűnik egyre népszerűbb is- az a funkció amellyel e-mail értesítést lehet kérni, ha egy éppen nem kapható termék újra elérhető az oldalon. Most valamiféle pontrendszer van fejlesztés alatt, hogy a visszatérő vásárlók minél nagyobb kedvezményben részesülhessenek.

yb2.jpg
3. Milyen kiadványok várhatóak a közeljövőben?
Leghamarabb az ausztrál Death Head frontemberének, Jesse zenekarának, The Yardboms - Police State című albuma várható. Utána valószínűleg a moszkvai Carlsband és egy német-orosz Jocke tribute album érkezik.
Ajánlom figyelmetekbe a Waffenbrüder Productions európai kiadót, melynek kiadányait az NSBP forgalmazza, hamarosan várható a spanyol NS metal csapat, a Brigada Totenkopf legújabb lemeze, Raza y Destino címmel.

hundriver_front.jpg

4. Mik a terveid erre az évre?
Sok új lemez, póló, koncert :) Örülnék ha több magyar zenekar anyaga jelenhetne meg. Év végére tervezem a Nordic Power Rock and Roll vol.2. megjelenését.

img-35531b.jpg

5. Míg a külföldi színtér ontotta magából az új kiadványokat, a hazai zenekarok nem voltak túl aktívak, mi lehet ennek az oka?
Valóban nem volt sok új megjelenés, de pl a Fehér Törvény Titkolt tribute albuma helyettesített 2-3 másikat :) Okot mindig lehet találni, ahogy megoldást is. De el kell ismerni hogy a lezárások megnehezítik a zenekarok dolgát.

hundriver-extra-panel.jpg
6. Az online koncertek lassan elmaradoznak, egyre kevesebbről hallani, technikai, anyagi vagy más okai vannak ennek?
Megcsappanni látszik a kezdeti lelkesedés, én például nagyon örülnék egy online Hundriver lemezbemutató koncertnek, zaklassátok kedvenc zenekarotokat hogy szervezzen valamit :)
A technika nem lehet akadály és a költség csak töredéke egy valódi koncertnek. Szerintem a szándékon múlik.

dsc_0197a.JPG
7. A tavalyi év egyik legtöbbet emlegetett rendezvénye a Családi nap volt, van rá esély, hogy idén is megrendezésre kerül? Ha igen várható-e valami újdonság?
Körvonalazódni látszik idén is hasonló, sok újdonság nem várható,  a terv 2-3 nemzetközi és 3-4 magyar zenekar fellépése, több és jobban szervezett sportverseny illetve nemcsak gyerek hanem népi felnőtt játékok is :)

dsc_0004blog.JPG
8. A Blutzeugen legutóbbi lemezének kiadása meglehetősen kalandosra sikerült, neked volt hasonló "élményed"?
Minden termékünk állandó gyártónál készül, így nem csak a kiváló minőség garantált, hanem elkerüljük a tartalommal szembeni kifogásokat is.

lay_outblog.jpg
9. Végszó/üzenet az olvasóknak
Olvassatok blogot, nacionalista sajtóterméket, hallgassátok a színtér zenéit, hiszen ez mind értetek van. És ha újból lesznek koncertek (várhatóan júniustól), gyertek el, mi mindegyiken ott leszünk!

nsbp_1.jpg

Hundriver - Elhangzott Szavak

2021.03.12. 09:15

Több, mint egy év késés után megjelent végre a magyar zenekar bemutatkozó albuma.

hundriver_front.jpg

A lemez digipack megjelenést kapott, csodálatos grafikával ami Keni keze munkáját dicséri, nem hiányzik a kép a zenekarról, köszönő lista, pár szó a dalokról és egy kivehető teljes szövegkönyv sem, melyen sötét háttéren fehér betűkkel jól olvashatóak a szövegek, a kiadó hozta a már megszokott minőséget.

Az első szám angol nyelvű, Budapest hős védőiről és a Kitörésről szól.
A második szám a cseh Argus skinst élteti és szintén angol nyelvű.

dsc_9858-cropblog.JPG

A harmadik egy nagyon jól összeválogatott dalcsokor, melyből, mint a népdalokból általában, megtudhatjuk, hogy a szex és az alkohol igencsak fontos volt eleink életében is. Dallamilag és szövegileg teljesen jól összeválogatott, a koncertek egyik sikerszáma is lehet a népdalos barátnőm szerint.
A negyedik dalban az énekes a szülőföldjéről, Erdélyről énekel.
Az ötödik szám már az online koncertjükön megtetszett, azon a videón ez volt a kedvencem, Kitartás Bajtársak!

Ezután egy horvát nyelvű szám jön, mivel a szláv nyelvek nem az erősségeim és még lusta voltam lefordítani, így nem tudom miről szól, de talán egy hamarosan elkészülő interjúból ezt is meg tudjuk.
A Trianonról írt szám klipje már tavaly nyáron felkerült a világhálóra, így ezt nem kell bemutatnom.

Egy plovdivi éjszaka emlékét őrzi a következő szám, a rakia mély nyomot hagyhatott az énekesben.
A Let's kick out the reds címe mindent elmond a számról, remélem egyszer magyar szöveget is írnak hozzá a srácok.
A Szilva blues klipje nem lett túl sikeres, talán unalmas lehet, hogy több, manapság divatos zenekar is feldolgozta a közel s távol múltban, pedig nem lett rossz és illeszkedik a lemez hangzásvilágához, írom ezt úgy, hogy a klip engem sem győzött meg annak idején.
Jutott egy dal a focihuligánoknak is, sör, kocsma, harc és A.C.A.B.....
A következő számban az énekes ismét visszatér a szülőföldjére, Székelyföldre, gyökereit egyébként egy szép grafika is őrzi a belső borítón.
A 13. szám nem az SXE életmód híveinek szól, egy nagyszerű, vidám dal a magyar sörről, némileg megtévesztő címmel.
Egy angol nyelvű szám zárja az albumot a skinhead életútról (nos angolból sem vagyok túl jó) ha jól értettem a szöveget.
Összességében egy jól sikerült album, főként a dallamos Oi!/RAC/Patriotic rock kedvelőinek, nálam biztosan pörögni fog még sokszor a lejátszóban a korong és remélem hamarosan élőben is láthatjuk a bandát.
A  Resistance című számhoz készült egy póló is amely hamarosan kapható lesz a kiadónál. A póló egy oldalon nyomott, ezért valószínűleg rendkívül kedvező áron lesz kapható.

dsc_1528-cropblog.JPG





Megjelent a német legenda 2003-as albumának újrakevert kiadása. A lemez igényes digipack csomagolást kapott. 

aryan_rebels.jpg

A borítót tervezetet már tavaly nyáron láthattuk a facebookon a hazai grafikus munkái között, a belső borítón a tagok nevei, köszönő lista és megtudhatjuk, hogy a felvételt 1998-ban rögzítették.  A hátsó borítón a számcímek találhatóak.
Jó hír a matrica fanatikusoknak, a koronghoz egy matrica is tartozik.
A lemezen 5 saját szám és két feldolgozás hallható, igazi pörgős német RAC dalok, szókimondó szövegek, talán az utolsó ilyen felvételek egyike, mindenképp érdemes beszerezni. Én rögtön háromszor végig hallgattam, nem tudtam betelni vele. Az új kiadó első kiadványa, igazán kitett magáért a Waffenbrüder produkció. Ha a hírek igazak, akkor hamarosan póló is lesz a lemezhez.


A kiadónak nincs saját webshopja ezért a megszokott helyeken keressétek: 
NSBP

lay_outblog.jpg

A görög zenekar nem először dolgozik hazai kiadóval, már az előző albumuk is nálunk jelent meg, akkor a B&H records adta ki a lemezét a srácoknak. A zenekar jövőre lesz 20 éves így nem kell őket bemutatni több, mint 10 önálló albumuk jelent meg, szerepeltek néhány split lemezen és számtalan válogatáson.
Az NSBP kiadó kitett magáért, a kiadvány rendkívül igényes lett, a bookletet kemény papírra nyomtatták, a képek, rajzok, festmények fotóminőségűek, a szöveget feketével keretezett piros betűkkel nyomtatták, így jól olvasható. A képeket a dalszövegekhez válogatták, többnyire a görög történelemből és mitológiából ismert alakok láthatóak rajtuk, de nem hiányzik a második világháború és a skinhead téma sem. A borítón Epheszoszi Hérakleitoszról készült festmény látható, a booklet hátuljáról nem hiányzik a zenekarról készült kép, valamint a "köszönet" lista sem és némi magyarázat a dalokhoz, szövegekhez. Megtudhatjuk azt is, hogy a felvételek 2018-2019-ben készültek.
Térjünk át a zenére, aki ismeri a zenekar tevékenységét nem fog csalódni, a lemezen angol és görög nyelven előadott szerzemények hallhatóak a tőlük megszokott Oi!/RAC stílusban. 13 vadonatúj dal, bár a 4. szám az Ancestror sokaknak ismerős lehet, ez a szám szerepel a Nordic Power R'N'Roll válogatáson.
A szövegek sok féle témát érintenek, antifa rendőrség, feminizmus, történelem, szabadság, talán a Modus Operandi lóg ki egy kicsit, mely az azonos című b kategóriás trash horror filmhez írt rajongói nóta. 
A horror témák valamikor a '90-es évek elején jelentek meg a német színtéren, Freddy Krügernek találtak ki az ottani skinheadek valami pozitív jellemzőt, azóta sok felé elterjedt, nálunk az Archívum írt elsőként a "Ragyogás"-hoz pár zenei szösszenetet, majd Freddy Krügerről is írtak egy dalt. Bár nem zavar, de ez a téma számomra idegen.


Ha valaki nem ismerné a zenekart a stílusa leginkább a '90-es évek eleji olasz színtér zenéjére hasonlít, főleg a görög nyelvű számok. Az album egy csöppet sem egyhangú, középtempós, lassú és gyorsabb számok váltogatják egymást. Már lassan egy éve röppent fel a hír, hogy megjelenik az album, én úgy gondolom érdemes volt várni rá. Ha nincs ez vírus helyzet, már túl lennénk a lemezbemutató koncerten, így csak reménykedhetünk, hogy láthatjuk is a srácokat és nem csak hallhatjuk. 

back_coverblog.jpg
Megvásárolható: NSBP.shop

front_1.JPG
A közelmúltban kaptam ezt a korongot, annyira ellentmondásos, hogy nem tudok mellette szó nélkül elmenni.
A nevadai zenekar nevével ellentétben a borító csupa pogány elemet tartalmaz, a borítón pogány harcosok, a lemezen és a hátsó borítón viking sisak, belső borítón pogány szobor. 
Maga zene is ellentmondásos, lelassított, dallamos Oi! zene, vontatott fejhangú énekkel. Kicsit olyan, mintha stúdióban összekaptak volna és az énekes már nem vállalta a feléneklést ezért valamelyik gitáros vette át a szerepét és megpróbálta kommersz köntösbe önteni a muzsikát ami néhol thrash metal/hc és rock and roll elemeket is tartalmaz.
Ez tipikusan az a korong ami akár nagyon jó is lehetett volna, így viszont kár volt kiadni. Az anyag egyébként 3 kiadást ért meg, először demóként vették fel és egy egyoldalas kazetta kiadást kapott, majd egy valamivel színvonalasabb kétoldalas kazettaként adták ki, végül a Ragnarok records adta ki CD-n. 

süti beállítások módosítása