Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lemezajánló 2021.05.01.

2021.05.01. 22:24

photo_2021-04-29_15-18-25.jpg
Hatepunk und Scheitel Oi!

Pár hete The Yardbombs lemezajánlóban említettem, hogy a németeknél is divatba jött ismét a punk zene. Amikor kibontottam a csomagot még nem tudtam mire számítsak, utoljára az OHL-t hallgattam a német színtér punk zenéi közül, gondoltam/reméltem valami hasonló lehet a korongokon.
 Nos tévedtem, a két lemezes digipack csomagból előbb a Rien Ne Vas Plus korongja került a lejátszóba elsőként. A zene leginkább modern német Oi!/RAC zene, néhol punk zenére hajazó ének stílussal, néhol klasszikus punk zenére emlékeztető gitártémákkal. Összességében kiváló német skinhead zene.
A másik korongon a Kriegsberichter már valódi punk zenét játszik, de ők is a skinhead zenei gyökerekből táplálkoznak. Élvezetesen keverik a punk és Oi! zenei témákat néhol szinte hard core-ig felgyorsuló zenével.
A digipack csomagolásban egy kivehető szövegkönyv van, olvasható karakterekkel, többnyire fotókkal illusztrált dalszövegekkel. A borító egyértelműen punk életérzést nyújt, mind a képek, fotómontázsok, mind a grafikák és a graffitire emlékeztető betűtípus. 

rien.jpg
Rien Ne Vas Plus - Spiegelbield
A magdeburgi srácok előző albuma leginkább a korai német Oi! bandák zenéjére hasonlít, kiabálós, kántálós ének, két énekes, kórus, klasszikus Oi! zenei alapok, néhol felgyorsul, majd visszalassul, egy csöppet sem unalmas és egyáltalán nem egyhangú. Nekem sokkal jobban tetszik, mint a Kriegsberichterrel közös anyaguk, bár az sem rossz, de ez sokkal nyersebb, őszintébb. Aki szerette a Böhse Onkelzet amikor még Oi! zenét játszott azok ezt az albumot is szeretni fogják. A korombeli skinheadeknek kötelező!

berlin_breed_berlin_breed_1.jpg
Berlin Breed - Berlin Breed

A német banda első albumáról még a youtube-on találtunk pár számot tavaly, azóta keresem a CD-jüket, most végre a birtokomba került. Remek német skinhead zene politizáló, odamondogató dalszövegekkel. Énekelnek a gyűlöletről, a vörös pestisről és még sok hasonló témáról. A lemez CD tokos megjelenést kapott, rendkívül színvonalas szövegkönyvvel, olvasható karakterekkel, színvonalas fotókkal és grafikákkal, a zenekarról is került a hátuljára kép, az arcukat a gyerekkori fotóikkal helyettesítették, ötletes megoldás. 

photo_2021-05-01_21-31-12.jpg
Code 291 - Covers & Demos
A svéd bandát szerintem nem kell bemutatni itthon senkinek, hisz Jockeék az elmúlt 5 évben többször felléptek nálunk és a legutóbbi, Mistreattel közös albumukról is írtam tavaly. Jocke a ROMER - Europe Belongs to me számában is énekelt. Ezen az albumon, mint ahogy a címe is mutatja feldolgozások és kiadatlan demófelvételek szerepelnek. A feldolgozások többsége svéd és finn skinhead és viking rock zenekarok számai közül került ki, de Ian Stuart Patriot című száma is felkerült a korongra, nem is akárhogy a ROMER féle dallamosabb változatban.
14 szám került a lemezre, mind kiváló dallamos muzsika, megvan bennük minden amit eddig megszerettünk a zenekarban. A lemez CD tokos megjelenést kapott, a '90-es éveket idéző ma már igénytelennek számító 4 oldalas borító, jó minőségű fotókkal a zenekarról, de se szövegkönyv, se köszönő lista. A Midgård records összekaphatná magát. 

r-3311775-1325243202_jpeg.jpg

Skinkorps . Mr. Clean (FCR Records)

A zenekar első, 1987-es nagylemeze maradt a sor végére. Az egyik szemem sír a másik nevet. A lemezen 25 szám található, tehát gyakorlatilag az összes ami hivatalosan megjelent a zenekartól, ellenben a minőség elég gyatra, a hang halk és olyan, mintha az 1987-ben a Dob recordsban felvetetett kazettámat hallgatnám. Ma már bármelyik stúdió minimális összegért feljavítja a felvételeket, szerintem érdemes lett volna áldozni erre a lemezre, hisz ezen nőtt fel a korunkbeliek többsége itthon és külföldön egyaránt. A hozzám került lemez sajnos még csak nem is az eredeti FCR Recordsos kiadás, hisz a kétoldalas borító hátoldala hiányzik. 

A lemezekbe belehallgathattok és meg is vásárolhatjátok, ha tetszik: https://nsbp.shop

nsbp_1.jpg

photo_2021-04-30_18-07-20.jpg
Lassan egy hónapja jelentette be az FK production kiadó, hogy május elsején a német munkások ünnepén jelenteti meg a berlini zenekar lemezét.
Végre elérkezett ez a nagy nap és a CD meg is jelent. Egyenlőre csak a CD tokos kiadás és az 500 darabra limitált digipack jelent meg, hamarosan lesz limitált fadobozos kiadás is és a pletykák szerint már nyomják a bakelitlemezeket is.
Az albumon 12 nagyszerű dal hallható, aki ismeri és szereti a zenekar első lemezét nem fog csalódni, ez mintha a közvetlen folytatása lenne a bemutatkozó albumnak. 

photo_2021-05-01_20-27-47.jpg


A dalszövegek szélesebb témakört ölelnek fel, BLM, környezetvédelem is szerepel a repertoárban, mivel német zenekarról van szó valószínűleg finoman fogalmaznak a BLM témakörben, de a többi dalszöveg meglehetősen szókimondó. Egy német és egy angol nyelvű dal is szól a hazaszeretetről, bár közvetve a többi dalban is felmerül a haza és fajszeretet, pl. a „Walküre“ című számban. 
Remélem a lemez hamarosan a hazai  shopokba is eljut, a német skinhead zenei gyűjteményem egyik legtöbbet hallgatott darabja lesz.

180224618_251846663038894_906528360844434136_n.jpg

Lemezajánló 2021.04.30.

2021.04.30. 09:04

121109480_627722824575230_1377957369262477658_n.jpg
Az egyik legjobban várt lemez a német skinhead legenda az Endstufe korai dalait tartalmazó Die Zeit war reif.  A megjelenéskor még nem volt egyértelmű számomra, hogy a lemez alig élvezhető korai felvételeket tartalmaz vagy a régi számokat újra felvették. Szerencsére az utóbbi történt. A lemezről átjön a srácok fiatalos agressziója amit 40 éve, a megalakulásukkor érezhettek, mindez az első lemezükön megszokott lendületes német Oi! zenével kísérve.
 A lemezborító akár poszternek is széthajtogatható szövegkönyvet tartalmaz, az egyik oldalon a dalszövegek, a másikon a zenekar megalakulásának története található sok-sok képpel, újságcikkekkel. A brémai muzsikusok kitettek magukért, az album mindenkinek kötelező aki valaha is hallgatta, szerette a bandát. A lemez már csak az NSBP kiadónál kapható a hazai webshopok közül, a Loyaltinál elkapkodták hamar.

photo_2021-04-30_07-55-36.jpg

A német Roials - Zeit zu Handels albuma a közelmúltban jelent meg bakeliten is, azt hiszem reklámnak elég ennyi is, rossz vagy népszerűtlen anyagot nem adnak ki vinylen. Sajnos itthon kevésbé ismert a banda pedig egy kiváló pörgős, dallamos német skinhead muzsikát játszó zenekar. A korongon 11 dal halható, igazi német OI! a '90-es évek stílusában. A CD-t 500 digipack, a bakelitet 220 kézzel számozott példányban adták (az enyém a 248-as digi). Aki az Endstufe albumot megveszi az görgessen kicsit lentebb és hallgasson be ebbe is, tetszeni fog neki.
A lemezhez 12 oldalas szövegkönyv tartozik, képekkel illusztrálva.

photo_2021-04-30_08-18-06.jpg

A belga Tenderizers első önálló albuma szintén egy jól sikerült kiadvány, igazi '80-as évekbeli skinhead hangulat sugárzik a számokból, amiből 18-at sűrítettek a korongra. A számok sikeresen adják vissza azt amit fiatalon szerettünk az angol Oi! bandákban. A lemez 500 db kézzel számozott digipack formátumban jelent meg, fekete-fehér zenekari fotókkal illusztrált szövegkönyvvel, mely szintén a '80-as éveket idézi.

180290222_2877288085922763_3849570271545953683_n.jpg
Aznap kaptam meg a Thumbscrew első, teljes önálló anyagát a Pride of Paint amikor megjelent bakeliten is a lemez. A zenekar első két anyagáról, az EP-ről és a Last  Chance-el közös splitről már írtam az elmúlt egy évben. Már az EP megjelenésekor megkedveltem a spanyol skinhead bandát modernebb hangzású oi!/RAC zenéjük, angol nyelvű szövegeik a '90-es évek hangzás világát idézik. Az albumon egy Motörhead feldolgozás is hallható melyben a The Pride énekese énekel és egy másik dalban a skót Bakers Dozen énekese hallható.
Ez az anyag is digipack csomagolást kapott, a szövegkönyv középre van beragasztva, a megjelenése egyszerű, se fotó, se grafika, csak egy fotómontázs az elején, manapság ennél picit többet vár el az ember, no de ne legyünk telhetetlenek, a zene kárpótol mindenért.

A lemezek bele tudtok hallgatni az NSBP websopjában.

Ma csengetett a futár és egy csinos kis csomagot hozott a kedvenc kiadómtól, tíz CD és egy csomag matrica érkezett. Elsőként a spanyol banda tegnap megjelent CD-je került a lejátszóba. 

dsc_2144-cropbloga.JPG
 A viszonylag fiatal kiadó a Waffenbrüder Productions második kiadványa ez az album, Az előzőnél színvonalasabb digipack kiadványhoz egy angol nyelvű szövegkönyv is tartozik, a sötét háttéren feketével keretezett fehér betűkkel készült a tokból kivehető melléklet. Minden második dalszöveg eltérő karakter típussal lett nyomtatva, ami számomra szokatlan, de a többségük jól olvasható, talán az első két dalszöveg kivétel, mely az ógermán betűkészletre hasonlít és az bizony sokszor a németeknek is fejtörést okoz, hisz lassan 80 éve nem használják. A szövegkönyvet a dalokhoz kapcsolódó illusztrációk díszítik.
 Mivel az első 88 lemeztulajdonos közt vagyok, így természetesen a beígért matrica is járt a lemezhez.
A zene nem változott semmit, kemény, de dallamos RAC / metál, mély énekhang, némileg emlékeztet a manapság divatos német RAC zenei felhozatalra, de a zenekar teljesen egyedi stílusjegyeket tartalmazó zenéje és a spanyol nyelv is különbözővé teszi.
A lemezen található  dalok többsége tükrözi a zenekar politikai elkötelezettségét, egy dal szól arról, hogy ők még mindig skinheadek és két dal a hitvilágukról, ezekből az egyik a római kort megelőző istenekről (Neton Mit Uns) és a másik a Valhalláról. A Skinhead című dalban az ének valamivel keményebb, mint a többiben, nekem ez határozottan tetszik, a korai anyagaikra emlékeztet. A Valhalla című szám zárja az albumot, ez lassabban kezdődik, mint a többi, a gitárok hangsúlyosabb szerepet kapnak, egy kicsit a '80-as évek angol heavy metal stílusára emlékeztet. A többi dalban énekelnek a lázadásról, Scipióról aki kiüzte a punokat Hispániából majd Afrikában is legyőzte őket, a végső óráról (La hora final - ez a dal szerepel az NSBP kiadó tavalyi válogatás albumán), 33 szelleméről és még sok másról.  

Aki szeretne matricát siessen, az előjelek szerint az album népszerű és nagyon fogy.
Beszerezhető: https://nsbp.shop/termek/brigada-totenkopf-raza-y-destino/

A Waffenbrüder Productions gondozásában megjelent a spanyol RAC legenda legújabb lemeze.

photo_2021-04-28_15-28-14.jpg
Az NSBP recordsnál az első 88 megrendelő egy igényes matricát kap a lemez mellé:
https://nsbp.shop/termek/brigada-totenkopf-raza-y-destino/


Részletes lemezismertető hamarosan, addig is egy kis ízelítő:

süti beállítások módosítása