Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Évvégi lemezajánló

2021.12.23. 20:45

Ebben a hónapban két lemez is érkezett a bloghoz, mind kettőn 1-1 nagy kedvencem zenél.
r-16276498-1606423621-8693_jpeg.jpg
A Mistreat - Faith & Fury albuma elsőként 1995-ben jelent meg, ezen mutatkozott be a finn banda,eddig összesen 7 kiadást ért meg, hozzám a legutóbbi, 2020-as korong jutott el, melyet a D88 kiadó adott ki.
A lemezen 19 dal szerepel, mind hatalmas sláger, de mind közül a legnagyobb a Njet Molotoff, melyet a zenekar ma már csak otthon, kisebb koncerteken ad elő, nemzetközi bulikon sajnos nem, hiába könyörög a közönség.
Minden szám a megszokott dallamos oi! zenei alapokon nyugvó skinhead rock, sehol egy unalmas rész, végig bulizós muzsika, ha lennének még házibulik ez a banda töltené ki a műsoridő nagy részét. Igazi táncolós, mulatós, együtt éneklős számok végig a korongon.
A 8 oldalas szövegkönyvben csak az angol nyelvű dalok szövege található meg és a zenekar története angolul és finnül, valamint egy köszönő lista. Összességében a kor elvárásainak megfelelő, bár egy kép a zenekarról még elfért volna benne.

r-2909492-1383774751-3498.jpg
A Looking for Trouble a Mother Fucking Sound kiadó skinhead zenei split sorozata volt, erre a korongra a belga The Pride miatt esett a választásom. Amikor bekerült a lejátszóba az addig számomra ismeretlen The Firm egyből a földbe döngölt a zenéjével, igazi nyers, '80-as évek beli angol Oi! muzsika. Ez alatt nem a Cockney Rejects lelátói dalaira gondolok vagy a Sham 69 langyos punk zenéjére, hanem a korai 4Skins nyers Oi! himnuszaira. Nem gondoltam, hogy a XXl. században még létezik ilyen. Annak ellenére, hogy a másik zenekar a kedvencem az első 6 számot többször végig hallgattam. Ilyen zenét sajnos ma már a szigetországban is nagyon kevesen játszanak. Hiába a kedvencem és hiába játszik bármilyen jó zenét a Brugge-i banda, ezen a korongon a másik zenekar elnyomja őket.
A lemezhez egy 16 oldalas szövegköny is jár, jól olvasható szövegekkel, képekkel a zenekarokról, középen a kiadó reklámja, hátul mindkét zenekar köszönő listája.



Mindkét album beszerezhető az NSBP kiadónál.

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr8116791822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása