Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kánikula hírek

2022.08.13. 07:30

A briteknél kialakult helyzet néha vicces dolgokat produkál, az úgy nevezett politika mentes bandák akik eddig akár jobboldali kötődésű zenekarokkal is felléptek, most kézzel lábbal tiltakoznak a náci megbélyegzés ellen például így (Tear Up):
295706508_527399055851163_2623300708286005339_n.jpg
Úgy tűnik lassan le kell mondanunk a német zenekarokról, legalábbis Németországon kívül, az Endstufét eddig kétszer nem engedték ki hazájukból, most a Sleipnir magyarországi fellépését akadályozták meg:
photo_2022-08-11_19-11-49.jpg
photo_2022-08-12_03-34-23.jpg
Ahogy az várható volt a jövő nyári spanyol bulira elkapkodták a jegyeket, ugyanez a helyzet a The Pride két következő fellépésével is.

photo_2022-08-02_16-00-50.jpg
Tavasszal felröppent a hír, hogy újra aktív a Fejbőr, majd szünet következett, ekkor az a hír jött, hogy nem lesz Fejbőr, Csillag Sólyom lesz, közben a két Attilát féltucat egyéb zenekarban láttuk, így voltak kétségeink. Most ez a plakát jött.

photo_2022-08-11_19-33-40.jpg
Úgy tűnik az olaszok is unják a sok a hc bandát és végre skinhead bulira vágynak. Remélem nem változik addig a kiutazás lehetősége és ott tudunk lenni.

photo_2022-08-07_10-55-25.jpg
A BED szinte már hazajár Mexikóba, mivel az Oi!, RAC színtér kezd elhatárolódni tőlük, most NSBM bandákkal mennek.

photo_2022-08-05_16-39-24.jpg
3 zenekart átutaztatni a tengeren egy olyan buliba ahol csak 150 fizetővendég fér el elég merész vállalkozás, de úgy tűnik a mexikói közönség ki van éhezve az európai zenére... azért a 30.000Ft-os beugró nekem még így is soknak tűnik.
photo_2022-07-28_10-43-49.jpg
A D88 Records elég szűkszavú plakátokat készít...

photo_2022-08-11_21-16-46.jpg
Az új Skrewdriver album Ian Stuart 65. születésnapjára jelent meg, a korongról itt olvashattok bővebben: https://borfejuek.wordpress.com/2022/08/11/skrewdriver-the-blackpool-tape-2022/

photo_2022-08-02_22-12-08.jpg
A Legitima tavalyi bolgár botránya után, most Gigiről került elő egy felvétel amelyen kurvák és drogok veszik körül. Ezek után valószínűleg nem sok helyre hívják majd őket.

jpg.jpgMár nem az első túracipőm és nem is az első Columbia lábbelim. Sokáig a Hervis saját márkás túracipőit vásároltam, végül ezek minősége kritikán aluli lett, így váltanom kellett. Próbáltam pár olcsóbb és néhány közép árkategóriás cipőt, de ezek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeimet, a leggyatrább a Landrover terméke volt. 
Végül döntenem kellett, hogy a Merrel, Salomon vagy a Columbia kerüljön a lábamra. Végül az utóbbi mellett tettem le a voksom. Az első magasított szárú cipőm (mid) rendkívül kényelmes volt, sajnos azt a szériát már nem lehet kapni és jelenleg hasonlót sem találtam az üzletekben. 
A mostani cipő mellett szólt az is, hogy a nagyobbik fiam tavaly ugyanilyet vett és egy tucat közös túrán bizonyított.
Lábbelit nem szeretek rendelni, a méretekkel mindig gond van, talán a Docot tudnám legjobb példaként felhozni, a 7-es lábfeje lötyög a lábamon és leginkább csak vastag zoknival kényelmes, míg a 7.5-es pont kényelmes egy vékony zoknival, míg vastaggal már alig jön a lábamra. 
A fenti cipőből 8-as kellett, ez kényelmes vékony zoknival, ha neten rendelem valószínűleg kétszer cserélnem kellett volna, mire a megfelelő méretet kapom.
A cipőt a Holdvilág-árokban és a Dera szurdokban teszteltem, könnyű, kényelmes, nem csúszik. Az ilyen "full extrás" mindenféle lélegző szövet vízállóságával vannak kétségeim, ezek már a bringás cipőknél sem működtek, valószínűleg itt is csak kisebb eső vagy nyári zápor esetén lehet valamelyest hatékony, ezt eddig nem sikerült tesztelni.
A cipő kifutó termék, az eredeti ~40.000Ft-os ár helyett kis utánjárással már akár féláron is be lehet szerezni.

Ebben az évben több régi hátizsákom is tönkre ment, kisebb 15-25 literes hátizsákok, túrázáshoz és munkába járáshoz használtam őket. Többségük 10-15 éves is elmúlt. Tavasszal egy manapság divatos 15 literes hátizsákot vettem, elsőként megszabadítottam az irdatlan nagy fülektől és máris kényelmes volt túrázáshoz és munkába járáshoz is. Nagyjából 3 hónapot bírt, majd a műanyagvillámzár megadta magát.
A közelmúltban átmentem Kecskemétre egy szabad hétvégémen, mert már sürgősen cipőt is vennem kellett.
Az első utam a Zöld Pontba vezetett. Az áraktól rögtön dobtam egy hátast. Elsőként egy kb. 15 literes kis katonai hátizsákot kerestem. A tavalyi 7000-8000Ft körüli induló ár 16.000-17.000 Ft lett. Ennyit nem akartam adni érte. Végül a tulaj talált egy Viper Lazer Garrison Pack V-Cam hátizsákot elbújva a többi között, még tavalyi áron ~11.000Ft-ért. Első ránézésre szimpatikus volt, bár a kelleténél picit nagyobb és az ára is még mindig több, mint amit eredetileg szántam rá. Mivel a Hervisbe indultam és nem feltétlen ragaszkodtam a katonai hátizsákhoz hezitáltam egy kicsit. Végül némi gondolkodás után megvettem.
viper.jpg
Általában a praktikusnak mondott sok zsebes, sok kütyüs hátizsákokat szeretem. Nos ez nem az. Belül a fő zseben kívül ami 35 literes egy villámzáras zseb van a tetejében, ez vízállónak tűnik, még nem volt alkalmam tesztelni, pedig használom egy ideje.
A zsák hát felőli része hálós. Azt hiszem ennél tökéletesebb léghűtés nem létezik, pedig volt pár jó minőségű bringás hátizsákom az elmúlt két évtizedben. A zsák többi része két rétegű, a lézerrel vágott lyukak valószínűleg a könnyítést és a rugalmasságot szolgálják. A súlyra nincs okom panaszkodni, nem mértem le, de könnyebb, mint több korábbi bringás hátizsákom.
Azért nem teljesen kütyü mentes, van egy tépőzáras panel rajta, amin pont elfér a pár éve, Loyalty recordsnál vásárolt Valknut felvarróm, valamint 3 műanyag karabiner, ez utóbbiakra nem bíznám az életem, legfeljebb egy térkép tartót vagy más könnyebb cuccot fogok tenni.
A vállpánt kényelmes, nagyobb súlynál sem vág be, a vállpánt alsó részén úgy nevezett "csukló szorító" van kialakítva, ez a rész gondolom kézsérülés esetén lehet hasznos.
A derék hevedert nem szoktam használni, többnyire levágom, de ezen egyelőre nem zavaró, szóval még várok vele.
Hosszabb túrán még nem volt alkalmam tesztelni, de a napi 3-4 Km bringázás és 3-4 Km gyaloglás már jelzi, hogy nem volt rossz vétel. Elsősorban a hálótól "féltem", de elég tartósnak tűnik, nem sértette még meg semmi - melós cucc, övcsat, napi bevásárlás, buszos kirándulás - egyedül esőben nem volt tesztelve, kisebb záport valószínűleg kibír, de nagyobb esőben be fog ázni a hálós rész.
Ui:
Miután megvettem elmentem cipőt venni, a Hervisben a legolcsóbb kis hátizsák 16.500 Ft volt. Szóval anyagilag mindenképp jól jártam, hogy megvettem.... eddig. A cipőről majd egy következő bejegyzésben.

süti beállítások módosítása