Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

stgallen.JPG

4 évvel az emlékezetes Toggenburgi (Svájc) Stahlgewitter koncert után melyről annak idején beszámoltunk (https://odin.blog.hu/2016/10/17/stahlgewitter_koncert_svajcban) úgy döntött a svájci parlament, hogy St. Gallen kantonban betiltja a neonáci koncerteket. A törvény életbeléptetésével már többször próbálkoztak, de eddig elbuktak mindig. Most végre sikerült úgy megfogalmazniuk, hogy az ne ütközzön más törvénybe, jogszabályba:

" Ezt a szűk megfogalmazást úgy választották meg, hogy a bekezdés ne sértse a véleménynyilvánítás, a gyülekezés és a művészet szabadságát."

A törvény egyébként még mindig hagy kiskapukat, ugyanis az ilyen rendezvényeket csak közterületen tilthatják, magán területen a rendőrség joga eldönteni, hogy engedélyezi-e.

01_1.jpg
Forrás: Gyalogos és https://www.blick.ch/news/politik/als-erster-kanton-st-gallen-verbietet-neonazi-veranstaltungen-id15754636.html

A cikk kommentelői elsősorban az antifák elleni intézkedéseket sürgetik, hisz az erőszakos cselekmények 80%-áért ők tehetők felelőssé.

A bejegyzés trackback címe:

https://odin.blog.hu/api/trackback/id/tr9415481114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása