Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vérszerződés - Hate Parade

2023.09.05. 22:56

vsz1.jpg
20 évvel az első megjelenés után ismét megjelent a ma már kultikus zenekar harmadik önálló albuma. A lemez új köntöst kapott, digipack formátumban jelent meg, új grafikákkal, ajánlóval és teljes szövegkönyvvel. A szövegkönyv a dalokhoz illő grafikákkal illusztrálva. Még egy fotómontázs is került az akkori tagokról a szövegkönyv elejére. A kiadó és a zenekar kitett magért, igen, ilyennek kell lennie egy hanghordozónak.
A korongon 15 dal hallható, bár még néhol érezhető a korábbi RAC hatás, ez már egy vérbeli hard core album.
A korombelieknek és a zenekar rajongóinak nem kell bemutatni az anyagot, hiszen ezeket a dalokat koncertek tucatjain hallhattuk és több szerzemény még a mai napig rendszeresen felcsendül a banda koncertjein, bár ezekből nincs túl sok mostanában.
Azok a hazai rajongók akik most ismerkednek a srácok zenéjével ennél jobb kiadványt nem is választhatnának. A dalok témája széles mondanivalót ölel fel, szólásszabadság, antikommunizmus, emlékezés a hősökre, kötődés az ősi istenekhez, harc a rendszer ellen. Ezekben a számokban még tükröződik a '90-es évek idealizmusa amely akkor még áthatotta a hazai skinhead mozgalmat.
A zene friss, lendületes, mentes minden sallangtól, felesleges gyakori belassulástól és más modern hc elemtől. A dalszövegek érthetőek, de aki bizonytalan a hallásában az ellenőrizheti a szövegkönyvben a szövegeket.
A 15 dalból 14-et magyarul adnak elő, de az angol nyelvű dalnak sem bonyolult a szövege, gyenge nyelvtudással is érthető vagy lefordítható: ,, Skinhead way of life we never say sorry"
Azt hiszem egy húsz éves anyagról fölösleges többet írni, jöjjön egy kis hangminta:



A lemez beszerezhető:
https://nsbp.shop/termek/verszerzodes-hate-parade-2023/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr5818208197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása