Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az első nagykőrösi skinhead zenei próbálkozás 1987 nyarán történt, egy rocker ismerősöm szólt akivel már korábban zenéltem együtt, hogy lenne kedve skinhead zenekarban zenélni. Akkor két skinhead volt a városban, így egyértelmű volt, hogy mind ketten benne leszünk. Talán két alkalommal jöttünk össze zenélés céljából, de nem igazán haladtunk, így részemről felejtős volt a dolog, pláne, hogy valódi zenei érzékem nem igazán volt, az előző formációban is csak inkább énekeltem, a basszusgitározás nem igazán ment. Egy rocker ismerősöm tanítgatott, de egy csomó más dolog jobban érdekelt, így még az alapok alapjait sem nagyon sajátítottam el, az akkordok helyett inkább csak az volt meg, hogy mit kell lefogni. Nudli a másik skinhead lelkesebb volt, zenész családból származott, édesapja dob tanár volt, ő pedig gitározni tanult, egészen a Köki balhéig amikor is lefoglalták a gitárját amit a tárgyalás után sem kapott vissza.
1989-ben lett pár új skinhead a városban akik zeneiskolába jártak, első neki futásra egy ska bandát csináltak, majd egy oi! bandát amiben én énekeltem volna, de nem jutottam el a próbákra. A srácok nem adták fel és 1990-ben Nudlival kiegészülve megalakították a Huligán együttest. Az első próbák a lakásomon voltak, majd pár alkalommal a helyi zeneiskolában ahol már kiegészült a csapat egy tehetséges dobossal valamint egy billentyűssel aki szaxofonon is játszott. Végül az énekes édesapjánál lett állandó próbahelyük.

442477236_737878828544414_7158318130846751048_n.jpg

Az első koncert a helyi metál karácsonyon volt 4-5 helyi bandával, a buli nagyon jól sikerült, a srácok lelkesek voltak és sokat gyakoroltak. Volt egy fellépésük a helyi művelődési házban is kisebb közönség előtt, majd pár buli a helyi rock bandákkal.
Tervben volt egy helyi klub is, de végül ez meghiúsult, először a nagyterem helyett csak a kis pincét adták ide, majd második alkalommal azt sem.

photo_2021-03-30_07-31-57.jpg

1991-ben Kecskeméten a KEDISZ székházba lett meghirdetve egy koncert, de amikor a zenekar megérkezett egy cetli várta őket, hogy a koncert elmarad. A dobos akinek egyébként semmi köze nem volt a mozgalomhoz azt mondta, ha már itt vagyunk akkor játszani fogunk. Végül a székház udvarán léptek fel, áramot a szomszéd játékterem wc-jéből szereztek. A koncert rendben lezajlott, a buli után a vasút és busz pályaudvar közti parkban viszont történt némi incidens minek következtében pár nagykőrösi és hódmezővásárhelyi fiatal évekig visszajárt a helyi bíróságra.

1991-c3a1prilis-18-petc591fi-nc3a9pe-1_1.jpg

1991-c3a1prilis-17-petc591fi-nc3a9pe-1.jpg
1991 nyarán felkerült a nevük egy Petőfi Csarnokbeli buli plakátjára, csak erről a zenekart elfelejtették értesíteni, végül 1992-ben jutottak fel Pestre a Viking klubba, akkor már az énekes nélkül, aki akkor katona volt és egy vendég gitárossal, mert addigra a basszusgitáros is távozott a bandából. Az énekes bevonulásakor már csak névleg létezett a zenekar így a bevonuló bulin elterveztük, hogy a régi rocker ismerőssel újra megpróbálunk összehozni egy bandát Aggressor néven, de végül ebből sem lett semmi (egy "zenekar" fotó azért készült).
A gitáros ellenben nem tétlenkedett, több gyenge próbálkozás után néhány rockerrel összehozta a Barikád Skins zenekart ami nagyjából az ezredfordulóig létezett és adott több tucat koncertet. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr2418700740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása