Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nordic Power Rock And Roll CD

2020.11.16. 20:12

img-35531b.jpg

Ma csengetett a postás (csak egyszer) és a kezembe nyomott egy csomagot. Különösebb meglepetés nem ért, mert már nagyon vártam a CD-t, kicsomagolás után már tettem is a lejátszóba.
Amíg az első szám szólt (Hundriver - Voice of Budapest) megnéztem a csomagolást: A tok három részes digipack, a jobb oldali részben egy 20 oldalas szövegkönyv található, igényes kemény nyomású kivitel, olvasható szövegekkel, a háttérben a zenekarok logói vagy monokróm képek a zenészekről. Általában hiányolom az igényes fotókat a CD mellékletekről, de most túl sok lett volna, ezt nekem is be kell látnom.
Az első számot nem kell bemutatnom, a Családi nap után már megosztottam és a kiadót is kérdeztem róla a vele készült interjúban. Jó végre lemezen hallgatni, tisztán (majdnem) teljes hangerővel.
A Nemini Parcot sem kell bemutatni, a madridi srácok játszottak már a fővárosban, a lemezre erőteljes, mégis dallamos számot küldtek. Ha alkalmam lesz a zenekarral interjút készíteni mindenképp kivesézzük a dalszöveget és a '90-es éveket, biztosan jó dolgok történtek akkor Madridban.

img-3564a.jpg

A Sons of Odin első lemezéről már írtam az év elején. Így a harmadik számot sem kell bemutatnom, szerepelt a tavaly megjelent lemezen, a lemez címadó dala. Én rendszeresen hallgatom még mindig a lemezt, ha egy listát írnék az elmúlt egy év legjobb lemezeiről az az album biztosan a Top 3-ban lenne.
A Töretlen Hittel lassan két éve vár már rá, hogy megjelenjen a lemezük, annak idején volt alkalmam belehallgatni az anyagukba és írtam is róla. Erre a lemezre is nagyon jó nótát küldtek. Mostanában rengeteg zenét hallgatok így néha kavarognak fejemben a dallamok, ezért konkrétan nem tudnám melyik számra emlékeztet, mindenesetre a '90-es évek RAC zenéi ugranak be róla, pörgős nóta egy antiszociális alakról.
Az ötödik dal számomra nem ismeretlen, még a barátnőm mutatta a nyáron, hirtelen felindulásból aznap már csak LTW hallgattunk. A zenekarban közreműködő másik két bandának csak a neve ismerős, még nem hallgattam őket. Ez a dal egy mulatós kalóz nóta, számomra Sex Pistols Friggin’ in the Riggin’ dalát juttatja eszembe, modernebb, ütősebb kiadásban.

121541139_373919150315885_6691853533431902819_n.jpg

Az Igazságtétel száma az én fülemben az Archívum "borcis" korszakának végét idézi, amikor a számok jelentős részét a korai Vendetta inspirálta, amiben Borci is játszott egy ideig.
A Brigade Totenkopfot nem ismertem korábban, az énekes rekedt hangja és a dallamos zene párosa fülbemászó muzsikává áll össze. Engem magával ragadott, keresni fogom a zenekar kiadványait, a borító alapján hamarosan új lemezzel jelentkeznek.
A Hunnia szám címe ismerős volt, de a szöveg nem Sajó Sándor verse, valószínűleg csak egy deja vu érzés kapott el a szám közben.
Az orosz srácok az Omega - Fehér Galamb című számát dolgozták fel és írtak egy dalt a fővárosi élményeikről. Ez a szám jobb lett, mint az eredeti, remélem a pandémia pánic után hallhatjuk élőben a fővárosban. 
A Kitörés által feldolgozott Absurd nótáról már írtam, jó végre a lejátszóban hallgatni.
Az 1A Vangardia sem ismeretlen itthon az énekes szerepel a Romantikus Erőszak - Europe belongs to me című számában. A lemezen hallható számban Odin harcosairól énekel.
Balázs Szép ünnep című száma bizonyára sokaknak ismerős, így karácsony közeledtével biztosan több családnál felcsendül, most végre egy hanghordozón is megjelent.
A Europe Belongs to me a 2017-es Ian Stuart Donaldson emlékkoncerten hangzott el az anyag DVD-n már megjelent, másfél éve megvettem, akkor írtam is róla a blogon. Már akkor is írtam, hogy hanghordozón lenne a helye a felvételeknek.
A No Surrender egy lassabb, de erőteljesebb dallal szerepel a korongon, ők szintén lemezmegjelenés előtt állnak és ez már ízelítő az új kiadványukról.
A Nem szól a kürt az év slágere címre pályázik, nem rég az Éjisereg dolgozta fel az új albumukon. Ez valamivel gyorsabb változat, a kiadó nevével fémjelzett szám minden bizonnyal azt jelzi, hogy a whisky ízű hang a records tulajdonosáé. (Ui: tagadja)

121108633_2692592347670145_3826378496805691981_n.jpg

A Pitbullfarm egy régi kedvenc, a Peter & the Test Tube babys nóta átdolgozásával jelentkezett, a szemfülesebbek az énekes facebook oldalán már láthattak egy szöveghű klippet a fenti dallal.
A Hundriver egy erotikus népdal csokorral rukkolt elő, aki ott volt a családi napon már hallhatta ezt a remekművet.
A Carlsband egy másik feldolgozást is hozott az albumra még pedig a legendás Korrozia Metalla Russian Vodka című számát, egy igazi metálos mulatós orosz módra.
A lemezt a Sons of Odin száma a Whisky and Beer zárja. 

img-35631-600x548.jpg
A lemez megvásárolható: NSBP.Shop

süti beállítások módosítása