Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ma csengetett a futár és egy csinos kis csomagot hozott a kedvenc kiadómtól, tíz CD és egy csomag matrica érkezett. Elsőként a spanyol banda tegnap megjelent CD-je került a lejátszóba. 

dsc_2144-cropbloga.JPG
 A viszonylag fiatal kiadó a Waffenbrüder Productions második kiadványa ez az album, Az előzőnél színvonalasabb digipack kiadványhoz egy angol nyelvű szövegkönyv is tartozik, a sötét háttéren feketével keretezett fehér betűkkel készült a tokból kivehető melléklet. Minden második dalszöveg eltérő karakter típussal lett nyomtatva, ami számomra szokatlan, de a többségük jól olvasható, talán az első két dalszöveg kivétel, mely az ógermán betűkészletre hasonlít és az bizony sokszor a németeknek is fejtörést okoz, hisz lassan 80 éve nem használják. A szövegkönyvet a dalokhoz kapcsolódó illusztrációk díszítik.
 Mivel az első 88 lemeztulajdonos közt vagyok, így természetesen a beígért matrica is járt a lemezhez.
A zene nem változott semmit, kemény, de dallamos RAC / metál, mély énekhang, némileg emlékeztet a manapság divatos német RAC zenei felhozatalra, de a zenekar teljesen egyedi stílusjegyeket tartalmazó zenéje és a spanyol nyelv is különbözővé teszi.
A lemezen található  dalok többsége tükrözi a zenekar politikai elkötelezettségét, egy dal szól arról, hogy ők még mindig skinheadek és két dal a hitvilágukról, ezekből az egyik a római kort megelőző istenekről (Neton Mit Uns) és a másik a Valhalláról. A Skinhead című dalban az ének valamivel keményebb, mint a többiben, nekem ez határozottan tetszik, a korai anyagaikra emlékeztet. A Valhalla című szám zárja az albumot, ez lassabban kezdődik, mint a többi, a gitárok hangsúlyosabb szerepet kapnak, egy kicsit a '80-as évek angol heavy metal stílusára emlékeztet. A többi dalban énekelnek a lázadásról, Scipióról aki kiüzte a punokat Hispániából majd Afrikában is legyőzte őket, a végső óráról (La hora final - ez a dal szerepel az NSBP kiadó tavalyi válogatás albumán), 33 szelleméről és még sok másról.  

Aki szeretne matricát siessen, az előjelek szerint az album népszerű és nagyon fogy.
Beszerezhető: https://nsbp.shop/termek/brigada-totenkopf-raza-y-destino/

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr3716517576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása