Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Toy Dolls 40

2019.04.28. 08:35

toydolls_tour.jpg

Sokunk fiatalkori kedvence a Toy Dolls idén 40 éves. Jó lett volna itthon egy nagy koncerten látni őket, de hozzánk csak egy fesztiválprogrammal jönnek. 

toydolls.jpg

valhalla_valogatas.jpg

A kilencvenes évek egyik legmeghatározóbb, útmutató magyar NS Rock zenekara a Valhalla volt, egyedi stílusú zenéjük és átgondolt szövegeik hamar népszerűvé tették őket a színtéren. Ezen a válogatás CD-n megtalálhatjuk a banda 1996 és 2005 között rögzített számait, a bemutatkozó nagylemezükről, különböző válogatásokon megjelent nótákat és a "Mi újra itt vagyunk" mini-CD két dalát. A Valhalla beírta magát a magyar NS mozgalom történelemkönyvébe, ezeket a szerzeményeket ismerni kell mindenkinek, aki érdeklődik az eszme iránt. Megrendelhető a Loyalty Recordsnál.


2019_valhalla_flyer.png

Szerző: Odin88

Szólj hozzá!

Címkék: Valhalla

Clockwork Orange folytatás?

2019.04.26. 06:17

ab_helmut_newton_1989_smaller1.jpg

Anthony Burgess Gépnarancs című regényének eddig ismeretlen folytatása került elő az angol író hagyatékából. Az A Clockwork Condition (Gépnarancs-betegség) című 200 oldalas kézirat Burgess 1962-ben írt regényének témáit viszi tovább, valamint a szerző gondolatait gyűjti össze az emberiség állapotáról.

 A kéziratban Burgess a regényből készült 1971-es Stanley Kubrick-film, a Mechanikus narancs körül kialakult vitára is kitér.  A Gépnarancs egy ultraerőszakos bűncselekményeket elkövető tizenévesről szól, akit elítélnek, majd az állam egy különös gyógymóddal megpróbálja kigyógyítani.

A film nagy közönségsiker volt az Egyesült Államokban, Oscar-díjra is jelölték. Nagy-Britanniában azonban 16 héttel a bemutató után maga a rendező kérte, hogy vegyék le a mozik műsoráról, mert bűncselekményekkel hozták kapcsolatba és rengeteg negatív kritikát kapott. Csak 1999-ben, Kubrick halála után vetítették újra.

A Clockwork Condition kéziratát Burgess iratai között találták meg, amik az író braccianói házában, Olaszországban voltak, amíg az író halála után az épületet el nem adták. A hagyaték ezután Manchesterbe került, ahol a Nemzetközi Anthony Burgess Alapítvány feldolgozza.

Az író az emberiség jelenlegi állapotáról alkotott nagy filozófiai számadásként jellemezte a kéziratot, amiben a technológia, mindenek előtt a média, a film és a televízió emberiségre gyakorolt hatása miatti aggodalmait írta le.

Megmagyarázta a Gépnarancs szokatlan címét is: „1945-ben, hazatérve a háborúból egy kocsmában hallottam, amint egy nyolcvanéves londoni azt mondja: ez olyan bizarr, mint egy gépnarancs. Majdnem húsz éven át szerettem volna valaminek ezt a címet adni”.

Andrew Biswell, a Manchesteri Egyetem irodalomprofesszora szerint a Gépnarancs eddig kiadatlan folytatása új fényt vet az íróra, a filmrendezőre és a közismert regényre. „Burgess leghíresebb művét új kontextusba helyezi az A Clockwork Condition, többet tudunk meg belőle az író bűnről, bűnhődésről és a vizuális kultúra lehetséges káros hatásairól alkotott nézeteiről”- tette hozzá.

A professzor szerint a szerző akkor hagyta félbe a kéziratot, amikor rájött arra, hogy regényíró és nem filozófus. Ezután 1974-ben kiadott egy rövid, hasonló témájú önéletrajzi regényt, A narancsműves testamentumát. (BBC/MTI)

 

706860f.gif

Plastic Surgery - Rivolta

2019.04.22. 18:27

ps.jpg
 1986-ban jelent meg az olasz Plastic Surgery kislemeze a Rivolta. Hozzám 1987 nyarán jutott el, a Dob Recordsban vetettem fel egy válogatás kazettát amelyen a francia Skinkorps és Evil Skins zenekarok mellett ők is szerepeltek.
 Első percben beleszerettem mind 3 zenekarba és a mai napig hallgatom őket. Akkor még nem tudtam, hogy a címadó dal az olaszoknál olyan himnusz lesz, mint nálunk a Mos-oi Skinhead indulója, aki járt már olasz koncerten tudja miről írok, nem csak az Oi! zenekarok játszák minden koncerten, de még olyan hc bandák is mint az egykori Still Burnin' Youth. Akit érdekel a dal megtalálhatja a youtube-on vagy megrendelheti a 30 éves jubileumra kiadott CD-t a Subcultural Recordsnál.

Dr. Horkovics Kováts János Németországban élt amikor első alkalommal találkozott az őstörténelemmel, konkrétan Padányi Viktor könyvével, innentől 500!!! könyvet olvasott a témáról. Kezdetben havi százezer forintokért vitt haza Németországba könyveket (ekkoriban a fizetésem 6000Ft és 10.000Ft között volt). 
 Szerinte a pannon nép akik leszármazottai vagyunk már 80.000 éve itt élt, gyakorlatilag a neandervölgyi és a cro magnoni emberekkel egy időben.
Ezzel még nincs vége a furcsaságainak, orvosként gyakorlott nyelvész, igaz, hogy sem szkíta, újgur, görög, szanszkrit, mongol vagy más egyéb általa idézett nyelven nem beszél ennek ellenére úgy idéz, magyaráz, hasonlít össze magyar szavakkal, mintha diplomája lenne ezek nyelvtanából. A világ egyik legkevertebb népe az újgur szerinte a legközelebbi rokonunk, mi sem bizonyítja jobban, hogy a muszlim félholdas, csillagos zászlójuk nagyon hasonlít az erdélyi félholdas, napos zászlóra. 
Gondolom ízelítőül elég ennyi. Az életrajza és gyakran a mondanivalója is előadásonként változik, aki szeret nevetni vagy bosszankodni annak javaslom nézze végig.


DVD kritika

2019.04.22. 13:07

dvd_ian_stuart_2017.jpg
 Az elmúlt évek egyik legjobb rendezvénysorozata volt a 2017-es Ian Stuart Donaldson emlékkoncert és az azt megelőző Welcome Party. A koncertről készült felvételről sajnos ez már nem mondható el, egy alacsony fényéerős álló videókamerával lett felvéve és egy olcsó kínai akciókamera vette oldalról a koncerteket. A Welcome Partyn készült felvételek annyira pocsékok lettek, hogy azok a DVD-re már fel sem kerültek, pedig remek előadók és remek hangulat volt a bulin.
 Kezdjük a borítóval, a címlapon Ian látható, a hátoldalon a lemezen látható (vagy inkább csak hallható) számok, valamint a rendezők logója. Mit mondjak, most amikor már alig vesznek az emberek DVD-t ennél azért jobb borítóval is előállhattak volna. A lemezhez tartozik egy booklet is, leporelló formában lett mellékelve, a videóból kivágott igénytelen, sötét képekkel a zenekarokról, a zenekarok nevén és a számok címein kívűl semmilyen egyéb információt nem közöl.
 A DVD-n egy egyszerű menü van, csak a zenekarok választhatóak, a számok nem.  A felvételek minősége pocsék, sötét és szemcsés, a felvételeken többször is láthatóak a videósok amint az akciókamerával besétálnak a képbe, ilyen alapvető hibát profik sosem vétenek, ha mégis azt kivágják a felvételből.
 A Code 291-től 6 szám került a lemezre, a Töretlen Hittel 4 számmal szerepel, a Romantikus Erőszak 5 dallal, ebből az egyik a Europe Belongs to me amit Bennyvel és Jockéval közösen énekelnek, a Whitelaw 8 számmal került fel, a kedvencem a Words of my Father lemaradt sajnos, a Hundriver 6 Skrewdriver feldolgozással zárja a lemezt. 
 A DVD hanganyaga időközben felkerült a világhálóra, ez alapján azt mondon jobb lett volna CD-n kiadni, egy dupla koncert album valószínűleg eladhatóbb lett volna. Ennél a képminőségnél néhány telefonos felvétel is jobban sikerült.
 Kiknek ajánlom? Aki ott volt vegye meg, emléknek elmegy és esetleg azoknak akik valamelyik zenekar rajongói, bár a youtube-on ennél sokkal jobb felvételeket is látni.
Aki meg szeretné venni az itt megteheti:
http://www.loyalty-records.com/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=5&products_id=4034

Frakass Lp

2019.04.22. 11:11

57761904_2132436587011645_556925042017959936_n.jpg
A Martel en Tate kiadó májusban jelenteti meg a Frakass első albumát bakeliten.  Oi! fanatikusoknak és gyűjtőknek kötelező darab.


süti beállítások módosítása