Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Interdictum interjú

2024.07.06. 18:20

448771383_1010615550460031_3873381100034960416_n.jpg

Először is köszönjük az Odin blognak a lehetőséget és üdvözöljük az olvasókat!

01. Kérlek mutasd be az együttest.
-  Zenekarunk három tagból áll Ének, basszus: Kebó László (50) Gitárok: Vadas Tibor (46) Dobok: Óbudai Bubu (34)

02. Mikor és milyen céllal alakultatok?
 - 2022 júniusában alakultunk az ezt megelőző formációból. Ott már nem tudtunk önmagunk lenni, azt és úgy játszani, amit szeretnénk, így életre keltettük az Interdictum zenekart.

03. Hogyan jellemeznéd a zenéteket?
 - Fura ez a jellemzés dolog egy zenekarnál. Sokszor a hallgatóság nyomja rá a stílust. Ha be kell határolni, akkor egy dallamos, pörgős, nem túlbonyolított street rock hangzást próbálunk társadalom kritikával, életfilozófiával megfűszerezve megszólaltatni.

04. Milyen lehetőségei vannak ma Magyarországon egy fiatal zenekarnak?
 - Jelen helyzetben nem csak a fiatal zenekaroknak, de még a régebbieknek is nehéz, sokszor elég körülményes bekerülni a zenei vérkeringésbe. Azt tapasztaljuk, hogy a politika ebbe a világba is erőteljesen beszűrődött, ezzel leszűkítve a lehetőségeket. Ha nem a trendnek megfelelő nézeteket vallasz, akkor nincs sok esélyed. De soha nem lehet tudni. Csinálni kell és kész! Zenélünk, elmondjuk a gondolatainkat. Ha ez nyitott fülekre talál, akkor már megérte. Szeretjük ezt az utat, amin járunk.

05. Túl vagytok a harmadik EP-n, hogyan fogadta a közönség?
 - A visszajelzések alapján egyre jobban. Külön öröm számunkra, hogy sokaknak tetszik a szövegvilág, és nem csak a zenére figyelnek.

444782357_438585015592218_8231886814949569090_n.jpg

06. A Városban miért nem jelent meg kézzel fogható formátumban?
 - Sürgetett az idő bennünket, mivel a két éves évfordulóra szerettünk volna előrukkolni valamivel. Megfordult a fejünkben a nagylemez gondolata, de túlságosan türelmetlenek voltunk. Nem tudtuk kivárni, hogy elkészüljön még jó pár szám. Viszont ezt a négy dalt túl rövidnek tartottuk, hogy kiadjuk CD-én. Így csak egyszerűen kiraktuk az ismert zenei média portálokra.

07. Ma már nem jellemző az ilyen intelligens társadalom és rendszer bírálat, hogyan fogadta a közönség ezeket a szövegeket?
 - A visszajelzések jók voltak. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki megosztotta velünk a véleményét! Ezeket a gondolatokat az életünkből merítjük. Abból, ahonnan jöttünk, amibe születtünk és amiben most élünk. Sokat változott a világ gyerekkorunk óta, de vannak dolgok, amik maradtak és vannak olyanok, amik szerintünk rossz irányba mutatnak. Élethelyzetek, életutak, társadalmi problémák foglalkoztatnak minket. Egy-egy ilyen témát ragadunk meg, ezek inspirálják a zenénket. Mindenki talál valamit a szövegekben, amivel tud azonosulni, így azt gondoljuk széles spektrumban tudjuk megfogni a hallgatóságot.

08. Hívnak Titeket fellépni vagy magatoknak szervezitek a koncerteket?
 - Ez az egyik legnehezebb dolog. Sokszor zárt kapukra találunk, de ez nem csak ránk igaz. Eddig csak hívtak minket, de nagyon szívesen vesszük a lehetőségeket bármi is adódik. A legkisebb szülinapi bulitól a fesztiválokig. Saját szervezésben is gondolkodunk.

09. A következő hanganyagotok szintén EP lesz vagy lesz végre egy teljes lemezetek?
 - Ennyire előre nem gondolkodtunk. Rövidtávú célokat tűzünk ki általában. Most is sok szám van készülőben és ötletekből sincs hiány. Mindig türelmetlenek vagyunk. Szeretnénk minél előbb megosztani az új dalokat a hallgatóságunkkal.

10. Próbálkoztatok többször bővíteni a létszámot, ezt tervezitek még vagy maradtok hárman?
 - Volt rá példa, de arra jutottunk, hogy így jó, így alkotunk egy egységet, így minden gördülékenyen megy. A jövőt nem tudhatjuk, nem zárkózunk el semmitől. Lényeg, hogy egy legyen az irány.

11. Végszó, mit üzentek az olvasóknak?
 - Oda kell figyelni, hogy mivel próbálják befolyásolni az emberek gondolatait, mit sugároznak, közvetítenek, milyen generációt próbálnak kinevelni, milyen politikai frontokat állítanak fel. Maradjanak erősek és próbáljanak tisztán látni ezekben a zavaros időkben. Hallgassák az Interdictum-ot és külön köszönnénk, ha minél többen, aktívan megosztanák velünk véleményüket.

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr6318441859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása