Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Különleges kiadványok:

sons-of-odin-pendrive-300x300_1.jpg

01. A pendrive gondolom nem lett túl népszerű, hiszen csak az első kiadványod jelent meg ebben a formátumban. Mi lehetett az oka?

 - Igen magas a gyártási költség a többi hanghordozóhoz képest, igazán akkor lenne érdemes kiadni ismét, ha több album is szerepel rajta. Pl zenekarok életműve, extra fotókkal stb


02. Azt mondják a bakelit (vinyl) reneszánszát éli, én meg közben azt látom, hogy 100 vagy színenként 100 példányban jelennek meg még a kommerszebb skinhead, R.A.C. zenék is. Ez lenne a reneszánsz?

 - Igen, a gyártási mutatók valóban azt mutatják hogy újra népszerű. Nem én vagyok a legilletékesebb vinyl témában -a shopban is nehezen került bevezetésre:) -De azért van némi infóm a színtér lemezeladási történetéről. Míg a '90-es években akár tízezres példányszámok sem voltak ritkák, utána ez meredeken zuhant. Én úgy látom hogy Amerikában eladhatóbb mint a CD, illetve a nagy német zenekarok is 1000 vagy afölötti példányszámmal operálnak. De igazi gyűjtői kereslet a korai, első kiadású RAC lemezekre van. Sokan akár 1.000,- eurót is kiadnak egy-egy hőn áhított kis vagy nagylemezért.

image_50750465.jpg

03. Mi a helyzet a kazettákkal, vesznek még az emberek vagy csak néhány fanatikus gyűjtő tartja életben ezt a formátumot?

 - Egyértelműen gyűjtői kategória, bár volt olyan jól sikerült fadobozos verzió, amit vitt boldog-boldogtalan, a szép doboz miatt :)

04. Mi a helyzet a DVD-vel? A blogon már több interjúban temették a formátumot annak ellenére, hogy a világhálóról folyamatosan törlik az ilyen anyagokat. Jelennek még meg DVD-k?
 
- Nemigen van új megjelenés, esetleg CD-vel egybe csomagolva. DVD lejátszó sem nagyon van már..  Persze én tervezek kiadni még DVD-t is :)

05. Szerinted a BlueRay miért nem vette át a DVD szerepét?

 - Találgatni tudok, talán mert mire széles körben elterjedhetett volna, elérhetővé váltak a felhő alapú tárhely szolgáltatások, illetve a NAS, ezek nagyobb befektetés nélkül szinte korlátlan tárhelyet tudnak biztosítani.

photo_2024-06-07_14-22-13.jpg

06. A közelmúltban két díszdobozos kiadvány is napvilágot látott nálad, ezek mennyire népszerűek?

 - Mivel ezek szép kivitelű, alacsony példányszámban készült kiadványok, hamar elfogynak. 

07. A gyűjtőknél mekkora az a példányszám ezekből amelynél még felcsillan a szemük?

 - Ez az adott lemeztől is függ. Emlékszem német spéci kiadványra amiből aznap elfogyott a kiadott 500 darab. Nálam 50-nél több nem hiszem hogy bármiből fog készülni.  

08. Melyik a népszerűbb, hagyományos CD tok (jewelcase), digipack, papír tok, DVD tok?

 - A papírtok inkább promo CD-hez, 1-2 számos mini CD-hez passzol. Van aki kifejezetten idegenkedik a digipacktól (pl az USA-ban nem szeretik) de Európában inkább népszerű mint a műanyag tokos.

09. Jelent valami extrát a számozás, netán a kézzel számozás?

 - Mindenképpen, hiszen a vásárló biztos lehet benne (elvileg) hogy nem lesz utánnyomás, ebből a verzióból jutott neki, másnak nem biztos.Rossz érzés, amikor találkozok egy az egyben legyártott lemezekkel, sorszám nélkül, az eredeti, számozott kiadást követően. Ezt valahol a vásárlók becsapásának érzem.Más kérdés egy újra kiadás, bónusz szám, más borító..

btkazi2.png

10. Kértek már tőled valami extra megjelenést (szalagos magnó, mini kazetta, mini CD, memória kártya stb.) ?

 - Nem, de van amit szeretnék már egy ideje, csak még nem tudom melyik kiadvány fogja megnyerni ezt a speciális kivitelt.

11. A gyűjtői kiadványoknál számít, hogy mi van mellékelve a dobozban vagy lényegtelen, ez puszta kedvesség a kiadótól?

 - Biztos hogy jobb érzés kibontani a dobozt, ha tudod hogy nem csak a lemez van benne, főleg ha más módon nem hozzáférhető holmi a tartalom.

12. A színtér csak úgy maradhat életben, ha eladható marad a zene, milyen formátumé lesz a jövő?

 - Letölthető. Persze meg fog maradni a fizikai formátum is (reméljük még jó sokáig), de csak gyűjtői szinten. Hosszútávon meg kell találnunk a módját hogy a saját zenéink cenzúra nélkül, valamiféle fizetős formában elérhetőek legyenek a közönség számára.A saját kiadványokat a honlapon is meg lehet találni letölthető formában, ha nem is sokan, de már vannak akik kihasználják ezt a lehetőséget.

sookazetta-300x300.jpg


13. Mit üzensz a jelenlegi és a leendő gyűjtőknek?

 - Ne hagyd abba! Semmilyen virtuális cucc nem pótolhatja azt az érzést, amit az okoz amikor hozza postás a régóta keresett lemezt és végre a kezedben tarthatod. Vagy hazaérsz munkából, végignézel a gyűjteményeden és felteszel egy albumot amelyről a dallam egész nap a fejeben motoszkált.. Ne hallgass senkire, ne hagyd abba!

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr7318445243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása