Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Skullhead - Return To Thunder

2022.02.12. 22:01


r-3779117-1344089642-2752.jpg
Az NSBP kiadó jóvoltából ismét egy kultikus korongot tudok bemutatni. A Skullhead együttes a '80-as évek legendás skinhead zenekara volt, akik kezdetben Oi! majd később dallamos R.A.C. muzsikát játszottak.
A lemez 2002-ben a PC Records gondozásában jelent meg, ennek megfelelően igényes szövegkönyv is jár hozzá a zenekar történetével, jó minőségű fényképekkel, Magnus Waggeg című számhoz egy fénykép került amin az egykori katona látható Kevvel az énekessel.

A korongon hallható dalok Oi!-os, rock and rollos számok, egyetlen kivétel a Magnus Waggeg emlékére írt dal, mely egy gyönyörű ballada. 
A korong végére 3 bónusz felvétel került mely egy svájci koncerten készült Mels-ben.
A brit skinhead zenei dömpingből nem csak a dallamos, fülbemászó zene, hanem az énekes hangja és énekstílusa emelte ki a zenekart. A dalszövegeik az északi istenekről, antikapitalizmusról és a brit büszkeségről szóltak. A lemezről nem tudnék kiemelni egyetlen dalt sem, egyformán jó mind
A CD megvásárolható: https://nsbp.shop/termek/skullhead-return-to-thunder/

 

img-5520-scaled.jpg
Ahogy korábban ígértem, ha itthon kapható lesz akkor egy példány nálam landol a lemezből. Az NSBP kiadó jóvoltából érkezett belőle pár darab hazánkba és így egy eljutott hozzám is.
Talán már írtam korábban valamelyik bejegyzésben, hogy a Sledgehammer volt az első japán skinhead zenekar amelyiknek a zenéje eljutott hozzám, jó 30 éve a Pannon Buldog egykori szerkesztője által. Legnagyobb bánatomra a kazettán csak Skrewdriver feldolgozások voltak angolul.
 A világhálónak köszönhetően már több, mint 20 éve elérhetőek információk a japán színtérről, így erről a zenekarról is, amelyik a korai korszak szinte egyetlen túlélője akik a legtovább őrizték a skinhead külsőségeket.
Mára már csak az énekes és a dobos a dobos kopasz a zenekarból, a két gitáros a rockzenei színtérről érkezett és ez a zenén is alaposan kiütközik. A korongon az első szám egy modernebb, amerikai stílusú rock szerzemény, a második szám pedig egy hard rock nóta, amolyan amerikai motoros rock stílusban. Szerencsére jutott a korongra a régi időket idéző szerzemény is, külön öröm, hogy minden dalt japánul énekelnek.
A Brutal Attack munkássága tiszteletet érdemel, de a legtöbb daluk nem az én, nem túl kifinomult zenei ízlésemnek született, ellenben erre a korongra összeszedték a legjobb dalaikat, kezdve a Rock Against Communismmal és a többi kiváló, pörgős, rock and rollos szerzeménnyel. Mielőtt végig hallgattam a korongot meg voltam győződve, hogy a japán banda fog jobban tetszeni, de igazából azt hiszem az angol banda kicsit jobban bejön.
A lemez hagyományos CD borítóban jelent meg, 16 oldalas szövegkönyvvel, ebben a dalszövegek mellett kiváló színes fotók is vannak a zenészekről, sajnos a japán banda dalai csak japánul vannak benne.
A szövegkönyv hátulján megemlékeznek Ian Stuartról és egy elhunyt japán skinheadről. A CD hátulján a japán számcímek egy része angolul is ki van írva. A Suns kiadó remek munkát végzett.
Sajnos a pár darab lemezt pillanatok alatt elkapkodták még a postaköltség miatt megemelt ár ellenére is, de itt lehet jelezni a kiadónak, ha valaki szeretne még a korongból:
https://nsbp.shop/termek/respect-honour-east-meets-west-sledgehammer-brutal-attack-japanese-english-skinhead-compilation/

Friss hírek a nagyvilágból

2022.02.10. 12:01

photo_2022-02-10_11-43-55.jpg
Az elektronikus zene rajongóinak rendeznek egy nagy bulit március elején, a rendezvényre regisztrálni kell.

photo_2022-02-10_11-43-45.jpg

Most jelent meg a közelmúltban a 40 éves jubileumi korong, nem sokkal utána a Sledgehammerrel közös album, már bejelentették a mexikói koncert anyagának a megjelenését is, de előtte még kiadtak egy bakelitet fényképes nyomattal 500 példányban.

photo_2022-02-10_11-43-05.jpg
A Hundriver Szófiába készül, reméljük az ő bulijukról nem kerül ki olyan videó amin félmeztelen utcalányok ropják a színpadon.

photo_2022-02-10_11-43-14.jpg

photo_2022-02-10_11-43-19.jpg

A Nordik Powrer R'N'R vol.2. korong még nem jelent meg, de a lemezhez készült póló már kapható: https://nsbp.shop/termek/nprnr-polo/

photo_2022-02-10_11-42-51.jpg

A
 tavaly megjelent Brigade Totenkopf album most kazettán jelenik meg két hazai kiadó jóvoltából. A szalag 88 sorszámozott példányban jelenik meg, valamint 14 egyedi megjelenést kap szintén sorszámozva.
Beszerezhető: https://nsbp.shop/termek/brigada-totenkopf-raza-y-destino-mc/



reb05.jpg
A Rebellium zenekar többszöri átalakulás után végre készen áll a lemezfelvételre, a srácok 12 számot gyakoroltak be. Reméljük nem halogatják sokáig a dolgot.

100p.png
Az idei megjelenésekről a megszokottnál lassabban érkeztek a hírek, így erről az albumról is csak pár nappal a megjelenés előtt szereztem tudomást. A lemez beharangozó videója kíváncsivá tett, ez a lemez sokkal jobbnak ígérkezett, mint az előző.
A lemezen 16 feldolgozás hallható, egyedi modern hangzású, '80-as évekbeli kiabálós punk stílusban nagyszerű kórussal. Sem az ének, sem a zene nem követi az eredeti számokat, de a dallamokról, gitárszólókról, dalszöveg részletekről felismerhetőek maradnak a források. 
A srácok elég széles palettáról válogattak számokat az albumra, felkerült a Judas Priest legrosszabb korszakából származó Turbó albumról a Breaking The Law, a Test Tube Babiestől a Banned from the Pub ( az antifa banda tagjai valószínűleg tépik a hajukat, hogy egy éven belül már két jobbos zenekar is feldolgozta a számukat). A német "újhullám" királynője Nena sem gondolta volna, hogy a legnagyobb (inkább egyetlen) slágeréből jobboldali himnusz lesz.

Számcímek:
1. American Aryan Girl
2. Banned from the pub
3. Breaking the law
4. Kill yourself
5. Lesson in violence
6. Hate and whiskey
7. Fight for your right (to nazi)
8. Rock’n’roll nigger
9. Something to believe
10. Payback
11. Time
12. H88er bOi!
13. That aint my America
14. When the generals talk
15. Where have all the bootboys gone?
16. 88 Balloons

Összességében kiváló album, aki szereti a nyers punk/hc muzsikát az nem fog csalódni.
A borító a napilapok külsejét idézi, 4 oldalas digipack csomagolás, újságcikk szerű szövegekkel, képekkel, a hátoldalon az ausztrál skinhead színtér reklámjával és a számcímekkel valamint pár sor az albumról.
A lemezt az NSBP kiadó adta ki, sorban ez a 10. kiadványuk.
Beszerezhető:
https://nsbp.shop/termek/the-yardbombs-100-percent-coverage/

Berserker

2022.02.08. 11:32




Gyakori téma a vikingek kapcsán, hogy mi váltotta ki belőlük azt az állapotot amitől berserkerré váltak/változtak.
A gomba elég elterjedt nézet, de aki látott már begombázva valakit annak nem a berserker jelző jut eszébe.
Manapság egyre elfogadottabbá válik az a nézet, hogy ez természetes, drogoktól mentes állapot volt. A fenti film ezt a témát járja körül.

süti beállítások módosítása