Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Abortusz - Pécs 1993

2019.10.05. 10:05

Abortusz

Bizonyára sokak számára ismeretlen ez a pécsi zenekar. Most megpróbáljuk bemutatni őket Zalán, az énekes segítségével.:
1991-ben alakultunk meg, nevünk a még máig is aktuális politikai helyzetet tükrözte. A kezdő felállás volt:
- Dobó - dob
- Bazsi - bassz
- Lajos - szóló
- Zalán - ének
Politikailag természetesen érdekeltek vagyunk, a radikális jobboldal követjük. Ezt a számaink szövegei is tükrözik. 
Egy nem túl hosszú együttlét után feloszlottunk, a személyes ellentétek és a mértéktelen alkoholfogyastás miatt. 
Nemrég Bazsival összehoztunk egy új zenekart két új taggal: 
- Csaba - dob
- Szabi - szóló
Az együttesünk zeneileg már sokkal színvonalasabb, másabb és jobb zenét játszunk. Mivel a zenénk és a tagok sem a régiek úgy döntöttünk, hogy a nevünket megváltoztatjuk Ludas Matyira.
Most keményen próbálunk, készülünk egy demó felvételére és egy koncertre ami augusztus közepén kerül megrendezésre Mohácson.


Pécs 1993
A nemrég alakult Árpád Népe mozgalom sajnos feloszlott. Okai: a vezető feladta a pártoktól való függetlenségét és kevesen jártak el az előre beharangozott gyűlésekre. Pécsen elég aktív skinhead élet folyik mostanában, 20-30 embert tudunk a hátunk mögött, ebből sajnos öten a börtönbüntetésüket töltik egy balhé miatt amit a TV-Rádió is beharangozott. Az így megmaradt 15 fő továbbra is aktívan ténykedik, kicsit visszafogottabban, de aktívan.
Üdvözletünket küldjük a Munkásosztály Lázadása olvasói számára! Kitartás!

Zalán

Megjelent a Working Class Protest 2. számában 1993-ban.


dsc_8637ablog.JPG

Hagyományőrzés

2019.10.02. 17:43

Amíg ismerőseim egy része hagyományőrzés gyanánt kaftánt húzott és egy jurtában összebújt az ázsiai muszlim testvéreivel addig mi a valódi hagyományainkat részesítettük előnyben, nagyszüleink zenéjét, dalait, népviseletét.

dsc_3822ablog.JPG

dsc_3829ablog.JPG

dsc_4043ablog.JPG

dsc_5318blog.JPG

dsc_6162ablog.JPG

dsc_6327ablog.JPG

dsc_6349-cropblog.JPG

dsc_6356ablog.JPG

Természetesen fontos az őstörténelmünk kutatása, de ezt bízzuk szakemberekre és kitalált vagy sosem volt hagyományok helyett a még élő, bár haldokló hagyományainkat kell megmentenünk és tovább vinnünk, életben tartanunk.

A nyár végén egy terjedelmesebb cikk jelent meg arról, hogy a munkaerő közvetítők alkalmazottai semmivel sincsenek hátrányosabb helyzetben, mint a cégek saját alkalmazottai. Aki dolgozott már rabszolgaközvetítő cégen kereztűl csak a hasát fogta a nevetéstől vagy sírva fakadt ennyi hülyeség hallatán, olvastán.
Nézzük a legutóbbi munkahelyem:
1. A cég alkalmozattai 5-8 öltözet ruhát kaptak amit a cég mosatott.
A "külsősök" 3 pólót, egy nadrágot és egy pulóvert, sem mellényt, sem kabátot nem kaptak, mindezt otthon maguknak kellett tisztítani.
2. A külsősök bére mindig alacsonyabb, mint a cég saját dolgozóié, hogy ez ne tudódjon ki, mindenkinek tilos a béréről beszélni.
3. A cég saját alkalmazottai évvégén tisztességes 13. havi fizetést kaptak. A külsősök, ha épp nem küldték el őket a szezon végén csak valamennyi kafetériát, ami töredéke a fizetésnek.
4. Védőfelszerelésből a cég alkalmazottai is jobbat kaptak, fültok, sapka, jó minőségű cipő, a külsősök füldugó, hajháló, olcsóbb cipő.
 Jópár éve dolgoztam olyan helyen ahol a külsősöket még a munkaruha ruha színe is megkülönböztette a céges dolgozóktól, természetesen a fent felsoroltak ott is érvényesek voltak.
Sok helyen az ingyenes buszjáratot is juttatásnak számolják, pedig a "céges" buszok nélkül a munkahely megközelíthetetlen a munkaidő kezdetére a munkavállalók számára (Nagykőrös - Jászberény, Nagykőrös - Tószeg, Nagykőrös - Heliport, Nagykőrös-Vecsés stb...), a céges buszok nélkül senki sem menne ezekre a helyekre éhbérért dolgozni.
A legtöbb helyen a kafetéria nem jár a külsősöknek, ha mégis az csak a harmadik-ötödik hónaptól általában.
Túlórázni is sokkal több esélye van egy céges dolgozónak, amennyiben szeretne, ha nem akkor a külsőst akár "kényszeríthetik" is ilyen-olyan ráhatással.


Ma 10 órától kaphatóak jegyek a Romer, Kategorie C és Post Mortem koncertjére.
https://tixa.hu/kcbudapest_20191130

nsbp.jpg

A Nordic Sun Records Budapest bemutatja:
KATEGORIE C (GER) – az utolsó koncert Magyarországon!
ROMER (HUN)
POST MORTEM (ESP)

IDŐPONT: 2019. november 30. (szombat) 20:00 óra

HELYSZÍN: Budapest, Fáklya Klub (Bp., VI., Csengery u. 68.)

A germán huligán rock keresztapái egy utolsó turnéval búcsúznak rajongóiktól, amelyből természetesen Magyarország sem maradhat ki!  A hazai vonalat a szurkolói körökben legnépszerűbb magyar nemzeti rock banda, a Romantikus Erőszak képviseli, az estet pedig a Madridból érkező hispán futball rocker csapat, a Post Mortem nyitja majd.

JEGYEK:
3999 HUF - early bird
4999 HUF – elővételben
5999 HUF - normál ár(a koncert napján a helyszínen)

KAPUNYITÁS: 19:00

JEGYINFORMÁCIÓ:
Felelősséget csak hivatalos partnerünktől (www.tixa.hu) vásárolt jegyekért tudunk vállalni. A jegyedet ne tedd közzé semmilyen felületen!

KORHATÁR A PROGRAMOKRA:
18 éven aluliak csak szülői kísérettel vehetnek részt a koncerten.

A SZERVEZŐK A MŰSORVÁLTOZÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

68475012_3158319307519045_1337548666759544832_n.jpg

 

Nyelvében él a nemzet, tartja a mondás, de nyugodtan hozzátehetjük, főztjében is.
Különleges youtube csatorna indult el 2019 áprilisában Jóbarát konyha néven.
https://www.youtube.com/channel/UCnwe2vNwN19xI9_sb0aIGoA
A filmek, amik egy-egy étel szinte már művészi elkészítését dokumentálják, különböző eljárásokat mutatnak be, különleges eszközök (szmóker, sokac babfőző köcsög) bevetésével. Az eddig megjelent videók sajátossága, hogy az ételek a természetben készültek, álltalában az ott talált vagy vágott fák biztosították a tüzelőanyagot. A remek zenéknek és a kitűnő vágásnak köszönhetően rendkívül szórakoztató ahogy készül egy étel, személy szerint nem műfajom a főzős videók nézegetése, de a Jóbarát konyha kifejezetten jó, kíváncsian várom az új részeket. Zala a „fő-barát” akinek a mozdulataiból süt, hogy imád főzni, nagyon jól találja el az ételeket, amiket megfilmesítenek. A kések amikkel dolgozik a VPD Custom Knives jóvoltából kerültek a videókra, kifejezetten szépek az egyedi tervezésű – gyártású eszközök, amik, mint a filmeken láthatóak, kiválóan állják a sarat, segítik a szakácsot.
https://www.facebook.com/VPD-Custom-Knives-831174937056660/
Személyes kedvencem a Pacalpörkölt csülökkel Jóbarát verzióban:



Írhatnám, hogy mindenkinek ajánlom a csatornát, de ugye az étkezési szokások és korunk divatjai kizárhatják azokat akik nem lelkesednek a magyaros konyháért. Azért írom, hogy kizárhatják, mert lehet egy-két jól sikerült filmecske visszacsábít vegákat – vegánokat a többségi társadalomba.
A csatornával párhuzamosan működik egy Facebook csoport is, stílusosan Jóbarát konyha csoport néven.
https://www.facebook.com/groups/2274645999237482/
Itt nem ciki, ha fotózod az ételt amivel éppen meg vagy elégedve, legyen az saját készítésű vagy egy éttermi vagy kifőzdei fogás. A csoporttagok rendszeresen posztolják a jobbnál jobb falatokról készült képeket, ajánlják, vagy éppen lehúzzák a vendéglátóhelyeket. Itt elég széles a paletta, reggelik, előételek, levesek , főételek, sütemények és italok váltogatják egymást, ínycsiklandó kavalkádban. Összességében mind a csatornának, mind a csoportnak a legnagyobb haszonélvezői a családtagok. A kisfilmek és csoportba feltöltött finomságok biztosan kizökkentik a megszokott mederből az étkezési szokásokat, és az ott látott ételek főzésre vagy étterem látogatásra ösztönzik a nézőt vagy csoporttagot.

Összességében remek móka a Jóbarát konyha, egy olyan hely ahol egy közös jellemző köti össze az embereket.
Itt mindenki szeret jókat enni – inni.
Miki

süti beállítások módosítása