Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Paprikás-patak

2023.09.07. 14:43

Míg korábban főként a nagyobbik fiam szervezett túrákat vagy az ő ötletei alapján mentünk túrázni, idén főként a kisebbik fiam volt a fő ötletgazda, a budai-hegység legnagyobb vízeséséhez is az ő útmutatása alapján jutottunk el idén már kétszer is.
A túra Budapest határától indul a Solymári vár felé majd onnan vissza a kiindulópontra. Igazi kellemes hétvégi séta nyári hőség idejére.
dsc_8958ablog.JPG
A túra eleje erdős részen halad, kellemes hűvös árnyékot adnak a fák és a folydogáló patak. Hétvégén nagyon sok család jár ki akár kisgyerekekkel és babakocsival is, bár az utóbbihoz nem árt egy erős férfi kéz is, mert a nyári viharok elsodortak két hidat is és az ösvény elején már tavasszal sem volt híd.

dsc_8969ablog.JPG
Mindkét alkalommal a patak mellett sétáltunk a nagyobb vízeséstől a kisebbig, Megálltunk gyönyörködni és fényképezni a sziklás résznél, majd folytattuk utunkat a május fáig. Erről a májusfáról nem találtam információt, de úgy néz ki kezd valami pogány kultusz kialakulni körülötte.
A májusfánál az első túránk alkalmával épp csak csordogált a patak, a második túrán már ki volt száradva a patakmeder.
Innen már csak inkább bozótos, mint erdős rész visz a solymári várig. Tavaly már voltunk a várban, az első túrán benéztünk, de a kifizetett 300 Ft-os belépőért némi falmaradványt láthattunk és felmehettünk a kilátóvá alakított toronyba. 
A vártól egy kis emelkedő következik nyílt terepen, majd egy kilométer után ismét erdős rész visz vissza a májusfához és onnan sétálhatunk a kiindulópontra a patak mellett. 
dsc_8972ablog.JPG
A túra hossza körülbelül öt és fél kilométer, kényelmes tempóban másfél óra alatt végig lehet sétálni rajta, de aki sűrűbben megáll fényképezni annak sem tart két óránál tovább. 

photo_2023-09-07_09-47-21.jpg
Ez az korong akár a ,, Poroló" rovatba is mehetne, de nem rég kaptam és így ez nekem még új.
A zenekar egyik legkedveltebb albuma, amolyan ,,Best of" lemez is lehetne, hiszen az ezen szereplő dalok mind kislemezeken és válogatásokon jelentek meg korábban, oda meg általában a legjobb számaikat küldték / tették a zenekarok. Mára sajnos a kislemezek helyét a videómegosztók foglalták el, ahova szintén a legjobbnak tartott dalaikat töltik fel elsőként a zenekarok a megjelenő lemezükről. A válogatás albumok is megfogyatkoztak, ma már nagyon kevés kiadó fektet energiát abba, hogy feltörekvő zenekarokat mutasson be, vagy a megjelenő lemezekből adjon ízelítőt.
Visszatérve a Skrewdriverre, a CD-n olyan nagy slágerek kaptak helyet, mint az I don't like you, WP, Invasion, Back with a bang, Antisocial, Boots and Braces stb.
Ez még a hőskorszak amikor még érezhető a számokon az akkor még csúcson lévő Oi!/punk zenék energiája, lendülete, de már a politika is nyílt szerepet kap a szövegekben.
A lemez népszerűségéről azt hiszem elég sokat elárul, hogy mire kézhez kaptam már nem volt kapható az NSBP shopjában: https://nsbp.shop/termek/skrewdriver-boots-and-braces-voice-of-britain/
Aki szeretne belőle iratkozzon fel a shopban.

Skinhead hétvége novemberben

2023.09.06. 08:17

photo_2023-09-06_06-17-47.jpg
 A 40 éves Oi-kor és a 30 éves Nemzeti Front illusztris társaságban ünnepli születésnapját, két lengyel formáció és a nagyszerű görög zenekar körében. Úgy néz ki Dudi visszatért az Oi-korba ez leginkább azt jelenti, hogy a régi oi!-osabb, dallamosabb stílus kerül előtérbe, bár Zalát ismerve biztosan lesz pár metál nóta is a repertoárban.
 A Nemzeti Front pár éve nagyjából ugyanazzal a műsorral áll színpadra, így a jó hangulat garantálva lesz a fellépésük alatt, hisz a legnagyobb slágereiket mindenki ismeri.
  Az Odwet sem ma kezdte, a közelmúltban megjelent No Surrenderrel közös lemezük igen népszerű lett világszerte és a lengyel-magyar kapcsolatokat ismerve valószínűleg nagyobb rajongótáborral érkeznek a koncertre. The Pigsticker számomra új név volt, de egy lengyel zenék terén otthonosan mozgó ismerősömtől hamar megtudtam, hogy már két albumuk van a srácoknak és miután belehallgattam megbizonyosodtam róla, hogy igen színvonalasan adják elő a dallamos country, folk, ballada számokból álló repertoárjukat.
A Skumshot nem rég járt nálunk, nagyszerű srácok, nagyszerű zene, a jó hangulatú nyári buli után valószínűleg ismét nagyszerű bulit csapnak. 

photo_2023-04-30_08-13-00.jpg
 Aki a pénteki bulin ott lesz annak érdemes gyorsan sokat aludni, hisz szombaton is szükség lesz minden energiájára, hiszen öt nagyszerű zenekar fogja tolni a talpalávalót. Három amerikai zenekar utazik át a tengeren, hogy a nagyszerű, dallamos skinhead rock zenéjüket előadják a hazai közönségnek, a blog rendszeres olvasóinak nem igazán kell bemutatni őket, hisz korábban már bemutatásra kerültek a lemezeik. 
Ehhez az illusztris skinhead társasághoz semmi nem passzol jobban, mint Pufi Tomiék csapata, akik hasonló dallamos muzsikát játszanak és a Hundriver akiknek talán addigra elkészül az új albumuk is.
Szóval novemberig mindenki fényesítse ki a Martensét, vegye elő a bomberét, izzítsa a nullásgépet és addig is hangolódjon egy jó kis muzsikával:

Vérszerződés - Hate Parade

2023.09.05. 22:56

vsz1.jpg
20 évvel az első megjelenés után ismét megjelent a ma már kultikus zenekar harmadik önálló albuma. A lemez új köntöst kapott, digipack formátumban jelent meg, új grafikákkal, ajánlóval és teljes szövegkönyvvel. A szövegkönyv a dalokhoz illő grafikákkal illusztrálva. Még egy fotómontázs is került az akkori tagokról a szövegkönyv elejére. A kiadó és a zenekar kitett magért, igen, ilyennek kell lennie egy hanghordozónak.
A korongon 15 dal hallható, bár még néhol érezhető a korábbi RAC hatás, ez már egy vérbeli hard core album.
A korombelieknek és a zenekar rajongóinak nem kell bemutatni az anyagot, hiszen ezeket a dalokat koncertek tucatjain hallhattuk és több szerzemény még a mai napig rendszeresen felcsendül a banda koncertjein, bár ezekből nincs túl sok mostanában.
Azok a hazai rajongók akik most ismerkednek a srácok zenéjével ennél jobb kiadványt nem is választhatnának. A dalok témája széles mondanivalót ölel fel, szólásszabadság, antikommunizmus, emlékezés a hősökre, kötődés az ősi istenekhez, harc a rendszer ellen. Ezekben a számokban még tükröződik a '90-es évek idealizmusa amely akkor még áthatotta a hazai skinhead mozgalmat.
A zene friss, lendületes, mentes minden sallangtól, felesleges gyakori belassulástól és más modern hc elemtől. A dalszövegek érthetőek, de aki bizonytalan a hallásában az ellenőrizheti a szövegkönyvben a szövegeket.
A 15 dalból 14-et magyarul adnak elő, de az angol nyelvű dalnak sem bonyolult a szövege, gyenge nyelvtudással is érthető vagy lefordítható: ,, Skinhead way of life we never say sorry"
Azt hiszem egy húsz éves anyagról fölösleges többet írni, jöjjön egy kis hangminta:



A lemez beszerezhető:
https://nsbp.shop/termek/verszerzodes-hate-parade-2023/

 

ISD 66 - koncertbeszámoló

2023.09.05. 04:37

Verőfényes napsütés volt, még az időjárás is Ian születésnapját ünnepelte. A koncert helyszíne egy külvárosi sportpálya rendezvényterme / kocsmája volt. 
A rendezvényterem előtt az NSBP shopja fogadta az érkezőket, az előtérben a Pride France és később a Tuono records standja is helyet kapott, a söntésen keresztül lehetett megközelíteni a koncerttermet ahol a BHH, BHS és a Loyalty kínálta a termékeit. 
 Maga a koncertterem néhány száz ember befogadására alkalmas, a színpad alacsony és viszonylag kicsi, ha a hely távolabb lenne a lakott területektől az udvari színpadon lenne érdemes hasonló rendezvényt szervezni, sajnos a pálya lakott terület közepén van, így este 10-kor be kellene fejezni a bulit, szóval maradt a belső tér.
Ahogy az várható volt nagyon sok külföldi jött el a koncertre, főleg olaszok, de franciák, németek, lengyelek és még egy brazil hölgy is. 
A hangulatot Adriék alapozták meg, az elmúlt közel 50 év legnagyobb slágereit adták elő, főleg Skrewdriver szerzeményeket, de felcsendültek a Romper Stomper dallamai is. Audry and the Troublemakers tapasztalt zenészekből áll akiket több hazai formációból ismerhetünk, szóval egy igazi supergroup, ahogy várható volt kitettek magukért. A közönség élvezte a műsorukat, magyarok és külföldiek együtt énekelték velük a legismertebb dalokat.

dsc_9456blog.JPG
A Katastrof műsorát vártam legjobban, az előző hazai koncertjükről lemaradtam. Most sajnos nem hozták a csúcsformájukat, az alkohol - Katastrof mérkőzés az előbbi győzelmével végződött, a srácok hangosak voltak, elhangolt hangszereken játszottak és nem mindig ugyanazt a számot játszották a zenészek, számomra ez a kedvencemnél a Rivolta című számnál volt legszembetűnőbb, ahol a két gitáros nem ugyanazt a számot játszotta és a basszus is valami egész mást, az éneket pedig a közönség mentette meg, ez egyébként az egész produkcióra jellemző volt, ha nincs a nagy számú rajongótáboruk valószínűleg pár szám után kiürül a terem. A '80-as években valószínűleg ezt szinte senki sem vette volna észre, de ma már műértőbb és józanabb közönség is jár a bulikra.
dsc_9492blog.JPG
A Fehér Törvényt főleg fiatalabbak várták akik az ország több pontjáról ide sereglettek, ma már elég vegyes a közönségük, több rocker külsejű srác is jön rendszeresen a koncertjeikre. Most jött néhány külföldön élő rajongójuk is akik közül volt aki mikrofonhoz is jutott. A srácok hozták a formájukat, sajnos a külföldieket ez nem nagyon hatotta meg, az olaszok nem sokkal korábban láthatták őket hazai pályán, így ők inkább a büfében álltak sorba, ahol egy szem csapos lány próbált helyt állni egész este/éjjel.

dsc_9542ablog.JPG
Az est zárásaként a franciák léptek színpadra, ők igazán kitettek magukért, óraműpontosan játszottak, ezt meghálálta a közönség is akik kitartottak végig a műsoruk alatt. Érezhető volt, hogy ők lettek a fő banda bulin, mert amíg játszottak megtelt a terem, igaz pogózni már csak pár lelkesebb rajongójuk pogózott, de aki ott maradtam az a teremben élvezte a bulit.

dsc_9571-cropblog.JPG
Az olaszok nem igazán hagyták lemenni a srácokat és miután lejöttek a srácok még legalább egy órán keresztül buliztak a színpad előtt elénekelve minden ismertebb slágert.
Összességében egy hatalmas buli volt és így utólag a Katastrof szereplésén is csak mosolygunk már. A BHH kitett magáért nagyon jól szervezett volt a buli, nem volt balhé, nem volt verekedés, mindenki jól érezte magát.

A koncert végén valaki lenyúlta a szatyrom amelyben egy hímzett Übermensch pulóver volt, egy fehér Antisocial póló, egy használt Citizen Keyne póló . Az aznap megjelent Interdictum lemez volt benne, két "új" Archívum CD,  egy Daspo és egy Embers of an Empire CD. Volt még pár apróság a szatyorban, többek közt egy rendelésre készült szemüvegtörlőkendő, pár matrica stb...
Sokáig reménykedtem, hogy valaki tévedésből vagy jó szándékból tette el a szatyrot ahogy ez már máskor is előfordult a koncerteken a cuccaimmal, de most sajnos nem ez történt.
Az Interdictum együttes a hírt hallva azonnal küldött egyet az új lemezükből és Laci akitől az Archívum lemezek voltak szintén azonnal pótolta a két lemezt. Köszönöm nekik ismét.
photo_2023-08-18_10-06-34.jpg

366648688_268147859302602_3152849870002498240_n.jpg
 Az előző album dizájnját elhagyva új külsőt kapott a zenekar közelmúltban megjelent korongja. Grafikák helyett fényképek színesítik a borítót és a szövegkönyvet. A külső borító jól visszaadja a szövegek mondanivalóját, míg a többi oldalon és a hátsó borítón a zenekar és a zenészek fotói láthatóak. Hogy ne maradjunk teljesen grafika nélkül a lemez alá került egy ,,posztapokaliptikus" rajz a zenekar tagokról.
A zene dallamos/pörgős street punk nem érzem koppintásnak, inkább csak hangulatában idézi a '90-es évek eleji amerikai színtér zenéit, bár manapság már nem vagyok otthon a stílusban. A borongós hangulatú szövegek is passzolnak ehhez a zenéhez, semmi politika csak a külvárosi életérzés, kilátástalanság és a '70-es évek ,,No Future" gondolatvilága jön át a dalokból. Azt hiszem ezt ilyen pontosan a '80-as évek hazai punk zenekarainak sem sikerült megfogalmazni és átadni.
Az előző korong valószínűleg lezárta a Rebellium korszakot ez az új pedig megmutatja, hogy merre tovább.
Én már várom, hogy végre egy teljes hosszúságú lemezen hallhassam a srácokat.

365242917_262750313175690_5713454693974377631_n.jpg
A lemezért köszönet a zenekarnak és a vokálos hölgynek.

süti beállítások módosítása