Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Úton a Rockstrandra

2022.07.03. 20:42

photo_2022-07-03_20-15-04.jpg
Egy csepeli barátom vitt le Velencére a hétvégi bulira, mivel Csepelről indultunk körbevitt és megmutatott pár érdekes és kultikus helyet. Az első az a bizonyos Vasmunkás téri művelődési ház volt ahonnan elindult 80 skinhead Kőbánya-Kispest felé még 1988-ban. A helyet alaposan átalakították, a környezete is jobban beépült, így már nem ismertem meg egyből. A mögötte található sportpálya is megszűnt, helyette park van, mely sportolásra is alkalmas.

photo_2022-07-03_20-15-07.jpg
Nem mentünk be, de szemmel láthatóan az épületet belül is átalakították, ma már nem igazán lenne alkalmas koncert rendezésre.
photo_2022-07-03_20-31-09.jpg
Megnéztük a Mátyás király általános iskolát mely elé egy szép székely kaput helyeztek el, két oldalt a bejáratnál pedig Mátyás és Beatrix mellszobra látható.

A többi helyen nem álltunk meg, de elhaladtunk a park mellett ahol valamikor 30-40 skinhead gyűlt össze esténként, megnéztünk egy grafitit, mely 30 éve virít egy falon, egy falfestményt egy emeletes ház oldalán, mely egy '56-os rádió üzenet szövegére utal.... és rengeteget nosztalgiáztunk.

photo_2022-08-02_03-42-20.jpg

White Family - Niepoprawni

2022.06.27. 18:23

1.png
A lengyel Crimethink Productions és a hazai NSBP kiadó gondozásában jelent meg ennek a lengyel duónak a korongja. A duó neve arra utal, hogy a két zenész apa és fia.
Egy igazi retró kiadványt vehet kezébe aki szert tesz erre a lemezre, a korong egyszerű ezüst színű, fekete felirattal, mint annó az első CD-k, a borító és a szövegkönyv egy része szépia "színezésű" ezzel is egy fajta régies hatást kíván kelteni a vásárlóban, a szövegkönyvben a képek többsége monokróm, a betűk egyszerű ariel karakterek, ahol kell kerettel, hogy jól olvashatóak legyenek, a dalszövegek angolra fordítva kerültek a füzetbe.
A régies hatást keltő külső nem az egyetlen retró elem a kiadványon. Maga a zene is korai szláv (szlovák, cseh, lengyel) skinhead zene, régies hangzású keveréssel. Bár a kiadók egyértelműen R.A.C zeneként árulják ez sokkal inkább Oi! zene néhol dallamos Oi! zenei elemekkel átszőtt skinhead rock.

7.png

A lemezen 14 dal hallható, köztük egy Skrewdriver feldolgozás, aktuális politikai töltetű szövegekkel. Nem igazán látom értelmét, hogy egyenként górcső alá vegyem a dalokat, az összes dal kellemes Oi!, RAC, skinhead rock, aki szerette a '90-es évek elején az Útok, Vlajka, Valašská Liga zenekarokat az mindenképp szerezze be, nem fog csalódni: https://nsbp.shop/termek/white-family-niepoprawni/
Aki kíváncsi rá milyen zenékre mulattunk régen az kedvezményes áron letöltheti a hazai kiadó web shopjából: https://nsbp.shop/termek/white-family-niepoprawni-2/


süti beállítások módosítása