Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

29 éve történt

2021.03.13. 23:30

photo_2021-03-13_21-55-58.jpg

1992. március 14-én, szombaton az 1986-ban alapított cardiff-i Violent Storm együttest meghívták a spanyol nemzeti szocialista együttes, a Division 250 és az angol No Remorse és a Battlezone mellett, hogy a spanyol NS Accion Radical szervezetnek játszhassanak. A Violent Storm azonban nem jutott el a koncertre. A tragédia pénteken érte a csapatot, miközben a londoni Heathrow repülőtérre tartottak, hogy a No Remorse és a Battle Zone társaságában keljenek útra. Az autó, amellyel utaztak, vihar közben beleszaladt az M4-es autópálya egyik hídjának Bristol közelében. A baleset okát nem tudták megállapítani, de egy jelentés szerint "azt gondolják, hogy az autót egy furcsa széllökés hat láb magasra emelte és a hídnak dobta". Az autóban tartózkodó öt ember közül négy azonnal meghalt. Paul Casey, Brian Sheeley, Darren Sheeley és Jason "Jask" Oakes, aki a zenekar közeli barátja volt. A szörnyűséges péntek 13-ai ütközés egyetlen túlélője az énekes, Billy volt, aki kirepült a szélvédőn, és 20 méterre találták meg az összetört autótól fejsebekkel.

Mind a No Remorse, mind a Battlezone együttes feltételezte, hogy a srácok lekésték a gépüket, és hamarosan megérkeznek. Spanyolországba érkezve tudták csak meg, hogy mi történt. Hosszas gondolkodás után úgy döntöttek, hogy a koncertet megtartják, és a Violent Storm emlékére fognak játszani. Három perces csend következett, miközben a Blood & Honor támogatói, akik Franciaországból, Olaszországból, Spanyolországból, Portugáliából, Ausztriából, Németországból, Nagy-Britanniából és Belgiumból gyűltek össze a koncerten, felemelték jobb karjukat és tisztelegtek elhunyt testvéreink előtt.

photo_2021-03-13_20-53-49.jpg

Az országos napilapok többsége megírta a zenekar tragédiájának történetét. Mindössze 9 nappal a haláluk után a Wales On Sunday újság riportot készített, amely feltárta a Violent Storm „rasszista gyökereiről” szóló „valódi igazságot”. Nem volt meglepő, hogy a cikkükben említett információjuk forrásaként a virulensen baloldali, de mára megszűnt „Searchlight” nevét említették. Míg a család és a barátok négy fiatal életének elvesztését gyászolta, a sötétség leple alatt álló vörös söpredék a Violent Storm helyi kocsmájának falára a „Négynek annyi, egy megúszta” szavakat festették fel. Mindez még azelőtt történt, hogy Paul Casey-t örök nyugalomra helyezték! A következő hónapban egy támogatói koncertet rendeztek Leicestershire-ben. A Skullhead, a Squadron és a Skrewdriver fellépésével jóval több, mint 1000 fontot (a mai pénzben jóval több, mint 2000 fontot) gyűjtöttek és elküldtek az elhunytak családjainak.

A Violent Storm 1992. március 12-én fejezte be bemutatkozó albumának felvételeit, az együttes tagjait megölő autóbaleset előtti napon. A szalagokat 1992-ben a Rebelles Européens kiadó adta volna ki, de végül a Sheeley testvérek édesanyjának adták át, aki félretette őket. Az album végül 1995-ben jelent meg. A "Celtic Warrior" Billy Bartlett eredeti ötlete volt az Violent Storm nevére, és a következő zenekarának ezt a nevet adta.

photo_2021-03-13_20-53-50.jpgForrás: Loyalty records

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr7416460436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása