Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Oi-Kor DVD ajánló

2015.12.31. 12:03

 Már több, mint egy hónapja megjelent az Oi-kor és a Skinhead mozgalom 30 éves bulijáról készült DVD.
Aki ott volt annak kevésbé érdekes a zenei rész, bár számomra aki az első sorban állt (és táncolt) végig jó emlékeket idéz, jó újra visszanézni a műsort.
 Amiért ajánlom a DVD-t mindenkinek az elsősorban az interjúk miatt. Végre hallhatjuk Dudi szájából, hogy miért vált ketté a mozgalom, és Dudi meg Zala az aki most arról beszél miért szükséges az összefogás. Hallhatunk véleményeket másoktól, akik a baloldali nézetek visszaszorításáról nyilatkoznak és rengeteg visszaemlékezést a korai időkről, ki miért csatlakozott. Akit érdekel a skinhead mozgalom múltja és jelene ennél hitelesebb forrást nem talál.30.jpg

Megemlékezés

2015.12.31. 10:32

010110_1.jpg



Ismét megrendezésre került a már 2012 óta megszokott évvégi Oi-kor, Vérszerződés koncert. Eredetileg az volt a cél, hogy a rendezvény közelebb hozza a hazai skinhead mozgalom két ágát. Mára elmondhatjuk, hogy ez sikerrel járt. Már az első koncert is zökkenőmentesen zajlott és azóta tucatnyi követte és szerencsére más zenekarok is követték a jó példát.

Ebben az évben az Oi.kor otthonában, Oibudán került megrendezésre a koncert ez a közönség összetételén is meglátszott, hiszen jelentős számban jöttek a helyi öreg kopaszok is a rendezvényre.

Az első fellépő a Vérszerződés volt. Geriék hozták a tőlük megszokott lendületes műsort, régi és új számokkal. 
A közönség végig pogózta és énekelte a zenekar műsorát, igazi '90-es évekbeli hangulatot teremtve a koncertteremben.




Rövid szünet után az Oi-kor következett, nagy meglepetésre Dudi is fellépett. A zenekartól rengeteg régi számot hallhattunk, melyet az idősebb és fiatalabb közönség egyaránt hálásan fogadott. 1-2 új szám kivételével mindenki végig énekelte és táncolta a koncertet. Csak sejteni lehet, hogy a rengeteg régi számmal már a jövőnyári olaszországi koncertre készülnek a fiúk.


Skinhead... vagy mégsem...

2015.12.18. 21:52

Amikor szóba került a "hol vannak a skinhead lányok?" kérdés, nem csak arra derült fény, hogy a mai magukat skinhead lánynak valló rocker vagy punk lányok többségének fogalma sincs arról, hogy mi az a skinhead, de sok magát skinheadnek valló fiatalnak sincs. Ezen fiatalok többsége kopaszra nyírt rocker, vagy sok esetben egyébként is egyszerűen csak nemzeti rocker és bár külsőségekben hasonlít a bőrfejűekre, nem is tartja magát annak.
Sok fiatal kopasz, ha lát egy skinheadet akin Dr. Martens bakancs van, Harrington dzseki, Ben Sherman, vagy Fred Perry ing, azt sem tudja hova tegye az illetőt. Nem tudnak sem a skinhead múltjáról, sem a jelenéről semmit. Nem hallottak még soha oi! vagy ska zenét (na jó, az mondjuk nem baj, hogy mai ska zenét nem hallgatnak). Többnyire Kárpátiát vagy Hungaricát hallgatnak meg az éppen divatos külföldi metál és hc bandákat. Az Egészséges Fejbőrről már talán hallottak, de az Oi-kor neve hallatán valami modern hard core stílusra tippelnek. Az ACAB jelentését ismerik, de a 4skinsről még soha nem hallottak. A legtöbbjüket még soha nem bántotta rendőr, még csak nem is igazoltatta, de ennek ellenére megrögzött rendőr gyűlölők, mondjuk ennek ellenére sokuk rendőrnek készül. Mint fentebb írtam a skinhead öltözködésről elképzelésük sincs, a farmert épp úgy betűrik a steel vagy red rooster bakancs szárába, mint a gyakorlót, a póló úgy lóg rajtuk, mint egy punkon. Bakancsuk ütött-kopott, fényes utoljára a bolt polcán colt. A bajtársiasság, az összetartás csak szavak nekik számokból amiket néha hallgatnak, de a jelentését nem élik meg, nincsenek közös balhéik, nincsenek közös bandázások, legfeljebb egy-egy koncerten futnak össze vagy hétvégén valamelyik kocsmában.

Újabb hét a melóhelyen

2015.12.03. 19:46

Az üzemvezetőről kiderült, hogy egy aljas szemét rasszista, legalábbis a kollégáim állítása szerint, akik ugye mint említettem korábban egy hazai "kisebbséghez" tartoznak. Azok a dolgok amiből a fenti állítást leszűrték a következők:
 - Szólt kettőnek is, hogy ne egyenek az üzemben (elektronikai cégről van szó)
 - Szólt, szinte mindnek, hogy munkaidőben ne telefonáljanak 5 percenként és ne nyomkodják folyton a telefont.
 - Szólt az egyiknek, hogy ne a kolléganő hátsófelét lesse órákig, hanem dolgozzon is egy kicsit.
 - Szólt az egyiknek, hogy a munkaidő kezdetére, jó lenne, ha beérne a munkahelyére, miután, már harmadik nap jött később.
 - Szólt az egyiknek, hogy munkaidőben ne a takarítónőnek udvaroljon.  
 
Jött egy új pulifrizurás kolléga, cirka 25 éves, neki elég lenne a 4 órás műszak is, mert számlákat nem kell fizetnie, csak a tb miatt kell a meló, meg hétvégén pár füves cigire.

Jött egy tipikus gazdag szülők gyereke is, már 4 napja tanul, de még 30 percet nem dolgozott egyhuzamban, mert mindig, fájt neki valamije 10 perc után.

Ma bejelentették, hogy a múlthavi havi túlórákat nem fizetik ki, hanem levonják minden új dolgozótól, mert 8 nap szabadság kell az ünnepekre és az új dolgozók többségének 3-4 napja van. Ketten fel is mondtak egyből.


A vártnál kisebb volt az érdeklődés a téma iránt. Haveri társaságokban, koncerteken, ez az egyik leggyakoribb beszédtéma, ennek ellenére alig érkezett válasz.
A többség a régi oi! bandákat hiányolja: Fehér Virágok, Akcióegység, Régi Egészséges Fejbőr, M.A. Skins, Dr. Skinhead, Z.E.F., Független Adó
Többen említették a 2006 után feltűnt zenekarokat: Szebb Napok, Révület, Bois stb.
Páran említették a régi ska bandákat: Flúgos Futam, Fals, Skanzelizé
Aztán volt olyan is aki "felütötte" a skinhead lexikont és olyan neveket kezdett sorolni, akiket biztosan nem is ismert és nem is hallhatott. Volt aki gondolom tájékozatlanságból még létező, koncertező zenekarokat írt. Annak ellenére, hogy a Vendetta búcsúbulin nem lehetett beférni a Big Bikeba, csak egy valaki említette a zenekart.

Újabb támadás

2015.12.03. 18:52

Néhány hete pár baloldali támadta meg a videót amely azt bizonyítja, hogy már 1978-ban is jobboldaliak voltak a skinheadek, a másik amin felháborodtak az volt, hogy a videóban Panther énekel, aki később a 4Skins énekese volt. Végül a videót nem tudták töröltetni, annyit értek el vele, hogy Panther megjelölését törölnöm kellett.

Most újabb ötlettel álltak elő, írtak egy levelet mely szerint egyikük szerepel a videón, aki soha nem volt náci, sőt most is egy félvér nővel él együtt és annak ellenére, hogy végig produkálja magát a felvételen, ő nem járult, hozzá, hogy felvegyék.

"The information reported as violating privacy is at 0.59 - 01.29, I have not given my permission or signed a contract in regards to having me as a young man being broadcasted on this short film . The video is also offensive as there are racists in the film and they use vile racist comments towards black people and Asian people . They also claim to be all members of The National Front . I am not a racist and have never been a member of such racist party's . I happened upon this gang in the street when I was 17 years of age . I am now a 54 year old man and my partner is of mixed race . I would appreciate if YouTube took Diwn this video as I stated I've never given my permission and its offensive with racist content . Further more it has previously been removed from YouTube - it had a different title previously ; "London Skinheads 1978" . I look forward to your co operation and removal of said video .Thank you , regards  A Cummins ."

 

süti beállítások módosítása