Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nordic Sun Budapest interjú

2024.07.02. 04:59

dsc_1687ab.JPG

1. Üdv! Az elmúlt pár évben gyakran volt hangos a kiadó nevétől a sajtó, ez miként hatott rád?

- Üdvözlöm az Odin blog olvasóit!
Egyrészt tud okozni kisebb kellemetlenségeket a nem kívánt nyilvánosság, másrészt minden megjelenésnek örülök, hiszen ilyenkor olyan érdeklődőkhöz is el tudok jutni, akikhez csak milliós reklámkampányokkal tudnék :)

2. A webshop folyamatosan fejlődik, állandóan frissülő választék, új termékcsaládok, új márkák, várható valami újdonság a közeljövőben?


- A saját kiadványok elérhetőek letölthető verzióban is, a legutolsó fejlesztés pedig biztosítja hogy aki megveszi valamelyiket fizikai hanghordozón, rögtön megkapja a dalok wav file-jait, így a postás csöngetése előtt hallgathatja a nótákat.
Amit régóta szeretnék és talán lassan megvalósul, az a törzsvásárlói pontrendszer.
Ennek a lényege hogy a vásárlások után pontokat kap a vevő, amiket későbbi rendeléseinél kedvezményként tud felhasználni.

photo_2024-07-01_21-05-25.jpg

3. Ha már újdonságok, milyen új kiadványok látnak napvilágot mostanában tőled?


- A következő könyv egy hungarista versgyűjtemény lesz, eddig ismeretlen költeményekkel.
Gyártás alatt van Nick (Der Stürmer) és Albert (No Surrender, Glory Days of RAC blog) közös RAC  projectjének Subculture's Elit című CD-je, angol nyelvű, politikailag nem korrekt rock számaival.
 Több megjelenés várható amit másik kiadókkal összefogva valósítok meg, köztük egy dupla album ami illeszkedik a mostanában tapasztalható tribute tengerhez :)
Legalább 5-6 lemez jelenik meg még ebben az évben, figyeljétek a Telegramot és az Odin blog híreit.

4. Sok kiadvány késik, ezt már nem lehet a covidra fogni, jelenleg milyen okok miatt csúsznak a lemezmegjelenések?

- Nem tudok különösebb okot megnevezni, talán az emberi tényező ami a művészeknél még jobban érvényesül :) Több zenésznek kell összehangolnia az idejét munka, család és egyéb elfoglaltság mellett.

5. Külföldön mennyire népszerűek a magyar előadók és úgy általában a közép-európai zenekarok?


- A kiadó indításával két alapvető célom volt, egyrészt elérhetővé tenni a hazai közönség számára a külföldi új megjelenéseket, nehezen hozzáférhető klasszikusokat. 
A másik hogy ismertebbé tegyem a magyar zenekarokat külföldön. Azt hiszem ez sikerült jobban.. 
Egyértelműen azok a zenekarok tudnak népszerűbbekké válni külföldön, akik angolul is tudnak szólni a közönséghez. Ki kell emelnem a Hundriver munkásságát, akik a kezdeti feldolgozás zenekar szintről tudtak továbblépni, több kontinensen vannak rajongóik és számos országba hívják, visszahívják őket játszani.
Bízom benne hogy ez több új magyar bandával is megtörténik még.

eletkerek3.jpg

6. Élőben vagy online könnyebb értékesíteni a termékeket?


- Online talán kiegyenlítettebb az értékesítés, a jobb és kevésbé jó időszakok váltakozása ellenére.
A koncertekre az eseményre szabott kínálattal igyekszem készülni, mégis kiszámíthatatlan hogy mit fognak jobban keresni.
Mindkét verzióra szükség van, de én jobban értékelem ha személyes kapcsolatom is van a műkedvelő közönséggel :)

7. Az világos, hogy mindenre van valamekkora kereslet, de mi az ami népszerű (stílus, előadó)?


- A klasszikus brit RAC még mindig népszerű, Skrewdriver, No Remorse illetve az újrakiadások mint pl Warhammer, a német nagyok mint Landser, Stahlgewitter.
Népszerűek a radikális, szókimondó zenekarok lemezei, stílustól függetlenül.


photo_2023-11-04_13-38-38.jpg

8. A külföldi kiadók, zenekarok helyzetét nem ismerem, de itthon a Tiéd a legtermékenyebb, a többiek már alig jelentetnek meg új lemezt. Te keresed meg a zenekarokat vagy ők keresnek téged?


- Az aktív hazai zenekaroknak van jól bevált kiadójuk, így itthon próbálok új zenekarokat találni és megtámogatni őket lemezmegjelenéssel, videó klippel, magazinokban, blogokban, internetes rádióműsorokban való szerepléssel.
Külföldről a zenekarok keresnek meg közvetlenül vagy közös ismerősön keresztül. Én pedig nehezen tudok nemet mondani, függetlenül a várható eladhatóságtól..

photo_2024-07-01_21-05-14.jpg

9. Mennyire nehéz összehangolni egy megjelenést? Nyomda, lemezgyár, zenekar, grafikus, stúdió stb...


- Mára kialakult a "hálózat" :)  Állandó partnereim vannak, nyomdák, stúdiók, hangmérnökök, grafikusok akikkel több éve dolgozok együtt, így tudom melyik munkára melyikük a legalkalmasabb és nem szakad le az ég ha valamelyikük épp nem ér rá.
Ugyanitt bojler eladó és tapasztalt videószerkesztők jelentkezését várom :)

10. Koncertet érdemes még szervezni? Láttam néhány bulit ahol családiasnak is alig volt nevezhető a közönség, pedig nívós nemzetközi fellépő gárda volt jelen, nem csak itthon a határon túl is.


- Persze hogy érdemes, hiszen szeretem a zenénket élőben élvezni :)
Egyébként nehéz megfejteni hogy min múlik a nézőszám, így nem is próbálom, csak teszem amit jónak látok.
Idén december 21-én lesz egy black/pogány metal fesztivál "Night of the Nordic Sun" néven, amire úgy tűnik hogy azért van érdeklődés.
Jövőre szeretném a decemberit megismételni, nyáron egy kétnapos fesztivált tervezek, talán Hands Across the See vol 2 néven, illetve március-április környékén egy Oi! buli is tervben van.
photo_2024-07-01_21-03-32.jpg

11. Ez itt a végszó helye, de ez most a megszokottól eltérő lesz:


- Fontos (kritikus?) pillanathoz érkeztünk. A kiadót működtető Nordic Sun Kulturális Alapítvány ÁFA kötelessé vált. Ez a gyakorlatban azt jelenti hogy minden bevétel 27%-át befizetjük az államkasszába, hogy tovább épüljön az egészségügy, virágozzon az oktatás meg minden ilyesmi amire az adóforintokat szokták költeni.
Szóval, nem elég az általános drágulás (gyártás, alapanyag, szállítás), most az eddigi árakra rájön plusz 27%..
Hogy ez ne egyedül a vevőket terhelje, ezért bevezetésre kerül az ingyenes szállítás a 60.000,- forintot meghaladó rendelésekre illetve egy mindenki által használható 14,88% kedvezményt biztosító kupon: LOVENSHATETAX
Remélem maradnak ezek után is vásárlók, és kicsiny kiadónk folytathatja az eddigi munkáját.
Mindenki olvasson Odinblogot meg amihez csak hozzájut az NS, skinhead világból, hallgassatok jó zenéket, járjatok koncertekre  meg mindenhova, ahol hasonló gondolkodású srácokkal találkozhattok.
Üdv
Gábor/NS Budapest

nsbp_1.jpg

Epilógus:
Nagyjából egy évvel az utolsó interjú után már szóba került, hogy összehozunk egy újabb beszélgetést, de valahogy mindig halogattuk, vártunk egy új lemezre, egy új koncertre, így mostanra összejött annyi kérdés, téma, hogy egy interjúban nehéz lett volna mindent összefoglalni, így hamarosan folytatjuk. A következő riportban szó lesz a tervezett koncertekről, könyvkiadásról és az oi! zenéről.

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr5518438985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása