Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

kkfront.png
Kell-e ajánló egy olyan albumnak amelyből 500 darabot pillanatok alatt elkapkodtak? Szerintem nem.
Valamivel több, mint egy éve jelent meg a német banda korongja amelyről itt a blogon is hírt adtunk:
Konigsklasse-Hymnen Alter Tage  
Az 500 darabra limitált lemezt gyorsan elkapkodták, ezért a kiadó és a zenekar úgy döntött, hogy felvesznek még egy számot és azzal kibővítve újra kiadják a lemezt. 
Az új kiadás hagyományos CD tokos megjelenést kapott, új borítóval és hat oldalas szövegkönyvvel a feldolgozott dalokhoz, versekhez illő fraktúr betűtípussal.
A zene a '90-es évek eleji német skinhead rock, RAC stílust idézi, modern hangzással, a dalszövegekről a korábbi bejegyzésben már írtam részletesebben, elsősorban korabeli német katonadalok, versek kerültek feldolgozásra.
Aki szereti a német színtér zenekarait ne habozzon beszerezni a korongot, mert az előző megjelenéshez hasonlóan ezt is gyorsan el fogják kapkodni.
https://nsbp.shop/termek/konigsklasse-hymnen-alter-tage-2023/

Egy kis ízelítő a korongról:

Én reménykedem benne, hogy az új kiadás egy új lemez előszele. Sokan hiányolják ezt a stílust a német színtérről, hiszen azt alaposan eluralta a metál és hc vonal, így üde színfolt egy-egy ilyen dallamosabb korong.



lwfront.png
A rap műfajhoz akkor álltam a legközelebb amikor egy ismerősökből álló fiatal társaság a '90-es évek közepén összeállt rap bandává, a szövegeiket határozottan nem az Animal Cannibals - Utálom a fajtámat című szerzeménye inspirálta, sőt... A srácokkal meg is beszéltük, hogy a 4Skins - Chaos című számát és a BFG - When the hammer falls című szerzeményét feldolgozzuk. Sajnos (vagy nem) mire megvalósult volna addigra feloszlottak.
Amúgy sem a rap sem a hip-hop nem állt hozzám túl közel, bár a korai rap korszak egyfajta skinhead paródiája felkeltette az érdeklődésem, amikor még kopaszra nyírt rapperek, két számmal nagyobb bomberben, két számmal nagyobb farmerban és fűző nélküli bakancsban a megfordított Oi!-t (yo) kiabálták, vagy a Public Enemytől a black skinhead oi!-t kellett hallgatnom kazetta árusként Kelenföldön a Kis Olimpia alatti piacon.

A Lowdown Wights zeneileg a korai, még viszonylag nyers rap, hip-hop korszakot idézi annak minden kellékével, számítógéppel összerakott zene, scratchelés stb. A nyers alatt semmiképp sem igénytelent értek, hiszen zongorabetéttől a bendzsóig, kórusig (közös szövegelés)  minden van a lemezen, egyszerűen a modern diszkós, soulos, ritm and bluesos elemek nincsenek és nem is hiányoznak. 
Jesse ismét egy igényes korongot hozott össze, őt ismerve a szövegeket nem kell bemutatnom, hisz még a fő bandájától a Deaths Headtől is dolgozott át egy számot a Hatreds Disciples-t.

A lemez hagyományos CD megjelenést kapott, plakáttá hajtogatható nyolc oldalas szövegkönyvvel.

Manapság egyre kevesebben hallgatnak oi!, punk, hc, RAC, metál zenéket, ezért nem árt, ha van otthon egy ilyen korongod amivel lenyűgözheted az új barátnőd, munkatársaid vagy az ilyen zenékre fogékony ismerőseid.

Beszerezhető: https://nsbp.shop/termek/lowdown-wights-triumph-of-the-ill/


Fejlámpa ajánló

2023.02.23. 12:57

272007_big.jpg
A Budai Kitörés Emléktúra előtti napon sürgősen vennem kellett egy fejlámpát. Szerencsém volt a piacon kaptam egy olcsó lámpát. Nem fűztem hozzá nagy reményeket, bár az eladó agyon dicsérte - akkumulátoros, zoomos stb.
Akkor még nem is igazán értettem minek zoom egy olcsó fejlámpába.
Az esti próbánál csak alap üzemmódban próbáltam ki, az eredménnyel elégedett voltam, így másnap a gyári feltöltéssel vittem a lámpát magammal.
Másnap a túrán ért a nagy meglepetés. Alapállásban hatalmas területet világít be erős fénnyel, az előttem sétáló 5-6 fős társaság lekapcsolta a saját lámpáit. Később a zoomot is kipróbáltam, teljesen kihúzva legalább 50 méterre lehet vele élesen bevilágítani a terepet, az erős fénye miatt volt aki lézerkardnak becézte.
Az 50%-os mód olyan, mint a régi fejlámpák 30 perc használat után, a korábbi erős fény miatt gyengének tűnik, de végszükség esetén még így is elég a fénye egy erdei túrához. A villogó üzemmód engem mindig idegesített, így ezt a funkcióját hanyagoltam, de városi kerékpározásnál, nagyobb ködben jól jöhet.
A túrán közel három órán keresztül működött folyamatosan, látható fényerő csökkenés nélkül és azóta is használom kerékpározáshoz még mindig a gyári feltöltéssel.
3000 Ft-ért nem számítottam ilyen kiváló teljesítményre. 
A súlya könnyű, a fejpánt kényelmes, könnyen állítható fejmérethez, sapkához.

Jöjjenek a technikai adatok:

X-Balog MONT-6807 típusú ultrakönnyű CREE Q5 LED-es fejlámpa. A fejlámpa zoom-os kialakítású, így kiválóan alkalmas rövidebb és nagyobb távolságok megvilágítására. Barkácsolástól kezdve, a nagyobb túrázások elengedhetetlen kelléke lehet. A Q5 CREE LED megfelelő fényerőt biztosít.  Gumis fejpántjának, és állítható dőlésszögének köszönhetően minden helyzetben a legideálisabb pontra tudunk világítani vele. Energiaellátásról, beépített akkumulátora gondoskodik, így extra könnyű lesz a fejlámpa. Akkumulátorát akár hálózatról, 230 V-ról, de akár kocsiban lévő 12 V-os szivargyújtóról is tölthetjük. Világítási módja, a hagyományos 100% fényerő, valamint egy takarékosabb 50%-os mód, és egy stroboszkóp üzemmód is választható.

Főbb jellemzők:

  •  Cree LED extra erős
  •  3  féle üzemmód (100% fény,villogó mód,50% fény)
  •  Zoom (fókuszálható)
  •  180° dönthető
  •  Csepp és porálló
  •  Súlya 110 gramm
  •  Hatótávolság min: 70-90 méter
  •  Beépített akkumulátor
  • Tartozék: hálózati (230 V-os) és szivargyújtó töltő(12 V)
  • Gumis fejpánt
  • Állítható dőlésszög
  • Ultrakönnyű kivitel
  • 3 mód: 100% fény, 50% fény, villogás
  • Q5 CREE LED
süti beállítások módosítása