Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

p2.png
A Königsklasse egy német supergroup amelyik azt a célt tűzte ki, hogy régi német dalokat, indulókat zenésítsen meg, öltöztessen modern köntösbe.
Itthon valamikor a 1987 körül a Roial és a Hyde Park dolgozott fel egy-egy irredenta indulót, később a Magozott Cseresznye vagy napjainkban a Kárpátia ad elő ilyen dalokat, nos aki valami hasonlót keres az felejtse el ezt az albumot. Ez igazi német RAC, a színtér legnépszerűbb zenekaraitól megszokott stílusban. A dalszövegek, versek egy része még az 1800-as években íródott, de van köztük néhány a múltszázad elejéről: 
Brüder zur Sonne zur Freiheit például egy orosz munkásdal volt eredetileg amelyet Leonyid Petrovics Radin írt 1895/96-ban a moszkvai tagankai börtönben, erre született később német szöveg,
Gebt Raum, gebt Raum ihr Völker szövegét Felix Dahn írta 1876-ban. Persze vannak későbbiek is, ezek írói is ismertek, sajnálom, hogy a szövegkönyvben nincsenek feltüntetve, de akit érdekel keressen rá a világhálón.



Az albumon 10 nagyszerű dal hallható, egytől egyik mind modern német RAC himnusz, néhol megtűzdelve korabeli hangeffektekkel. Amikor először hallottam a projektről úgy gondoltam valami hasonló lesz, mint a Hyde Parktól az Erdélyi Induló csak német katonadalokkal, mint pl. az Erika vagy a Lili Marlen, amikor megjelent az első promó az albumról már tudtam, hogy nagyot tévedtem, az összeollózott részek nem is hagytak túl mély nyomot bennem, de amikor bekerült a lejátszóba a lemez az első pár szám után tudtam, hogy ezt még ma többször végig kell hallgatnom. Erről a színtérről utoljára a Stahlgewittertől a Nationaler Wiederstand volt rám ilyen hatással.
A lemez digipack csomagolást kapott és kézzel sorszámozták 1-500-ig (az enyém a 70-es). A borító, a lemez és a szövegkönyv háborús dizájnt kapott, a szövegek fraktúr betűtípussal írottak, ez néha a gyakorlatlanabbaknak fejtörést okozhatnak, de ettől eltekintve jól olvashatóak. 
A Waffenbrüder kiadó nem tesz képet tokba az előadókról, ezt lassan kezdem megszokni.
Úgy gondolom ez lett az év vége egyik legjobb RAC albuma. Remélem lesz még folytatása.

A lemez beszerezhető: https://nsbp.shop/termek/konigsklasse-hymnen-alter-tage/

vagy letölthető: https://nsbp.shop/termek/konigsklasse-hymnen-alter-tage-2/

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr6916795056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása