Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Punk - Skinhead ellentét

2008.10.28. 18:39

Már többen kérdezték, hogy ez hogyan robbant ki nálunk, hiszen régen együtt mozogtak a kopaszok és a punkok.

A Das Trottel nevű formáció kint töltött egy kevés időt a németeknél és amikor hazajöttek elmesélték, hogy kint ez már így van régóta és ez tök jó, így lett nálunk is. A hazajövetelük után a nevüket is kijavították nyelvtanilag helyesen Die Trottelre.

A közismert Oi-kor koncertes eset amikor Dudi bejelntette, hogy a punkok megfognak halni, már később volt.

    

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr62737060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

z 2008.11.16. 18:38:56

A szakadás 85-ben történt az óbudai úttörőházbeli koncert után.,amikor az oi-kor kijelentette többet nem lép fel punk zenekarokkal.Ott csúcsosodott ki teljes mértékben a két tábor közötti ellentét.Ez alatt legfőképp a politikai nézeteket értem,de szerepet játszott a kbászerek használatának teljes elutasítása és rend szeretete a skinek részéről.Ami ezután következett nem volt túl kellemes,....már a punkok számára.

Odin88 2008.11.20. 16:59:55

Igen a szakadás várható volt, a Csilleghegyi koncertről nem hallottam, de azt tudtam, hogy '85-ben még felléptek a paksi punk fesztiválon a '86-os Táncőrületen meg bejelentette Dudi, hogy a punkok meg fognak halni.

helmwige 2016.03.27. 09:38:12

Nem das, hanem der Trottel volt eredetileg a (rossz) nevük :) . Én a Marina Revue köztes formációjukat bírtam. Meg a Trottelt (nekik legalább szóltak valamiről a szövegeik, a Barikádok mai napig nagy kedvencem, most rá is kerestem youtube-on), úgy a '90-es évek elejéig. Akkor átmentek full dzsesszes vonulatba, ami, szerintem, hallgathatatlan.
süti beállítások módosítása