Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

photo_2021-11-22_09-42-18.jpg
Tavaly tavasszal kezdődött a lemez összeállítása, az eredeti terv az volt, hogy a válogatáson szereplő zenekarok fele magyar, fele külföldi legyen. Ez sajnos nem jött össze, a C19(84) miatt inaktív hazai színtér miatt, talán majd a harmadik lemezen.
 Valószínűleg a fehér borító teszi, de engem a '80-as évek, '90-es évek elején megjelenő válogatás albumokra, kazettákra emlékeztet, persze lehet ebben valami szándékosság is, nem tudom, talán majd rákérdezek. Mindenesetre az már biztos, hogy a harmadik rész fekete borítóval fog megjelenni.
 A tokban igényes szövegkönyv van, olvasható szövegekkel, a zenekarok logóival. Az eredeti terv szerint fotók lettek volna a zenekarokról, gondolom a külföldi zenekaroktól nem érkeztek be a kért képek, ezért maradt ez a változat. A szövegkönyvből hiányzik néhány feldolgozás szövege.
A lemezen 20 dal szerepel, valamennyi az elmúlt egy évben lett felvéve, néhányuk már lassan fél éve elérhető a világhálón, amolyan kedvcsinálónak lettek megosztva.
Az első a német Heuréka - Festung Budapest című szerzeménye, ez februárban az aktuális esemény előtt lett megosztva, a dal érdekessége, hogy Retek hangját is hallhatjuk benne, bár nincs olyan erőteljes orgánuma, mint a Jogos Önvédelem énekesének, ez a dal sokakat a hamarosan hazánkba látogató Blutzeugen 5 éve megjelent hasonló témájú szerzeményére emlékeztet.

dsc_4883-cropablog.JPG

A Kitörés Anti Antifa munkacímen futó szerzeményét volt szerencsém élőben hallani ének nélkül a stúdióban, a végleges címe Te vagy az a réteg és így egybegyúrva egész más lett, mint amire számítottam. A szövege rendkívül találó, végre ezt is kimondta valaki, talán majd elgondolkodnak az érintettek rajta (már, ha van nekik egyáltalán mivel).
A Post Mortem pár nappal a megjelenés előtt osztotta meg az albumon szereplő számát. A zenekar hozta a megszokott színvonalat, dallamos mégis erőteljes RAC muzsika, mely engem a német színtér zenéire emlékeztet.
A White Gigolost sem kell bemutatni szerintem a blog olvasóinak, a srácok már léptek fel kis hazánkban és lemezük is került bemutatásra. Dallamos zenéjük mindig magával ragad, ahogy ennél a számnál is, aki megvette a Jockes Again albumot az már találkozhatott ezzel a szerzeménnyel.
A Fehér Törvény egy Estripe Imperial feldolgozással került fel a lemezre, a dalszöveg magyarul, a refrén spanyolul hangzik el. Szerintem nagyon jó lett és a szövegek is érthetőek, remélem az áprilisi koncertjükön élőben is hallhatjuk.
A Brithrite egy magyar gyökerekkel rendelkező amerikai skinhead zenekar, ebből nem is szoktak titkot csinálni, több albumukon szerepelt már magyar témájú szám. Most is 1956-ról énekelnek a We Remember című számukban. Igazi amerikai Oi! csak hazafiaknak.
A Stalagot sem kell bemutatni, hiszen léptek már fel ők is kis hazánkban, a lengyel zenekar, ha angolul énekelne már világhírű lenne. 
A görög No Surrender egy aktuális témához nyúlt a Covid 19(84) című szerzeményükkel. A középtempós muzsika engem a Bound for Glory - When the hammer falls című számára emlékeztet.
Az Archívum - Fegyver Dealer című számát sem kell a rajongóknak bemutatni, hisz az elsők között került fel a világhálóra a korongról és már a stúdió felvétel után írt a zenekar róla a Telegram csatornáján.



A Whitelaw is egy új számmal került a korongra, nem okoztak meglepetést ők sem, egy kiváló középtempós remekmű a zenekar megszokott stílusában. 
A Carlsband szintén nem ismeretlen a hazai rajongók körében, már többször léptek fel nálunk és az előző válogatáson is szerepeltek, sőt azt a pletykát hallottam, hogy hamarosan új korongjuk jelenik meg az NSBP recordsnál.  
A Lucky Boneheads Crew 1912 a cseh skinhead színtér egyik kiváló zenekara, egy nagyszerű vidám Oi! nótát küldtek erre a válogatásra.
A Romantikus Erőszaktól egy Fradi nótát hallhatunk, mely szerepel a közelmúltban megjelent korongjukon is, örök darab, bár a többi csapat szurkolói nem biztos, hogy örülnek neki :) .
A rövid ideig hazánkban élt skót zenész projektje a Patriot, a Lynch them all című szerzemény már bemutatásra került a lemez megjelenésekor. Egyedi stílusa feldobta volna a hazai színteret, sajnos feladta és visszaköltözött hazájába.
Az NSBP zenei projekt egy Bully Boys feldolgozással dobta fel a CD színvonalát, a Skinhead superstar című szerzeményhez már 5-6 éve készült magyar szöveg, most ezt véglegesítették, szerintem nagyon jó lett. Na most majd indulhatnak a találgatások, hogy vajon kiről szólhat.
Az ausztrál The Yardbombs sem fog meglepetést okozni senkinek, már két lemezük jelent meg hazai kiadónál, most is ugyanazt kapjuk tőlük, mint eddig, kőkemény punk muzsikát.
A Fascine szintén az amerikai skinhead színtér zenekara, egy koncert felvételt hallhatunk tőlük, ez inkább csak a minőségen hallható, a közönségből nem sok minden jön át csak a szám végén. Nekem a koncertfelvételek akkor jönnek be, ha a hangulatból is áthallatszik valami, persze ettől ez még egy nagyszerű középtempós muzsika.
A Mighty Whitey & The Dry Heeves elektromos muzsikája általában kilóg az ilyen válogatásokból, de ide sikerült kivételesen olyan szerzeményt találni amely beépül a válogatás hangulatába.
Ol Lonsome Jones lassú country dala amolyan levezető szerzemény ami után az ember már nem vár újabbat a lemezen. Nos ez itt nem így történt. A Hundriver egy vidám egyedi stílusú már már sláger gyanús dallal zárja az albumot a White Boys Summerrel. Retek teljesen új hangzást hozott a hazai zenei életbe, reméljük ki tud teljesedni, nekem nagyon bejön amit csinál.

photo_2022-03-17_22-57-36.jpg
Beszerezhető CD-n: https://nsbp.shop/termek/nordic-power-rock-and-roll-vol-2/

Letölthető: https://nsbp.shop/termek/nordic-power-rock-and-roll-vol-2-digital/

Skinhead tour

2022.03.19. 18:43

 A blogok megjelenésének eredeti célja egy online, megosztható napló volt, mely mára alaposan megváltozott. 
Ez a jelen blog esetében azt hiszem az első olyan bejegyzés amely legjobban hasonlít az eredeti célra.
 Ma az NSBP records tulajdonosával volt előre megbeszélt találkozóm a közelmúltban megjelent válogatásalbum kapcsán. A jól ismert régi bajtársunk már előre jelezte, hogy ma, ha van kedvem meglátogatunk pár hazai kiadót.
Naná, hogy volt kedvem.
 Az első állomásunk az egykori Lél Records tulajdonosához vezetett. Régi ismerősök vagyunk, jó volt újra látni az Akarat Diadala tornák főszervezőjét. Begyűjtöttem pár pletykát arról, hogy lesz-e S.O.G bakelit vagy nem, megjelenik-e CD-n vagy nem, lesz rajta pár bónusz dal vagy nem. Közben kiment a fejemből és elfelejtettem megkérdezni mi a helyzet a több, mint 20 éve fiókban porosodó "Lenn a téren..." válogatás CD-vel. A beszélgetés alatt vásároltam több, mint egy kilogrammot a híres Madzagfalvi sajtokból.
 A következő állomás a BHS vezetője volt, szintén régi ismerős, itt nosztalgiáztunk kicsit, szóba került az új Nordic Power válogatás melyen a Fehér Törvény is szerepel. Szóba kerültek a tervek, koncertek, fiókban porosodó tervek, felvételek.
 A harmadik megállónk a Loyalty Records volt. Ez a kiadó őrzi leginkább a skinhead hagyományokat, nem is kellett csalódnom, nagyon sok új információval gazdagodtam. Új lemez tervek, zenei projektek, koncert tervek, új könyv. 
 Mivel az információk továbbadására nem kértem engedélyt, így ezek majd egy későbbi bejegyzésben fognak szerepelni. Őt is több, mint 30 éve ismerem, azt hiszem ez volt az első alkalom, hogy ilyen kötetlenül beszélgettünk élőben.
A nap megkoronázása egy nagyon régi barátom Kecsó meglátogatása volt. Végre egyre jobb egészségnek örvend, egyre pozitívabb hangulatban van, sajnos az idő elszaladt és nem tudtunk sokáig nála időzni.
Azért túravezetőmről sem feledkezem meg, tőle is begyűjtöttem pár friss hírt, zenei pletykát, szóba került a háború miatt kialakult helyzet, mely az oltáshoz hasonlóan megosztja az embereket az egész világon. Begyűjtöttem pár friss zenei információt tőle is, koncertekről itthon és külföldön, új lemezekről, tervekről régiekről és újakról. Mivel ma négy absztinens személlyel találkoztunk ma nem ittunk,  de legközelebb sörözni is fogunk.

photo_2021-11-22_09-42-18.jpg
Megjelent a várva várt válogatás album 20 új vagy a közelmúltban megjelent nagyszerű slágerrel. Részletes lemezismertetőt várhatóan már a hétvégén olvashattok a blogon. 

photo_2022-03-17_22-57-36.jpg

Koncertek a közeljövőben

2022.03.16. 18:20

photo_2022-03-16_17-57-33.jpg

photo_2022-03-16_17-49-31.jpg

photo_2022-03-16_17-50-18.jpg

photo_2022-03-16_17-50-04.jpg

photo_2022-03-16_17-49-40.jpg

photo_2022-03-16_17-49-14.jpg

photo_2022-03-16_17-49-20.jpg

photo_2022-03-16_17-49-04.jpg

photo_2022-03-16_17-48-55.jpg

photo_2022-03-16_17-48-49.jpg
Végül még egy hazai vonatkozású buli, a közel három éve meghirdetett Magozott Cseresznye koncert is meg lesz tartva:

Helyszín: Analog Music Hall

1116 Bp., Kondorfa u. 8. 

Dátum: 2022. Július 9. 

Kapunyitás: 18 óra

3600 HUF


photo_2022-03-16_17-50-22.jpg

A finn srácok nem aprózták el, a Mistreat sorlemez mellé megjelent egy Muke solo korong is, reményeim szerint jövőhéten már részletesen tudok írni róla. 

photo_2022-03-16_17-49-52.jpg
Az egyik kedvenc német zenekarom a True Aggression ismét új lemezzel rukkolt elő, egyelőre bizonytalan, hogy kapható lesz-e itthon, ha igen, akkor a blogon ezt a korongot is bemutatom.

photo_2022-03-16_17-49-58.jpg
A Whitelaw új póló mintával jelentkezett az új lemez után, a minta jelvényen is kapható lesz.

 

süti beállítások módosítása