Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

eji03.jpg
Ha az Éjisereg zenekar neve szóba került nekem mindig egy hard rock zenét játszó motoros nemzeti rock zenekar képe villant be. Be kell vallanom csak a facebook megosztásokból ismertem a zenekart, azaz félreismertem.

Amikor a 3 hét múlva megjelenő lemezükbe belehallgattam az angol Cockney Rejects zenekar villant be, a londoni srácok a dalszövegeik zömét a West Ham lelátóin felcsendülő dalokból, rigmusokból merítették. Az Éjisereg szövegírói nem meccsekről, hanem a facebookon terjedő jelszavakból merítettek sokat. Persze az anyagot jobban megismerve ez a kijelentés eléggé felszínes, hiszen a dalszövegeik egy része versként is megállná helyét, ezért nem értem miért pont egy ilyen dallal és egy feldolgozással a "Nem szól a kürt"  cíművel reklámozzák a lemezt, hiszen ezeknél szinte csak jobb dalok vannak az albumon.

eji01.jpg
A személyesen kedvencem az "Ez marad hazám"  című dal, kellemes női énekkel, dallamos zenével, furulya betéttel magasan kiemelkedik nem csak az album dalai közül, de a langyos nemzeti rock elmúlt évekbeli felhozatalából is. 
A dalok egyébként változatosak, némi kivétellel megmaradnak a szövegek a nemzeti rock megszokott szövegvilágánál, szerencsére nem a sablonos kárpátiás, nemzeti hangos kivitelben.
A zene szintén változatos, alap a hard rock, de több helyen felismerhetőek a '80-as, '90-es évek skinhead zenei motívumai itt-ott, hol egy basszus témánál, hol egy refrénnél vagy csak az én fülem csal néha.

eji02.jpg

A hangszeres betétek rajongója vagyok így meg kell említenem a "Valahol Oroszországban" című dalt melyben balalajkát utánzó gitár betét hallható (Zúg a volga), a szám személyesen is érint, hisz nagyapám orosz fogságban volt a háború végén.

eji04.jpg

Amit nagyon hiányolok és ami szerintem feldobná az albumot az a kórus vagy csorda vokál, nem tudom miért félnek itthon a zenészek ettől, hiszen ez kiemeli a refrént és emlékezetessé teszi hosszú időre. 
A hard rock zenei stílus 60 éves múltra tekint vissza, a hazafias dalszövegek 100 éves múltra a nemzeti rock is túl van a 30. évén ezért egy ilyen stílusban játszó zenekarnak nagyon nehéz dolga van, ha újat, egyedit vagy kiemelkedőt szeretne alkotni, az Éjisereg új albumán érezhető, hogy a srácok apait-anyait beleadtak, hogy sikerüljön nekik.

A lemezbemutató koncert tervezett időpontja:

ejiseeg.jpg

23:00 - kocsma zárás

2020.09.17. 22:30

dsc_0483aablog.JPG
Van egy öreg rocker barátom aki több zenekarban is basszusozik. Közel 40 éve járok a különböző zenekarainak a próbáira. Ő tanította meg többek közt elpötyögni az URH - Kék fény című számát amikor az első saját zenekarunkat alapítottuk a '80-as évek közepén. A srác rendszeresen próbál elcsábítani a koncertjeikre, régen gyakori vendég voltam a bulijaikon, de már vagy 10-15 éve nem mentem el. Mivel nem vagyok egy éjjeli bagoly így mindig azt mondtam, hogy majd akkor megyek, ha korábban fellépnek és nem 11-kor kezdik a bulit. Nos a jelen intézkedéseknek hála valószínűleg kénytelen leszek elmenni a következő bulijukra.

Reunion renitensei

2020.09.15. 04:14

Az idei SHARP Reuniont csak úgy engedélyezték, ha nem táncolnak és állni is csak hátul a kerítésnél lehet a vírus helyzet miatt. Ez egy darabig működött is, de még első este a The Beat fellépése alatt elkezdtek táncolni és az énekes felszólítására sem hagyták abba, így a hatóság a többi zenekar fellépést megtiltotta. A rendelkezés a DJ-k fellépését nem korlátozta, így nem maradtak zene nélkül a három napos rendezvényen.

 

süti beállítások módosítása