Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A nyár végén egy terjedelmesebb cikk jelent meg arról, hogy a munkaerő közvetítők alkalmazottai semmivel sincsenek hátrányosabb helyzetben, mint a cégek saját alkalmazottai. Aki dolgozott már rabszolgaközvetítő cégen kereztűl csak a hasát fogta a nevetéstől vagy sírva fakadt ennyi hülyeség hallatán, olvastán.
Nézzük a legutóbbi munkahelyem:
1. A cég alkalmozattai 5-8 öltözet ruhát kaptak amit a cég mosatott.
A "külsősök" 3 pólót, egy nadrágot és egy pulóvert, sem mellényt, sem kabátot nem kaptak, mindezt otthon maguknak kellett tisztítani.
2. A külsősök bére mindig alacsonyabb, mint a cég saját dolgozóié, hogy ez ne tudódjon ki, mindenkinek tilos a béréről beszélni.
3. A cég saját alkalmazottai évvégén tisztességes 13. havi fizetést kaptak. A külsősök, ha épp nem küldték el őket a szezon végén csak valamennyi kafetériát, ami töredéke a fizetésnek.
4. Védőfelszerelésből a cég alkalmazottai is jobbat kaptak, fültok, sapka, jó minőségű cipő, a külsősök füldugó, hajháló, olcsóbb cipő.
 Jópár éve dolgoztam olyan helyen ahol a külsősöket még a munkaruha ruha színe is megkülönböztette a céges dolgozóktól, természetesen a fent felsoroltak ott is érvényesek voltak.
Sok helyen az ingyenes buszjáratot is juttatásnak számolják, pedig a "céges" buszok nélkül a munkahely megközelíthetetlen a munkaidő kezdetére a munkavállalók számára (Nagykőrös - Jászberény, Nagykőrös - Tószeg, Nagykőrös - Heliport, Nagykőrös-Vecsés stb...), a céges buszok nélkül senki sem menne ezekre a helyekre éhbérért dolgozni.
A legtöbb helyen a kafetéria nem jár a külsősöknek, ha mégis az csak a harmadik-ötödik hónaptól általában.
Túlórázni is sokkal több esélye van egy céges dolgozónak, amennyiben szeretne, ha nem akkor a külsőst akár "kényszeríthetik" is ilyen-olyan ráhatással.


A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr515185176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása