Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mikor a Sons of Odin összeállt azt hittem ez is csak amolyan buli zenekar lesz, nem gondoltam, hogy saját anyagot hoznak össze, így amikor híre ment már kiváncsian vártam mi sül ki belőle. Amikor az ízelítő felkerült a világhálóra már tudtam, hogy a lemez bekerül a lejátszómba.
A Nordic Sun Recordsnak hála ez a pillanat hamarabb jött el, mint vártam. 



A CD-t kézbevéve a borítón egy manapság divatos viking motívumot láthatunk, a hátlapon a 11 dal van felsorolva. A lemezt kibontva egy szövegkönyvet találunk, a közepén a tagok képeivel, mindez viking motívumokkal díszítve, jól olvasható szövegekkel, igényes kivitelben.
01.  Az első dal egy kiváló középtempós  RAC nóta amit Griffin érces hangja tesz különlegessé, jó felvezetés.
02. A második szám a beharangozóból ismert címadó dal, a tempó felgyorsult és a népzenei dallam igazán különlegessé teszi. 
03. A harmadik dal egy vidámabb, bulizósabb hangvételű nóta a lányokról akik bakancsban járnak, az elkövetkező házibulik egyik slágere lesz a szerzemény.
04. A következő szám Griffin haláláról szól, ha végleg elmegy ne sirassa senki, follyon a sör és a whiskey, kiváló skót duda aláfestéssel.
05. A 22 című szerzemény Griffin motoros bandájáról, a Vandalenről szól az eddig megszokott stílusban.
06. Für Fritze-t Griffin egy motoros barátjának emlékére írta, a CD lendülete ezzel a dallal kicsit megtörik, de Griffin harmónika játéka megér ennyit.
07. A fehér srácokról szóló dal akár egy country nótának is elmenne, de a kemény refrén ütősebbé teszi az amúgy sem rossz dalt.
08. A következő dal ismét a vikingekről szól, az első számhoz hasonló középtempós szerzemény.
09. Ismét egy pörgős nóta a terroristákról, nálunk szerencsére még ismeretlen az érzés a valódi terrorfenyegetettség, reméljük sosem érezzük át azt amiről a dal szól.
10. Egy lírikus hangvételű dal a Valhalláról a Hall of Shields, kellemes zenei aláfestéssel.
11. Az utolsó dal egy pörgös szerzemény, kiváló kórussal és dallamos gitárjátékkal szépen megfestve kik is Odin gyermekei.

sons_of_odin_odins_demolition_crew.jpg

Nekem első hallgatás után kedvencem lett az album. Aki csak az utolsó pár év hazai fellépéseiről ismeri Griffint az talál az albumon balladisztikus hangvételű dalokat, aki régebbről az Aryan vagy Stonehammer korszakból az szintén kedvelni fogja, hisz sokak szerint közvetlen folytatása a korábbi zenei tevékenységeinek ez a CD. A szájharmónika, a skót duda kellően feldobja az albumot és a hazai ns szerzeményekben ritkán hallható kórusok teszik igazán különlegessé. A 88-as coport korai felvételei óta szinte ismeretlen lett hazai skinhead körökben a kórus, ezért számomra minden ilyen felvétel különlegességet jelent. Remélem Retekék és Griffin kapcsolata nem lesz tiszavirág életű és még sok hasonló albumot hallhatunk tőlük és talán Griffin egyszer magyarul is énekel majd valamit.

A kiadó webshopjának beindulásáig koncerteken tudjátok beszerezni a lemezt vagy a Loyalty recordsnál.

griffin.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr7015428754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása