Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sons of Odin - Blood of Viking

2024.06.07. 14:28

dsc_1687ab.JPG

Az év legjobban várt kiadványa végre megérkezett és nem okozott csalódást. 13 nagyszerű viking himnusszal jutalmazza meg rajongóit a zenekar, Griffin whiskeyn edződött hangja és a zenészek nagyszerű játéka ismét lenyűgöző eredményt alkotott. A korábban megszokott stílust színesebb gitárjáték és fémesebb hangzás jellemzi.
 Az első dalban minden harcost harcba hívnak, hogy védjék meg nemzetüket. Az előző albumról megszokott dallamokat és ének stílust metálosabb hangzás erősíti és Amon Amarth-os refrén, nekem nagyon bejön.
 Az Ázok hadserege az ősi istenek és az ősi hit erejével küzd Európa megmentéséért. A zene kicsit dallamosabb, nagyszerű gitár futamokkal, a refrénben lehetett volna kicsit több kórus, de így is nagyon jó. 
 A Black Live Madness szövegileg kilóg egy kicsit a sorból, de ez nem is egy Sons of Odin album lenne, ha nem lenne a lemezen aktuális téma. A zene lendülete nem törik meg, a hangzás kicsit a korábbi albumra emlékeztet.
 I H8 U, a szövegben nem mondja ki, de úgy gondolom az antifáról szól, ez a szám is a korábbi album zenei stílusát viszi tovább.
 A Gonosz a hatalmon lévőkről vagy inkább a háttér hatalomról szól akik a háborúkat szítják és történelmet folyton átírják. A zene bluesosabb, klasszikus motoros rock hangzású.
 A Vintage Outlaw érzésem szerint Griffin önéletrajzi ihletésű dala. Lassabb és gyorsabb zene váltja egymást, néhol westernfilmbe illő zenei témákkal, kiváló dal egy baráti sörözéshez vagy stílszerűen whiskyezéshez.
 Fuck You, bassza meg mindenki, komcsik, kapitalisták, bürokraták...  Rock and rollosabb zene, ha nem olvasnám a szöveget egész vidám dalnak gondolnám.
 Vikingek vére, visszatértek a témához a lemez címadó dalával, Skócia viking eredetéről szól, ha jól értem a szöveget. Középtempós zene, szinte látom a lelki szemeim előtt ahogy az északi emberek felhajóznak a ködös Alba szigeteihez.
 Saga' Against Time, nagyszerű  dal a pogány hajós legendákról. A dallamos refrén magával ragad, számomra eddig ez a legkiemelkedőbb rész az albumon.

photo_2022-09-25_08-29-49.jpg

 Fegyverkovács, ezt a dalt már hallottam két éve amikor elkezdték felvenni, akkor írtam is róla, kevesen tudják, de Griffin nem csak zenész, énekes, szövegíró és zeneszerző, hanem kovács és fafaragó is, biztos vagyok benne, hogy ez a dal is róla és a kovácsműhelyben szerzett élményeiről szól. 
  Arise, egy kellemes ballada, nekem el kellett érnem egy bizonyos életkort, hogy az ilyeneket élvezni és érteni tudjam, azt hiszem ezt fogom beállítani reggeli ébresztőnek.
 Strong and Proud egy szám arról, hogy kik is vagyunk, mindezt egy kemény rock and rollos zenével, ha jól hallom egy Motörhed riffel.... és igen, megvan az a szóló amit az első számtól kerestem... érik a szőlő... Köszi Retek, ez nagyon jó.
 Mindenek Atyja, ha eljön a Ragnarök készen állunk a harcra. Azt hiszem ez nagyon jó lezárása a lemeznek, mind zeneileg, mind szövegileg.

dsc_1689ab.JPG

A lemez három féle formátumban jelent meg, fa díszdobozban 28 sorszámozott példányban (egyébként ez a kiadó 28. kiadványa amely CD-n jelent meg), hagyományos CD tokban (jewel case) és digipack csomagolásban.
A hagyományos tokban megtalálható egy 20 oldalas szövegkönyv, jól olvasható szövegekkel, képekkel a zenészekről (Griffin, mint Berserker), köszönetnyilvánítással, mindez Griffin munkája. A digipack csomagolásban 16 oldalas szövegkönyv van és a zenészek képei a három blokkból álló borítón találhatóak, ez utóbbi csak a kiadótól és a zenekartól lesz beszerezhető, a fadobozos kiadvány valószínűleg már elővételben elkelt, bár erről a kiadót kérdezzétek.
Beszerezhető: Sons of Odin – Blood of Vikings Digipak CD – nsbp.shop



A lemezhez pólót is készült amit beszerezhettek: https://nsbp.shop/en/product/blood-of-vikings-mens-tshirt/

photo_2024-06-07_14-24-22.jpg


A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr7718422697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása