Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lemezajánló 2021.05.01.

2021.05.01. 22:24

photo_2021-04-29_15-18-25.jpg
Hatepunk und Scheitel Oi!

Pár hete The Yardbombs lemezajánlóban említettem, hogy a németeknél is divatba jött ismét a punk zene. Amikor kibontottam a csomagot még nem tudtam mire számítsak, utoljára az OHL-t hallgattam a német színtér punk zenéi közül, gondoltam/reméltem valami hasonló lehet a korongokon.
 Nos tévedtem, a két lemezes digipack csomagból előbb a Rien Ne Vas Plus korongja került a lejátszóba elsőként. A zene leginkább modern német Oi!/RAC zene, néhol punk zenére hajazó ének stílussal, néhol klasszikus punk zenére emlékeztető gitártémákkal. Összességében kiváló német skinhead zene.
A másik korongon a Kriegsberichter már valódi punk zenét játszik, de ők is a skinhead zenei gyökerekből táplálkoznak. Élvezetesen keverik a punk és Oi! zenei témákat néhol szinte hard core-ig felgyorsuló zenével.
A digipack csomagolásban egy kivehető szövegkönyv van, olvasható karakterekkel, többnyire fotókkal illusztrált dalszövegekkel. A borító egyértelműen punk életérzést nyújt, mind a képek, fotómontázsok, mind a grafikák és a graffitire emlékeztető betűtípus. 

rien.jpg
Rien Ne Vas Plus - Spiegelbield
A magdeburgi srácok előző albuma leginkább a korai német Oi! bandák zenéjére hasonlít, kiabálós, kántálós ének, két énekes, kórus, klasszikus Oi! zenei alapok, néhol felgyorsul, majd visszalassul, egy csöppet sem unalmas és egyáltalán nem egyhangú. Nekem sokkal jobban tetszik, mint a Kriegsberichterrel közös anyaguk, bár az sem rossz, de ez sokkal nyersebb, őszintébb. Aki szerette a Böhse Onkelzet amikor még Oi! zenét játszott azok ezt az albumot is szeretni fogják. A korombeli skinheadeknek kötelező!

berlin_breed_berlin_breed_1.jpg
Berlin Breed - Berlin Breed

A német banda első albumáról még a youtube-on találtunk pár számot tavaly, azóta keresem a CD-jüket, most végre a birtokomba került. Remek német skinhead zene politizáló, odamondogató dalszövegekkel. Énekelnek a gyűlöletről, a vörös pestisről és még sok hasonló témáról. A lemez CD tokos megjelenést kapott, rendkívül színvonalas szövegkönyvvel, olvasható karakterekkel, színvonalas fotókkal és grafikákkal, a zenekarról is került a hátuljára kép, az arcukat a gyerekkori fotóikkal helyettesítették, ötletes megoldás. 

photo_2021-05-01_21-31-12.jpg
Code 291 - Covers & Demos
A svéd bandát szerintem nem kell bemutatni itthon senkinek, hisz Jockeék az elmúlt 5 évben többször felléptek nálunk és a legutóbbi, Mistreattel közös albumukról is írtam tavaly. Jocke a ROMER - Europe Belongs to me számában is énekelt. Ezen az albumon, mint ahogy a címe is mutatja feldolgozások és kiadatlan demófelvételek szerepelnek. A feldolgozások többsége svéd és finn skinhead és viking rock zenekarok számai közül került ki, de Ian Stuart Patriot című száma is felkerült a korongra, nem is akárhogy a ROMER féle dallamosabb változatban.
14 szám került a lemezre, mind kiváló dallamos muzsika, megvan bennük minden amit eddig megszerettünk a zenekarban. A lemez CD tokos megjelenést kapott, a '90-es éveket idéző ma már igénytelennek számító 4 oldalas borító, jó minőségű fotókkal a zenekarról, de se szövegkönyv, se köszönő lista. A Midgård records összekaphatná magát. 

r-3311775-1325243202_jpeg.jpg

Skinkorps . Mr. Clean (FCR Records)

A zenekar első, 1987-es nagylemeze maradt a sor végére. Az egyik szemem sír a másik nevet. A lemezen 25 szám található, tehát gyakorlatilag az összes ami hivatalosan megjelent a zenekartól, ellenben a minőség elég gyatra, a hang halk és olyan, mintha az 1987-ben a Dob recordsban felvetetett kazettámat hallgatnám. Ma már bármelyik stúdió minimális összegért feljavítja a felvételeket, szerintem érdemes lett volna áldozni erre a lemezre, hisz ezen nőtt fel a korunkbeliek többsége itthon és külföldön egyaránt. A hozzám került lemez sajnos még csak nem is az eredeti FCR Recordsos kiadás, hisz a kétoldalas borító hátoldala hiányzik. 

A lemezekbe belehallgathattok és meg is vásárolhatjátok, ha tetszik: https://nsbp.shop

nsbp_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr3816518870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása