Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

r-7440745-1441558106-4159_jpeg.jpg

 A No Quarterrel kb. 2-3 éve találkoztam, az utolsó lemezük kapcsán, amit szintén a Loyalty Recordstól rendeltem. A Society Falls album egy kiváló brit Oi! album, a zenét talán úgy jellemezhetném, mintha a 4skins gitárosát lecserélnék egy rockerre akit hagynak érvényesülni a zeneszerzésben és a gitárjátékban is. A mai napig rendszeresen hallgatom.
A For Crown & Country album hangzása egész más, szerintem keverésnél tudatosan a '80-as évek Oi! zenei hangzása volt a cél, bár a zene modernebb Oi!, de már az első hangoktól olyan, mintha egy korabeli 4 Skins vagy Business albumot hallgatnánk.
Az albumon két feldolgozás hallható az egyik egy Another Mans Poison dal a Man Enough a másik egy nagy kedvencem Johnny Cashtől a Ring of Fire.
A lemezt a számomra ismeretlen Grey Zone records adta ki kiváló minőségben. A lemez hátulján kívül és belül egyaránt képek vannak a zenekarról, tagokról, a számcímek mellett az eredeti szövegírókat is megemlítik, a szövegkönyv kissé puritán külsejű, de jól olvasható, igényes kivitelű.
a-3350956-1563124348-7359_jpeg.jpg

 A birminghami banda egyébként akár egy szupergroupként is felfogható, hisz a tagjai Close Shave, Dogs of War és a Queensbury Rules bandákban is zenélnek, zenéltek.

r-2555312-1449802660-2546_jpeg.jpg

Odin's Law - Still Standing Strong album úgy került képbe nálam, hogy a telegram feldobott egy Iron Youth felvételt, ennek kapcsán körbeérdeklődtem ismer-e valaki hasonló zenéket. Yoli sietett segítségemre és írta, hogy talán ez a banda hasonlít rá.
Míg az Iron Youth tiszta európai thrash metalt játszik némi a stílusra jellemző hc elemmel, addig a kanadai banda számomra tipikusan amerikai zene, talán az általam ismert bandák közül a Bound For Glory az amire legjobban hasonlít hangzásban, zenében és szövegvilágban egyaránt.
A lemezt eredetileg a Sub Zero records adta ki, az én példányom már a német Moloko Plus Versand gondozásában jelent meg 2014-ben. A borítón és a szövegkönyvben is szerepelnek képek a zenekarról, zenészekről, a szövegkönyv gondolom az eredeti reprint kiadása lehet, mert a szövegek nem túl jól olvashatóak, erre fordíthattak volna némi energiát.
A lemez népszerűségéről mi sem árul el többet, minthogy az elmúlt 22 évben 4 kiadást ért meg, négy különböző kiadónál. Egy jó tanács a következő kiadáshoz (mert biztosan lesz még), a borítót, szövegkönyvet érdemes lenne újratervezni, az eredeti 22 éve csúcs volt, de manapság már mások az igények és a technikai feltételek is jobbak.

a-1104081-1587710334-1302_jpeg.jpg


A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr416666734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása