Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

lay_outblog.jpg

A görög zenekar nem először dolgozik hazai kiadóval, már az előző albumuk is nálunk jelent meg, akkor a B&H records adta ki a lemezét a srácoknak. A zenekar jövőre lesz 20 éves így nem kell őket bemutatni több, mint 10 önálló albumuk jelent meg, szerepeltek néhány split lemezen és számtalan válogatáson.
Az NSBP kiadó kitett magáért, a kiadvány rendkívül igényes lett, a bookletet kemény papírra nyomtatták, a képek, rajzok, festmények fotóminőségűek, a szöveget feketével keretezett piros betűkkel nyomtatták, így jól olvasható. A képeket a dalszövegekhez válogatták, többnyire a görög történelemből és mitológiából ismert alakok láthatóak rajtuk, de nem hiányzik a második világháború és a skinhead téma sem. A borítón Epheszoszi Hérakleitoszról készült festmény látható, a booklet hátuljáról nem hiányzik a zenekarról készült kép, valamint a "köszönet" lista sem és némi magyarázat a dalokhoz, szövegekhez. Megtudhatjuk azt is, hogy a felvételek 2018-2019-ben készültek.
Térjünk át a zenére, aki ismeri a zenekar tevékenységét nem fog csalódni, a lemezen angol és görög nyelven előadott szerzemények hallhatóak a tőlük megszokott Oi!/RAC stílusban. 13 vadonatúj dal, bár a 4. szám az Ancestror sokaknak ismerős lehet, ez a szám szerepel a Nordic Power R'N'Roll válogatáson.
A szövegek sok féle témát érintenek, antifa rendőrség, feminizmus, történelem, szabadság, talán a Modus Operandi lóg ki egy kicsit, mely az azonos című b kategóriás trash horror filmhez írt rajongói nóta. 
A horror témák valamikor a '90-es évek elején jelentek meg a német színtéren, Freddy Krügernek találtak ki az ottani skinheadek valami pozitív jellemzőt, azóta sok felé elterjedt, nálunk az Archívum írt elsőként a "Ragyogás"-hoz pár zenei szösszenetet, majd Freddy Krügerről is írtak egy dalt. Bár nem zavar, de ez a téma számomra idegen.


Ha valaki nem ismerné a zenekart a stílusa leginkább a '90-es évek eleji olasz színtér zenéjére hasonlít, főleg a görög nyelvű számok. Az album egy csöppet sem egyhangú, középtempós, lassú és gyorsabb számok váltogatják egymást. Már lassan egy éve röppent fel a hír, hogy megjelenik az album, én úgy gondolom érdemes volt várni rá. Ha nincs ez vírus helyzet, már túl lennénk a lemezbemutató koncerten, így csak reménykedhetünk, hogy láthatjuk is a srácokat és nem csak hallhatjuk. 

back_coverblog.jpg
Megvásárolható: NSBP.shop

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr2016373438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása