Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A 4 legmeghatározóbb felvétel amely leginkább befolyásolta a hazai skinhead mozgalmat.

1. Mos-oi, 1983.02.19. Meggyfa utcai koncert.
   Az a pár szám amit a koncerten játszottak meghatározta hosszú időre a skinheadek politikai irányúltságát, a számok nyílt szövege meghatározta az ellenségképet amely a mai napig jellemzi a skinheadek gondolkodás módját.
A skinhead indulóból azóta himnusz lett ami a legtöbb hazai skinhead koncerten elhangzik.

349.jpg

cats-crop.jpg

 

2. Oi-kor - 1987-es demó
    Ez a felvétel nem csak a minőségével tűnt ki az akkori idők hanganyagaiból, hanem egy átfogó képet nyújtott az akkori skinheadeknek. Benne volt minden ami akkoriban egy skinheadnek fontos volt, kocsma, balhé, szerelem, hazafiasság, politika, bajtársiasság, összetartás-összetartozás, szóval minden amit úgy hívtunk skinhead életérzés.

21430242_1848227388773634_7400804119062863085_n.jpg

Ez a felvétel hamarosan megjelenik bakelit lemezen

 

3. Egészséges Fejbőr - demó 1988 
   Ez a felvétel szerezte a legtöbb követőt a mozgalomnak, dallamos zene, humoros és komoly szövegek felváltva. Az Oi-kor által kitaposott politikai irányvonalat követő hazafias szövegek, humor, szerelem, skinhead 8 parancsolat, skinhead életérzés nem csak skinheadeknek. Ez a felvétel lett a legnépszerűbb abban az időben, szinte minden akkori fiatal hallgatta, politikai elkötelezettség nélkül. A Turul madár népszerűsége azóta is töretlen, rengeteg rock zenekar feldolgozta és motoros találkozókon azóta is gyakran felcsendül.

_dsc8837ablog.JPG

 

4. Archívum - Támadás
    Ez a felvétel alapozta meg az ns mozgalom irányvonalát, a megjelenés után szinte minden szám himnusszá vált. Nem csak a szövegek, hanem a zene is követőket hozott, ez a stílus a mai napig meghatározó a hazai ns zenei életben.

front40e95.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr9113229135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása