Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

11. Oi! the Picnic

2022.12.15. 21:29

 Paul Swain a Citizen Keyne nevű zenekarban zenél. Amikor hírét vettük, hogy a banda a "közelben" játszik tudtuk, hogy ott a helyünk.
A koncert Znojmo közelében (10 Km-re) volt egy kisebb klubban, a hely befogadóképessége olyan 250-300 fő lehet, nagyjából 150-en lehettünk. 

dsc_7783ablog.JPG
 Az első fellépő a Dead Masaryx volt, a zenéjük amolyan '80-as évek hangulatát idéző punk zene némi Oi! street punk hatással, nekünk magyaroknak különösebben nem jött be, pár számukra néhány helyi fiatal pogózott, de amúgy elég langyos volt a fogadtatásuk, ez lehet, hogy a gyatra hangosításnak is köszönhető volt.

dsc_7789ablog.JPG
 Bombecks nagy kedvenc, valódi német Oi! muzsika, pont olyan amilyet a '80-as, '90-es években szerettünk. Nos ez ezen a koncerten nem jött át. A srácok mintha egy kicsit kedvetlenül játszottak volna. A hangosítás már helyreállt mire felléptek, de valahogy mégis olyan lapos volt a műsoruk. Nem tudtuk kitalálni mi lehetett a gond, nagyobb közönségre számítottak talán. Az egyetlen pozitívum a csinos dobos hölgy volt. 

dsc_7794ablog.JPG
 A Citizen tagok épp csak elkezdtek felszállingózni a színpadra amikor a közönség megmozdult. Amikor belecsaptak a húrokba már minden szem feléjük fordult, érezhető volt, hogy ők a FŐ banda. Az utolsó két album dalaival indítottak, pörgős Oi!, street punk nóták, olyan slágerekkel, mint az Oi! for England, Punk not Fashion...
Darren hozta a formáját, belegabalyodott a mikrofon zsinórba, felmászott a reflektor állványra, csinálta a showt, a közönség imádta.
dsc_7823ablog.JPG
 Ment a pogó, tánc, éneklés, hatalmas hangulatot csináltak. A koncertjük alatt szinte képtelenség volt italt rendelni, mert a csapos is tátott szájjal leste a műsort, végül aki inni akart elkezdte műanyag pohárral dobálni a srácot, olyankor csapolt vagy öntött és tovább figyelte a showt, a poharakat is csak a srácok fellépése után szedte össze.

dsc_7828ablog.JPG
 Ilyen műsort, ilyen jó zenével már nagyon rég láttam, a fellépés előtt Paul volt a sztár, de itt most ez a tánc, pogó, éneklés, taps, az egész zenekarnak szólt, hatalmas tetszést arattak. A buli után már mindenki az egész zenekarral akart közös fotót, nem csak egy-egy zenésszel. Alig várom már, hogy újra lássam őket.

dsc_7847ablog.JPG

 A koncert előtt a Samizdatot nem ismertük, alig pár számot találtunk tőlük. Az a pár szám nem nagyon hozott lázba minket, egyikünk említette, hogy van pár kép róluk Skrew pólóban, de ez manapság nem sok mindent jelent.
Amikor elkezdték a műsort egyből változott a véleményünk, nagyon jó zenét játszottak, Oi!, skinhead rock cseh nyelven, de ott a nyelv nem számított, átütő erejű zenét nyomtak. A közönség valószínűleg fáradt volt, kicsit távolabbról, de a többség figyelte a műsorukat. Ha nincs ott a Citizen Keyne akkor ők lettek volna a fő zenekar, így viszont kiváló levezetést adtak az estének.

dsc_7873ablog.JPG

 A koncerten a bejáratnál a szervező Bohemia Skinhead klan Oi!, skinhead pólóit, lemezeit lehetett kapni, ezek közül egy Blitz póló tetszett, de nem volt a méretemben.
A koncerttermet és a söntést (a koncertteremben van bár), összekötő folyosón a Boots and Braces skinzine már bemutatott 5. számát lehetett kapni és a Citizen Keyne árulta termékeit, az első három lemezüket CD-n és egy póló volt még náluk az érkezésünkkor. A zenészek, zenekartagok mindenkivel szívesen beszélgettek mindenféle sztárallűr nélkül. Az angolok több tucat lemezt dedikáltak. Paul minden zenekar műsorába belenézett, de a többi zenészt is lehetett látni időnként a színpad előtt, itthon a zenészek mintha utálnák egymást, nem járnak el egymás bulijaira, ha közös fellépésük van az öltözőben várják ki a fellépésük kezdetét, utána húznak haza. 
 A beugró 450 korona volt, ez kb. 8000Ft, teljesen reális egy ilyen nemzetközi buliért.
A közönség 80%-a skinhead volt, a többi huligán.  Volt 8-10 fiatal cseh kopasz, ők a '90-es évek ns irányzata szerint öltöztek, a tetoválásaik is azt a korszakot idézik. 
 Annak ellenére, hogy politika mentes buli volt, a szervezők féltek, hogy a kékek tiszteletüket teszik, de szerencsére nem jöttek.
 Valaki említette pontosan mely országokból jöttek a koncertre, az összesre már nem emlékszem, de legalább fél tucat környező országbeli zenerajongó jött el a bulira.

dsc_7809ablog.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr5318003076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása