Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

1997_03_01_st_die_2a.jpg

 A francia Blood and Honour (Sang et Honneur) által szervezett koncerten eredetileg öt zenekar lépett volna fel, a Brutal Attack, a Fraction Hexagone és a Durandal Franciaországból, valamint az Archívum és a Valhalla duó hazánkból. Sajnos a Brutal Attack és a Fraction Hexagone lemondta a fellépést, az Archívum ugyan ott volt, de Ők sem tudtak játszani a rendbontás miatt.

1997_03_01_st_die_3a.jpg

 Kb 120-150 bajtárs érkezett a bulira Franciaországból, Magyarországról, Németországból, Svájcból és Ausztriából. Sokak megrökönyödésére egy kreol bőrű "skinhead" (?!) is megjelent aki a bonyodalmak okozója lett. Az osztrákok azonnal távozni akartak, mert ők WHITE POWER koncertre jöttek és ezt a "lényt"  nem tudták elviselni. A franciák azzal védekeztek, hogy Dél-Franciaországból származik és azért ilyen a színe. Ahogy láttuk, többen jöttek délről, de csak ez az egy volt fekete...

1997_03_01_st_die_4a.jpg

 A koncertet a magyar Valhalla kezdte, szokott műsoruk mellett előadtak egy új angol nyelvű számot is, a "Forward"-ot. A közönségnek tetszett a zene igaz a szövegeket nem értették. Leginkább a "Hail Victory" és a "Lángoló kereszt" számok fogták meg az embereket.

1997_03_01_st_diea.jpg

 Következett a Durandal, ők a francia skinhead rock hagyományokkal ellentétben elég vad, metálos zenét nyomtak, néhány Evil Skins, Légion 88, Kontingent 88 feldolgozással is feldobták a hangulatot. Sajnos a banda műsora alatt kitört egy tömegverekedés a "dél-franciák" , az osztrákok és a párizsiak között, ami odáig fajult, hogy megverték a Durandal néhány tagját, a rendezőket, szóval teljes volt a káosz a színpadon is. Összetört néhány erősítő, gitár is, a koncertet nem lehetett folytatni, az Archívum fellépése is meghiúsult. Elégtelenre vizsgáztak a franciák összetartásból, ez nem fehér emberhez méltó viselkedés volt, szerencsére nálunk jobb a helyzet minden téren, hazánkban cigányokat sem engednek be NS koncertekre.
(A fenti anyagot az Ébredő Magyar szerkesztőségéből kaptuk - képek és szöveg: Józan Zoltán. Megjelent a Power of Oi! 28. számában.)

 

1997_03_02_nemetorszag_4a.jpg(Úton hazafelé)

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr1114825790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása