Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lemezajánló 2020.09.06.

2020.09.06. 19:40

Tegnap három lemezt kaptam az NSBP.shop kínálatából, két új kiadványt és egy régebbit.



Az első CD egy skandináv split, a Mistreat és a Code291 közös albuma 10 számot tartalmaz. Mind két zenekar kitett magáért mind zeneileg, mind szövegileg. A dalszövegek többsége aktuális témákat boncolgat és angol nyelven adják elő őket. Mind két zenekar nagy kedvencem, így csak elfogultan tudnék írni róluk, ezért azt javaslom hallgassatok bele.
A borítón egy egyszerű grafika van, a szövegkönyv szintén egyszerű, csak a szövegeket tartalmazza képek, grafika nélkül, kicsit olyan érzésem van siettek a kiadással, hogy még a második hullám előtt eljuthasson mindenkihez.
Beszerezhető: https://nsbp.shop/product/code-291-mistreat-united-in-pride/



A második CD szintén egy nagy kedvencemtől érkezett a Whitelaw-tól, az Almost Unplugged album. Nekem az akusztikus albumokkal mindig vannak fenntartásaim, de szerencsére most alaptalanul aggódtam. Az unplugged albumoknál gyorsan kiderül mennyire tud zenélni a zenekar, tud-e énekelni az énekes. Nos Benny tud énekelni, a zenészei tudnak zenélni és a feldolgozások jól szólnak így is. Szerepel az albumon az egyik legkedvesebb dalom tőlük a Words of my Father, legnagyobb meglepetésemre sokkal jobban tetszik így, mint az eredeti. A Tomorrow belongs to me meglepett, egy olyan feldolgozás került a lemezre amelyik nem Ian Stuartot utánozza. Az egyetlen szám az albumon a Pack & Go amelyik eredetiben jobban tetszik.
A lemez DVD tokban jelent meg és tartozik hozzá egy 24 oldalas booklet.
Hamarosan kapható lesz a Nordic Sun Records shopjában.

A harmadik album egy régebbi lemez, az 1989-ben megjelent Skrewdriver album a Warlord. Szerintem senkinek nem kell bemutatni. Gyűjtőknek kötelező darab.
Kapható: https://nsbp.shop/product/skrewdriver-warlord/



Érkeztek friss hírek is a kiadótól, hamarosan új kiadványok látnak napvilágot, az egyik a már várva várt Hundriver album, amiről ismét közkincsé tettek egy dalt, a Szilva Bluest.



Már készül a kiadó válogatás albuma amelyen 19 dal lesz hallható, köztük a már napvilágot látott Hundriver dal a Voice of Budapest.



Hamarosan kapható lesz a shopban a britt Patriot új lemeze az Invasion, elsősorban Oi! / punk zene rajongóknak ajánlom, a telegramon már hallható belőle ízelítő: t.me/patriot14

118882734_141530564300386_6908045827849508253_o.jpg



Interjú az NSBP kiadóval

2020.09.02. 12:05

nsbp_1.jpg

01. Lassan egy éve kezdted szervezni az első koncerted, nagy vonalakban mik történtek az elmúlt egy évben?
01. Valójában tucatnyi koncert szervezésén vagyok túl, de a Nordic Sun Budapest név alatt a Kategorie C búcsú koncert (+RomEr+Post Mortem) volt az első 2019 novemberében, ezt követte a 2020 márciusi Nordic Sun Fest Budapest illetve az ISD63 Családi és sportnap mely egész nap élő zenével volt kísérve. Áprilisra volt tervezve Nordic Rage Fest néven egy buli a HC, metal vonal kedvelőinek de a covid miatt azt sajnos le kellett mondani.

02. A hazai rendezvények gyenge látogatottsága mellett megéri-e még mindig koncerteket szervezni?
02. Megéri, hiszen életben kell tartani a lángot, a zenén keresztül még mindig hatékonyan lehet továbbítani az üzeneteinket. Anyagilag viszont nem mondható el ugyanez, akkora érdeklődés sajnos nincsen hogy belépőjegyekből lehetne fedezni a koncertek költségeit.

03. A vírushelyzet okán a koncertekről elmaradó külföldiek miatt, a helyzet tovább romlik. Jelenleg úgy élünk szinte, mint a "kádár" rendszer alatt, határzár, politikai elnyomás, szerinted hova vezet ez, látod-e a fényt az alagút végén?
03. Erről egy "vicc" jut eszembe:
-Doktor úr, meddig tart a vírus?
-Honnan tudjam, nem vagyok politikus..


04. A koncertek szervezése sem egyszerű, sok zenész/zenekar nincs jóban a másikkal, sok zenész több zenekarban is játszik, a szervezetekhez kötődés miatt is akadnak problémák. Mi a jobb, ha ez belső ügy marad, vagy a közönség is tudomást szerez arról, hogy egy-egy zenekar miért nem lép fel?
04. Sajnos ez ilyen-olyan formában végigkíséri a színtér életét, én úgy gondolom hogy ezt minél inkább belső ügyként kell kezelni, a közönség pedig menjen minél több koncertre, bárki szervezi azt.


05. A shop a kezdetektől folyamatosan fejlődik, várható-e valami újdonság?
05. Sok fejlesztési terv van; felhasználói fiók állandó kedvezménnyel, letölthető tartalom vásárlás, készleten nem lévő termékek újbóli elérhetőségéről értesítés kérése.


06. A shop kínálatában elég széles a zenei paletta, mi az amit az emberek jobban kedvelnek és mi az amit kevésbé?
06. Erre nehéz egyértelmű választ adni, néha a nagyon várt újdonságokra sincs érdeklődés, van amikor meg "porosodó" albumokat is rendelnek.. Stílusban is széles a paletta, RAC-tól az NSBM-ig mindenre van igény.

dsc_8293-cropblog.JPG
07. A termékek köre is folyamatosan bővül, kulcstartó, hűtőmágnes, egérpad, póló, könyv stb. Várható-e valami újdonság ezen a téren?
07. A legfontosabb hogy a bakelit gyűjtőknek is legyen kínálat, remélhetőleg még ebben az évben ők is találhatnak kedvükre való albumokat. Biztos hogy lesznek további kiegészítők, de amire látom hogy nagyobb igény van, az a póló és esetleg egyéb ruházati termékek.


08. A vírushelyzet miatt akadozott a lemezmegjelenés, a csomagok postai szállítása, az emberek anyagi helyzetének romlása, ez milyen hatással volt rád?
08. Ami a legjobban érintett, az a koncertek elmaradása, márciustól szeptemberig voltak hazai és nemzetközi rendezvények beírva a naptáramba -szinte minden hétvégére- ezeken tudtam volna népszerűsíteni a kiadót és termékeit. Így maradt az online  tér, ott viszont a FB és az Instagram -várható módon- megszüntette a kiadói profilokat, így alternatív platformokon próbálom elérni az érdeklődőket.
Telegram csatorna   https://t.me/s/NordicSunBudapest


09. Sikerült-e megoldást találnod arra, hogy a kiadványokat a kézzelfogható CD/flashdrive formátumon túl a világhálón letölthető formában értékesítsd?
09. A megoldás megvan, a webshopban lesznek elérhetőek a saját kiadványok letölthető módon, év végéig várom ennek megvalósulását.
Ajánlom a nacionalista spotify-t, a Liberplay.com-ot ahol havi díj ellenében -más felületeken tiltott- albumok százai érhetőek el online.

sons_of_odin_odins_demolition_crew.jpg
10. A tavaly megjelent Sons of Odin lemeznek milyen volt a fogadtatása?
10. Az Odin's demolition crew egy nagyon jól sikerült album, elismerésem érte mind Griffinnek mind a Hundriver zenészeinek. Itt is a koncertekkel tudtunk volna javítani az ismertségen, de sok országból rendelték a CD-ét és sok külföldi kiadóhoz jutott el így is.


11. A Hundriver lemez késik, de már több szám is felkerült a világhálóra Trianon és a Családi nap kapcsán, milyen volt ezek fogadtatása?
11. A Hundriver - Elhangzott szavak című bemutatkozó albuma szeptember végén, október elején érkezik előreláthatólag. A klippek sikeresek, a banda élő műsora is egyre több saját számot tartalmaz a közönség látható megelégedésére.

12. Mekkora példényszámban érdemes kiadni ma egy "kezdő" zenekar első lemezét?
12. Gyártási okok miatt 300 db a minimum példányszám, annyi előbb utóbb el is fogyhat.


13. A Hundrivert külföldön szinte jobban ismerik, mint itthon, lesz angol vagy más nyelvű dal a lemezen?
13. Mivel nemzetközileg is ismert, elismert zenekarról van szó ezért angol illetve horvát nyelvű dal is lesz a lemezen, de az elsődleges célközönség természetesen a magyar.


14. A Hundriver Skrewdriver tribute zenekarként indult, ez érezhető lesz a lemezen?
14. Nem lehet elvonatkoztatni attól hogy a Skrewdriver rakta le a stílus alapjait, de csak saját szerzemények lesznek a lemezen. A Hang című szám -ami az ISD63 Családi és sportnap összefoglaló klipjének a zenéje- nem lesz rajta a bemutatkozó albumon, a hamarosan megjelenő "Nordic Power Rock'n'Roll" válogatáslemezen lesz hallható "Voice of Budapest" címmel.

dsc_9496blog.JPG
15. Kiadóként mennyire nehéz stúdiót találni, grafikust, fotóst akik bevállalják a politikai témákat?
15. Szűkebb vagy tágabb személyes ismeretségi körből érkezik a szakmai segítség, nagyrészt ügyünk iránt elkötelezett emberekről van szó.


16. A hazai átlaghoz képest sokat költesz promócióra, ez megtérül?
16. Új kiadóként rendkívül fontos a promóció, a megismertetés az érdeklődőkkel. De ez mindenképpen hosszútávú megtérülés.


17. Visszatérve a koncertekhez, az idei rendezvényeid hemzsegtek a kihívásoktól (visszalépett a helyszín stb.) mennyire nehéz az ilyen problémákat orvosolni?
17. Igen, az idei rendezvények mindegyike a szakadék széléről lett visszahozva.  A felmerülő nehézségeket sikerült orvosolni -komoly erőfeszítések árán- így ha nem is a tervezett helyszínen vagy módon de megtartásra kerültek. Minden esetből tanulok és egyre felkészültebb vagyok a kihívásokra :)


18. Erre az évre tervezel még koncertet vagy ballada estet esetleg más programot?
18. Koncertet biztos hogy nem. Ha nem lesz súlyosabb korlátozás akkor egy hamarosan hazánkban letelepedő brit zenész közreműködésével egy balladaestet összehozunk majd. Róla egyelőre annyit hogy Stigger zenekarában a Warlord-ban is játszik.
Felmerült egy skinhead Szilveszter ötlete is, de mivel decemberben Fehér Karácsony és januárban Pótszilveszter néven minden évben vannak koncertek ez élő zene nélküli mulatság lehetne.
De kérdezzük meg az olvasókat, mekkora igény lenne erre: 
Mulatnál skinheadekkel Szilveszter éjjel Budapesten?
A. Persze, alig várom
B. Csak ha lesz koncert is
C. Jól hangzik de máshol leszek
D. Antifa vagyok
(A válaszokat hozzászólásban várjuk)


19. A Családi nap nagyon jól sikerült, jövőre lesz folytatása?
19. Nagyon jó lenne, öröm volt látni a családokat, gyerekeket egy ilyen jellegű rendezvényen. Ha sikerül megteremteni az anyagi feltételeit -támogatók, saját vendéglátás, nagyobb érdeklődés- akkor lesz 2021-ben is.


20. Hogy látod van most olyan új zenekar amire érdemes figyelni?
20. Sajnos kevés az új zenekar, a Divine Hate egyre jobb lesz, remélem gyakrabban láthatjuk, hallhatjuk őket a jövőben.

dsc_9866a.JPG

21. A lemezkiadás hogy történik, a zenekarok jelentkeznek vagy Te választod ki a neked tetsző zenekarokat/zenészeket?
21. A zenekarok keresnek kiadót és én örömmel együttműködök. Mivel a legtöbb bandának jelent már meg valahol lemeze én nem akarom "elcsábítani" őket. Reméltem hogy legalább annyi hazai album fog a Nordic Sun-nál megjelenni mint nemzetközi de a külföldi zenekarok aktívabbak. Különböző stádiumban tartanak az előkészületek német, spanyol, orosz, svéd, görög, ausztrál bandákkal.


22. A családi napon legalább egy tucat bakancsos fiatal volt, mit kell tennünk, hogy megtartsuk őket esetleg növeljük a létszámukat?
22. Jómagam is rendkívül örültem hogy jöttek fiatalok, ez lenne a legfontosabb része a munkánknak. Szerintem csak tegyük a dolgunk és hagyjuk hogy megtalálják helyüket a színtéren akár közönségként, zenészként, aktivistaként.

dsc_9960aa.JPG

23. Egyre érezhetőbb az SXE és a hagyományos skinhead értékrendet vallók közötti ellentét, Te hogy látod, hova vezet ez?
23. Remélem hogy ez az érzet csak időleges és a "más út, közös cél" fogalom ebben a viszonylatban is értelmet nyer. Nem tudom támogatni ha valakit lebuziznak csak mert nem fogyaszt alkoholt, ahogy azt sem ha valaki pár hónapja/éve követi az SXE életmódot (főleg ha azért mert előtte nem tudott mértéket tartani) és ezért csak magas lóról tud beszélni a másik táborba tartozókról. Én azt javaslom mindenki döntse el milyen arányban engedi be az életébe az élvezeti cikkeket és a sportot, de vigyázzon, mindkettő meglátszik :)


24. A Sons of Odin póló prémium minőségben jelent meg, így törvényszerűen drágább , mint az olcsó kínai alapanyagra nyomott termékek (kb. azonos áron van, mint a HL vagy a Harcos pólói), félévvel a megjelenés után, hogy látod, van igény a valódi minőségre, lesz esetleg Hundriver póló is? 
24. Pólóink a Europen Brotherhood által is használt alapra készülnek, magas minőségű nyomással, címkével, csomagolásban. Ami az első pólót drágította az leginkább az volt hogy a Sons of Odin lemezborító alapján készült mintát csak sok szín (árnyalat) használatával lehetett megvalósítani, a gyártás előtt álló továbbiak -a kevesebb szín miatt- kedvezőbb áron lesznek elérhetők. Nem kizárólag zenekari pólókban gondolkodunk de igen, a Hundriverre is van már ötlet.

dsc_8265-cropblog.JPG

25. Mik a terveid a közelebbi esetleg távolabbi jövőre?
25. A korábbi válaszokhoz nem tudok mit hozzátenni, dolgozunk a zenekarokkal a kiadványokon, fejlesztjük a webshopot (siker hogy újra elérhető a kártyás fizetési mód) és próbáljuk minél ismertebbé tenni a kiadót. Köszönet ezért mindenkinek aki ajánlja ismerősének, blogján, honlapján, magazinjában megemlíti a Nordic Sun Records Budapestet vagy termékeit.


26. Végszó / Üzenet az olvasóknak?
26. Nagyon köszönöm az interjút, igazán jó, alapos kérdések voltak. Az olvasóknak üzenem: olvassátok a blogot, hiánypótló. Figyeljétek a színteret, mindig jelennek meg új könyvek, újságok, lemezek, a ti figyelmetek tartja életben ezt a közösséget. És ami a legfontosabb, járjatok össze barátaitokkal, ismerőseitekkel, igyatok egy sört vagy egy bambit, az online tér csak pótszer, használd, de ne engedd hogy használjon téged!
14/88
süti beállítások módosítása