Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

dsc_6445ablog.JPG

Laczik Fecóval a Business utolsó hazai fellépésén találkoztam utoljára, de utána még volt facebook profilom sokat beszélgettünk és többször mondta, ha koncertjükre megyek keressem meg nyugodtan a színpad mögött.
A covid miatt több koncertjüket is visszamondták a környéken, így a találkozásunk váratott magára.
Tegnap végül sikerült eljutni a bulijukra. Nagyon sok régi magyar zenekar jár haknizni városi rendezvényekre, néhány éve Deák Bill lépett fel, neki már abszolút nem való a színpad, a saját koncertjét is alig tudta végig ülni a színpadon, előtte Bikini játszott a városunkban, D. Nagyot már csak a két számmal nagyobb bőrdzsekije tartotta egyben és végig a megerősített mikrofonállványba kapaszkodott. 
dsc_6368aablog.JPG

Szerencsére Nagy Feró jól van, egy kisebb szünettel végig énekelte, végig poénkodta a koncertet és még a hangfalakra is felmászott, hogy egy bálnát röptessen a közönség közé, mindezt egy közel két órás koncerten. Annyit mozgott a színpadon, hogy nehéz volt jó minőségű, éles képet lőni róla. Néhány régi zenekar, mint a Lord vagy a Kormorán elég hülyén néz ki egy-egy fiatal zenésszel a nagypapa korú őstagok közt, itt ez nem volt szembetűnő, bár már őstagok sincsenek a zenekarban, talán ezért.
Nem vagyok fanatikus Rice rajongó, valamikor a '80-as évek első felében, közepén szerettem és még mindig a hallgatható zenekarok közt van, persze nem a rádióban játszott táncdalaikra gondolok.
Egy hakni műsorral jöttek hozzánk, melyet megtűzdeltek pár korai szerzeménnyel, mint a Jerikó vagy a Nem kell. Érdekes volt végig nézni a közönségen, azok akik a '80-as években köpködték a csöveseket, rockereket, most végig énekeltek minden számot.
Jól összeállított műsorral jöttek, tele show és látványelemekkel, kivetítővel, történelmi és politikai tartalommal.
dsc_6507ablog.JPG
A koncert végén intett Fecó, hogy menjek hátra. Sajnos nem volt sok ideje, mennie kellett dedikálni, de azért tudtunk pár dologról beszélni. Tervben van az első Akcióegység demó újra felvétele és kiadása, ezen voltak szerintem a legjobb dalai a zenekarnak. Beszélgettünk a hazai és külföldi helyzetről, a hazánkba is begyűrűző antifa terrorról, a Toxic fesztivál kapcsán és pár személyes témáról, utazásokról, koncertekről. Ha nem is napra pontosan, de 35 éve ismerjük egymást, én a Dob Recorsdból indultam a Nyugati felé Ő a Dob utca melletti hangszerboltból jött ki amikor találkoztunk, akkoriban két kopasz nem ment el köszönés nélkül egymás mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr6117867035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása