Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

photo_2021-11-22_09-42-18.jpg
Tavaly tavasszal kezdődött a lemez összeállítása, az eredeti terv az volt, hogy a válogatáson szereplő zenekarok fele magyar, fele külföldi legyen. Ez sajnos nem jött össze, a C19(84) miatt inaktív hazai színtér miatt, talán majd a harmadik lemezen.
 Valószínűleg a fehér borító teszi, de engem a '80-as évek, '90-es évek elején megjelenő válogatás albumokra, kazettákra emlékeztet, persze lehet ebben valami szándékosság is, nem tudom, talán majd rákérdezek. Mindenesetre az már biztos, hogy a harmadik rész fekete borítóval fog megjelenni.
 A tokban igényes szövegkönyv van, olvasható szövegekkel, a zenekarok logóival. Az eredeti terv szerint fotók lettek volna a zenekarokról, gondolom a külföldi zenekaroktól nem érkeztek be a kért képek, ezért maradt ez a változat. A szövegkönyvből hiányzik néhány feldolgozás szövege.
A lemezen 20 dal szerepel, valamennyi az elmúlt egy évben lett felvéve, néhányuk már lassan fél éve elérhető a világhálón, amolyan kedvcsinálónak lettek megosztva.
Az első a német Heuréka - Festung Budapest című szerzeménye, ez februárban az aktuális esemény előtt lett megosztva, a dal érdekessége, hogy Retek hangját is hallhatjuk benne, bár nincs olyan erőteljes orgánuma, mint a Jogos Önvédelem énekesének, ez a dal sokakat a hamarosan hazánkba látogató Blutzeugen 5 éve megjelent hasonló témájú szerzeményére emlékeztet.

dsc_4883-cropablog.JPG

A Kitörés Anti Antifa munkacímen futó szerzeményét volt szerencsém élőben hallani ének nélkül a stúdióban, a végleges címe Te vagy az a réteg és így egybegyúrva egész más lett, mint amire számítottam. A szövege rendkívül találó, végre ezt is kimondta valaki, talán majd elgondolkodnak az érintettek rajta (már, ha van nekik egyáltalán mivel).
A Post Mortem pár nappal a megjelenés előtt osztotta meg az albumon szereplő számát. A zenekar hozta a megszokott színvonalat, dallamos mégis erőteljes RAC muzsika, mely engem a német színtér zenéire emlékeztet.
A White Gigolost sem kell bemutatni szerintem a blog olvasóinak, a srácok már léptek fel kis hazánkban és lemezük is került bemutatásra. Dallamos zenéjük mindig magával ragad, ahogy ennél a számnál is, aki megvette a Jockes Again albumot az már találkozhatott ezzel a szerzeménnyel.
A Fehér Törvény egy Estripe Imperial feldolgozással került fel a lemezre, a dalszöveg magyarul, a refrén spanyolul hangzik el. Szerintem nagyon jó lett és a szövegek is érthetőek, remélem az áprilisi koncertjükön élőben is hallhatjuk.
A Brithrite egy magyar gyökerekkel rendelkező amerikai skinhead zenekar, ebből nem is szoktak titkot csinálni, több albumukon szerepelt már magyar témájú szám. Most is 1956-ról énekelnek a We Remember című számukban. Igazi amerikai Oi! csak hazafiaknak.
A Stalagot sem kell bemutatni, hiszen léptek már fel ők is kis hazánkban, a lengyel zenekar, ha angolul énekelne már világhírű lenne. 
A görög No Surrender egy aktuális témához nyúlt a Covid 19(84) című szerzeményükkel. A középtempós muzsika engem a Bound for Glory - When the hammer falls című számára emlékeztet.
Az Archívum - Fegyver Dealer című számát sem kell a rajongóknak bemutatni, hisz az elsők között került fel a világhálóra a korongról és már a stúdió felvétel után írt a zenekar róla a Telegram csatornáján.



A Whitelaw is egy új számmal került a korongra, nem okoztak meglepetést ők sem, egy kiváló középtempós remekmű a zenekar megszokott stílusában. 
A Carlsband szintén nem ismeretlen a hazai rajongók körében, már többször léptek fel nálunk és az előző válogatáson is szerepeltek, sőt azt a pletykát hallottam, hogy hamarosan új korongjuk jelenik meg az NSBP recordsnál.  
A Lucky Boneheads Crew 1912 a cseh skinhead színtér egyik kiváló zenekara, egy nagyszerű vidám Oi! nótát küldtek erre a válogatásra.
A Romantikus Erőszaktól egy Fradi nótát hallhatunk, mely szerepel a közelmúltban megjelent korongjukon is, örök darab, bár a többi csapat szurkolói nem biztos, hogy örülnek neki :) .
A rövid ideig hazánkban élt skót zenész projektje a Patriot, a Lynch them all című szerzemény már bemutatásra került a lemez megjelenésekor. Egyedi stílusa feldobta volna a hazai színteret, sajnos feladta és visszaköltözött hazájába.
Az NSBP zenei projekt egy Bully Boys feldolgozással dobta fel a CD színvonalát, a Skinhead superstar című szerzeményhez már 5-6 éve készült magyar szöveg, most ezt véglegesítették, szerintem nagyon jó lett. Na most majd indulhatnak a találgatások, hogy vajon kiről szólhat.
Az ausztrál The Yardbombs sem fog meglepetést okozni senkinek, már két lemezük jelent meg hazai kiadónál, most is ugyanazt kapjuk tőlük, mint eddig, kőkemény punk muzsikát.
A Fascine szintén az amerikai skinhead színtér zenekara, egy koncert felvételt hallhatunk tőlük, ez inkább csak a minőségen hallható, a közönségből nem sok minden jön át csak a szám végén. Nekem a koncertfelvételek akkor jönnek be, ha a hangulatból is áthallatszik valami, persze ettől ez még egy nagyszerű középtempós muzsika.
A Mighty Whitey & The Dry Heeves elektromos muzsikája általában kilóg az ilyen válogatásokból, de ide sikerült kivételesen olyan szerzeményt találni amely beépül a válogatás hangulatába.
Ol Lonsome Jones lassú country dala amolyan levezető szerzemény ami után az ember már nem vár újabbat a lemezen. Nos ez itt nem így történt. A Hundriver egy vidám egyedi stílusú már már sláger gyanús dallal zárja az albumot a White Boys Summerrel. Retek teljesen új hangzást hozott a hazai zenei életbe, reméljük ki tud teljesedni, nekem nagyon bejön amit csinál.

photo_2022-03-17_22-57-36.jpg
Beszerezhető CD-n: https://nsbp.shop/termek/nordic-power-rock-and-roll-vol-2/

Letölthető: https://nsbp.shop/termek/nordic-power-rock-and-roll-vol-2-digital/

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr3517784900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása